Ogólna dyskusja o polityce - Strona 184

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 paź 2011, 22:28

Witam!

Jeśli chodzi o RPP to w sumie jest zaskoczenie , ale tak naprawdę to zaskoczenie wynika raczej zmęczeniem tego co jest w Polskiej polityce. Ja osobiście zagłosowałem na nich podobnie jak moi rodzice , mój brat , moja żona nie. Zobaczymy co z tego wyniknie jeżeli przez 4 lata wygładza się i nie będą robić szopek mają szanse zaistnieć na dłużej inaczej zginą jak samoobrona i LPR.
Mnie osobiście bardzo męczy to , że tak naprawdę głosuję na partię nie człowieka i to boli mnie strasznie, boli mnie to że trafiają się spadochroniarze tego być nie powinno.

Mam osobiście nadzieję że w ciągu najbliższych lat Państwo Polskie rozwiąże jeden bardzoo ważny problem, jeden z najważniejszych zz perspektywy 30 lat. rozwiąże problem ujemnego przyrostu naturalnego.
Jeśli dadzą żłobki to moga zabrać becikowe , bo na razie jest tak że mojej zonie bardziej opłaca się byc na kuroniówce niż iść do pracy a na toruń czyli 200 tyś ludzi sa dwa żłobki !!!

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 paź 2011, 22:43

Mam osobiście nadzieję że w ciągu najbliższych lat Państwo Polskie rozwiąże jeden bardzoo ważny problem, jeden z najważniejszych zz perspektywy 30 lat. rozwiąże problem ujemnego przyrostu naturalnego.
buhahahhahahahah

Dla gościa ważny jest problem ujemnego przyrostu naturalnego, a głosuje na partię które jest za legalizacją związków pedalskich i adopcją dzieci przez te związki. Z pewnością imputowanie takich wartości i promowanie takie stanu życia rozwiąże problem małego przyrostu naturalnego.

Ot, właśnie wybory Polaków, głosuje na typa który jest przeciw rodzinie i ją rozbiją, a dla niego problemem jest mały przyrost naturalny. Cyrk po prostu cyrk.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 paź 2011, 22:44

j1mmy pisze: Mam osobiście nadzieję że w ciągu najbliższych lat Państwo Polskie rozwiąże jeden bardzoo ważny problem, jeden z najważniejszych zz perspektywy 30 lat. rozwiąże problem ujemnego przyrostu naturalnego.
Anna Grodzka się tym zajmie, podobno ma objąć odpowiednią komisję wraz Biedroniem. Straszyyymyyy :)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 09 paź 2011, 22:44

Obrazek

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 paź 2011, 22:50

j1mmy pisze:Ja osobiście zagłosowałem na nich podobnie jak moi rodzice , mój brat , moja żona nie.
Gratuluje małżonki. :)
piwus pisze:Anna Grodzka się tym zajmie, podobno ma objąć odpowiednią komisję wraz Biedroniem. Straszyyymyyy
Wanda Nowicka - dorzuci swoje trzy grosze.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 paź 2011, 22:52

j1mmy pisze: Mam osobiście nadzieję że w ciągu najbliższych lat Państwo Polskie rozwiąże jeden bardzoo ważny problem, jeden z najważniejszych zz perspektywy 30 lat. rozwiąże problem ujemnego przyrostu naturalnego.
Jeśli dadzą żłobki to moga zabrać becikowe , bo na razie jest tak że mojej zonie bardziej opłaca się byc na kuroniówce niż iść do pracy a na toruń czyli 200 tyś ludzi sa dwa żłobki !!!
:haha: POWODZENIA.Jedyne realne rozwiązanie (wierzysz w to,że Palikot wybuduje ci z 20 żłobków w każdym mieście? :lol: ) to mniej restrykcyjna polityka imigracyjna.Czyli twoje dzieci nie maja pracy,a np.Czeczeniec pracuje za minimum.No i większy przyrost naturalny w PL nie za bardzo idzie w parze z koncepcją mittleuropa.Zainteresowani wiedzą o co chodzi.

Ja od siebie dodam,że w przyszłych latach najbardziej martwi mnie kwestia limitów CO2 (i związanej z nim podwyżki ceny energii elektrycznej o minimum 40%) i potencjalnego blackoutu w PL - elektrownie już nie wyrabiają,a na inwestycje w alternatywne źródła energii kasy nie ma.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 09 paź 2011, 22:56

Mam wyjebane.
Ja jestem bogaty
W moim fachu robota jest zawsze i dobrze płatna.
na koniec najlepsze:
Kim ty w ogóle [k****] jesteś, pajacu?
mógłbym zadać takie samo pytanie, ale wyjaśnienia ludzi zakompleksionych (ewentualnie tych z bardzo "rozbudowanym" ego) zwisają mi jak koniowi ogon.

