Re: Dexter

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Dexter

Post autor: Daaaamian » 25 paź 2011, 23:10

Miałem zakończyć monolog, ale muszę przyznać, że scenarzyści są w formie. Czwarty odcinek świetny. Końcowa scena, podobnie jak ta z poprzedniego odcinka, świetna. Manekin połączony z ludzkim ciałem jest oczywiście nie do przebicia, ale fajnie, że wysoki poziom został utrzymany. Zaskakujące jest to, że już w czwartym odcinku policja doszła do tego, że to profesor Geller stoi za morderstwami. Całe szczęście, że zostało to zrealizowane naprawdę bardzo dobrze, w przeciwieństwie do naciąganego (chyba jedna z gorszych scen tego sezonu) odkrycia Dextera, że to Travis jest drugim mordercą. Jak już przy tej parze jestem, to przeczytałem ciekawą teorię mówiącą o tym, że Geller i Travis to analogia do Harry'ego i Dextera. Wskazywałby na to fakt, że tak na dobrą sprawę całą brudną robotę (najpierw zabicie sprzedawcy owoców, później złapanie biegającego kolesia i nawracanie go) wykonuje młody Hanks. Do tego stwierdzenie Batisty, że Geller zapadł się pod ziemię przed trzema laty, scena w barze, gdzie kelnerka obsługuje jedynie Travisa, nawet nie patrząc w kierunku Gellera. Teoria trochę naciągana (do tego stopnia, że ciężko w nią uwierzyć), ale jednocześnie bardzo ciekawa.

Batista i Quinn jarający zioło... :lol:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”