Liverpool (zbiorczy) - Strona 355

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 paź 2011, 11:42

Nie wiem jak gra Cole w tym sezonie, dlatego nie napisałem, że Enrique jest najlepszy. :wink: Wiem jednak, że Evra czy Clichy, którzy wciąż są wymieniani jako jedni z najlepszych lewych obrońców w Premier League, w tej chwili mogą czyścić Jose buty. Powołanie do reprezentacji powinno być kwestią czasu, tym bardziej, że - jak słusznie napisałeś - oprócz Arbeloi, który jest nominalnym prawym obrońcą, Del Bosque nie ma zbyt wielu opcji na tej pozycji. Capdevila to w ogóle gra jeszcze w kadrze? Oprócz niego i Enrique nie przychodzi mi do głowy żaden nominalny lewy obrońca rodem z Hiszpanii.

Piotrek 10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotrek 10 » 30 paź 2011, 13:19

Capdevila gra bo jest doświadczony i rozumie grę Del Bosque i pewnie dla tego jest powoływany , ale pewnie sie to zmieni bo hehe latka leca a ta pozycja to biegi i biegi a do szybkich juz nie na lezy , a opcja z Enrique była by bardzo dobra !!! ...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 paź 2011, 13:30

Macie nisamowitego farta do sedziow w tym sezonie.Najpierw skandaliczna czerwona dla Rodwela,ostatnio Robert ukradł gola stoke bo do dzisaj nikt nie wie czemu go nie uznal a wczorajszy karny to majstersztyl Mansona i liniowego ze nawet Suarez nie wiedzial o co biega :mrgreen: :mrgreen:

Co do Hiszpana to spokojnie, Evra na ocene pracowal pare sezonow, jesli Alex kupi mu zmiennika i Pat wroci do starej formy to jest poza zasiegiem Hiszpana.W tym roku gra cienizne ale nie wiem co takiego gra Jose czego by nie grala 2 lewych z City czy nawet Baines.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 paź 2011, 14:08

Jesteś ynteligentny, więc sam możesz sobie odpowiedzieć na pytanie, co gra Enrique. Hiszpan dwa czy trzy dni po transferze do Liverpoolu od razu wyszedł w pierwszym składzie na mecz z Sunderlandem, gdzie był jednym z lepszych na boisku. Od tamtego czasu wystąpił we wszystkich ligowych spotkaniach od deski do deski i zawsze zbierał bardzo dobre opinie. Hiszpan świetnie czyta grę, dużo myśli na boisku, wygrywa znaczną większość pojedynków 1 na 1, w każdym meczu haruje jak wół biegając po całej szerokości boiska z pożytkiem dla drużyny, podłącza się do akcji ofensywnych, wypracowuje sporo sytuacji bramkowych (nawet wczoraj posłał świetne crossowe podanie przez pół boiska, ale piłki nie opanował Suarez), jest co najmniej dobrze wyszkolony technicznie, świetnie trzyma się na nogach, ciężko wygrać z nim pojedynki siłowe, a przy tym jest bardzo szybki i zwrotny, do tego mając 184 cm wzrostu nie pełni jedynie roli statysty przy walkach o górne piłki, co - przynajmniej wg mnie - czyni z niego bocznego obrońcę o niemal idealnych warunkach fizycznych. Prawdę mówiąc latem nie spodziewałem się, że Hiszpan stanie się tak ważnym elementem układanki Kenny'ego. Teraz nie jestem w stanie wyobrazić sobie bloku defensywnego bez tego zawodnika. Czekam, aż Johnson dojdzie do optymalnej formy po kontuzji i z czystym sumieniem będę mógł powiedzieć, że ciężko o lepsze boki obrony w lidze.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 paź 2011, 14:39

Johnson to taka gorsza wersja Evry z tego sezonu - dupa w obronie, ale potrafi zrobić coś w przodzie i wtedy wszyscy sikają po nogach. Zapewne liverpoolczyk już nawet nie odzyska miejsca w reprezentacji, gdzie po prawej obronie ostatnio z dobrym skutkiem grywali środkowi obrońcy - Smalling, Jones.

