Siatkówka - Strona 161

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 wrz 2011, 10:17

mzatlanta pisze:Szkoda Polakow

Nie nie szkoda naszej reprezentacji. Nikt ich nie oszukał. Zwyczajnie wygrali mężczyźni, którzy wiedzieli po co wyszli na boisko. Nasi zachowywali się jak dzieci, robili dziecięce błędy, np. akcja w trzecim secie, jak serwuje Jarosz, Włosi bardzo ostro przyjmują piłkę, Travica bodaj kiwa w nasz 9 metr, a Jarosz nic, kładzie się jak piłka już jest w parkiecie. Można by wymieniać więcej takich sytuacji. Włosi zagrali przyzwoity mecz, nie jakiś rewelacyjny, ale mam wrażenie, że nadal mieli rezerwy.

Oczywiście, że Kurek zawalił ten mecz. Dwa pierwsze sety na styku były. Jakby Kurek grał na swoim poziomie, to może by się coś udało powalczyć i wygrać na przewagi. Inną kwestią jest to jaka jest przyczyna słabej postawy Kurka. Przygotowanie? Zbyt duże obciążenia w ciągu ostatnich 2 lat? Zbyt duża presja. Kurek jest bufonem, przekonanym o swojej wielkości. W jego grze to widać, często to pomaga bo nie cofa ręki, jest bezczelny w swoich zagraniach. Tym razem nic nie pomogło.
Problemem też była mała możliwość rotacji. Stojący w kwadracie nie mieli okazji wnieść coś do gry. Raz AA nie był zbyt chętny do zmian, ale z drugiej strony kto mógł się pojawić na boisku? Chyba tylko Ruciak. Tylko co jest nie tak z Ruciakiem, skoro wchodzi Mika, który nie pokazuje nic. Półfinał ME to chyba kiepski moment na ogrywanie chłopaka, który w ciągu ostatnich 2 lat grał zdecydowanie za mało meczów i to widać.

Teoretycznie Rosja powyciera nami parkiet. Serce podpowiada, że może Rosjanie załamią się, pokłócą jechali w jednym celu na te ME. Mieli 22-20 w secie 4. 3 piłki dzieliły ich od finału. Żygadło dobrze powiedział, że mecz o brąz to dla naszych i tak zwycięstwo. Jest jakaś nadzieja, marna ale zawsze.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 wrz 2011, 10:42

W mojej opinii Włosi zagrali gorzej niz w finale LŚ, niestety wynik taki sam. Z obecnymi Włochami przepis na sukces jest dosc prosty: wytrzymac z nimi walke na siatce (nie bylo nawet tragicznie, nasi dawali rade długo) i wytrzymac ich napór zagrywka (niestety, im dalej w mecz bylo gorzej). Polacy szybko zdjeli z boiska Zajcewa, brakło tylko (i az) zdjecia z boiska Łaski i sam Savani meczu by nie dzwignal bez wahnieć. Coz, w obecnym skladzie duzo zalezy od Kurka i niestety jego punktow brakowało. Trzeba przyznac Włochom, ze znow perfekcyjnie przeczytali nas taktycznie - Nowakowski i Kurek poza gra. Dobry mecz o dziwo Jarosza i Kubiaka, który swoim postepem daje nadzieje na duzy komfort na przyjeciu. Bylismy gorsi, mimo to pozostaje niedosyt z powodu tego ze wczoraj gralismy bez swojego lidera i gdyby on zagrał na poziomie... ale to gdybanie. Przegralismy.

