Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 278

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 lis 2011, 21:00

Odpowiem sam sobie, no ale co robić.

Pierwsze minuty pokazują, że spacerku tu nie będzie. Napoli gra to samo, co w poprzednim spotkaniu od wyrównania na 1-1. Czekanie na rywala na swojej połowie i groźne kontry. Bayern jakoś nie ma póki co pomysłu, więc każdy wynik jest możliwy. Chociaż pierwsze 20 minut a Man City wyglądały także nieróżowo, ale po uspokojeniu gry FCB gniotło ich niemiłosiernie.

EDYTA:

Kiepski ze mnie prorok. Oglądam ten Bayern i jak dureń wciąż nie wiem, że Bawarczycy 3/4 meczów w tym sezonie rozstrzygają już po kilkunastu minutach, czy to w lidze czy LM.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 02 lis 2011, 21:12

Lavezzi nie umial trafic z 5m tego, co Gomez potrafi z 10m - i jest juz praktycznie po meczu. Gol na 2:0 dyskusyjny, bo Ribery jednak absorbowal bramkarza, no ale stalo sie. Przelaczam bo tu raczej po ptokach ;)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 lis 2011, 21:22

O Jezus Maria

Lubię Ryczela, bo umie tworzyć atmosferkę itp ale dzisiaj już przesadzają razem z Chałaśkiewiczem. Zesrają się zaraz z tym Bayernem. Rozumiem, że grają fajnie, że prowadzą, że jest forma, ale ciągłe pierdolenie od początku meczu o tym, że zajebiści staje się nudne :roll: Sam jestem kibicem FCB, ale chciałbym może i posłuchać o sytuacji w Napoli, anegdotek o charyzmatycznym De Laurentisie, wizji na przyszłość w tej grupie etc etc. To nie. Muszę ciągłe słuchać, że Gomez ma nosa do strzelania bramek (odkrycie Ameryki!) albo, że Schweinsteiger jest królem środka pola (odkrycie Australii). Jeszcze mi to zbrzydnie jak Barcelona czy BVB, bo jestem wrażliwy na monotematyczność i nudzi mnie gadanie o tym samym. Ale co tam. Nie powinienem marudzić, bo potem jak forma zniknie będę narzekał, żem teraz narzekał :lol:
Ostatnio zmieniony 02 lis 2011, 21:50 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 lis 2011, 21:30

Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba van Gaal nie lubił za bardzo stawiać na Gomeza, więc teraz się dziwię. Koleś pokazuje, że gra skutecznie, więc nigdy nie rozumiałem jak można było bardziej cenić Olicia.

Poprawcie mnie jeśli się mylę.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 02 lis 2011, 21:36

Van Gaal juz pokazal, ze ma dosc specyficzne podejscie do jakosci graczy - patrz Riquelme czy Lucio.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2257
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lis 2011, 21:43

Gra Bayernu jest świetna i wynagradza pierdolenie ''ekspertów'' n sportu.

Niesamowicie się ich ogląda, jak kogoś jara długie wymiany piłek, grę z pierwszej, kombinacyjne zagrania to polecam włączyć mecz, co prawda Bayern zapewne włączy tryb oszczędzania energii, ale i tak będzie warto.

Cieszy oko ich gra.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 lis 2011, 21:46

Gdyby nie debilny faul Boatenga to byłby tryb oszczędny i lajt. A tak trzeba jeszcze popracować, walnąć czwartą i ogłosić koniec meczu.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lis 2011, 21:49

Akarin żyje :jupi: :jupi: :jupi: .

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 lis 2011, 22:04

Żyje. To, że się mniej udzielam tutaj, a na FB.com na razie w ogóle to nie znaczy, że umarłem. W PL mnie nie było. Byłem w Niemczech zachwycać ich moim niemieckim :lol: Teraz trochę roboty, ale powoli wracam do normalnego życia.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 02 lis 2011, 22:15

Słabe, wręcz żenujące Napoli. Nie radzą sobie z nie grającym na pełnym gazie Bayernie i chamskie faule. Najpierw bezsensowne zachowanie Inlera, fakt była to walka o piłkę, zgoda - jednak nic i tak by nie zrobił, było w tym dużo pecha. Ale to co teraz robią Włosi podsumowuje chyba cały poziom na jakim obecnie znajduje się ta liga. Bayern gra pięknie, ale nie popadajmy w zbyt duży zachwyt, najważniejsze mecze jeszcze przed nami. Najważniejsze żeby do Manchesteru jechać na wycieczkę z zapewnionym pierwszym miejscem.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 lis 2011, 22:23

Uśpiony Bayern praktycznie sam wbije se drugą bramkę. Czerwo dla Badstubera to parodia futbolu, smuci kontuzja Schweiniego, smuci też brak poważnego traktowania rywala - nieważne ile się rpowadzi, trzeba grać z respektrem i do końca.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lis 2011, 22:29

Ale odjebał sędzia z tą czerwoną...w polskiej lidze rozumiem takie sędziowanie, ale nie w LM.

Bayern padł po kontuzji Bastiego, oby to nic poważnego.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 02 lis 2011, 22:40

Brak Bastiana był widoczny, oby szybko wrócił. Napoli strasznie słabe i z tego powodu dużo brutalnej gry. Jedyne co można Bayernowi zarzucić to to, że dali sobie wbić dwie niepotrzebne bramki ze stałych fragmentów gry. Pierwsza połowa genialna, o drugiej należy zapomnieć. Nie ma to żadnego znaczenia, ale w fazie pucharowej mając leżącego przeciwnika trzeba go dobić, a nie podać mu pomocną dłoń.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 lis 2011, 22:44

Napoli od miesiąca jest słabe i w tym czasie zagrali tylko jeden dobry (choć nie rewelacyjny) mecz przeciwko Udine, gdzie wygrali. Tak punkty tracili. Cavani i Hamsik zamiast rozbijać kolejnych rywali jakby nieobecni, a sam Lavezzi nie jest wystarczającym zagrożeniem, bo jest zbyt mało skuteczny i chaotyczny. Dziś jeszcze Napoli bez Cannavaro, więc spodziewałem się ostrego lania, ale wynik niezły choć nie mam pojęcia jak mecz wyglądał.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 lis 2011, 22:45

Lepiej, że taki mecz na ostrzeżenie i ostudzenie mocarstwowych zapędów przytrafił się teraz aniżeli np. w ćwierćfinale. Jakby co będą mogli sobie w każdej chwili go przypomnieć, chociaż dziwię się, że trzeba to robić, bo Bawarczycy akurat w ostatnim sezonie czy nawet sezonach sporo spotkań głupio przegrywali/remisowali trwoniąc pewne prowadzenie z powodu rozluźnienia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”