Ogólna dyskusja o polityce - Strona 190

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 paź 2011, 17:19

Cóż Chłopaczku siegnąłeś dna. Dotychczas sądziłem, że mimo, że jest na przeciwległym biegunie, to jednak odrobinę zdrowego rozsądku posiadasz, cóż pomyliłem się. Kaczyński nie wychowany w wierze katolickiej( czyli to czego pragnął Lewaczki, by dać każdemu człowieku wybór, żeby dopiero jak dorośnie podjął decyzje, czy chce przyjąć wiarę Chrześcijańską czy nie) doszedł do wniosku jak stał się człowiekiem dojrzałym, że jednak wiara Chrześijańska jest mu bliska, jest niewiarygodny, za to Palikot zmieniający w ciągu 2 lat, a właściwie jak on to mówi po 10 kwietnia poglądy o 180 stopni jest wiarygodny :mrgreen: Genialne chłopie genialne, pogratulować dedukcji.
Jak to głosi staro polskie przysłowie u innego widzi źdbło trawy w oku, u siebie belki nie zauważa.

To czy Palikot po nas przyjdzie to się okaże, jak na razie to jednak wydaje mnie się, że z tych 10% to takiego twardego betonu antyklerykalnego jak ty to może z 1-2% na niego zagłosowało, reszta albo z szydery jak napisał Boromir, albo jak pisał Red z powodu braku wyboru i chęci pokazania reszcie partii, że mają ich dość, a także z powodu zmęczenia sporem między Pisem a PO. A już w ogóle sugerowanie, że twardego lewactwa antyklerykalnego w Polsce jest więcej niż Konserwatystów jest jakimiś żartem. Sorry jak to mówi Zibi Boniek dzisiaj nie jest pierwszy aprillis.

Kolejny Babel który piszę o upadku PiSu. Fajnie już w w Tok FM Semka obszydził Ordyńskiego jak głosił podobne brednie. Dość zabawnie brzmią z ust lewaka, gdy partie lewicowe w wyborach dostały w sumie 18%(z czego jak wsponiałem wyżej Palikot dostał wiele procent z całkiem innego powodu, a i przejął elektorat Korwina-Mikke) tezy o upadku Pisu :mrgreen:
Dla PiSu jest to słaby wynik w kontekście aspiracji, a i tak to jest nieosiągalny wynik dla takiego Palikota czy Sld. Przypomina mi się szydera co poniektórych ze "słabej" gry Rooney'a w zeszłym sezonie. Tak grał słąbo JAK NA SIEBIE, ale i tak to był nieosiągalny poziom dla 90% grajków PL. Tutaj podobnie owszem PiS osiąnał słaby wynik jak na aspiracje, ale i tak to jest nieosiąglny poziom dla jakiegoś śmiesznego Palikota, czy SLD.

Co do reszty to zgadzam się z Mazurem. Ja również do Kościoła nie uczęszczam, bo odrzuacją mnie tacy kapłani jak np. Sowa, Pieronek czy Dziwisz. Ale nie ma nic lepszego dla człowieka niż wiara Chrześcijańska. I będę tej cywilizacji bronił, przed zapędami sodomitów i innej maści dewiantów. Terror poprawnośći politycznej i narzucania poglądów wiekszości przez mniejszość nie przejdzie. Mimo wsparcia mediów, promowania tych idiotyzmów w Polsce nie będzie drugiej Hiszpanii, zapomnijcie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 paź 2011, 17:29

Widz że zabawa się zaczyna, najpierw ,,fatastyczne,, wypowiedzi Terlikowskiego i typowe dla tego środkowiska obrazanie z krzyżem w ręku, powstaje ruch odwalenia palikota czy coś w ten deseń, Rzeczpospolita dostaje z IPN papiery nw wspołprace Kotlińskiego z SB :rotfl: . Nikt nie walczy z wiarą czy religią, trzeba tylko oczyścic kościół z choroby.
Będą ciekawe dyskusje, konkretne argymenty kontra prawo boskie i krzyż :mrgreen: zabawa się zaczyna , widać po katolandzie że głos był słusznie oddany.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 15 paź 2011, 17:38

Dążenie do wprowadzenia ustaw: o związkach partnerskich oraz o określaniu płci zapowiedziała pierwsza transseksualna posłanka w Polsce Anna Grodzka. Chce, by zmiana płci była w pełni refundowana przez państwo.
:haha: :rotfl: :rotfl2: :rotfl4: :rydzyk:
http://www.tvn24.pl/-1,1720967,0,1,grod ... omosc.html

