Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 17

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8804
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 maja 2005, 13:54

Corinthians pisze:Przecież to jasne, że klub się zaczyna lubić wtedy, gdy osiągnie jakis sukces bądź jest się z miasta klubu. No, ewentualnie jeszcze jak w klubie gra Polak, kolega itp. Nikt z Polski nie będzie polubi klubu z Anglii który cały czas przegrywa.
Ile Chelsea miała fanów 5 lat temu, a ile ma teraz?
Przecież gdyby Corinthians nie zdobyło klubowego MŚ to raczej bym ich nie lubił...
troche masz racji, ale nie do konca, to fakt ze odkad Rasiak przyszedl do Derby zaczalem kibicowac tej druzynie, ale np. jakos Liverpoolowi nie kibicuje chociaz gra tam Dudek ;)
Ile Chelsea miala fanow 5 lat temu ?? hmm, mysle ze troche mniej, ale na stadion przy Stamford Bridge zawsze byl wypelniony po brzegi ;)
nikt by nie polubil zespolu ktorzy przegrywa ?? hmmm, metol Ci odpowiedzial ze kibicuje Evertonowi, a ja moge dodac ze od kilku lat w lidze angielskiej kibicuje tylko jednej druzynie - Boltonowi Wandereres, za to ze sprowadzaja za grosze zawodnikow, na ktorych nie poznali sie w innych klubach, takich ktorych juz nigdzie nie chcieli (Candela, Diouf, Fadiga, Hierro, Campo, Okocha, Speed)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 maja 2005, 14:00

cloner pisze:
Corinthians pisze:Przecież to jasne, że klub się zaczyna lubić wtedy, gdy osiągnie jakis sukces bądź jest się z miasta klubu. No, ewentualnie jeszcze jak w klubie gra Polak, kolega itp. Nikt z Polski nie będzie polubi klubu z Anglii który cały czas przegrywa.
Ile Chelsea miała fanów 5 lat temu, a ile ma teraz?
Przecież gdyby Corinthians nie zdobyło klubowego MŚ to raczej bym ich nie lubił...
troche masz racji, ale nie do konca, to fakt ze odkad Rasiak przyszedl do Derby zaczalem kibicowac tej druzynie, ale np. jakos Liverpoolowi nie kibicuje chociaz gra tam Dudek ;)
Ile Chelsea miala fanow 5 lat temu ?? hmm, mysle ze troche mniej, ale na stadion przy Stamford Bridge zawsze byl wypelniony po brzegi ;)
nikt by nie polubil zespolu ktorzy przegrywa ?? hmmm, metol Ci odpowiedzial ze kibicuje Evertonowi, a ja moge dodac ze od kilku lat w lidze angielskiej kibicuje tylko jednej druzynie - Boltonowi Wandereres, za to ze sprowadzaja za grosze zawodnikow, na ktorych nie poznali sie w innych klubach, takich ktorych juz nigdzie nie chcieli (Candela, Diouf, Fadiga, Hierro, Campo, Okocha, Speed)

pozdrawiam
Cloner - Corinthiansowi chyba nie chodzilo o to ilu fanow zasiada na Stamford Bridge tylko o "kibicow" w Polsce tego zespolu. Smieszy mnie gdy wejde na stronke Chelsea , a tam jest po 50 komentarzy i kazdy mowi o wielkiej milosci do klubu i uznaje sie za znawce.

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 02 maja 2005, 14:02

To jasne, ze klubowi, ktory aktualnie jest na topie, a do takich mozna zaliczyc Chelsea przybedzie rzesza kibicow. Zreszta fanow Chelsea jest juz na świecie ok 23 milionow. Tylko, że tych kibicow mozna podzielic na dwie czesci: takich, ktorzy szyko się zmyją gdy Chelsea będzie przeżywała gorsze chwile i zaczną "kibicowac" innemu klubowi (niestety takich jest chyba wiekszosc :() i takich, dla ktorych obecna forma The Blues jest początkiem wielkiej milosci do klubu, czyli na takich, ktorzy juz zostana na zawsze z Chelsea. Dlatego wedlug mnie nie ma narazie co oceniac nowych fanow Chelsea, a czy zdali egzamin prawdziwego kibica bedziemy mogli powiedziec dopiero wtedy gdy Chelsea bedzie grac slabo. Troche zagmatwalam, ale mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi :lol: .