Na dodatek psikusa zrobila nam Serbia. Trzeba tez oddac, ze Serbow mogloby nie byc w finale, gdyby nie blad arbitra - Michajłow atakował po bloku. Ivan to jest jednak gigant, takie mecze sa jakby robione pod niego. On chyba nie ma nerwów i nie odczuwa zadnej presji (choc z drugiej strony nalezałoby przypomniec słowa Mourinho - "Presja? Jaka presja? Miliony rodzicow nie majacych co wlozyc do garnka swoim dzieciom odczuwaja presje"). Rosjanie momentami niesamowicie bezradni, pierwszy raz w tym sezonie widzialem ich tak bojazliwych, ale w latach ubiegłych bylo to nagminne, wiec w sumie czy to cos dziwnego? Trzeba przypomniec pierwszy set, gdzie roztrwonili wielka przewage, czwarty set gdzie przy meczbolu mieli pilke po swojej stronie i Wołkow sie zachował fatalnie. Na razie w wykonaniu Rosjan LŚ to wyjatek, a inne turnieje burza mit wielkiej, niedostepnej Rosji. Ktory to turniej gdzie faworyzowanie Rosjanie daja dupy po całosci? Dwa lata temu Rosjanie odpadli z Francuzami prawie w taki sam sposob.

Problem, ze w dla nas chyba jednak niedostepnej w tym skladzie personalnym. Trzeba byc realista. Szanse na zwyciestwo mamy jedynie jesli Rosjanie nie znajda motywacji jak dwa lata temu z Bułgaria. Liczyć na pobudke Kurka? Mysle, ze nawet 4 miejsce to tez duzy sukces tej kadry w skladzie której jest az 7 zupelnych debiutantow na tej rangi imprezie. Choc moze za szybko skreslam naszych? Braz bylby piekny. Wydaje sie, ze AA spokojnie realizuje założone cele. Jego przyszłość wydaje sie jasna, skoro z osłabionym skladem (sam mowil ze liczył ze w kadzre beda grali tez inni zawodnicy) osiaga dobre rezultaty. Przyszłość tym bardziej jasna, ze to nie koniec sezonu reprezentacyjnego, bo czeka nas pierwsza kwalifikacja olimpijska w Pucharze Świata. Chyba juz w mocniejszym personalnie skladzie. Fajnie jakby sie udało juz od razu, wtedy wzmacnianie druzyny przed IO mogloby przebiagac spokojniej.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 wrz 2011, 16:56

Jest brąz!!! Rosjanie po raz kolejny pokazali ze sile fizyczna maja mezczyzn, ale psychicznie to sa dzieci. Wielki sukces tej reprezentacji!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 16:57

Dla takich chwile warto oglądać siatkówkę.

Nie chce nikogo zbytnio wyróżniać, bo to w takich okolicznościach nie ma sensu, ale Kurek i Jarosz dziś świetni.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 18 wrz 2011, 17:11

I okazalo sie,ze to Rosja nie wytrzymala napiecia,a nie my. Szacunek dla naszych chlopakow,ze walczyli do konca. 'Wrocil" Kurek,poza tym bardzo dobry mecz Jarosza.Brawo Polska :beer:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 wrz 2011, 17:58

Meczu niestety nie widziałem, ale już wczoraj w rozmowie z kumplem wykładałem swoją teorię na temat meczów o 3 miejsce :P Często jest właśnie tak, że drużyna, która była faworytem do gry w finale po przegranym półfinale wychodzi na mecz o brąz kompletnie rozbita. I to się potwierdziło.

P.S. wiem, że to nic odkrywczego, ale akurat się dzisiaj sprawdziło :wink:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 wrz 2011, 20:43

Po pierwsze gratulacje dla naszych. Trzy kwestie decydowały:
- nasi bardziej chcieli (psychika)
- Kurek zagrał na poziomie najlepszych ofensywnych przyjmujących na świecie (tak top10)
- Jarosza podmienili w przerwie między 2 a 3 setem
mzatlanta pisze: bardzo dobry mecz Jarosza
Nie zgadzam się. Jarosz grał fatalnie w secie pierwszym, w drugim na boisku był już Gruszka. Jarosz zaczyna grać, a nie przebywać na boisku dopiero w secie 3. Tylko, że to był poziom niespotykany u tego zawodnika. Od pewnego momentu był niemal nie do zatrzymania. Fantastyczna metamorfoza, nie przypominam sobie meczu gdzie widziałem coś podobnego. Od zera do bohatera. W pierwszym secie chyba żadnej piłki nie skończył, więc jak można powiedzieć, że to był bardzo dobry mecz w jego wykonaniu?

