Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1381

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 19 lis 2011, 23:33

Kiepsko bardzo wyglada Ozil na skrzydle, widac ze sie meczy, szkoda ze Di Maria polamany.
Oezil to się męczy przez większość spotkań tego sezonu i lepiej do momentu kontuzji wyglądał Kaka. Z tym, że Kaka znowu ma problemy ze zdrowiem i jak wróci to pewnie nie od razu zacznie grać bardzo dobrze.

Już myślałem, że po drugiej bramce będzie spokój do końca...

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 lis 2011, 23:56

Marcelo za odpuszczenie krycia przy drugim golu powinien porzadna zjebe dostac, glownie przez to nerwowka. Dawno nie widzialem tez tak zawzietego zawodnika w druzynie przeciwniej, jak Soldado w Valencii - widaz, ze duzy zal do klubu i chcial cos udowodnic, no i sporo mu sie udalo, gdyby nie spalony mialby dzis hattricka. Trzeba uwazac z ta sprzedaza wychowankow - dzis tyle samo wychowankow z Madryty gralo w Realu, jak i Valencii ;/

Btw, kontrowersja z 95min - tam byl bark, czy reka? Ogladal ktos dobre powtorki?

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 19 lis 2011, 23:59

ale thriller! nie wiem czy tam byla reka ale Mestala to naprawde piekielnie trudny teren ktory prawie nas zatrzymal i tylko fart nas uratowal i mozliwe ze pomoc sedziego, mysle ze w derbach nie bedzie az tak ciezko jak bylo dzisiaj.

Soldado nieźle nas skarcił 2 razy choć druga bramka troche frajerska.
Cristiano przy bramce na 3:1 rozjebał system , tak samo zresztą jak Benzema przy pierwszej.

edit : ja ogladam na 990kbps i powiem Ci ze nie mam pojecia co tam bylo , leciał na ziemie wiec nie wiem jakby mial schowac reke , musialby leciec jak kloda.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2011, 0:00 przez Etus2, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 19 lis 2011, 23:59

Świetny mecz. Ważne 3 punkty. Dużo emocji. Do końca drżałem o wynik. Myślałem że po golu Ronaldo będzie już po meczu, ale jak zwykle jakiś wychowanek musi nam strzelić. Najlepszy na boisku? LASS!
Bardzo, ale to baaaardzo dobry sędzia. Nie popełnić żadnego błędu w takim meczu to nie lada wyczyn.

Wydaje się że w 95 minucie koleś trafił w bark naszego piłkarza.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2011, 0:03 przez sigane pepe, łącznie zmieniany 1 raz.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 lis 2011, 0:02

Wlasnie, faktyczniezapomnialem - genialny dzis nasz maly murzynek, nie mam pojecia kto by odpowiadal za destrukcje w takim meczu, gdyby odszedl w lecie. Oby juz mu sie odechcialo podrozy i siedzial tu na stale, zajebisty jest.

Co do sedziego - mozna sie czepic dwoch rzeczy chyba tylko, Feghouli mogl wyleciec za kopniecie Ramosa bez pilki; ale tak samo Oezil, mogl dostac spokojnie druga zolta i wyleciec, wiec 1:1.

No i oczywiscie, brawa dla Valencii - chyba umocnili sie juz na pozycji ligowej czolowki, cholernie ciezka przeprawa, ani Real ani Barca nie moga byc niczego pewni w meczu z nimi. Wreszcie poukladana obrona, skuteczny Soldado, dobra prace Emery'ego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2435
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lis 2011, 0:07

Nie powinno być żadnego karnego w końcówce, nie było ręki, ba mógł być nawet faul dla Realu odgwizdany.

Sędzia prowadził mecz dobrze, ale tylko do pewnego momentu, jak zawodnicy Valencii zaczęli swój marny teatr to przestał nad tym panować.

