Ogólna dyskusja o polityce - Strona 178

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 paź 2011, 21:17

Oczywiscie ze to jest agitka i to dosc skomasowana. Roznica na tym polega i to trzeba oddac zwolennikom PiS ze im sie chce. Mi by sie nie chcialo wyszukiwac i wklejac tutaj podobnych linkow pisac jacy to ci czy tamci sa zli dawac trzy emotki lol i zostawiac to do przemyslenia innym. W tym temacie co da sie dostrzec juz od jakiegos czasu nie miala miejsce zadna powazniejsza dyskusja. Sa tylko takie pojedyncze posty albo wysmiewanie cudzych opinii.

Tak zeby bylo troche familijniej to od siebie dodam ze dzisiaj obiecalem mojej babci ze nie zaglosuje na PO. Babci ktora przeszla na ciemna strone absurdu wierzac ze PO razem z Rosja zestrzelili samolot.
Rzekla mi: nie daj sie zwiesc i nie glosuj na PO zrob to dla mnie. Powiedzialem dobrze babciu.
Co mi tam.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 paź 2011, 21:22

Szczerze mówiąc intryguje mnie to, jaki wynik uzyska partia Palikota w wyborach. Sondaże szaleją, ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby zdobył te 10%. łatwiej juz mi sobie wyobrazic, że wygra PiS a Palikot dostanie 4%.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 paź 2011, 21:30

No co wy :shock:

Jak Kaczyński dojdzie do władzy to trzeba będzie emigrować!Będą ograniczali wolność słowa,inwigilowali,media będą kłamliwe i nieobiektywne...po prostu żyć się nie da!

BTW - i nie zapomnijcie zabrać babciom dowodów (to a'propo Chłopaczka).

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 702

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 06 paź 2011, 21:36

Mimo wszystko wiecej tutaj antyrzadowy haseł niz propisowskich. Wiadomo, ze PiS jako najwieksza partia opozycyjna jest najwiekszym beneficijentem krytki rzadu. Ale czy z tego powodu nalezy sie samocenzurowac? Do tego wzywali w zasadzie Wlodyka z Kuczynski na łamach 'Polityki', gdzie ostrzegali, ze krytyka rzadu byc moze jest usprawiedliwiona, ale pamietac nalezy komu ona najbardzie służy!(kaczystom!!). Zapewne kazdy pisowiec jest antyrzadowy, ale nie kazdy kto jest antyrzadowy jest pisowecem. To takie uproszczenie, ktore kazdemu chce dorobic gebe, ustawic sobie wygodnie przeciwnika i bic w niego jako prostaka ze wsi. Cale szczescie swiat nie jest carno-bialy, zero-jednynkowy,ani platforemrsko-pisowski. Masz racje chlopaczku, ze pewnie wiekszoc tych 'antyrzadowych' zagłosuje w tych wyborach na PiS, ale nie wszycy. Ja sam,prawdopodobnie, zagłosuje na te miałki PJN, z trzech niskich, badz jeszcz niszych pobudek. Po pierwsze, dlatego, zeby nie dac sie dyktatowi PiSowsko-Platformerskiemu, po drugie dlatego, ze ich profil polityczny oscylujacy w nazwijmy to ugrzecznionym konserwatywnym-liberalizmie jest dla mnie do zaakceptowania, a po trzecie, to najnizsza pobudka, ale paradoksalnie ta która kaze mi ruszyc w ogole dupe z domu. Chociaz hipotetyczne zmniejszenie szansy wejscia tego scierwa Palikota do sejmu, albo ograniczenia liczby madatow w sejmie jego ruchu poparcia jego samego. Dla kogos, abstrahujac juz od wczesniejszych wybrykow,kto potraktował niepolnosprawnego czlowieka , ktorego wpuscił na swoje listy jak, przepraszam za wyrazenie, gówno, nie powinno byc miejsca w polskim sejmie jak daleko brakowal by mu do doskonalosci. Obawiam się, ze niestety prostackie klipy na poziomie zartow o ksiedzach wykorzytyjacyh dzieci za snickersa i obietnica bezkarnego palenia zioła owładneła juz umysłu wielu ludzi i nic nie jest w stanie powstrzymac ich od głosowania na tego hipokryte.Jak ktos to dobrze nazwal, RPP to Samoobrona z miasta. Takze, te trzy kierujace mna pobudki powinny pozwolic spac mi z czystym sumieniem, niestety nie zatra calkowicie poczucia zlego smaku z samego faktu oddania glosu. To tyle jesli chodzi o moje wyborcze rozterki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 paź 2011, 21:43

Jeśli PiS wygra wybory, za 4 lata znowu się tu spotkamy i będziemy krytykować rząd i chwalić PO :lol:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 06 paź 2011, 21:48

Jesli PiS wygra to i tak nie bedzie rzadzil. Musiał by uzyskac znaczna przewage na Platforma na co sie nie zanosi. Najbardziej prawdopodobna po wyborach bedzie koalicja PO plus PSL/SLD/RPP.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 paź 2011, 21:49