Kurek to klasa dzisiaj, z takim Kurkiem pewnie to my bylibyśmy w finale. Nie ma co gdybać zagrał rewelacyjnie. Jeśli dobrze zapamiętałem w pierwszym secie skończył 7/8 ataków. Potem było nieco gorzej, ale Rosjanie nie mieli na niego sposobu. bardziej to Bartek w krytycznych momentach potrafił odbić od bloku, tak żeby piłka w grze została.

ME można uznać za udane.

Brawa dla Serbów.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 18 wrz 2011, 20:58

Widziałem mecz od 2 seta do stanu 16-14 w plecy w 3 secie...I otwarcie przyznaje w życiu bym się nie spodziewał aby nasi wygrali brązowy medal :) Wielkie gratulacje :beer: Wspaniały rok naszej siatkówki :jupi: Ktoś powie że bycie 3 zespołem w turnieju jest złe,spodziewał się mimo wszystko więcej ale trzeba popatrzeć z jakiej pozycji nasi startowali do tych turniejów-została jeszcze jedna impreza w tym roku Puchar Świata gdzie będzie można wywalczyć bezpośredni awans na IO - nie mam nic przeciwko aby nasi również byli 3(wywalczą w ten sposób awans) a przecież nie będą również w gronie faworytów 8) Mamy potencjał,dojdą kluczowi zawodnicy- szczególnie Zagumny i powinno być dobrze :)

Nagrody indywidualne XXVII mistrzostw Europy w siatkówce:
Najlepszy zawodnik mistrzostw (MVP): Ivan Miljković (Serbia)
Najlepiej punktujący: Maksim Michajłow (Rosja)
Najlepiej rozgrywający: Dragan Travica (Włochy)
Najlepiej przyjmujący: Nikola Kovacević (Serbia)
Najlepiej atakujący: Maksim Michajłow (Rosja)
Najlepiej blokujący: Marko Podrascanin (Serbia)
Najlepiej zagrywający: Bartosz Kurek (Polska)
Najlepszy libero: Andrea Bari (Włochy)

bellus
Od zera do bohatera w reprezentacji zagrał Kubiak przeciwko Słowakom podczas zakończonych ME no ale widocznie tego spotkania żeś nie widział :spoko:

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 18 wrz 2011, 21:15

Ale nam siatkarze dają emocje tak było teraz w ME i tak był niedawno w lidze światowej na początku szło nie za dobrze potem nagle gra na najwyższym poziomie ponadto te wahania sie przeplatały ze sobą tak jak teraz mecz z Włochami to katastrofa ale już z Rosją to coś pięknego za to lubię oglądać mecze polskiej reprezentacji i nie ukrywam że jeśli o siatkówkę chodzi oglądam tylko biało-czerwonych.

Gratulacje, w takich chwilach jestem dumny, że jestem Polakiem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 paź 2011, 10:43

http://aktualnosci.siatka.org/pokaz/201 ... owinno-byc
Również Mariusz Wlazły w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" krytykuje grę Michała Łaski na polskiej licencji. - Też uważam, że to jest chore, Łasko ma paszport polski i włoski, ale gra w kadrze Włoch. Sorry, dla mnie jest Włochem i nie powinien w naszej lidze być traktowanym jako Polak. Niedługo będziemy dawali obywatelstwo na jeden mecz. Wiem, że takie jest prawo, ale mnie się to nie podoba. Ja nigdy na coś takiego bym się nie zdecydował.
Rozumiem, ze naturalna konsekwencja tej wypowiedzi Mariusza Wlazłego bedzie ogloszenie iz w nastepnych trzech latach bedzie do całkowitej dyspozycji trenera reprezentacji Polski. Anastasi zreszta juz zapowiedzial, ze Wlazły ma udac sie na rozmowy z PZPS i obie strony przedstawia swoje stanowiska. Jesli Wlazły dalej bedzie stanowczo odmawiał reprezentacji mysle ze PZPS powinien zastanowic sie nad odebraniem mu polskiej licencji. Wiem jakie jest prawo, ale po co osobie, która regularnie miga sie od gry w kadrze polska licencja? Zwiazek z niego korzysci podobnie jak z Łasko.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 lis 2011, 9:39

Ogląda ktoś PŚ?

