Ogólna dyskusja o polityce - Strona 183

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 paź 2011, 23:51

Niektórych rzeczy inteligencja nie zastąpi, trzeba dorosnąć do samodzielnego myślenia. I jeszcze jedno - radykalizacja? Już na zlotach niezbyt pochlebną miałem opinię o panach homoseksualistach i narkotykach. W momencie osiągnięcia pełnoletności umysłowej przeprowadziłem się po prostu z Korwina na Pis. To wbrew pozorom nie jest daleko, biorąc pod uwagę konserwatyzm moralny pana Janusza. I nawet gdyby do tego nie doszło, to tutaj jest najlepszy manifest jakim kierowałbym się i tak na tych wyborach:
http://wislakrakow.com/forum/showpost.p ... stcount=12
Chlopaczek pisze:To czyniloby z niego "tylko" cynika
Niewiele ci wystarcza, by komuś uwierzyć, skoro sam udowadniasz swojemu kandydatowi cynizm i w niczym ci to nie przeszkadza.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 paź 2011, 23:53

Odrywając się na chwilę od naszej dyskusji - moderacja zamyka temat po 24 ?

Tak / różowa moderacja

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 paź 2011, 0:00

Polityka siódmego dnia zmartwychwstanie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 paź 2011, 21:28

Widzę, ze ciekawy motyw zdominował merytoryczna, rzetelna dyskusje o programach partii i perspektywach politycznych w ostatni wieczór przed cisza wyborcza. Apelowałem o zamkniecie tematu, po fantasmagoriach o wzroście, kawalerze i kocie. Szkoda, ze nikt nie posłuchał i temat pozostał otwarty dla domorosłych psychologów.

Gardzący postawami lustracyjnymi, rozliczaniem przeszłości i oszołomami IPN , Chłopaczek bawi się w inkwizytora. Nasz forumowy Tomás de Torquemada grzebie w ciemnych i zarośniętych pajęczynami zakamarkach forum – sprzed epoki dinozaurów. Cytuje wyjęte z kontekstu pojedyncze wypowiedzi sprzed prawie 7 lat. Potem stawia druzgocące diagnozy - odejścia od jedynie słusznej linii w łonie partii. Taki fajny był ziom z tego piwusa, a teraz… kontrrewolucja i kułactwo, wolnej europy słucha – burżuj! Tylko kręcić glowa z dezaprobata i pogrozić palcem.

Piwus - Emmanuel Goldstein, wróg Ludu. Seans Dwóch Minut Nienawiści jutro o 14.00, tam gdzie zawsze.

Klasyczne szukanie haków i argumentum ad personam. Zwalczając totalitaryzm i siniaka naszej demokracji – obrzydliwi kaczofaszyzm, ktoś tu zapomina o pewnym szczególe. „kto walczy z potworami, niechaj baczy, by sam przy tem nie stał się potworem".

To tak pół żartem, pół serio.

Diagnozując u kogoś zmiany - prawie, ze chorobowe zmiany. Odbierając mu prawo do własnych przemyśleń i postaw, zresztą bardzo rzetelnych. Mówiąc człowiekowi, który z pozycji 16 - teraz wypowiada się, jako człowiek dorosły, aby „nie szedł ta droga” i stwierdzając, ze:

Chlopaczek pisze:pozniej dales sie zmanipluowac i na dodatek stales sie hipokryta
Wystawia świadectwo samemu sobie. Dobrze, ze hasło beter ded then red i Legia Warszawa towarzysz mi od początku przygody z forum. Jeszcze by się okazało, ze jestem Wiślakiem i lewakiem.

Wracając do meritum… Wybory, wybory i po wyborach. Emocje opadły. Publiczne pieniądze zamiast na bzdurne plakaty, denne ulotki i żałosne reklamy będą wydawane… na inne pierdoly.

Wreszcie po towarzysko/pracowniczych dyskusjach z baranami, którzy nie maja zielonego pojęcia o podstawach prawa konstytucyjnego, ekonomii, ordynacji wyborczej, funkcjonowaniu parlamentu – a w okresie kampanii stali się ekspertami od wszystkiego… będzie trochę spokoju.

Az do następnych wyborów…

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 paź 2011, 21:35

Franz Ty mi zawsze poprawisz humor. Mam nadzieje ze nie musiales czekac dwa dni az znowu otworza temat i bedziesz mogl to napisac tylko takie refleksje Ciebie naszly po ogloszeniu wynikow wyborow.