Konkludując - ciężko o lepsze boki obrony w lidze? Nie żartujmy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 paź 2011, 14:52

Rozumiem zbiorowa masturbacje bo nawet Wawrzyniak na tle Konczeskiego robi rozniece ale nie przesadzajmy bo Baines nie gra nic a nic slabiej od Jose.
Evra z Colem pracowali na opinie latami i nie zdarzaly im sie takie wesole mecze jak Jose na Spursach gdzie sie na nim Dafoe obracal. Z MU tez fajnie stracil pilke z parkiem.Z Sunderlandem pokazywalem ile wrzutk poszlo po jego stronie(padl chyba nawet gol). Jeszcze gadka o najlepszych skrzydlach w lidze....Jonhson co nie ma pojecia o obronie :mrgreen: zaraz dojdziemy ze Liverpool ma najlepszy sklad w Angli.

Piotrek 10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotrek 10 » 30 paź 2011, 15:04

Najlepszy to nie ale Enrique jako gracz na tej pozycji robi postepy :) Bo rozumiem jesli by liverpool nie tracił bramek lub jak by inni obronci robili wszystko ale traca i on sie nadal uczy bedzie ! A jest dobry i tyle na swojej pozycji to musimy przyznać , .!

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 paź 2011, 15:18

Johnson i dupa w obronie? Proszę Cię. Owszem, Anglik przez długi okres czasu miał doczepioną łatkę słabego w obronie i dobrego w ataku, wielu wręcz domagało się by Benitez, Hodgson czy Dalglish wypróbowali go na prawym skrzydle, ale od pewnego czasu Glen w obronie jest równie dobry, co w ataku. Smalling czy Jones oczywiście bardzo dobrze spisywali się w kadrze, ale ich występy tam były podyktowane przede wszystkim kontuzją Johnsona, który jest zdolny do gry od mniej więcej dwóch tygodni.

Poza tym, żeby była jasność mam jedno pytanie. Johnson w formie = słaby Evra z tego sezonu?

MGiggs, przytaczasz jedną sytuację, gdzie Hiszpan stracił piłkę na rzecz Parka, co brzmi wręcz śmiesznie. Do tego jak ktoś był tym obracanym w spotkaniu ze Spurs, to raczej Skrtel, którego Bale czy wspomniany przez Ciebie Defoe raz za razem wkręcali w ziemię. Stwierdzenia, że Johnson nie ma pojęcia o obronie nie ma sensu komentować.
MGiggs pisze:zaraz dojdziemy ze Liverpool ma najlepszy sklad w Angli.
Twoja ynteligencja tak Ci podpowiada?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 paź 2011, 15:30

Przytoczylem tez mecz z Sunderlandem gdzie szlo mase dosrodkowan w 2 polowie jego sektorem i z jednego padł gol, ze Spursami przy jednym golu Dafoe go osmieszyl jak uczniaka. Napisalem to w poscie wyzej a Ty udajesz ze wymienilem tylko sytuacje z MU. Z Nami jeszcze odpuscil glowke Jonsa w 1 polowie, gdyby mlody angol lepiej wyszedl w powietrze bylby chyba gol,Jose nawet nie wyskoczyl.Nie mowie ze gra zle bo to by bylo klamstwo ale na role najlepszego trzeba pracowac troche czasu,Evra ktory gral kosmos przy ktorym jose moglby mu co najzwyzej buty polerowac nie byl uznawany za najlepszego bo gral na takim poziomie stosunkowo krotko.Nie minelo 1/3 sezonu i nagle Hiszpan jest najlepszym DL w lidze ktoremu Evra moze buty czyscic.Ciekawe jak Cole i Evra trafia z forma i jaka bedzie gadka. Clichy Koralov Baines nie graja slabiej od Hiszpana w tym sezonie.

Typowo Liverpoolska mysl, szkoda ze sie na sukcesy nie przeklada.Jonhson widze ze jest gloryfikowany, najlepsze boki obrony w lidze....