Dziś w drugim meczu w tym turnieju Polska - Serbia 3:1 (21:25, 25:18, 25:19, 30:28) wczoraj nasi siatkarze pokonali Kubę 3-0...Dobry mecz w naszym wykonaniu ale mógł i powinnien zakończyć się 3-0 :/ Zbyt dużo błędów,brak koncentracji sprawił że prowadząc prawie cały pierwszy set 2-4 punktami Serbowie doskakują na 20-20 i przegrywamy..Drugi i trzeci set jest to znakomita gra całego zespołu..Czwarty set to również prowadzenie przez większość seta,uwierzenie że bez Milijkovicia mecz się sam wygra i znów nerwowa końcowka gdzie broniliśmy piłki setowe..
Najważniejsze cieszą 3 punkty a czy były one spowodowane słabszą dyspozycją Serbów to już nie powinno nikogo obchodzić :P Ich problemem jest głównie aklimatyzacja co później powinno być atutem.....Polaków :lol: bo Serbowie mogą jeszcze komuś punkty urwać...Jutro mecz z Argentyną która gładko pokonała Serbów z samolotu :P
Wiadomo że do faworytów można zaliczyć Brazylię,Rosję,Włochów - USA może też jeszcze coś namieszać i czarnym koniem będą właśnie Argentynczycy i dobrze byłoby ich jutro pokonać wtedy będziemy wstanie mogli namieszać takim drużynom jak Rosja,Włosi którzy nam leżą i nie leżą zależy od dyspozycji dnia :)Te najtrudniejsze mecze będziemy grać pod koniec więc i zmęczenie będzie większe :/ Ogólnie to przed turniejem oceniałem nasze szanse na 5 miejce i wydaje mi się że jest ono wielce prawdopodobne choć jeśli wygramy z Argentyną i USA to możliwe że przy korzystnych wynikach może uda się z 3 porażkami zaliczyć podium i awans na IO - zobaczymy :)

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 21 lis 2011, 11:10

ddemon pisze:Włosi którzy nam leżą i nie leżą zależy od dyspozycji dnia

Moja pamięć nie sięga tak daleko, żebym pamiętał wygrany przez naszą drużynę mecz z Włochami na ważnej imprezie. Tutaj nie ma się co zastanawiać drużyna Włoch nam nie leży. To jest tak długi turniej, że jak dla mnie zbyt wcześnie na wnioski. Patrząc na układ spotkań to niezbyt można coś wyrokować.

http://www.fivb.org/EN/volleyball/compe ... hedule.asp

Najgorzej, że 3 najważniejsze mecze gramy na koniec. Kolejno: Włochy, Brazylia, Rosja. 3 najlepsze drużyny świata. Do ostatniej rundy (są 4, wg miast gdzie rozgrywane są mecze) przystąpimy z kompletem zwycięstw, a potem przegramy 3 ostatnie to skończymy z ręką w nocniki. Obawiam się pompowania balonu, jakimi to my jesteśmy faworytami. Fakt, że turniej w Japonii i nasi reprezentanci trochę oderwani od kontaktów z polską prasą, kibicami czy dziennikarzami, ale mimo wszystko.

