Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 278

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 01 gru 2011, 16:19

Portugalczyk w sumie odbudował formę przy AVB i dużo lepiej prezentuje się niż w poprzednim sezonie. Tylko niestety daleko mu do tego co prezentował przed tą kilkomiesięczną kontuzją. Zresztą zauważyłem, że Boas coraz częściej wystawia Bronka na prawej obronie, co może świadczyć, że nie jest zadowolony z Bosingwy.

Odejście tych piłkarzy w sumie na dobre wyszłoby Chelsea, tylko wydaje mi się, że to grono jest za duże.W sumie jeszcze można do zawodników, którzy nie mieszczą się w planach Boasa można wliczyć Paulo Ferreire i wypożyczonego do Arsenalu Yossiego Benayouna.

Wniosek z tej sytuacji jest wg. mnie prosty. Jakby Chelsea stopniowo odmładzała skład to nie doszłoby do takiej sytuacji. W obecnej sytuacji mamy dwa sezony stracone,a nawet 3 jeżeli wliczymy poprzedni bez żadnego trofeum. W tym sezonie wątpię, żeby Chelsea coś osiągnęła. Chyba, że większość zawodników będzie w życiowej formie w co wątpię. Natomiast przyszły sezon jeżeli dojdzie do rewolucji kadrowej będzie sezonem przejściowym na zgranie zespołu, wiec również może okazać się sezonem bez trofeów :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 gru 2011, 9:20

Sam King Carlo zabrał głos odnośnie AVB i dyspozycji Chelsea mówiąc, że Chelsea nie może obwiniać AVB bo to jest już stara drużyna, bo oprócz Maty i Meirelesa to jest ta sama drużyna którą dostał Carlo 3 sezony temu. Powiedział, że Chelsea musi pozwolić zbudować mu swoją drużynę.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 02 gru 2011, 9:45

KajoFC pisałem o tym kilka postów wyżej :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 gru 2011, 12:52

Sorry musiałem pominąć :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 gru 2011, 15:38

Widzę, że Romeu gra drugie spotkanie w pełnym wymiarze czasowym, nie wiem jak było wcześniej, bo z początku z tego co pamiętam to nie grał za wiele. Jak kibice Chelsea go oceniają?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 gru 2011, 15:42

Jarzinho pisze:Widzę, że Romeu gra drugie spotkanie w pełnym wymiarze czasowym, nie wiem jak było wcześniej, bo z początku z tego co pamiętam to nie grał za wiele. Jak kibice Chelsea go oceniają?
Kibic Valencii może CI napisać, że dziś w pierwszej połowie miał coś pomiędzy 12-15 przechwytów/odbiorów. Na DM zagrał jak profesor. Wszędzie było go pełno, blokował, spowalniał, przeszkadzał, odbierał. Bardzo dobry mecz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 gru 2011, 15:46

Jarzinho pisze:Widzę, że Romeu gra drugie spotkanie w pełnym wymiarze czasowym, nie wiem jak było wcześniej, bo z początku z tego co pamiętam to nie grał za wiele. Jak kibice Chelsea go oceniają?

Dzisiaj zagrał po profesorsku. Mial bardzo dużo świetnych przechwytów. IMO na dłużej zadomowi się w podstawowej 11, bo Obi Mikel w tym momencie nie dorasta mu do pięt.

Niby NUFC tez grało coś tam, ale akurat wiele świetnych sytuacji nie mieli. Chelsea miała ich więcej i IMO zasłużenie wygrali. Gra była wyrównana, ale to Chelsea była skuteczniejsza i miała lepsze sytuacje.

Dobrze, że Daniel w końcu strzelil, bo miał masę sytuacji. Jak tak dalej pójdzie to niech się szykuje na Euro. Obok Rooneya jest obecnie najlepszym napastnikiem w rep. Anglii.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 gru 2011, 15:48

Romeu chyba jak pisałem już wcześniej, posadził na ławę Mikela dzięki swoim dobrym występom a w kolejnych tylko potwierdzał słuszność tego wyboru.
Dobry mecz przy większym szczęściu mogliśmy wygrać to wyżej, ale nerwówka była, gdyż Newcastle obijało słupki i poprzeczki. Terry solidny dzisiaj w defensywie czyścił większość piłek i robił wszystko co mógł by przyblokować Ba i uniemożliwić mu oddanie strzału. Wkurwia mnie AVB z tym Drogbą, wprawdzie bramkę strzelił... ale w tym meczu chyba tylko głowa go słuchała bo nogi podawały tam gdzie chciały!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 gru 2011, 15:54

To bardzo się cieszę, bo Oriol to niewątpliwie był ogromny talent. Zawsze liczyłem, że dostanie szansę od Pepa. Mógł być lepszą alternatywą na pozycję defensywnego pomocnika niż Keita. Nic teraz liczę, że dobre występy i rozwój zawodnika nie ujdą uwadze Pepa i Sandro i nie zapomną o nim po sezonie.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 03 gru 2011, 16:15

Wynik 3-0 z drużyną z czołówki tabeli, ale mimo wszystko gra nie cieszy, ani nie zachwyca. Sprawiedliwy byłby wynik 1-0 po tym co zobaczył w dzisiejszym meczu. Jeżeli Chelsea zagra w taki sposób z Valencią to myślę, że w lutym zobaczymy Chelsea w Lidze Europejskiej :P Tyle świetnych okazji strzeleckich drużyna Boasa nie miała na pewno jeszcze w żadnym spotkaniu i długo nie będzie mieć...

