Southampton FC [zbiorczy]

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Saints
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Southampton FC [zbiorczy]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Saints » 10 kwie 2006, 10:06

Southampton FC to drugoligowa angielska drużyna piłkarska, powszechnie znana pod dźwięcznym pseudonimem „Święci”. Jak sama nazwa wskazuje siedzibą klubu jest miasteczko Suthampton, leżące w hrabstwie Hampshire. Klub powstał w roku 1885 jako St. Mary’s YMA (Young Men Association). Od roku 1898 do 2001 siedzibą zespołu był stadion „The Dell”, jednak już od pięciu lat nowym stadionem „Świętych” jest „St. Mary’s Stadium”, do nazwy którego prawa posiada firma ubezpieczeniowa „Friends Provident.”Choć Southampton wiele sezonów spędził w Premiership, nie jest klubem z wielkimi sukcesami. Właściwie jedynym znaczącym osiągnięciem „Świętych” jest zdobycie Pucharu Anglii w sezonie 1975/76.

Teraz walcza o utrzymanie sie w The Championship i mam nadzieje że sie utrzymają, mają 49 punktów i mają 11 punktów przewagi nad strefą spadkową.

Saints
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Saints » 15 kwie 2006, 18:32

Stoke 1 : 2 Southampton

Stadion: Britannia Stadium

Frekfencja: 16,501

Początek meczu: 16.00

Sędzia: J P Robinson

Gole: Gallager 82 - Rasiak 24, 31

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Re: Southampton FC [zbiorczy]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 16 lis 2011, 0:28

Southampton to mój ulubiony klub na Wyspach. Nie żebym był jakimś wielkim fanem ale trzymam kciuki za Świętych. Także odświeżam temat bo jest całkiem zapomniany. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 16 lis 2011, 17:39

Na dużo się to nie zda.Maksymalnie 2-3 posty i za 5 lat znów ktoś będzie odświerzał.Ponadto jak już odkopujesz to napisz coś mądrego, bo to wygląda tak, że napisałeś posta po to by ten temat był na samej górze, lae czego można się spodziewać od człowieka dla którego H Larsson grał w Arsenalu :lol:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 lis 2011, 18:11

Hyypia123 pisze:czego można się spodziewać od człowieka dla którego H Larsson grał w Arsenalu
To ten obserwator chyba się musi do okulisty wybrać, bo z takim wzrokiem za dużo nie zaobserwuje :lol:

Awatar użytkownika
Obserwator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 16 lis 2011, 23:05

Hyypia123 pisze:Na dużo się to nie zda.Maksymalnie 2-3 posty i za 5 lat znów ktoś będzie odświerzał.Ponadto jak już odkopujesz to napisz coś mądrego, bo to wygląda tak, że napisałeś posta po to by ten temat był na samej górze, lae czego można się spodziewać od człowieka dla którego H Larsson grał w Arsenalu :lol:
No to może TY napisz coś mądrego?
Czemu tematy o Arsenalu czy Man UTD kwitną a ten jest martwy?
Southampton gra bardzo dobrą piłkę. Zobaczcie wszystkie bramki z poprzedniego sezonu

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 16 lis 2011, 23:09

Obserwator pisze:
Hyypia123 pisze:Na dużo się to nie zda.Maksymalnie 2-3 posty i za 5 lat znów ktoś będzie odświerzał.Ponadto jak już odkopujesz to napisz coś mądrego, bo to wygląda tak, że napisałeś posta po to by ten temat był na samej górze, lae czego można się spodziewać od człowieka dla którego H Larsson grał w Arsenalu :lol:
No to może TY napisz coś mądrego?
Czemu tematy o Arsenalu czy Man UTD kwitną a ten jest martwy?
Southampton gra bardzo dobrą piłkę. Zobaczcie wszystkie bramki z poprzedniego sezonu
To ty odkopałeś temat, napisałeś, że to twój ulubiony klub na Wyspach, więc wypadało by coś więcej z siebie wydukać, a nie zwalać na innych. Ten wątek będzie martwy chyba, że postanowisz jako jedyny pisać w tym wątku tak samo jak w wątku o Cracovii :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 lis 2011, 23:41