Jutro Argentyna. Potem przerwa i dwa teoretycznie proste mecze - Iran, Japonia, przerwa i Chiny. Ważne, żeby wygrywać w 3, góra 4 setach. Trzeba szanować zdrowie i siły, bo ich z pewnością na koniec będzie brakować. Dopiero 28 spotkanie z USA. Więc teoretycznie (patrząc na ranking) mamy najłatwiejsze mecze przed sobą, aż do 28.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lis 2011, 11:35

Mnie przede wszystkim cieszy, ze w zasadzie gramy kazda strefa, kazdym graczem w zależnosci od tego jak to sobie widzi Zagumny i gramy skutecznie. On jest gwarantem, ze na ile bedzie mogl (przyjecie, poki co swietne), tyle bedzie ulatwial kolegom gre na skrzydłach. Dodatkowo w odwodzie jest Kurek (bez którego ponoc nie istniejemy), a Jarosz i Ruciak na pewno beda w lepszej dyspozycji niz na LŚ i dlatego w zasadzie mamy duzy komfort w razie gdyby ktos z podstawowych mial słabszy mecz. Do tego jesli wygramy z Argentyna to powoli zaczynamy rozdawac karty, prznajmniej do decydujacego momentu turnieju. Ale to dziwny turniej moze byc i nawet porazki w tie-brekach w ostatecznym rozrachunku moga okazac sie cenne. Nie kalkulowac, grac tak jak sie gra w rozgrywkach ligowych czyli gromadzic punkty.

Pamietajmy tez o punktach do rankingu FIVB, np. 5 miejsce daje 40 pkt do rankingu, a pierwsze miejsce w ME daje ich ledwie 30. Te punkty moga miec znaczenie przy rozstawieniu w turniejach kwalifikacyjnych interkontynentalnych, jakby sie nie udalo wywalczyc awansu wczesniej. Jest o co walczyc.

Tak kadra nie moze sie nie podobac, taki Kubiak po wczorajszej kontuzji gdzie wybil palca, ponoc tak ze był on prostopadły do pozostałych, dzis nurkuje w stoliku sedziowskim by wyciagnac pilke i o malo sie nie porozbijał. Ich sie nie da nie szanowac i nie wierzyc im ze zrobia wszystko by pojechac na IO. Szacunek.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 lis 2011, 11:57

bellus pisze:
ddemon pisze:Włosi którzy nam leżą i nie leżą zależy od dyspozycji dnia

Moja pamięć nie sięga tak daleko, żebym pamiętał wygrany przez naszą drużynę mecz z Włochami na ważnej imprezie. Tutaj nie ma się co zastanawiać drużyna Włoch nam nie leży. To jest tak długi turniej, że jak dla mnie zbyt wcześnie na wnioski. Patrząc na układ spotkań to niezbyt można coś wyrokować.
Owszem na ważnej imprezie jakośnie potrafimy wygrać z Włochami ale trzeba też podkreślić że nasi w tym meczach albo nieodstawali tak wyraźnie albo Włosi mieli taką zagrywkę że nasi przeważnie pytali się "gdzie jest piłka" :lol:
Pozatym w meczach towarzyskich tymbardziej od nas nieodstawali - hm..mogę się mylić ale chyba z nimi wygraliśmy w ciągu ostatnich dwóch lat :think:
bellus pisze: http://www.fivb.org/EN/volleyball/compe ... hedule.asp
Najgorzej, że 3 najważniejsze mecze gramy na koniec. Kolejno: Włochy, Brazylia, Rosja. 3 najlepsze drużyny świata. Do ostatniej rundy (są 4, wg miast gdzie rozgrywane są mecze) przystąpimy z kompletem zwycięstw, a potem przegramy 3 ostatnie to skończymy z ręką w nocniki. Obawiam się pompowania balonu, jakimi to my jesteśmy faworytami. Fakt, że turniej w Japonii i nasi reprezentanci trochę oderwani od kontaktów z polską prasą, kibicami czy dziennikarzami, ale mimo wszystko.
I tak i nie...Owszem dobrze patrzeć na siebie ale o ile też sobie przypominam to Serbowie mają patent na Włochów(chyba że mi się mylą z Francuzami bo prawie na każdej imprezie ostatnio grają razem),Serbowie też potrafili ograć Brazylię choć trzeba przyznać że wtedy jeszcze z Grbiciem a Rosję pokonali na ostatnich ME...Terminarz owszem do łatwych nie należy ale cały ten turniej jest wymagający...Jak wspomniałem Amerykanie mogą jeszcze sporo namieszać i dobrze byłoby aby z nimi wygrać nawet po tie-breaku a Serbowie(mogą urwać punkty największym faworytem i nam pomóc)...
Co do pompowania balonu cóż wiadomo jak w naszym kraju jest zainteresowanie siatkówkę zwłaszcza tą reprezentacyjną...Nasi siatkarze sami dobrze wiedzą o co grają(IO) i choć nasi nie byli na początku w gronie faworytów to sami otwarcie(Bartmann) mówił że nie wyobraża sobie innego wyniku jak awans...