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 paź 2011, 17:43

Brawo! Zamiast płącić na renowacje obiektów sakralnych, ważnych dla kultury co tak bardzo się nie podoba antyklerykałom bo na to głównie idą pieniądze na Kościół, które rzekomo czarni przejadają i wydają na nowe fury, teraz podatnicy będą płacić na to żeby każdy mógł sobie darmo jak chce odciąć penisa. NOWOCZESNE PAŃŚTWO! NORMALNOŚĆ! :boruta:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3336

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 paź 2011, 17:50

Kamil232 pisze:Cóż Chłopaczku siegnąłeś dna. Dotychczas sądziłem, że mimo, że jest na przeciwległym biegunie, to jednak odrobinę zdrowego rozsądku posiadasz, cóż pomyliłem się.
Gdy Ty to piszesz to brzmi jak komplement.
Dzieki mimo ze absolutnie nie zrozumiales co chcialem Ci przekazac.

Dobrze by bylo gdybys akurat Ty nie wypowiadal sie o takich sprawach jak logika i zdrowy rozsadek. Tak dla przyzwoitosci. Nie bedzie mi pisal o takich rzeczach czlowiek ktory uwaza ze psy chca byc gwalcone przez ludzi bo merdaja ogonem.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 paź 2011, 17:54

Widze Yyyntelektualna i oświecona częśc tego forum nic nie wie na temat transeksualizmu i gorąco im życze by ich dzieci nigdy nie miały tego problemu.Nie wiem czy to powinno byc refundowane ale jak czytam teksty terlikowskiego czy wpisy jak tutaj to wiem osoby wypowiadające się g..wiedzą o temacie na ktory się wypowiadają.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3336

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 paź 2011, 17:58

A wlasnie jeszcze sprawa o ktorej wspomnial MGiggs. Nawet tydzien nie minal a juz zaczyna sie zabawa teczkami i oskarzanie ludzi zwiazanych z RPP o wspolprace z SB. Nie ma co zakotlowalo sie w glowach co niektorych. Czas na krucjate :mrgreen:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 paź 2011, 17:59

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem o PiS-ie. Zupelnie nie zrozumiales intencji, betonowe elektoraty maja sie podobnie zarówno z prawa i z lewa i nie mowie ze one sie rozsypia. Odnosnie rozłamu w PiS-u to tak konczy prawie kazda ultraprawicowa partia. Dodatkowo Kaczyński wladzy oddac nie chce mimo ze przegrywa wybory raz za razem, w tyle nie widac nastepców tylko samych klakierów Kaczyńskiego, ci którzy mieli inna wizje partii juz ich w niej nie ma, Ziobro odsuniety na drugi tor w Brukseli. Nie wierze ze jestes az tak naiwny, ze nie widzisz walki o władze w partii której jestes zwolennikiem? Poza tym dwie kadencje to długi okres czasu, to pokazuje ze i tak Kaczyński jeszcze sporo moze nabalaganic.
Ale nie ma nic lepszego dla człowieka niż wiara Chrześcijańska
Ja np. wyzej cenie kromke z dżemem, ale nie bede narzucał innym ze najlepsze co moze ich spotkac w zyciu to kromka z dżemem. Niech kazdy decyduje co dla niego jest wazne, ok? Sa miejsca w których mozna nabyc dzem i sa miejsca w których mozna kontemplowac, modlic sie i radowac sie swoja wiara. Sejm RP zdecydowanie nie jest takim miejscem. Patrz, jest tam nawet kaplica w której wierzacy moga sie modlic. Tam wisi krzyz.
Ale nie ma nic lepszego dla człowieka niż wiara Chrześcijańska. I będę tej cywilizacji bronił, przed zapędami sodomitów i innej maści dewiantów.
Jakies straszne opory maja przed oczyszczeniem ze swoich szergow sodomitow i dewiantow. Skoro chcesz bronic to moze zacznij od doinformowania sie czego lub kogo bedziesz bronil.
narzucania poglądów wiekszości przez mniejszość nie przejdzie.
Sam sobie strzelasz w kolano kolejnymi zdaniami. Wiesz, ze Krk jest w odwrocie jesli chodzi o liczbe wiernych? Teraz wiesz gdzie kryje sie irracjonalizm tego co piszesz? Tak, kwestia lat jest ze Kościoł i wierzacy beda mniejszoscia. Zrozumiales czy bede musiał Ci to wkleic za kilka lat (mam nadzieje, ze jednak mnie tutaj juz nie bedzie :P)?
Jak to głosi staro polskie przysłowie u innego widzi źdbło trawy w oku, u siebie belki nie zauważa.
Ejże! To chyba z przypowieści z pewnej chyba dobrze znanej Ci ksiazki. Autor cytatu mial byc jedynie królem Polski, ale Polakiem nie byl. Choc moze kiedys sie nim okaze :P

