Chelsea FC - Arsenal FC (29.10.2011) - Strona 4

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Re: Chelsea FC - Arsenal FC (29.10.2011)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 paź 2011, 20:57

The Blues znów zostali skrzywdzeni przez sędziego. W mojej ocenie Szczęsny powinien był wylecieć z boiska. Nawet Wojtek napisał u siebie na Twitterze "Nie wiem, dlaczego zostałem na boisku".
W takim razie Arsenal został skrzywdzony przez sędziego, bo bramka Maty padła po faulu na Santosie :P

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 paź 2011, 20:59

Magnum pisze:
The Blues znów zostali skrzywdzeni przez sędziego. W mojej ocenie Szczęsny powinien był wylecieć z boiska. Nawet Wojtek napisał u siebie na Twitterze "Nie wiem, dlaczego zostałem na boisku".
W takim razie Arsenal został skrzywdzony przez sędziego, bo bramka Maty padła po faulu na Santosie :P
Mi się zdaje, że to Santos się odbił od Lukaku (wyglądało to tak, jakby nie wykonał żadnego ruchu w kierunku Brazylijczyka, stał w miejscu po prostu), ale chętnie obejrzę powtórkę :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 paź 2011, 21:18

romantyk_emil pisze:The Blues znów zostali skrzywdzeni przez sędziego. W mojej ocenie Szczęsny powinien był wylecieć z boiska
W pierwszej chwili też miał takie odczucie, że będzie czerwo dla Woja. Wyjście w sumie niepotrzebne, bo obrońcy byli blisko i chyba tylko to uratowało go przed wyrzuceniem z boiska. IMO 8 na 10 sędziów* dałoby czerwoną kartkę. Niech się Szczęsny cieszy, że na nich nie trafił.

* Nie posiadam źródłem do tych wyliczeń :P

Czas w końcu opić dzisiejszy sukces. Niech gra muzyka :mike:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 29 paź 2011, 21:26

Magnum pisze:W takim razie Arsenal został skrzywdzony przez sędziego, bo bramka Maty padła po faulu na Santosie :P
W mojej ocenie nie było tam faulu. Natomiast porównując "faul" po którym został podyktowany rzut karny dla QPR w poprzedniej kolejce z zdarzeniem pomiędzy Lukaku a Santosem to muszę przyznać, że młody Belg zasłużył na czerwony kartonik dzisiaj heh :P

Wracając do sytuacji Wojtka z Ashley'em to uważam, że sędzia popełnił olbrzymi błąd zostawiając Szczęsnego na boisku. Arsenal grając w osłabieniu na Stamford Bridge nie osiągnąłby takie rezultatu.

Szkoda kolejnych błędów sędziów, które krzywdzą Chelsea. Szkoda takiego wyniku. Szkoda 9 pkt straty do lidera.Chyba tylko tyle mogę napisać po tym i ostatnich meczach Chelsea. Trzeba wierzyć, że będzie już tylko lepiej. Pozdro.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 paź 2011, 21:29

http://arsenalist.com/video/?id=54b9542 ... 41b26&t=ru

ewidentnie widać, że Lukaku wszedł w Santosa i zablokował mu przejście. Co do Wojtka - bardzo chętnie zobaczyłbym powtórkę, bo nie widziałem tego dokładnie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 paź 2011, 21:37

Dobra decyzja sedziego. Napomnienie to wszystko co mogl dac w tej sytuacji Szczesnemu. Raz ze Cole nie byl we wspomnianej sytuacji na wprost bramki, dwa ze w poblizu byl jeszcze jeden z obroncow Chelsea.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 paź 2011, 22:01