bellus pisze: Jutro Argentyna. Potem przerwa i dwa teoretycznie proste mecze - Iran, Japonia, przerwa i Chiny. Ważne, żeby wygrywać w 3, góra 4 setach. Trzeba szanować zdrowie i siły, bo ich z pewnością na koniec będzie brakować. Dopiero 28 spotkanie z USA. Więc teoretycznie (patrząc na ranking) mamy najłatwiejsze mecze przed sobą, aż do 28.
Nie wiem czemu ale obawiam się tego meczu bardziej niż z Kubą a mniej niż z Serbią :D Argentyńczycy będą chcieli się zrewanżować za LŚ..Liczę przede wszystkiem na Zagumnego który kapitalnie rozgrywa i oby jutro Albicelestes odechciało się przez to grać a nie będzie to łatwe bo po drugiej stronie podobna klasa(może nieco gorsza ale to z racji wieku) de Cecco...
Co do meczów z Iranem,Japonią i Chinami to nie wyobrażam sobie abyśmy stracili w tych pojedynkach punkt-y - może Japończycy z racji gospodarzy nam trochę napsują krwi ale 3-1 powinno być...Co do szanowania zdrowia to myślę że w tych spotkaniach można wyjść z inną parą przyjmujących Kurek-Ruciak,Czarnowski zagra np z Iranem z Możdzonkiem a z Japonią zagra z Nowakowskim....Najgorzej ma się sytuacja z atakującym czyli Jaroszem który niewiadomo w jakiej jest formie i z jakim przeciwnikiem bym go widział- może Iran lub Chiny...Ignaczak raczej rozegra cały turniej chociaż to będzie też zależało wiadomo od zmęczenia ale też hm..dyspozycji innych przeciwników w poszczególnych meczach....Zagumnego nie ma co zmieniać chyba że na pojedyncze fragmenty setów bo Żygadło jak wspominałem wielokrotnie w tym temacie nic a nic mnie nie przekonowuje no ale na analizę konkretnych przeciwników przyjdzie czas - pierw trzeba wygrać jutro z Argentyną za 3 punkty by mieć jak najlepszą drogę do IO ew. miejsca tuż za podium które da dużo pkt do rankingu FIVB

E: Babel - w 100% się z Tobą zgadzam :beer:

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 21 lis 2011, 14:01

Owszem na ważnej imprezie jakośnie potrafimy wygrać z Włochami ale trzeba też podkreślić że nasi w tym meczach albo nieodstawali tak wyraźnie albo Włosi mieli taką zagrywkę że nasi przeważnie pytali się "gdzie jest piłka"
Pozatym w meczach towarzyskich tymbardziej od nas nieodstawali - hm..mogę się mylić ale chyba z nimi wygraliśmy w ciągu ostatnich dwóch lat
Przegraliśmy z Włochami na ME 2005, na IO 2008, a ME 2007, w LŚ w tym roku, wygraliśmy chyba tylko w Izmirze na turnieju kontynentalnym - kwalifikacji do Igrzysk w Pekinie. Innych zwycięstw sobie nie przypominam, w meczach o stawkę oczywiście.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”