Zreszta nie marudz tylko sie ciesz :beer:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 paź 2011, 21:37

Ja sie nie załapałem na poprzednia dyskusje. Chcialbym zauwazyc, ze straszenie PiS-em niczym sie nie rózni od straszenia babochlopem czy Biedroniem. Elo wszystkim ktorzy to czytaja.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 paź 2011, 21:47

Chlopaczek pisze:Franz Ty mi zawsze poprawisz humor.
Staram sie.

Ty zaś tym wybiegiem z postami naszego ziomka z Krakowa, sprzed 7 lat - mnie zasmuciłeś. Serio. Nie spodziewałem się.

PS: Taka mala korekta. Palikot wydawal Ozon, a nie Fronde.
Chlopaczek pisze:Zreszta nie marudz tylko sie ciesz
Mam wyjebane.

Ja jestem bogaty i „z państwowej kasy” nie czerpie. Wiec budżet i deficyt mam w d…

W moim fachu robota jest zawsze i dobrze płatna. Zresztą z zawodowego punktu widzenia rządy PO mogą mi tylko pomoc chronić moje korporacyjne interesy :)

Tylko Legii szkoda.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 paź 2011, 21:50

Przykro mi ze Cie zasmucilem. Nie chcialem tego. Pewnie fakt ze piwus zasmucil mnie pierwszy nie uznasz za okolicznosc lagodzaca. Szkoda.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 paź 2011, 21:51

Babel pisze:Chcialbym zauwazyc, ze straszenie PiS-em niczym sie nie rózni od straszenia babochlopem czy Biedroniem.
Nie widziałem tego w ogólnopolskich mediach :shock:. Za bardzo przeceniasz to forum. A różni się tylko tym kto jest zagrożeniem, a kto nie.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 09 paź 2011, 22:02

Zresztą z zawodowego punktu widzenia rządy PO mogą mi tylko pomoc chronić moje korporacyjne interesy
Pisząc o korporacyjnych interesach masz na myśli stan korzystny dla właściciela warzywniaka ? :) A może chodzi o interes syna wyciągającego pieniądze od ojca ? :) Z ciekawości pytam, bo gdyby faktycznie leżał ci na sercu interes większego kapitału to wyjebane byś nie miał.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2011, 22:08 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 paź 2011, 22:07

Chlopaczek pisze:Pewnie fakt ze piwus zasmucil mnie pierwszy nie uznasz za okolicznosc lagodzaca.
Mogę ewentualnie podciągnąć to pod kontratyp.

Tak, wiec w normalnych warunkach Twoje postępowanie jest bezprawne, ale staje się prawnie dozwolone ze względu na zaistnienie określonych przesłanek (hipokryzja piwusa - tego małego faszysty).

Choć w sumie mu tez nie można przypisać odpowiedzialności karnej, bo jak zdiagnozowałeś - został biedak o małym rozumku, perfidnie zmanipulowany.

Ten Palikot to dla mnie szok.
MarcinW pisze:Pisząc o korporacyjnych interesach masz na myśli stan korzystny dla właściciela warzywniaka ?
Nie twoja sprawa bambo.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 09 paź 2011, 22:09

Polska nie tylko obroniona, nawet dodatkowo wzmocniona. Janusz w Sejmie. Powtarzajac za protoplasta lidera RPP 'wersalu nie bedzie', raczej Cirque du Soleil. Nie moge sie doczekac pierwszych dyskusji telewizyjnych w nowej kadencji: Halicki,Kalisz,Piechocinski,Palikot, Prowadzacy vs Hoffman. Nic, ja siedzie spokojnie w fotelu, pije herbate i sprawdzam czy juz wpłynelo mi na konto 300 mld zl.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 09 paź 2011, 22:10

Nie twoja sprawa bambo.
No to może z łaski swojej zaniechasz fantazjowania panie :)
został biedak o małym rozumku, perfidnie zmanipulowany.
Od kiedy to panie manipulacja wyłącza odpowiedzialność karną ?

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 paź 2011, 22:15

.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 16:52 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 paź 2011, 22:26

MarcinW pisze:właściciela warzywniaka
MarcinW pisze:chodzi o interes syna wyciągającego pieniądze od ojca
MarcinW pisze:to może z łaski swojej zaniechasz fantazjowania
Kim ty w ogóle [k****] jesteś, pajacu?
Berele Lewartow pisze:Nie moge sie doczekac pierwszych dyskusji telewizyjnych w nowej kadencji: Halicki,Kalisz,Piechocinski,Palikot, Prowadzacy vs Hoffman
Eee. Nuda.

Czekam az wyeliminuje się Hoffmana.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”