Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 277

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 wrz 2011, 21:57

Mancini broni wyniku. De Jong wchodzi za Dzeko.

Póki co, w drugiej połowie mecz wygląda jakby Bayern sobie grał z jakimś Feiburgiem, ale wszystko może ulec zmianie. Dawno nie byłem tak zadowolony z gry Bayernu (całościowo w sezonie). Chyba od 2001 roku.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 wrz 2011, 23:01

Gratuluje swietnie taktycznego meczu, poza karnym Silvy rywale nic nie umieli pokazac.Bezradny Silva,Kun i całe City. Brawo za dobry i mądry mecz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 wrz 2011, 23:07

A dziękujemy,

Swoją droga w grupie śmierci robi się zajebiście ciekaiwie. Bayern może już niebawem zaklepać awans, ale kto z nim? City, które było typowane tu na forum na faworyta grupy ulepiło raptem punkcik. Jeden gol. Losowane z czwartego koszyka Napoli ma już 4 punkty. I bynajmniej nie ma przesłanek, żeby mieli nagle zbierać baty. Villareal raczej odpada, ale to i tak mocny klub, który może urwać punkty każdemu. Teraz czeka ich dwumecz z Angolami. Jeśli nie przegrają obudwu tych spotkań to wątpię, żeby Manchester coś ugrał. Napoli coś zdobędzie z Bayernem. Generalnie pupile szejków w ciężkiej sytuacjio.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 28 wrz 2011, 0:38

ddemon pisze:Swoją drogą ciekawy meczyk no ale nie wiadomo jakby się ułożył gdyby nie podyktowany karny na Silvie :)
Chlopaczek pisze:Juz na samym poczatku sedzia powinien podyktowac karnego dla MC za faul na Silvie.
MGiggs pisze:poza karnym Silvy rywale nic nie umieli pokazac
Chociaż bardzo chciałem to nie mogłem obejrzeć spotkania a na powtórkach dostępnych do tej pory nie widziałem, powiedzcie - kto był odpowiedzialny za karnego? - bardzo mnie korciło żeby postawić na to, że Tymoschczuk wyłupie żółtko lub, że właśnie będzie karny w tym meczu..?
Ebi pisze: Villareal raczej odpada, ale to i tak mocny klub, który może urwać punkty każdemu.
Po tym co podopieczni Garrido pokazali w pierwszym meczu LM i pierwszych kolejkach PD, to każdy punkt zdobyty przez nich to bedzie wielki sukces. Wg mnie tej druyny już nie powinno brać się pod uwagę w kontekście awansu do dalszej fazy czy zakfalifikowania się do LE z 3-ego miejsca w grupie - niestety ale pozostaje im rola statystów.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 wrz 2011, 10:37

Inferno pisze:kto był odpowiedzialny za karnego?
Boateng.
Inferno pisze: że Tymoschczuk wyłupie żółtko lub
Tymo wszedł pod koniec także chyba byłby zwrot.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 paź 2011, 17:26

Spory zawod ze strony Monachijczykow,choc na pewno mozna ich usprawiedliwic zmeczeniem z meczu z MC. Hoffenheim bardzo mi sie spodobalo. Beck zdecydowanie najlepszy na boisku. Babel i Obasi rowniez robili sporo wiatru. Dosyc dziwne zmiany Juupa moim zdaniem - Alaba za Gomeza,Robben za Riberyego...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 paź 2011, 15:45

No i po malutkim przestoju w Hoffenheim, Bayern kontynuuje swoją dominację we wszelkich rozgrywkach, w jakich startuje.13 minuta meczu z Herthą, 3-0, wspaniałe rozgrywanie piłki i pełna kontrola nad meczem. No nic. Zobaczymy jak długo pociągną taką formę, bo takową można łatwo zgubić.

Kolejny kapitalny mecz Ribery'ego. Gol i 2 asysty. Aż nie wiem, co to będzie kiedy Latający Holender wróci do formy - gdzie dla niego miejsce na boisku? I przede wszystkim czy ze swoim egoizmem odnajdzie się w drużynie?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 paź 2011, 16:37

Tak jak w poprzednim sezonie polowalem na mecze BVB i Napoli tak w tym prawdziwym nektarem dla moich futbolowych kubkow smakowych jest gra Bayernu. Prosta pilka,niesamowite przyspieszanie tempa,wysoki pressing,a wszystko okraszone indywidualnosciami typu Gomez,Ribery czy Schweinsteiger. Miodzio.

