Seriale - Strona 41

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 lis 2011, 19:05

piwus pisze:Homeland - wiadomo, ale mnie trochę rozczarował. Spodziewałem się, że historia będzie trochę bardziej wciągająca i mniej schematyczna. Damian Lewis ciągnie serial, ale już Claire Danes wypada tak samo nieszczególnie jak na trailerze. Poza tym miesiąc temu oglądałem Temple Grandin, co nie ułatwia odbioru tej aktorki w roli paranoicznej agentki CIA :). Generalnie wszystko stoi na wysokim poziomie i wiem, że się rozkręci, ale myślę, że nowej jakości nie przyniesie. Seriale Showtime zaczynają wyglądać na robione trochę taśmowo. Nawet cycki są wrzucone na siłę. Rubicon lepiej się oglądało.
Wiadomo, z Rubiconem nie ma co porównywać, są niedociągnięcia ale i tak wychodzi na dużo plus.
piwus pisze:Boss - na koniec chyba najlepsza produkcja. Widziałem tylko pilota, ale myślę, że zjada wszystko co wyszło w tym roku. Dawno mnie pierwszy odcinek tak nie zachwycił :). Reżyserował Gus Van Sant, ale wydaje się, że poziom nie spadnie. Polecam poświęcić godzinę i samemu wyrobić sobie zdanie.
Osobiście brzydzę się światem polityki i nie za bardzo do mnie przemawia taka tematyka, serial będzie spoko zapewne (piszę to na razie po 1 odcinku) ale żebym go miał jakoś specjalnie chwalić to nie ma co liczyć. Ot kolejna ciekawa propozycja z wielu.

Specjalnie też odniosłem się do obu seriali bo jak polityki nie lubię to temat szpiegowania bardzo mnie ciekawi, stąd jeden serial mi się podoba a drugi nie. Oczywiście wiadomo, że w kwestii seriali szpiegowskich polityka jest bardzo ważna ale bardziej człowiek nastawia się na pracę agentów niż decyzje góry. :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 lis 2011, 22:43

Oglada ktos Fringe ? Warte grzechu ?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 lis 2011, 22:52

Warte. :)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 lis 2011, 23:14

Oglądam od samego początku. Całkiem ciekawe produkcja - dużo sytuacji paranormalnych, dwa równoległe światy, naukowiec co złamał czasoprzestrzeń i podróżował między światami, tajemnicza organizacja co dąży do zniszczenia świata itd. Ja ze swojej strony mogę polecić.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 lis 2011, 23:17

Podpisuję się pod postem Michała. Boardwalk Empire świetnie się ogląda. Jestem dopiero przy czwartym odcinku pierwszego sezonu, ale z czystym sumieniem polecam zapoznanie się z tym serialem. Inną produkcję z 2010 roku - The Walkind Dead, bije na głowę w każdym calu - począwszy od klimatu, przez fabułę, na grze aktorskiej skończywszy. Buscemi jest świetny. Zloty Glob za tą rolę bez dwóch zdań mu się należał.

W wolnym czasie zamierzam zobaczyć Game of Thrones. Ponoć kolejna świetna produkcja HBO.

Jak już o The Walking Dead wspomniałem - kolejny odcinek zapowiada się naprawdę interesująco. Wreszcie będzie to, co być powinno - akcja i zombie. Drugi sezon, jak wspomniał Doktor jakiś czas temu, zdecydowanie rozczarowuje. Zdecydowanie zbyt dużo w nim melodramatycznego pieprzenia i całkowicie zbędnych, nudnych i zwyczajnie słabych wątków - ciąża Lori, podboje Glenna, przedłużające się w nieskończoność poszukiwania Sopii, z których nie wynika nic oprócz słabych dialogów prowadzonych w lesie. Bez Daryla byłoby jeszcze gorzej. Jedynie postać grana przez Reedusa nie rozczarowuje. Trochę zmarnowali potencjał tego serialu. Mniej więcej od odcinków z pierwszego sezonu w CDC poziom nie zachwyca.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 16 lis 2011, 23:26

Oglądał ktoś z wam American Horror Story? Jestem po 6 odcinkach i bardzo pozytywny serial, do tego znana serialowa obsada (ale nie główna, tylko goście), świetna historia i całkiem pokręcone elementy. Zaraz po nowym sezonie Dextera najciekawszy serial tego roku dla mnie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 lis 2011, 23:30

Arwin pisze:Oglądał ktoś z wam American Horror Story? Jestem po 6 odcinkach i bardzo pozytywny serial, do tego znana serialowa obsada (ale nie główna, tylko goście), świetna historia i całkiem pokręcone elementy. Zaraz po nowym sezonie Dextera najciekawszy serial tego roku dla mnie.
Moja laska jest wielka fanka horrorow i praktycznie z miejsca zakochala sie w tym serialu.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lis 2011, 23:38

Dr.Football1 pisze: Moja laska jest wielka fanka horrorow i praktycznie z miejsca zakochala sie w tym serialu.
Nie dziwię się. Bardzo sympatyczne postacie, zarówno byli jak i obecni właściciele i goście. Aż nie wiadomo komu kibicować, a przecież każda ma odmienne cele :lol:. Tylko córka do odstrzału, wyraźnie nie łapie klimatu zabawy.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 16 lis 2011, 23:40

piwus pisze:
Dr.Football1 pisze: Moja laska jest wielka fanka horrorow i praktycznie z miejsca zakochala sie w tym serialu.
Nie dziwię się. Bardzo sympatyczne postacie, zarówno byli jak i obecni właściciele i goście. Aż nie wiadomo komu kibicować, a przecież każda ma odmienne cele :lol:. Tylko córka do odstrzału, wyraźnie nie łapie klimatu zabawy.
E tam, łapała do ostatniego odcinka :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lis 2011, 23:46

Ja już czekam na drugi sezon i nadejście antychrysta. Widać, że będzie obdarzony dużą miłością z obu stron :).

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 lis 2011, 1:10

A ogląda ktoś Desperate Housewives? Ósmy sezon to niezły kryminał :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 lis 2011, 17:02

Oglądał ktoś nowy odcinek The Walking Dead? Wreszcie znaleźli Sophie. :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 lis 2011, 17:11

Daaaamian pisze:Oglądał ktoś nowy odcinek The Walking Dead? Wreszcie znaleźli Sophie. :lol:
Damian pisz,ze spojler !!!

Mam nadzieje,ze teraz wyniosa sie od tego nawiedzonego starca,bo juz mam dosc tej telenoweli.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 lis 2011, 17:16

Sorry Doktorku, zapomniałem uprzedzić. Nie mniej jednak czeka Cię naprawdę spora niespodzianka. Jak obejrzysz, to porozmawiamy. :wink:

Odcinek naprawdę dobry. Chyba najlepszy w tym sezonie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 lis 2011, 17:16

Daaaamian no kurw* :!: :!: :!: Musiałeś? :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”