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 maja 2005, 14:06

serek408 pisze:
cloner pisze:troche masz racji, ale nie do konca, to fakt ze odkad Rasiak przyszedl do Derby zaczalem kibicowac tej druzynie, ale np. jakos Liverpoolowi nie kibicuje chociaz gra tam Dudek ;)
Cloner - Corinthiansowi chyba nie chodzilo o to ilu fanow zasiada na Stamford Bridge tylko o "kibicow" w Polsce tego zespolu. Smieszy mnie gdy wejde na stronke Chelsea , a tam jest po 50 komentarzy i kazdy mowi o wielkiej milosci do klubu i uznaje sie za znawce.
mnie tez takie zachowanie smieszy, ale np. wejdz na sport.onet.pl - byla, a moze jest nadal sonda, kto wejdzie do finalu - Chelsea czy Liverpool i zgadnij kto ma wiecej glosow ?? 66% na Liverpool, czyli chyba The Reds maja jeszcze wiecej fanow, i nikt sie ich nie czepia ;)

p.s. - i tak wg mnie Chelsea wygra LM

pozdro

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 02 maja 2005, 14:09

Cloner, tylko, ze The Reds spisuja się ostatnio slabo i jesli maja wiecej glosow to tylko swiadczy o wiernosci i oddaniu fanow wzgledem klubu, a Chelsea jest na fali i zanotowuje przyplyw nowych kibicow, ktorzy nie wiadomo jak beda spisywac sie gdy Chelsea bedzie na dnie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 maja 2005, 14:11

A kiedy Liverpool siegnol po jakis wielki sukces? Puchar UEFA 4 lata temu wiec na moje oko kibice tego klubu sa "prawdziwi". Wiadomo , ze codziennie ktos zaczyna interesowac sie pilka i zaczyna kibicowac jakiemus klubowi , ale w ciagu paru dni Chelsea zdobyla w Polsce tylu fanow tylko ze wzgledu na sukcesy. I jak to napisala Mona zobaczymy co sie z nimi stanie podczas kryzysu The Blues

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 maja 2005, 14:11

Mona_ pisze:Cloner, tylko, ze The Reds spisuja się ostatnio slabo i jesli maja wiecej glosow to tylko swiadczy o wiernosci i oddaniu fanow wzgledem klubu, a Chelsea jest na fali i zanotowuje przyplyw nowych kibicow, ktorzy nie wiadomo jak beda spisywac sie gdy Chelsea bedzie na dnie.
The Reds slabo sie spisuja ??? to napisz mi jak wg Ciebie wyglada "dobre spisywanie sie" :D przeciez oni zaszli do 1/2 finalu LM !!! nie przypominam sobie kiedy zaszli tak daleko !!

pozdro

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 maja 2005, 14:38

Mona_ pisze:Cloner, tylko, ze The Reds spisuja się ostatnio slabo i jesli maja wiecej glosow to tylko swiadczy o wiernosci i oddaniu fanow wzgledem klubu, a Chelsea jest na fali i zanotowuje przyplyw nowych kibicow, ktorzy nie wiadomo jak beda spisywac sie gdy Chelsea bedzie na dnie.
Chelsea zdobyła wielu kibiców dlatego, że Romek wydaje setki milionów funtów na piłkarzy, a jeśli chodzi o Liverpool to w Polsce wielu sympatyków jest z "The Reds" ze względu na to, że gra tam Jurek Dudek. Osobiście znam parę takich osób i wiem, że jest ich więcej. W Chelsea podoba mi się to, że nie wydają kasy jak Real tylko kupują jak najbardziej z głową.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 maja 2005, 17:02

Milion funtów dziennie na Chelsea

Rosyjski miliarder Roman Abramowicz dziennie wydaje 1,02 miliona funtów na klub Chelsea Londyn. Abramowicz jest właścicielem zespołu od 2003 roku. W ciągu 670 dni swojego rządzenia klubem Abramowicz wydał 683,4 miliona funtów. Z tej kwoty aż 213 milionów przeznaczono na transfery, a 215 na pensje zawodników i trenerów, poinformował "The Sun".