Bramka Mario zza pola karnego - bezcenne. Boateng chyba odnalazl powolanie na prawej stronie obrony. Rajd przy bramce Francka znakomity.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 paź 2011, 16:40

No gol Gomeza z lekka komiczny. W sumie lekki strzał, długo ta piłka się turlała, a mimo to tuż przy słupku ją zmieścił. W pierwszej chwili myślałem, że poszła obok. Kraft jest za niski, żeby takie piły bronić. Gdyby miał z 185 cm wzrostu sięgnąłby na luzaku.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 paź 2011, 17:45

Ebi,masz moze statystyki co do posiadania pilki ? Strasznie mnie to ciekawi. Hertha zostala dzis totalnie stlamszona. Gdyby w II polowie FCB nie bawil sie z nimi w kotka i myszke to mogloby dojsc do totalnego blamazu Berlinczykow.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 paź 2011, 18:00

Dobrze, że mam okazję oglądać Bayern dość często i tylko na tym korzystam bo ich gra może inspirować.Worek bramek nie jest dla nich problemem, szybko strzelą ze dwie, trzy i włączają tryb oszczędzania energii - ja nie mam o to pretensji bo tak kontrolować grę też trzeba umieć, nie wiele drużyn na świecie w tak świetny sposób to robi.
Fajnie Gomez, Ribery równie kapitalnie.Super się ogląda Bayern w tym sezonie.

Doctore 65 - 35 stosunek posiadania piłki.

Prawie 710 skutecznych podań piłki u Monachijczyków.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 paź 2011, 18:01

Koniec serii Bayernu i być może szykuje się druga porażka w sezonie. 1-0 dla Hannoveru, czerwona kartka dla Boatenga, nijaka gra. No nic. Będzie cięzko choćby o remis.

No kto wie, na razie mam weekend piłkarskich cudów. Widziałem wpier Milan, który przegonił Lecce z 3-0, piłkarski gwałt na Old Trafford, teraz widze Hannover, który ogrywa Bayern 2-0, dwie czerwone kartki i kopanina jakkiej dawno nie widziałem :lol: Czekam na dalsze cuda.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 paź 2011, 21:53

Wszyscy sie podniecaja nad sensacja z Hannoverem. Ale przeciez to byla ledwie niespodzianka. H96 byl rewelacja poprzedniego sezonu,a i w tym radzi sobie znakomicie jak do tej pory. Na Abdellaoue i spolke trzeba bardzo uwazac,no i nie radze obstawiac przeciwko nim :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 paź 2011, 8:14

Jak wyglądała ta porażka Bayernu? Zasłużona, czy więcej w tym przypadku? I przede wszystkim pytam o słuszność czerwonej kartki dla Boatenga (za co?) i rzutu karnego.
Ebi pisze: Czekam na dalsze cuda
Wygraną QPR z Chelsea możesz śmiało do nich zaliczyć. Do tego Villarreal - Levante 0:3

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 paź 2011, 16:03

emdżej pisze:Jak wyglądała ta porażka Bayernu? Zasłużona, czy więcej w tym przypadku? I przede wszystkim pytam o słuszność czerwonej kartki dla Boatenga (za co?) i rzutu karnego.
Ebi pisze: Czekam na dalsze cuda
Wygraną QPR z Chelsea możesz śmiało do nich zaliczyć. Do tego Villarreal - Levante 0:3
Otóż odpowiadam. Porażka z zeszłego tygodnia była dość pechowa, choć Bayern nic cudownego nie grał. Pierwszy gol z karnego po fatalnym błędzie Lahma, drugi po pechowym rykoszecie, więc na dobrą sprawę Hannover żadnej "uczciwej" bramki nie zdobył. Bayern z kolei miał kilka szans, ale Gomez jebał wszystko co się dało. Gola wbił dopiero Alaba, a niedługo potem Schweini walnął piłką w słupek. Remis byłby najuczciwszych wynikiem.

Czerwona kartka słuszna i niesłuszna. Boateng niby odepchnął gościa z Hannoveru, ale nie było to niesportowe zachowanie, po prostu zwykła przepychanka (gdyby za każde takie zagranie dawać czerwo to Barca kończyłaby mecze we trzech za te swoje słynne "ocieplacze"). Zawodnik gospodarzy też w te sytuacji (jeśli wywalono Boatenga) winien być ukarany tym samym.

A co do dzisijeszego meczu to mamy powrót do sezonowej normy. 20 minut meczu, 2-0, totalna boiskowa dominacja, Neuer chyba jeszcze piłki nie złapał. I oby jak najdłużej ciułać punkty w lidze w ten sposób, a z silnymi rywalami dawać maxa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”