Mnie ciekawi jedno Damianku- czemu przy opisywaniu meczu nie odpisales skandalu przy karnym :lol: niewygodne?Jakby WBA dostalo takiego karnego to bys o tym wspomnial a tak d..upa

czekam na robienie z Adama drugiego Alonso a Downinga najlepszego skrzydkowego w lidze.No i wisienka w postaci Hendersona.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 paź 2011, 21:20

MGiggs pisze:Nie minelo 1/3 sezonu i nagle Hiszpan jest najlepszym DL w lidze ktoremu Evra moze buty czyscic.
Dokładnie tak. W tym sezonie słaby Evra (a nawet bardzo słaby, zważywszy na potencjał tego zawodnika) może czyścić Enrique buty.
MGiggs pisze:Ciekawe jak Cole i Evra trafia z forma i jaka bedzie gadka.
Jak to jaka? Przyznam wówczas, że Evra i Cole grają lepiej od Enrique. Póki co czegoś takiego powiedzieć nie mogę.
MGiggs pisze:Mnie ciekawi jedno Damianku- czemu przy opisywaniu meczu nie odpisales skandalu przy karnym :lol: niewygodne?Jakby WBA dostalo takiego karnego to bys o tym wspomnial a tak d..upa
Niewiarygodne, naprawdę...
Ja wczoraj o 18:47 pisze:Co za karny... :lol: Suarez pada i nie protestuje, główny też nie gwiżdże, ale liniowy podnosi chorągiewkę i ostatecznie karny jest podyktowany.
Popatrz, jednak napisałem.
MGiggs pisze:czekam na robienie z Adama drugiego Alonso a Downinga najlepszego skrzydkowego w lidze.
Z mojej strony się nie doczekasz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 paź 2011, 21:39

Ok co do karnego to sory. Chodzi mi zbytnie wychwalanie Hiszpana i nie pamiętanie jego błędow.Jesli zagra taki sezon i polowe kolejnego to 1 to napisze. Na razie nie gra lepiej od kolegi za miedzy czy 2 z City. Jakbym napisal ze gra slabo i kaleczy to mialbys prawo byc zly, ja pisze ze za wczesnie na takie osądy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 paź 2011, 23:45

ja się zgadzam w tej sprawie z Damianem, moim zdaniem też się wyróżnia.
sam się po nim nie spodziewałem takiej dobrej gry i tu mnie zaskoczył. W poprzednim sezonie przytrafiały mu się słabe spotkania, a w dodatku nie miał najlepszych statystyk. W Liverpoolu może nie błyszczy, ale jest bardzo pewnym punktem obrony i na moje oko radzi sobie lepiej niż Clichy, Kolarov, Cole i cała reszta (oczywiście z Santosem i Gibbsem również w tym gronie). A może się tak tylko wydaje, bo gra powyżej oczekiwań, podczas gdy pozostali grają poniżej :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 paź 2011, 3:11

Na ESPN piszą, że Gerrard wychodził ze szpitala w bucie ortopedycznym. Chyba to jednak coś więcej, niż drobny problem.
Podobnie było z Wilsherem jak się zaczęło.

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 31 paź 2011, 8:10

Co do Jose - bardzo dobre wprowadzenie w drużynę i na pewno wielki pozytyw (biorąc pod uwagę, że jeszcze Aurelio może biegać z tej strony - a gdy jest zdrowy to przecież zawodnik nie lada- to mamy obsadę żelazną), jednak byłbymjak najdalej od gloryfikowania Johnsona, zawsze mu czegoś w obronie brakowało, a dla mnie boczny obrońca to musi być zapora na skrzydle z żlanymi plucami - przyznam, że dużo bardziej wolę Kelly'iego - potrafi pociągnąć do przodu, a z tyłu mimo zdarzających się potknięć i tak dobrze. Damian nie ma co się nakręcać na hiper skrzydła - za dużo byków, za mało meczów. Pożyjemy zobaczymy
Aha jeszcze co do środka obrony - zawsze widziałem w Skrtelu kolejnego Vidica - to chyba z zaślepienia - za dużo błędów, a Agger jak jest zdrowy... no właśnie. Na szczęście siłą naszej defensywy zawsze był DM i całe szczęście od kilku lat mamy tam świetnych piłkarzy

pozdro

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 paź 2011, 12:08

Moim zdaniem by kogos nazywac najlepszym w Prem to taki osobnik musi zagrac sezon na wysokim poziomie, bo Roo z Dzeko nie strzela gola 3 mecze Bent strzeli 5 i co nagle będzie najlepszym napastnikiem w Prem.Nie przecze ze to doskonaly zakup i ze Hiszpan gra dobrze lub bardzo dobrze ale na peany chyba zbyt wczesnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”