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 paź 2011, 18:10

Problem z Anna Grodzka nie polega na tym, że jest transseksualista, bo domyślam się, że na taki krok nikt nie decyduje się na fali postępu płynącego z zachodu. Leczenie hormonalne, potem chirurgiczne, wzywanie rodzicow jako strony pozwanej w procesie o zmine płci plus stach przed odbiorem najblizszego otoczenia to naprawde dużo do przejscia. Boje sie niestety, ze całe jestestwo pani posel Anny Grodziej w zyciu parlamantarnym będzie opieralo sie właśnie na epatowaniu tym, że jest osoba transskesualna. Co w sumie jest logiczna konsekwencja obecnych trendow. Nie wazne ile na liscie jest osob np. z doktoratem,tytułem profesora, jakim moga pochwalic sie cv, tylko najważniejsza jest ilość kobiet.

Co do krucjaty przeciwko RPP tez mnie to smieszy. Najbardziej to ze zaczeli ja po wyborach.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 paź 2011, 18:35

Tak dla przyzwoitosci. Nie bedzie mi pisal o takich rzeczach czlowiek ktory uwaza ze psy chca byc gwalcone przez ludzi bo merdaja ogonem.
Nic takiego nie napisałem. Tak kategorycznie tego nie postawiłem, to były luźne przemyślenia i rzecz jasna z nich się nie wycofuje. Skoro pies jak jest wkurzony warczy i się broni, potrafi nawet ugryść, a jak jest zadowolony to merda ogonem i ogólnie widać w nim radość. To skoro podczas stosunku z człowiekiem by merdał ogonem to mu się to podoba czy nie? Proste pytanie. I nie bardzo widzę co jest zdrożnego w takim myśleniu, myślmy nowocześnie, nie patrzmy na ogólne normy, jak to ty pisałeś gdyby pare wieków temu się tak nie przyjęło, że ludzie łączą się w pary to by się nie łączyli, bo w ludzkiej naturze jest poligamia. Tutaj podobnie gdyby się tak ogólnie nie przyjęło, że stosunek ze zwierzęciem jest dewiacją, a wręcz odwrotnie to być może twoja partnerką byłby teraz jakaś saba :mrgreen:
Widze Yyyntelektualna i oświecona częśc tego forum nic nie wie na temat transeksualizmu i gorąco im życze by ich dzieci nigdy nie miały tego problemu.Nie wiem czy to powinno byc refundowane ale jak czytam teksty terlikowskiego czy wpisy jak tutaj to wiem osoby wypowiadające się g..wiedzą o temacie na ktory się wypowiadają.
Ciskasz się, a nie bardzo wiem o co. Czy ja gdzies pojechałem po Grodzkiej(Grodzkim?) czy coś w ten deseń. Odnosiłem się do czegoś innego, ale jak zwykle próbując we mnie uderzyć strzelasz ślepakami. Jest wiele problemów na świecie i jakoś mi się wydaje, że ważniejszych niż transeksualizm i jakoś one z pieniędzy podatników nie są finansowane, więc dlaczego to ma być? I do tego się odnosiłem do śmiesznego postulatu finansowania tego, a nie oceniałem tej pani(pana?).
A wlasnie jeszcze sprawa o ktorej wspomnial MGiggs. Nawet tydzien nie minal a juz zaczyna sie zabawa teczkami i oskarzanie ludzi zwiazanych z RPP o wspolprace z SB. Nie ma co zakotlowalo sie w glowach co niektorych. Czas na krucjate :mrgreen:
Oczywiście biedni pokrzywdzeni wyciągają na nich haki. Kolejne biedactwa po Sawickie, Marczuk Pazurze czy innym doktorze G(Który notabene dostał zarzuty nieumyślnego spowodowania śmierci, ktoś teraz łaskawie przeprosi Ziobre), które nic nie zrobiły.
Dodatkowo Kaczyński wladzy oddac nie chce mimo ze przegrywa wybory raz za razem, w tyle nie widac nastepców tylko samych klakierów Kaczyńskiego, ci którzy mieli inna wizje partii juz ich w niej nie ma, Ziobro odsuniety na drugi tor w Brukseli. Nie wierze ze jestes az tak naiwny, ze nie widzisz walki o władze w partii której jestes zwolennikiem? Poza tym dwie kadencje to długi okres czasu, to pokazuje ze i tak Kaczyński jeszcze sporo moze nabalaganic.
