FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1457

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 15 paź 2011, 19:32

Barça 11 for Racing; Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Maxwell, Xavi, Iniesta, Thiago, Villa, Messi and Pedro
Zobaczymy jak to będzie. Może w drugiej połowie pojawi się Abidal i nasza obrona wreszcie będzie w tym podstawowym składzie :lol: Oby udało mi się znaleźć nietnącego streama :pray:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 paź 2011, 19:52

http://tomciotv.com/news.php

polecam ta strone. Prawie nigdy nie tnie jak ogladam.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 paź 2011, 21:23

Barcelona prowadzi 2-0. Nie ma może porywającej gry Blaugrany, jednak Barca kontroluje absolutnie sytuację na boisku. Spokojnie mogło być/powinno 4-0 - 5-0. Szwankuje trochę skuteczność. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś coś dołoży i spokojnie do końca.
Niestety jest i zła wiadomość, Pique szybko zszedł z boiska. Mam tylko nadzieję, że to nic poważnego. Gdzieś w myślach miałem taki obraz, że pojedzie Carles z Pique na kadrę, tam pograją, a dopiero co wrócili po urazach i mogą nie wytrzymać ilości spotkań jakie czeka Barca. Zresztą podobnie obawiam się o Erica...

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 15 paź 2011, 21:56

Mogło być dużo więcej niż 3-0. Udało mi się chociaż całą drugą połowę obejrzeć :) Karny na Messim ewidentny dwa metry przed arbitrem :cegła: Widziałem na powtórce Puyol nie wbił z 2m praktycznie do pustej :lol: Niczym Alves w pop. sezonie. Za tydzień podobno Sevilla z tego co usłyszałem od komentatorów ale tych laliśmy ostro ostatnimi czasy, chociaż ja do dziś po usłyszeniu Sevilla mam pierwsze skojarzenie 0:3 z 2006...

Pique podobno coś z mięśniem.

//
The player @3gerardpique has a right hamstring injury and will be out for around 2 weeks #fcblive

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 paź 2011, 11:43

No Pique z Carlesem to się razem nagrali w tym sezonie razem... Dobrze, że terminarz nie jest specjalnie wymagający na kolejne kilka spotkań. Mam tylko nadzieję, że kolejny uraz nikogo nie dopadnie i Pep będzie miał pełną kadrę w listopadzie i grudniu(nie wliczając Ibiego).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 paź 2011, 12:07

Z Pique w tym sezonie nic nie będzie. Rzekłem.

Meczu nie widziałem, ale ogarnąłem obszerny skrót. Messi mógł ustrzelić przynajmniej tego hat-tricka dla przyzwoitości bo okazji miał więcej niż na dwa gole :P Poza tym który to już nieodgwizdany karny na Leo w tym sezonie? Trzeci czy czwarty? Mam na myśli sytuacje ewidentne i klarowne a nie problematyczne. Pedro powinien mieć dwie asysty, ale Puyol z trzech (?) metrów nie trafia w pustą bramkę :| Villa też mijał już bramkarza po perfekcyjnym podaniu Messiego, ale w bramkę już kopnąć nie zdołał.

Thiago nie przestaje zadziwiać. Niekiedy gra bardzo głęboko (wczoraj chyba jako DM grał :o ) i pracuje znakomicie. Tak się walczy o przebicie w Barcelonie :] Będzie wielki.

Szkoda przewrotki Abidala :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 paź 2011, 12:13

Thiago nie przestaje zadziwiać. Niekiedy gra bardzo głęboko (wczoraj chyba jako DM grał :o ) i pracuje znakomicie. Tak się walczy o przebicie w Barcelonie :] Będzie wielki.
Zauważyłem w statystykach z wczorajszego meczu, że miał większość ilość podań od Xaviego i taki sam procent celności podań. Nie jestem w 100% pewien, ale chyba nie często zdarza się taka sytuacja. Naprawdę zadziwia mnie ten chłopak. Taka konkurencja a on kiedy gra to jest świetny.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 16 paź 2011, 14:21