Arwin pisze: To ty odkopałeś temat, napisałeś, że to twój ulubiony klub na Wyspach, więc wypadało by coś więcej z siebie wydukać, a nie zwalać na innych. Ten wątek będzie martwy chyba, że postanowisz jako jedyny pisać w tym wątku tak samo jak w wątku o Cracovii :lol:
Odkąd odkopał ten temat doszło pięć postów (licząc ten), więc chyba nie jest źle :lol:

Aha, zapomniałem:

Lubię Southampton. Grają bardzo fajną piłkę, podobnie jak Cracovia. W Krakowie rządzi Cracovia, w Southampton rządzi Southampton FC, a w gmachach pilka.pl walają się pieniądze. Użytkownicy znikają, posty podobnie.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 16 lis 2011, 23:42

piotrcies pisze:
Arwin pisze: To ty odkopałeś temat, napisałeś, że to twój ulubiony klub na Wyspach, więc wypadało by coś więcej z siebie wydukać, a nie zwalać na innych. Ten wątek będzie martwy chyba, że postanowisz jako jedyny pisać w tym wątku tak samo jak w wątku o Cracovii :lol:
Odkąd odkopał ten temat doszło pięć postów (licząc ten), więc chyba nie jest źle :lol:

Aha, zapomniałem:

Lubię Southampton. Grają bardzo fajną piłkę, podobnie jak Cracovia. W Krakowie rządzi Cracovia, w Southampton rządzi Southampton FC, a w gmachach pilka.pl walają się pieniądze. Użytkownicy znikają, posty podobnie.
Pozdrawiam.
O widzisz, ja słyszałem natomiast, że w Chelsea rządzi Chelsea, a w Arsenalu Arsenal, widzę, że tu całkiem podobnie jest.

E. Wiem :roll:
Ostatnio zmieniony 16 lis 2011, 23:44 przez Arwin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 lis 2011, 23:44

Arwin pisze: O widzisz, ja słyszałem natomiast, że w Chelsea rządzi Chelsea, a w Arsenalu Arsenal, widzę, że tu całkiem podobnie jest.
W Wiśle Wisła, a w Legii Legia. Southampton to miasto :wink:

Awatar użytkownika
Obserwator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 17 lis 2011, 14:36

Southampton to jeden z najsatrszych klubów na świecie -załozony w 1885 roku. Już mało kto może powiedzieć,,A tak pamiętam jak zakładali Świętych". Chociaż jeszcze ktoś może to pamiętać. W Indiach żyje człowiek kóry ma 135 lat, także teoretycznie rzecz biorać mogą jeszcze żyć swiadkowie tamtych wydarzeń. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Obserwator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 06 gru 2011, 9:00

Piszcie coś o FC SOUTHAMPTON. Już nie mam bana i mogę się odnieść do tego co piszecie.

Póki co SOUTHAMPTON jest na pierwszym miejscu i pewnie zmierza do PREMIERSHIP.
Mam nadzieję, ze już w przyszłym sezonie ŚWIĘCI SZATANA cos moze zdziałają w PREMIERSHIP.
A Arsenalowi życzę spadku, beznadziejny klubik, Fieldy mnie zbanował -za to chociażby powinny zostać zdegradowani do 3 ligi.
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 06 gru 2011, 13:28

Obserwator
W Southampton swego czasu grał Grzegorz Rasiak.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 gru 2011, 17:39

Nazwa Premiership już nie nie funkcjonuje, kochany Obserwatorze.

Awatar użytkownika
Obserwator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 07 gru 2011, 8:12

Daaaamian pisze:Nazwa Premiership już nie nie funkcjonuje, kochany Obserwatorze.
JAk zwał tak zwał...Co to za różnica? nAJWYŻSZA klasa rozgrywkowa w ANGLII. Dziwne, ze na stronie THEFA jest link do premiership, skoro według CIEBIE coś takiego nie funkconuje...
Ale nie ważne, to jest nazwa.

Rasiak grał w ŚWIĘTYCH ale całe szczęscie udało sie go sprzedać za dwa tiry opału(nie chcę byc złosliwy i nie napiszę, że za najwyższej jakości drzewo dębowe).
Teraz w JAGIELONII mają problem a ŚWIECI idą do PREMIERSHIP i w końcu zawalczą o MISTRZA ANGLII. Należy im się to, bo JA z nimi sympatyzuję.
Serdecznie pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”