Koscielny nadbiegał zza pleców Cole'a, a on tę piłkę tak sobie przyjął, że nie byłby sam przed pustą bramką, więc Wojtek nie powinien wylecieć, tak ja to rozumiem. Mniejsza z tym.
romantyk_emil pisze:Gra obronna, która zawsze była dużym plusem Chelsea stała się nagle jej największym problemem. To jest pierwsza rzecz, którą Boas musi jak najszybciej poprawić, a drugą rzeczą jest skuteczność.
NIe nagle, tylko w momencie, jak kibicom zachciało się grającej ładnie piłki, a nie skutecznie :lol: Romek się zgodził i zatrudnił AVB, który potrafi drużynę ustawić, by ładnie grała, ale to się wiążę z gorszą grą w defensywie. Barca też kosztem gry w obronie wzmacnia atak :lol:

Godzinkę po meczu chciałem Wisłę z Podbeskidziem zobaczyć, ale na C+sport pokazywali derby (retransmisje), wybór był oczywisty :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 paź 2011, 22:04

fieldy pisze: Godzinkę po meczu chciałem Wisłę z Podbeskidziem zobaczyć, ale na C+sport pokazywali derby (retransmisje), wybór był oczywisty :P
Myślę, że nie masz czego żałować, że wybrałeś retransmisję :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 paź 2011, 0:40

Wielkie gratulacje dla Arsenalu. Zresztą, wielkie gratulacje dla obu ekip bo to był zdecydowanie jeden z najlepszych jak nie najlepszy z dotychczasowych meczów tego sezonu. Przednie widowisko, które powinno być pokazywane jako wizytówka PL.

Niezwykle ciekawy sezon mamy w PL, jeszcze tylko City i Liverpool z czołowych ekip nie zanotowały kompromitacji ale wszystko przed nimi :wink:

Świetni Van Persie, Ramsey, Theo i Song. Dziś Kanonierzy znowu przypominali tę drużynę, w której zakochali się jej fani. Kapitalna druga połowa w ich wykonaniu. Pomimo ostatnich dobrych wyników dopiero dziś Wenger i kibice Arsenalu mogą odetchnąć, dzisiaj ta ekipa znowu wróciła do żywych i pokazała, że to nie musi być tragiczny sezon w jej wykonaniu na co się zanosiło.

Boas za to ma problem. City ucieka, United ich ścigają a 10 pkt to już nie jest mało. Ekipa Manciniego w tym sezonie nie sprawia wrażenia jakby była skora tak łatwo gubić punkty jak to miało miejsce w poprzednich latach, zobaczymy jak wyjdą ze spotkań z czołówką. Portugalczyk sprawia wrażenie jakby nie dotarł do tej drużyny, wydawało się, że już prawie, już zaraz Chelsea zyska iskierkę Boasa i zacznie grać coś swojego ale ta drużyna nadal jest nijaka i nieukształtowana. Do tego dziś widzieliśmy błędy, które sprawiły, że Mourinho oglądając ten mecz w tv pewnie zakrztusił się herbatą. Ta drużyna pewnie prędzej czy później też zacznie grać tak jak oczekują jej fani, problem może polegać na tym, że będzie już za późno.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 paź 2011, 8:51

Co za porażka. Przy stanie 3-3 myślałem, że może jeszcze coś wycisną z tego meczu, ale po podaniu Malouda-Terry przestałem się oszukiwać. Obrona na poziomie amatorki popełniająca błąd za błędem a Arsenal nie zrobił nic innego jak to po prostu wykorzystał. Może i gramy atakujący futbol, ale defensywa kuleje od początku sezony teraz się obnażyły wszystkie jej nie doskonałości... AVB ma teraz materiał do przemyśleń. Gratulacje dla Arsenalu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 paź 2011, 9:45

Spojrzenie Johna Terry'ego na 4 bramkę dla Arsenalu, wiele wyjaśnia.

http://i40.tinypic.com/eiv76c.jpg

Awatar użytkownika
urwis
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: urwis » 30 paź 2011, 13:34

No mecz był bardzo emocjonujący, jednak szkoda tego wyniku. Arsenal miał szczęście bo obrona Chelsea rozegrała jedno z najgorszych (jak nie najgorsze) spotkanie w tym sezonie. Szkoda tego meczu... :cry:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”