Wydatki się jednak opłaciły - Chelsea po raz pierwszy od 50 lat i po raz drugi w historii wywalczyła mistrzostwo Anglii. Wcześniej "The Blues" sięgnęli po Puchar Ligi. Grają również w półfinale Ligi Mistrzów.

Kolejne wydatki szykują się w letnim okresie transferowym. Menedżer Chelsea, Portugalczyk Jose Mourinho, zapowiedział zakup co najmniej trzech klasowych piłkarzy. Wśród kandydatów do gry w londyńskim klubie są obrońca Ashley Cole (Arsenal Londyn), pomocnik Steve Gerrard (Liverpool FC) i napastnik Samuel Eto'o (FC Barcelona). Za piłkarza Barcelony Chelsea jest ponoć gotowa wyłożyć nawet 30 milionów funtów.

Żródło: Gazeta.pl

Panu Abramowiczowi dedykujemy piosenkę Pink Floyd "Money" :?.

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 02 maja 2005, 17:07

świetny atak by miała Chelsa jak by przyszedł Etoo.Ciekawe jak by grał z Drogbą,który był by lepszy

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 maja 2005, 17:11

No 2 afrykanskie lwy w napadzie :D Tylko co z Kezmanem lub Gudjonsenem ?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 02 maja 2005, 17:21

Nie przesadzajmy i nie dajmy ponieść się 'fali'! Eto'o nie podpisze kontraktu z Chelsea, gdyż:

a) jest dopiero sezon w Barcy, i nie odejdzie z klubu, z którym zdobył mistrzostwo kraju i tytuł króla strzelców;

b) nie liczą się dla niego pieniądze 8) ;

c) mieszka długo w Hiszpanii, i nie odpowiada mu angielski klimat (co zaznaczył w wypowiedzi, dlaczego nie podpisał kontraktu z Liverpoolem);

d) nie lubi Drogby i nie pasuje mu styl gry Chelsea.

Ładnie jak u mnie w zeszycie. :P

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 03 maja 2005, 22:49

Zawiodlem sie na Chelsea - tylko dluga pila i gonic na zlamanie karku. Londyn gral bez skrzydel, Robbena i Duffa a w srdoku panowal troszke chaos ale potem sie uspokoilo.

Drogba pierwsza czesc przespal a Kezman później niec nie wniols do gry. Moze lepiej gdyby wogole nie wchodzil ??

Najlepszy z Chelsea Eidur Gudjonhnsen byl wszedzie i walczyl za dwoch. W diloczonym czasie gry gdyby zagral kilka centymetrow dokladniej do Drogby to Cheslea ceiszylaby sie zezwyciestwa.

No nic, jutro jeszcze podziele sie z Wami moimi spostrzezeniami, a teraz spdam bo mnie nurzy sen

POZDRO

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2005, 22:55

Chelsea w LM nie gra tak dobrze jak w Anglii. W dwumeczu z Liverpoolem pokazała naprawdę niewiele i całkowicie sprawiedliwie odpadła. Ciekaw jak się czuje Jose 'frustrat' Mourinho teraz. Widać doskonale, że pieniądze to nie wszystko. A co do transferu Eto to ... :lol: i tyle.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 maja 2005, 22:57

Hehe, Nygga, nie wiem jak Ty, ale przecież ja to widziałem z tej strony, że Mourinho wcale nie zależy na sukcesach w Chelsea tylko na kasie i sławie...ogólnie przecież to jest sztuczny klub i to, że Jose nie pokazywał emocji nie musi oznaczać, że ukrywał je... :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”