Reakcja Mou po golu Ronaldo. :mrgreen:

Mecz taki sobie, Real za bardzo oddał piłkę w drugiej połowie, a od objęcia prowadzenia 2:0 pojawiło się za dużo chaosu, jakby utracili koncentrację, bo wcześniej Valencia nie miał z gry właściwie nic. Rozkojarzenie nie minęło już praktycznie do końca i to duży minus tego spotkania.

Po pierwszej połowie myślałem, że będzie spokojniej, ale takie mecze budują pewność siebie.

Real nie grał na swoim najwyższym poziomie, można to jakoś usprawiedliwić przerwą reprezentacyjną.

Dawno nie było emocji, więc ciekawa odmiana. :lol:

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 20 lis 2011, 0:46

O cholerka:D emocje straszne :D ale ważne że wynik ok chociaz jak juz kilka osób wspominalo mecz powinien być spokojnie dograny po bramce na 2-0 ale niestety chyba sie wkradło spore rozluźnienie w naszą drużynę. Pierwsza połowa dobra w naszym wykonaniu w drugiej niestety poszliśmy na wymianę ciosów i niewiele brakowało aby Nas ta wymiana cisów kosztowała dość sporo... druga bramka niestety ale była podarowana przez nasza obronę (Marcelo, Ramos) ale i Casillas dołożył swoje wychodząc poza światło bramki do dośrodkowania ;/ Przy bramce na 3-3 serducho mi zadrżało ale spalony na powtórce wyraźny... Zamieszanie w ostatniej minucie po rożnym... nie wiem co tam było... słaba jakość w obrazie... i tylko jedna powtórka nie pozwala mi stwierdzić czy bark, klatka czy może ręka...w każdym razie sytuacja na styk...i cieszę się bardzo że sędzia tego nie gwizdnął bo jakby było w drugą stronę przy takich wątpliwościach pewnie bym chodził nieźle...zdenerwowany...:D Spodziewałem się ciężkiego meczu ale w ostatnich 20 minutach całkowicie oddaliśmy pole gry...co nie powinno się powtarzać w następnych kolejkach szczególnie wyjazdowych...Teraz teoretycznie sporo łatwiejsze derby Madrytu :D :afro:
Aha bym zapomniał :P J.Alba pięknie się zwijał 2 razy w ciągu kilku minut po kontakcie z Ozilem :D o ile wpierszej sytuacji można mówić o jakimś faulu to druga to już kpiny w jego wykonaniu :D widać Alvesa musi oglądać dość często w akcji :D :boruta:

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 20 lis 2011, 17:47

RealFan pisze:Nie powinno być żadnego karnego w końcówce, nie było ręki

1:29 ewidentny ruch ręką w stronę piłki. Valencia po raz kolejny w meczu z Realem jest krzywdzona przez sędziego.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 lis 2011, 17:52

Ewidentny ruch reka to tam byl, tak - usuniecie reki z lotu pilki, ktora ostatecznie trafila w klatke piersiowa/bark, co zreszta w komentarzu mowia na wrzuconym przez Ciebie filmiku.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2407

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 20 lis 2011, 18:01

do tej pory tez nie bylem przekonany, czy byla reka, czy nie, ale ten filmik rozwiewa watpliwosci: http://yfrog.com/1qzeaz jest i ewidentna proba zablokowania pilki reka, no i dotkniecie

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 20 lis 2011, 18:06

Przecież ten filmik co do niego link podałeś właśnie pokazuje, że piłka trafiła w klatke piersiową, Higuain wziął rękę na bok i gdyby nie to to piłka by właśnie trafiła w rękę bezpośrednio.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lis 2011, 18:08

O ile można twierdzić, że na filmie tej jakości coś widać. :lol:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2407

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 20 lis 2011, 18:11

haha, po tych dwoch wpisach chylkiem wycofuje sie z dyskusji :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lis 2011, 20:23

No tak, nie ma żadnej powtórki, która jasno pokazywałaby, że była ręka, ale to nic. Była i już.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 20 lis 2011, 20:41

W Valencii i Barcelonie po prostu uczą inaczej anatomii. To nie ich wina tylko systemu szkolnictwa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”