Berele to o czym piszesz moze tyczyc sie wyborcow w stopniu ogolnym. Ja odnosze sie do tego co dzieje sie na forum. W temacie politycznym wypowiada sie dosc waska grupa userow i ich poglady oraz sympatie polityczne sa raczej znane. Jezeli nawet nie z naciskiem na konkretna partie to przynajmniej wiadomo czy sklaniaja sie w lewa czy w prawa strone.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 paź 2011, 22:02

Jeśli PiS wygra wybory, za 4 lata znowu się tu spotkamy i będziemy krytykować rząd i chwalić PO :lol:
Rok temu prosili o 500 dni spokoju, teraz proszę o kolejne 4 lata bo 4 to za mało, więc za 4 lata będą prosić o kolejne 4 bo 8 to za mało :)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 06 paź 2011, 22:19

W takim razie musisz na lewica.pl rozreklamowac to forum i wtedy proporcje sie zmienia. Ewentualnie popros Wilmora zeby czesciej tu pisał :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 paź 2011, 22:29

Z pewnoscia tego nie zrobie poniewaz polityka mnie nie kreci. Nie mam do tego zaciecia nie chce mi sie i niezbyt mnie to zajmuje. Ile razy widze tu opinie z ktorymi sie nie zgadzam tyle razy powstrzymuje sie zeby nie wejsc w jakas polemike. Czasami mi sie nie udaje ale wiem czym to grozi. Dluga zazwyczaj bezowocna nie prowadzaca do zadnej konkluzji wymiana zdan z osoba ktora polityka podnieca.
Wchodze tutaj z taka nadzieja jak zasiadajac do ogladania meczu Realu z Barcelona. Ze w ktoryms momencie zrobi sie goraco i beda jakies przepychanki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 paź 2011, 22:31

Dobrze Chłopaczku, masz rację. To jest agitka. Co prawda widziałem tu więcej postów anty Palikot niż postów propisowskich, ale może faktycznie coś w tym jest. Być może, gdyby nie to, że te materiały zostały wrzucone, nie doszedłbym do takich wniosków. Tylko czy to rzeczywiście ma jakieś znaczenie? Tu nie ma manipulacji, to są nagrania programów, które były ostatnio w telewizji, bez modyfikowania ich. Cieszę się, że zostały wrzucone, bo zasadniczo telewizji nie oglądam zbyt dużo, a jeśli już to zupełnie inne programy, stąd mogłem dużo przeoczyć. Szkoda, że w tej kampanii zabrakło merytorycznych debat. To powinien być wstyd dla Polski i dla wszystkich partii oraz telewizji, że w okresie przedwyborczym nie było żadnej dużej konfrontacji. Konfrontacji opartych na czymś innym niż atakowanie oponentów.

Pozwolę sobie tylko zauważyć, że ta agitka trwa w tym temacie od lat i zasadniczo mnie ona klepie. Gdyby było inaczej, dawno bym się jej poddał. Nie jestem też zaskoczony brakiem dużych dyskusji w tym temacie, o których braku wspomniałeś. Wynika to z tego, że lepiej ich po prostu w takich miejscach jak to unikać. Nie ma tutaj zbyt wielu ludzi o niewykrystalizowanych poglądach i stanowiska są raczej sztywne. To byłyby tylko przepychanki. Coś jak jakiś czas temu w tym temacie dyskusje o Smoleńsku. Na zasadzie ja Ci powiem, Ty mi powiesz, może się nawet powyzywamy i odejdziemy ze stanowiskiem nienaruszonym. Jak teraz widzę, sam do tego doszedłeś w swoim ostatnim poście.

Ja i wszyscy inni niezdecydowani mają jeszcze dwa dni. To dużo czasu by zdecydować, czy akurat w moim przypadku jest sens iść na wybory, czy też nie. Smuci mnie tylko ta sytuacja, bo gdyby była partia chociaż w sensownym przybliżeniu podobna poglądami do moich (fioletowa ćwiartka w tym starym już i solidnym teście http://www.politicalcompass.org/test ), na którą miałbym możliwość zagłosować w swoim okręgu, to nie byłoby mowy o niezdecydowaniu. To smutne, bo pokazuje, iż nasze mające jakiekolwiek znaczenie grono polityczne nie jest wystarczająco zróżnicowane ideowo.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 paź 2011, 23:12

Alez RealFanie mozesz glosowac na kogo chcesz dopoki dopoty masz krowe w avku wszystko Ci wybacze :mrgreen:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 06 paź 2011, 23:22

Oj tam. Jak PiS dojdzie do władzy toooooooo :boje się: :boje się: :boje się:

E: nie zmienia się zwycięskiego składu :D mistrzowie

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 paź 2011, 23:45

Mnie rozbroił Karski z rozbijaniem się Melexem po Warszawie :P

Poza tym oni są raczej a-partyjni, widziałem podobny skecz z PiS-em przy władzy (Fotyga była najlepsza :wink: ).

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 paź 2011, 23:59

http://wybory.platforma.org/aktualnosci ... and/time/0
Parszywa agitka z mojej strony :). Całe szczęście, że obiektywne media stoją w opozycji do tego tematu - przynajmniej dzięki temu jest równowaga na świecie. "Dla normalnych ludzi rządy PiS są psychicznie nie do zniesienia."

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”