Daniel powinien dzisiaj spokojnie hat-tricka ustrzelić :P Drogba również zmarnował kilka bardzo dogodnych sytuacji... a to co wyprawia Torres, gdy znajdzie się w dogodnej sytuacji strzeleckiej to już kpina totalna. Hiszpan zarówno na ławce jak i na boisku zachowuje się jak przestraszony 15- letni chłopczyk, któremu przyszło grać z "gwiazdami".

Wydaje mi się, że Boas ma więcej energii i chęci walki za linią, niż Drogba i Torres razem wzięci na boisku :)

Jarzinho
Wydaje mi się, że jeżeli Oriol wywalczy sobie stałe miejsce w Chelsea to raczej nie będzie chciał opuszczać Stamford Bridge. W Chelsea dostał prawdziwą szansę i możliwość gry pełnych 90 min w najlepszej lidze świata. W Barcelonie mógł liczyć tylko na grę w rezerwach lub siedzenie na ławce rezerwowych :) Biorąc pod uwagę wiek zawodnika i potrzebę grania praktycznie co tydzień lepszym rozwiązaniem będzie zostanie w Chelsea na kilka lat. Nie wykluczam przejścia w przyszłości Oriola do Barcelony w przyszłości, ale wydaje mi się, że nie stanie się to po sezonie czy też 2 następnych :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 gru 2011, 16:25

romantyk_emil pisze:Wydaje mi się, że jeżeli Oriol wywalczy sobie stałe miejsce w Chelsea to raczej nie będzie chciał opuszczać Stamford Bridge. W Chelsea dostał prawdziwą szansę i możliwość gry pełnych 90 min w najlepszej lidze świata. W Barcelonie mógł liczyć tylko na grę w rezerwach lub siedzenie na ławce rezerwowych :) Biorąc pod uwagę wiek zawodnika i potrzebę grania praktycznie co tydzień lepszym rozwiązaniem będzie zostanie w Chelsea na kilka lat. Nie wykluczam przejścia w przyszłości Oriola do Barcelony w przyszłości, ale wydaje mi się, że nie stanie się to po sezonie czy też 2 następnych
Barcelona ma jakieś prawa do odkupu do końca już nie pamiętam do kiedy one obowiązują, ale strzelam, że po pierwszym i po drugim sezonie. Jeśli Barcelona będzie zainteresowana odkupieniem Oriola to wierz mi nie będzie mu proponowała grę w rezerwach. To raczej go nie zachęci do powrotu, podobnie zresztą z ławką rezerwowych. Ewentualny powrót to gra w pierwszym zespole. Potrafiła to Barca zapewnić Cescowi, Thiago to i ew. znajdzie miejsce dla Romeu. Ba patrząc na grę Javiera i to jak radzi sobie na obronie i grę tam także Sergio ro Barca potrzebuje defensywnego pomocnika bardziej niż środkowego obrońcy.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 gru 2011, 16:41

Chyba mają tylko szanse po tym sezonie go wykupić. I tak jak mówisz, że jeśli Barca nie zaproponuje mu miejsca w podstawowej 11 to chyba Oriol wam podziękuje.
Alex i Anelka poprosili pisemnie o transfer z klubu i Chelsea zaakceptowała ich prośby.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 gru 2011, 16:43

KajoFC pisze:Alex i Anelka poprosili pisemnie o transfer z klubu i Chelsea zaakceptowała ich prośby.
Do tego Drogba na razie odrzucił propozycję kontraktu, więc ciekawie. Andżi już zaciera ręce :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 gru 2011, 16:47

Najwyższa pora odmłodzić skład. Przyszedl Mata, Romeu, teraz Roman rzuci się na Goetze, albo Hazarda. :wink: Chelsea potrzebuje przebudowy i chyba Roman to widzi. IMO te spekulacje o zwolnieniu AVB są z dupy. Nie po to Romek go wyciągnął za grubą kasę z Porto, żeby zwalniac po kilku miesiącach.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 gru 2011, 16:48

Drogba dużo mówił o powrocie do OM więc pewnie kibice we Francji po cichu marzą o tej możliwości :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”