Komu ma oddać tą władzę? Już były rok temu środowisko które parło do władzy i odsunięcia Kaczyńskiego, gdzie teraz są ile dostali procent poparcia 2? Sorry nie jestem ślepo zapatrzony w Kaczyńskiego, ma swoje wady i sam się zastanawiałem nad tym kto mógłby go zastąpić. Ale w tej chwili takiej osoby NIE MA. A zmienianie na siłę by skończyć jak jakieś śmieszne SLD czy PJN do niczego nie doprowadzi, tylko do upadku tej formacji. Tak więc lepszy Kaczyński z 30% niż Ziobro z paroma procentami. A walka o władze w partii to rzecz normalna i w SLD i w PO, problem w tym, żeby zmieniać rozsądnie, to jak w piłce nożnej pamiętam parę lat temu były narzekania na Hajtę, Bąka czy Żewłakowa, trzeba ich wymienić, bo już nie dają rady, trzeba ich odsunąć na boczny tor, dać szansę młodym, a teraz wszyscy by marzyli by w obronie był taki Hajto co grał w vicemistrzu Niemiec czy inny Bąk, za tych kaleków co są na środku. Zawsze w pierwszej kolejnośći przy zmianie trzeba się zastanowiać jeśli nie on to kto, i czy ten ktoś da więcej niż on.
Ja np. wyzej cenie kromke z dżemem, ale nie bede narzucał innym ze najlepsze co moze ich spotkac w zyciu to kromka z dżemem. Niech kazdy decyduje co dla niego jest wazne, ok? Sa miejsca w których mozna nabyc dzem i sa miejsca w których mozna kontemplowac, modlic sie i radowac sie swoja wiara. Sejm RP zdecydowanie nie jest takim miejscem. Patrz, jest tam nawet kaplica w której wierzacy moga sie modlic. Tam wisi krzyz.
Stary jak wbijasz do kogoś do domu i tam wisi krzyż i tobie się to nie podoba to co mówisz, że ma zdjąć? Stary nie podoba Ci się to wyjazd. Tutaj podobnie wiekszość społeczeństwa czy uczestniczy w Mszach Świetych czy nie, jest Chrześcijaniami jesteś w mniejszość jak Ci się nie podobają Krzyż na ulicach jak ci się nie podobają krzyże np. pod Stocznią to nikt nie będzie ich stamtąd usutwał bo paru typów ma problem z nimi. To Ty masz się dostosować do tej tradycji, a nie ona do Ciebie. Jak ci się nie podoba droga wolna.
Sam sobie strzelasz w kolano kolejnymi zdaniami. Wiesz, ze Krk jest w odwrocie jesli chodzi o liczbe wiernych? Teraz wiesz gdzie kryje sie irracjonalizm tego co piszesz? Tak, kwestia lat jest ze Kościoł i wierzacy beda mniejszoscia. Zrozumiales czy bede musiał Ci to wkleic za kilka lat (mam nadzieje, ze jednak mnie tutaj juz nie bedzie :P)?
To chyba ty nie zrozumiałeś nie bronię Kościoła jako instytucji, ale bronię wartości moralnych które głosi Chrześcijaństwo. I jakoś mi się wydaje, że nawet jak jest więcej podobnych osoób do mnie, którzy zaprzestali uszczeszczania do Kościoła w związki z niechęcią do Czarnych to jednak bliższe im są nadal te wartości niż różne inne dziwactwa.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 paź 2011, 18:57

Stary jak wbijasz do kogoś do domu
Nie wbijam nikomu do domu i nie sciagam krzyzy, a Sejm nie jest domem panow posłow. Co innego w pokojach sejmowych i gabinetach kazdy moze sobie postawic co chce: zdjecie rodziny, krzyz, drukarke etc. Nie bedziemy was tez zabijac. Umowmy sie, bez patosu w postach. Pomnik Trzech Krzyzy to pomnik poległych stoczniowców, nic mi do tego, podobnie z grobami czy krzyzami na terenach koscielnych. Kto wam taki bzdur nagadał, ze wszytskie krzyze przeszkadzaja? Nałecz ostatnio poleciał strasznie, nie idz jego droga!
To Ty masz się dostosować do tej tradycji, a nie ona do Ciebie. Jak ci się nie podoba droga wolna.
Hola hola? Jaka tradycja? Zawieszenie czegos cichcem, pod osłona nocy 14 lat temu i przyzwolenie na przedmiot wiszacy na sejmowej scianie to nie jest tradycja!
To chyba ty nie zrozumiałeś nie bronię Kościoła jako instytucji, ale bronię wartości moralnych które głosi Chrześcijaństwo
Zrozumialem swobodnie, nie boj sie o mnie. Ale co jak te wartosci beda wartosciami mniejszosci, dostosujesz sie do tego co pisałes czy e tam?