Mentor pisze:Z Pique w tym sezonie nic nie będzie. Rzekłem.
Mam podobne przeczucia, niestety.
(...) ale Puyol z trzech (?) metrów nie trafia w pustą bramkę :| Villa też mijał już bramkarza po perfekcyjnym podaniu Messiego, ale w bramkę już kopnąć nie zdołał.
Ciężko byłoby z tego strzelić nawet napastnikowi, gdyż piłka zwyczajnie była adresowana w Puyola a nie do Puyola - jak to powiedział piesek leszek - Pedro trafił nią w Puyola :D A po takich sytuacjach jak ma Villa zazwyczaj moje piwo ląduje na stole lub na podłodze, beznadziejnie zmarnowana 100% sytuacja.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 paź 2011, 15:11

Media już skrupulatnie wyliczyły, że Pique w tym sezonie rozegrał więcej minut dla reprezentacji niż dla Barcelony :lol: :roll:

Pozostając w temacie obrońców ---> http://www.blaugrana.pl/news/8062/fontas_2015!.html

Ten to pogra pewnie jedynie w Pucharze Króla w tym sezonie :think: Spodziewałem się, że będzie dostawał jakieś minuty, ale wychodzi na to, że jest naprawdę ostatni w kolejce do gry. Przynajmniej póki co.

Najlepsza wiadomość ---> http://www.fcbarca.com/39013-cesc-wznowil-treningi.html

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 paź 2011, 18:21

mete pisze:
Zauważyłem w statystykach z wczorajszego meczu, że miał większość ilość podań od Xaviego i taki sam procent celności podań. Nie jestem w 100% pewien, ale chyba nie często zdarza się taka sytuacja. Naprawdę zadziwia mnie ten chłopak. Taka konkurencja a on kiedy gra to jest świetny.
Ogólnie w tym sezonie widać jedną zasadniczą różnicę. O ile do tej pory Xavi był zdecydowanie głównym rozgrywającym i praktycznie w każdym meczu to on miał najwięcej podań, o tyle w tym sezonie sytuacja się zmieniła. Dwukrotnie więcej podań od niego zaliczył Fabregas i Thiago też już chyba drugi raz ma więcej podań niż Hernandez. Oczywiście mówię o meczach w których grali oni razem z Xavim od początku. Pep kombinuje i na razie dobrze na tym wychodzi :)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 paź 2011, 18:34

Xavi wieczny nie będzie, a to Thiago i Cesc są przyszłością środka pola gdy generał zawiesi buty na kołku. Niedługo wreszcie wróci Alexis :jupi:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 paź 2011, 20:17

Professor Chaos pisze:Niedługo wreszcie wróci Alexis :jupi:
Czy tak niedługo? Jeszcze pewnie ze trzy tygodnie poczekamy :think: To szmat czasu. Nie wiadomo również jak długo będzie nadrabiał zaległości. Przypuszczam, że jego trening będzie w dużym stopniu zindywidualizowany i nie zdziwiłbym się gdyby spróbowano przywrócić go do optymalnej dyspozycji na okres w którym reszta będzie grała gorzej.

Tymczasem dosłownie znikąd (bo temat przycichł i nie spodziewałem się prędko nowych informacji) pojawiła się świetna wiadomość ---> http://www.fcbarca.com/39019-abidal-w-b ... riere.html

Abi \o/ :mike:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 18 paź 2011, 13:50

Poszła plota, że najbliższe GD mogą być rozegrane w niedzielę o... 12 :lol: :rotfl4:
Z powodu chińskich tudzież japońskich fanów obu klubów czy La Liga ogólnie, ale sam pomysł poroniony mocno :roll:
Oby ten balon próbny szybko przekłuto.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 paź 2011, 14:05

Kiepska plota aczkolwiek nie wykluczałbym podobnych prób w przyszłości. Ten sezon odpada i pamiętam nawet wywiad z jakimś kolesiem od transmisji czy tam praw telewizyjnych (może to był ktoś z Mediapro? Może Roures?) i była mowa o tym, że niedzielne popołudnie jako termin meczowy nie dotyczy Barcelony ani Realu czy jakoś tak. Także ja tam bym się nie obawiał jakichś cyrków a przynajmniej nie w tym sezonie. W kolejnych latach mogą nastąpić jakieś zmiany.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 18 paź 2011, 14:11

GD powinny być od takich kombinacji wyłączone, to mecz meczów, święto futbolu, tylko noc jest dla nich porą odpowiednią :wink:

Natomiast chyba nie ma racjonalnych powodów dla których Barca czy Real raz na ruski rok dla przyciągnięcia chińczyków nie miałyby zagrać o 12

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”