Ps. jak to jest ? :) Manipulacja wyłącza odpowiedzialność karna czy też nie ? A hipokryzja i samochwalstwo ? :)
Ostatnio zmieniony 09 paź 2011, 22:58 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 paź 2011, 22:57

i adopcją dzieci przez te związki
Palikot nie jest za legalizacją adopcji dzieci przez te związki.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 paź 2011, 23:01

Trzeba być wyjątkowo naiwnym, żeby wierzyć, że po zalegalizowaniu małżeństw homo kolejnym krokiem nie będzie chęć adopcji dzieci przez homoseksualistów. Zresztą nawet lobby homoseksualne mówi to otwarcie, że taki będzie cel.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 09 paź 2011, 23:06

Magnum pisze:
Newsweek 38/2011 19-25.09.11 . Strona 17.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 paź 2011, 23:07

lukinis131 pisze:
Magnum pisze:
Newsweek 38/2011 19-25.09.11 . Strona 17.
Nie mam dostępu do newsweeka niestety, chyba że jest to gdzieś online. Kierowałem się jego oficjalnym programem.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 paź 2011, 23:08

Kamil232 pisze:
buhahahhahahahah

Dla gościa ważny jest problem ujemnego przyrostu naturalnego, a głosuje na partię które jest za legalizacją związków pedalskich i adopcją dzieci przez te związki. Z pewnością imputowanie takich wartości i promowanie takie stanu życia rozwiąże problem małego przyrostu naturalnego.

Ot, właśnie wybory Polaków, głosuje na typa który jest przeciw rodzinie i ją rozbiją, a dla niego problemem jest mały przyrost naturalny. Cyrk po prostu cyrk.

Nie będę wdawał się w jakąs jałową dyskusję ale mam pytanie co do przyrostu naturalnego ma , że dwoje ludzi którzy się kochają zawrą związek przed USC ? Podejrzewam że nie musi być to ślub , ba jestem zdania że nie powinno to funkcjonować na pełni praw rodziny , ale jeśli ktoś chce sformalizować swoje uczucia to nie bardzo rozumiem czemu ktoś ma być przeciwko , niech rozliczają się razem przed skarbówką , niech mają wgląd w dokumenty szpitalne i tego typu rzeczy.

Może się dopreccyzuję tak , chciałbym by w jakiś sensowny sposób Państwo polskie rozwiązało bardzo banalny problem (a może i nie). Kobieta rodzi dziecko kończy jej się macierzyński i bardziej opłaca jej się iśc na kuroniówkę i zając się dzieckiem niż oddawac dziecko w ece opiekunki bo do żłobka nie przyjmują wcale albo we wrześniu. Oczywiście jest to strata dla budżetu krótko terminowa i długoterminowa. Ba jest to problem kazdego z nas bo jeśli teraz nie rodzą się dzieci to nie będzie miał kto pracować na nasze emerytury.

A na RPP głosowałem bo mam nadzieje , że ktoś wreszcie skończy z mafią Watykańską w Polsce , nie licze ze uda się to RPP ale jeśli coś im uszczkną uznam że mój głos był dobry

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 09 paź 2011, 23:08

Trzeba być wyjątkowo naiwnym, żeby wierzyć, że po zalegalizowaniu małżeństw homo kolejnym krokiem nie będzie chęć adopcji dzieci przez homoseksualistów. Zresztą nawet lobby homoseksualne mówi to otwarcie, że taki będzie cel.
I każdy rozsądny człowiek nie powinien mieć oporów przed wprowadzeniem tej instytucji, bo zamożna i dysponująca sporym kapitałem kulturowym "rodzina" homoseksualna gwarantuje lepsze warunki dla rozwoju dziecka niż dom dziecka oraz alternatywna oraz według wielu socjologów dysfunkcjonalna rodzina zarobkowa. Obawę budzić może reakcja konserwatywnej części społeczeństwa, bowiem takie dziecko lekko (np. w szkole) mieć nie będzie. Pytanie co lepsze.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2011, 23:09 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 09 paź 2011, 23:09

Magnum pisze: Nie mam dostępu do newsweeka niestety, chyba że jest to gdzieś online. Kierowałem się jego oficjalnym programem.
Poszukaj na peb.pl w dziale dokumenty , powinien być . W wywiadzie to powiedzial , niestety.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 09 paź 2011, 23:15

MarcinW pisze:
I każdy rozsądny człowiek nie powinien mieć oporów przed wprowadzeniem tej instytucji, bo zamożna i dysponująca sporym kapitałem kulturowym "rodzina" homoseksualna gwarantuje lepsze warunki dla rozwoju dziecka niż dom dziecka oraz alternatywna oraz według wielu socjologów dysfunkcjonalna rodzina zarobkowa. Obawę budzić może reakcja konserwatywnej części społeczeństwa, bowiem takie dziecko lekko (np. w szkole) mieć nie będzie. Pytanie co lepsze.
To dlaczego od homusiowania się dzieci nie biorą ? Jeżeli człowiek , jest tak stworzony jak jest , jeżeli dwóch panów ze swojej analnej miłości nie potrafią stworzyć dziecka , to znaczy że im się one nie należy , proste .

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”