Sorry, ze tylko tyle, ale mecz jest najważniejszy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 paź 2011, 19:11

Hola hola? Jaka tradycja? Zawieszenie czegos cichcem, pod osłona nocy 14 lat temu i przyzwolenie na przedmiot wiszacy na sejmowej scianie to nie jest tradycja!
W pełni się z tym zgadzam. Tradycją można nazwać odmawianie modlitwy pańskiej przed rozpoczęciem sesji parlamentu w krajach anglosaskich, bo było to oficjalne od kilkuset lat, a nie nielegalnie zawieszony krzyż w nocy w Sejmie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 paź 2011, 19:23

Kamil przestań.... nie jestem godny rzucą wzywania takiemu yyntelektualisty i oświeconemu jak TY. :mrgreen:

Nie napisałem że transekusalizm powinien byc finasowany, tylko jak czytam Twoja Yntelektualna osobe i srodowisko nieznaleznej to wiem że g...wiesz o tym problemie. Warto by było o tym podyskutować na argumenty a nie w stylu Twoim czyli wysmiać i zakrzyczeć temat.

Nie wiem jak mozna porownac krzyż w sejmie do krzyzą pod stocznią :rotfl: widze znajomość prawa konstytucji przez yyynteligencje tego forum stoi na żalosnym poziomie.

ps wlasnie z ust Episkopatu usłyszalem jak moge walczyc z krzyżem skoro zostałem ochrzczony :roftl3: wide ze katoland ma coraz bardziej żałosne argumenty

Kamil porowanie Jonasza do Sawickiej :lol: widze że czeka nas masa zabawy przez 4 lata, jestem wprost zachwycony ja czarna mafia obawia sie o swoje

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 paź 2011, 19:46

Przecież chodziło mi oto, że w tradycje jak i historie Polskie Krzyż jest wpisany równie mocno co Orzeł w Koronie. Matko jak jeszcze Hallowa teraz wycofuje historie z liceów to już w ogóle nie będzie z kim dyskutować, jak niektórzy tak oczywistej rzeczy nie rozumieja.

Nie ma chyba bardziej oczywistego miejsca w którym decyduje wiekszość niż Sejm. Tam mając wiekszość można wszystko ustalić i skoro wiekszość w Sejmie, która jest obrazem rzeczywistośći jest za Krzyżem, to o czym my tutaj mamy więcej dyskutować?
Zrozumialem swobodnie, nie boj sie o mnie. Ale co jak te wartosci beda wartosciami mniejszosci, dostosujesz sie do tego co pisałes czy e tam?
Przecież to rzecz jasna. Jakbym pojechał do krajów Arabskich to przecież nie wymagał bym by ściagać z miejsc publicznych symboli Islamu, bo szanuje tradycje i kulture tego kraju. Podobnie w Polsce jak np. jak w Hiszpanii miażdżącą wiekszość wygrałby jakiś Polski Zapatero, to cóż pewnie musiał bym się dostować, ewentualnie wyjechać.
Nie napisałem że transekusalizm powinien byc finasowany, tylko jak czytam Twoja Yntelektualna osobe i srodowisko nieznaleznej to wiem że g...wiesz o tym problemie. Warto by było o tym podyskutować na argumenty a nie w stylu Twoim czyli wysmiać i zakrzyczeć temat.
lol, ja nawet nie wypowiedziałem ani jednego zdania na ten temat, a typ już wie, że gówno wiem o tym problemie :shock: ja pierdu, ty to może w ogóle ja nie jestem tutaj potrzebny ty i tak wiesz co ja wiem czego ja nie wiem :lol:
Kamil porowanie Jonasza do Sawickiej :lol:
Jonasza? Pewnie chodziło Ci o Janusza, GDZIE JA PORÓWNAŁEM PALIKOTA DO SAWICKIEJ? W KTÓRYM MOMENCIE? nie no dosyć tego kabaretu, nikogo jeszce na tym forum nie miałęm w ignorach, nawet Wilmore. Ale ty już przebijasz wszystko ja piszę o jednym, ten o drugim, ja o czymś nie piszę, a ten i tak twierdzi, że pisze. Z kimś takim od 10 lat jak mam internet jeszcze się nie spotkałem, powtórze po raz 25 dziecko z 3 klasy podstawówkki potrafi lepiej czytać od ciebie. żegnam.

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 15 paź 2011, 19:52

.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2011, 22:56 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”