Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 203

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 18 wrz 2011, 18:54

mrowa9 pisze:Uważam, że legia zrobiła ciekawe transfery. Żewłkakow i Ljuboja będą jej czołowymi graczami. Duże szanse na mistrza!!

http://www.pilkarskiswiat.za.pl/blog/ni ... zny-slask/
No cudowne transfery. Druga porażka z rzędu.Duże szanse na mistrza? Chyba w krykiecie.
Gratulacje dla Polonii-ostro pojechała Legię.
Pozdrawiam.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 wrz 2011, 20:59

Czy Żewłakow to ciekawy transfer?
Legia wśród 10 pierwszych zespołów jest teraz na 2 miejscu jeśli chodzi o największą liczbę straconych bramek, wyprzedza ją tylko Jagiellonia. A dodać należy że L ma jeszcze mecz zaległy. Także jeżeli ten transfer był dobry to bardzo ciekawe bo nijak się to nie przekłada na wyniki pod względem kategorii którą opisałem w powyższym zdaniu. Niewątpliwie jednak wobec kontuzji Choto i Astiza, jest on potrzebny drużynie.

Inna sprawa, że wszystko w tym sezonie wyglądało fajnie do puki w bramce stał Skaba, odkąd pojawił się Kuciak defensywa jakby trochę słabiej wypada. Bariera językowa, brak zgrania? Nie wiem.

Ljuboja?
Transfer rzeczywiście ciekawy, sam jest w stanie pociągnąć grę ofensywną (szczególnie gdy nie gra jako jedyny napastnik), natomiast do gry o czołowe lokaty potrzebny jest też zespół w sensie więcej niż 4-5 dobrych (ligowo) graczy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 wrz 2011, 23:20

Żewłakow to się dzisiaj popisał potykając się w polu karnym przy golu Jodłowca. Ale jak się trenuje z Wawrzyniakiem to się pewne zwyczaje od kolegi przejmuje. Legia dziś zawaliła tym, że przegrała mecz, w którym prowadziła. Zdarzyło się to pierwszy raz w tym sezonie, ale ja widzę inny problem. Nie licząc meczu w Moskwie, Legia nie wygrała, ani nawet nie zremisowała spotkania, w którym rywal obejmował prowadzenie. To może wskazywać na to, że mają kłopoty w takiej sytuacji, kiedy trzeba zmienić taktykę ze względu na straconą bramkę. Nad tym musi Skorża popracować. O braku rozgrywającego nie ma co pisać po raz setny.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 wrz 2011, 23:31

Jeśli chodzi o taktykę to wcześniej były próby gry 1-4-3-3 i ciekawie to wyglądało. Natomiast to były bardziej dosłownie próby niż domyślna gra szczególnie zważywszy na luki w składzie personalnym spowodowanym kolejnymi urazami. Także teraz to widzę bardziej dostosowywanie do tego co w ogóle jest niż jakiejś możliwości roszad podczas meczu. Z tego co się orientuję to z napastników do gry gotowy jest tylko Ljuboja który już kilka spotkań bez przerwy rozegrał a ponieważ nakłada się na to jeszcze fakt że ostatnio sam musi tyrać w tej ofensywie no to jeszcze kilka meczów i może być problem zwyczajnie ze zmęczeniem.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 07 paź 2011, 13:42

Info przypominające: Dzisiaj pod pomnikiem Kopernika o 17:00 żegnamy premiera.

Awatar użytkownika
wojacy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wojacy » 14 paź 2011, 19:07

Ciekawy jestem kto wymyślił słowa i tą uniwersalną przyśpiewkę ... "donald .... " chyba pierwszy raz L zaśpiewali...

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 14 paź 2011, 19:33

Pożegnanie chyba się nie udało?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 lis 2011, 9:42

Przenoszę tutaj.
Bienias pisze:moja ukochana Wola juz nie jest w Warszawie:(
Świat się zmienia. :wink:
A tak na serio to myślałem, że chłopak jest z Piaseczna, bo stamtąd trafił do Ruchu. Teraz sprawdziłem, że zaczynał w Sarmacie Warszawa.
Zdaję sobie sprawę, że jest drogi co włodarzy Legii może zniechęcić. Premie za wyjście z grupy w LE dostaną sporą i powinni przeznaczyć ją na jakiś solidny transfer. Ale Jóźwiak zapewne znów jakieś cuda wymyśli. Niestety Jankowski ma kontrakt ważny aż do końca przyszłego sezonu.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 lis 2011, 14:53

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 09 lis 2011, 14:56

Kibice Legii oczywiście wiedzą, że Jóżef Piłsudski był agentem zagranicznych służb, prawda ?
Ostatnio zmieniony 09 lis 2011, 18:20 przez Marco Van Basten, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 lis 2011, 15:31

emdżej pisze:Niestety Jankowski ma kontrakt ważny aż do końca przyszłego sezonu.
Czyli półtora roku. Do końca sezonu może spokojnie grać w Ruchu, a jeśli Legia wyrazi zainteresowanie, to na rok przed końcem kontraktu będzie łatwo się dogadać. Lepiej spuścić coś z ceny, niż potem stracić chłopaka za darmo. Kwestia podejścia do sprawy działaczy Legii, którzy jednak już nie raz udowodnili, że łatwo potrafią przejść obok utalentowanego warszawiaka.

Kolejna kwestia jest taka, że menago Jankowskiego jest Profus, właściciel PN. Pytanie brzmi kto będzie robił więcej problemów, Ruch, czy właśnie ponoć zrzędliwy doradca piłkarza.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 lis 2011, 15:37

Na razie Legia testuje Niemca, urodzonego w Kirgistanie, który ostatnio grał w Finlandii.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 lis 2011, 15:41

emdżej pisze:Na razie Legia testuje Niemca, urodzonego w Kirgistanie, który ostatnio grał w Finlandii.
Czyli news niewarty nawet zainteresowania.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 lis 2011, 16:17

emdżej pisze:Na razie Legia testuje Niemca, urodzonego w Kirgistanie, który ostatnio grał w Finlandii.
Powiało Europą.

Oby tylko na pół roku, bo w zimowym okienku chyba będzie to wolny transfer, i to jako zmiennik a potem spróbować sprzedać.

Awatar użytkownika
wojacy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wojacy » 11 lis 2011, 14:32

Czy ja wiem czy Jankowski jest dobrym wyborem. Dla mnie ciekawiej gra Piech. Może jest starszy ale to jest moje zdanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”