Kłamiesz. Tak po prostu, ordynarnie, kłamiesz.Porównania ze zdjęciami rzekomego marszu z TVP czy TVN nawet nie ma co komentować. Dziennikarka TVP Info to w ogóle przechodziła kolejne granice głupoty, rozhisteryzowanym głosikiem ględząc kolejne farmazony. Najpierw dowiedziałem się tam, że marsz jest zdelegalizowany. Potem był telefon, gdzie dziennikarka usiłowała przekonać organizatorów, że marsz jest nielegalny, że ludzie w marszu się biją z policją i czemu tak jest. Na odpowiedź Zawiszy, że on nie wie o co chodzi, bo marsz sobie idzie ona: ale u nas w TV wszystko widać, czemu pan kłamie.
Oglądałem wczoraj wydarzenia na TVP Info, bo na TVN24 zajmowali się masą różnych rzeczy, a ja chciałem się dowiadywać na bieżąco, o co chodzi:
1. Na TVN24 puścili informację (wypuszczoną z urzędu miasta zresztą), że marsz jest zdelegalizowany.
2. Podchwyciły to inne stacje, z TVP Info na czele.
3. Telefon do kogoś z marszu (nazwiska nie pamiętam, może jakimś cudem tu akurat się nie mylisz) z pytaniem, czy dotarła ta informacja do organizatorów, bo zdaniem urzędu marsz został zdelegalizowany. Jak ktoś z organizatorów mówił, że nie (po marszu okazało się, że organizatorzy byli w kontakcie z urzędem miasta, więc jak widać kłamie nie tylko Boromir, ale i gość, z którym rozmawiała dziennikarka TVP Info), że nic mu o tym nie wiadomo, to zaczęła się normalnie, bez sugestii, dopytywać, jak wygląda sytuacja. On uspokajał mówiąc, że wszystko gra, że maszerują (w tle "raz sierpem, raz młotem..."), więc się rozłączyła i połączyła się z tą kobietą z biura bezpieczeństwa miasta. Ta zaprzeczyła tym informacjom, więc TVP Info zaczęło drążyć temat i okazało się, że marsz jest legalny, a zakazano tylko zgromadzeń na tym placu, na którym były rozróby.
Podsumowując - kłamiesz opowiadając, że dziennikarka przechodziła granice głupoty, że opowiadała farmazony, że przekonywała organizatorów, i tak dalej.
Znając Cię jednak i wiedząc, że prawa z lewą nogą Ci się myli, to może myślałeś, że oglądasz TVP Info, a oglądałeś TVN24. Tego dłuższy czas nie oglądałem i może tam były takie sceny, nie zdziwiłoby mnie to. Niemniej na TVP Info akurat zachowali zdrowy rozsądek i to oni opublikowali sprostowanie, a nie jak TVN24 łyknęli wszystko, co przeciwko marszowi, i zaczęli rozgłaszać na prawo i lewo.
I na koniec kłamstwo ostatnie w Twoim poście, ale i najbardziej zabawne:
Antifa z Nowego Wspaniałego Światu też na pewno z Kolorową Niepodległością nie miała nic do czynienia.Chuligani, którzy rzekomo zaatakowali stojących policjantów nie mieli nic wspólnego z samym marszem.
Zamknięcie marszu za rok to będzie ciężkie draństwo, także nie bój się - Twoi koledzy będą mieli okazję do bicia policji również i za rok.Niestety jak widać lewacy odnieśli ogromny sukces, przy pomocy Niemców zamknęli najprawdopodobniej drogę do kolejnego marszu, za rok. Czyli osiągnęli to, co chcieli.