Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 656

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 gru 2011, 19:34

Co do Rhodolfo to wielokrotnie go obserwowali i doszli do wniosku, że jest za słaby. To chyba bardziej decyzja Marotty niż Conte.

Mi się wydaje, że najprawdopodobniejszy jest Alex

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 gru 2011, 19:36

A macie wolne miejsce dla gracza bez paszportu? Alex chyba nie ma unijnego dokumentu. Któryś z dwójki Vidal-Estigarribia mają?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 gru 2011, 19:38

Esti chyba ma (transfermarkt.de tak twierdzi)

Edit:
Estigarribia- "This is a huge step for my career. Juve wouldn't have signed me if I was non-EU, my Italian passport was decisive."

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 gru 2011, 19:40

A jak się ma sprawa z waszym zainteresowaniem Leandro Damiao, bo czytałem, że jest dość poważne a już jest dobrym napastnikiem a potencjał jest olbrzymi. Tak w ogóle na jakich pozycjach mówi się o wzmocnieniach w zimie u Was?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 gru 2011, 19:44

Środek pomocy i obrony.
Napastnika na razie zarząd sobie odpuści, ale w lecie będą poczynione kroki w tym kierunku, bo odejdą Amauri, Iaquinta, Toni i Del Piero (Amauri pewnie już zimą) i nie wiadomo co z Quagliarellą. Pewnie wróci Giovinco. No i też będzie trzeba postawic pytanie na jakiej pozycji ma grac Giorgio. To będzie warunkowało zakupy w obronie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2273
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 gru 2011, 19:46

maciek_88 pisze: Pewnie wróci Giovinco
Macie jego pół karty tylko ? Mówi się o kwocie jaką Parma będzie chciał za drugą połówkę ? Pytam bo przed sezonem czy w poprzednim sezonie czytałem, ze właśnie Parmeńczycy wykupili 50 % tej karty.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 gru 2011, 19:48

w zimę głównie mowa o środkowym obrońcy (Hummels i Chedjou ponoć na pierwszych dwóch miejscach) i środkowy pomocnik (Montolivo, Nainggolan, dziś coś o Guarinie napisali, ale ponoć 15 mln by aż kosztował, jakiś brazylijczyk Romulo)

Damiao to raczej czerwiec. Agent twierdzi, że spotkał się ostatnio z Marottą. Nawet coś pisano o ofercie (20 mln), ale raczej żadnej jeszcze nie było. Zresztą nie mam pewności, czy to powinien być pierwszy cel. Choć jeśli na prawym ataku dobrze by grali Quagliarella i Pepe, a na lewym do Vucinicia i Estiego by dołączył Giovinco to czemu nie sprowadzić mocnego rywala dla Matriego, który z czasem by go przegonił. Innych alternatyw na tej pozycji w przyszłym sezonie raczej nie będzie bo Toni, Amauri i Vicek to już nie są w planach.
Macie jego pół karty tylko ? Mówi się o kwocie jaką Parma będzie chciał za drugą połówkę ? Pytam bo przed sezonem czy w poprzednim sezonie czytałem, ze właśnie Parmeńczycy wykupili 50 % tej karty.
JUVE ma pół karty Seby. Na razie prezydent Parmy jedynie grzmi, że nie puści Giovinco w styczniu choćby nie wiem co. Po sezonie sytuacja pewnie się zmieni i decydujące raczej będzie jedynie to, czy sam Gio będzie chciał wrócić do JUVE.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 gru 2011, 19:49

Tak, ale wydaje mi się, że Marotta dogra jego powrót do Turynu. W lecie zobaczymy czy mam rację.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 gru 2011, 19:53

Montolivo można chyba odpuścić. Della Valle powiedział, że Riccardo już wybrał klub i do Turynu nie trafi (tak BTW nie lubicie się czy co, bo nie wypowiadał tego w przyjaznym tonie) i że w zimie nie odejdzie z Florencji.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 gru 2011, 19:57

Nie mam pojęcia co tam w głowie Della Valle siedzi, ale o tym, że w styczniu nie odejdzie też czytałem. O tym, że już wybrał klub nie i muszę przyznać, że taka deklaracja ze strony prezydenta trochę mnie dziwi. Ostatecznie to w jego interesie jest by zawodnik nie negocjował wcześniej odejścia z klubu niż w styczniu 2012. No, ale z drugiej strony Milan już dawno podobno złożył mu propozycję. :naughty:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 983
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 03 gru 2011, 22:21

Milan podobno mu złożył propozycję, ale Juventus o wiele bardziej atrakcyjną. A więc w ogóle jak możesz uważać mete, że Montolivo nie wybierze Juve jak to nie do prezydenta klubu należy wybór, troszkę rozsądku zanim się coś napisze :wink: .

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 gru 2011, 23:21

Milan podobno mu złożył propozycję, ale Juventus o wiele bardziej atrakcyjną. A więc w ogóle jak możesz uważać mete, że Montolivo nie wybierze Juve jak to nie do prezydenta klubu należy wybór, troszkę rozsądku zanim się coś napisze :wink: .
Przecież mete nie powiedział, że to prezydent zadecydował, tylko że ten prezydent poinformował o tym, że Montolivo podjął decyzję. Mając do wyboru zespół Milanu i zespół Juventusu, a także rywalizację z Pirlo czy rywalizację z Aquilanim, chyba nikt nie myśli, że jakiekolwiek argumenty sportowe przemawiają za transferem Riccardo do Juventusu. Groszem pewnie też nie sypniecie, bo prowadzicie rozsądniejszą politykę płacową od Milanu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 gru 2011, 0:46

Pirlo będzie miał 33 lata, to też ma znaczenie. No i w JUVE grałby na bardziej naturalnej dla siebie pozycji niż w Milanie, ale mimo wszystko ja raczej spodziewam się go w Milanie

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 gru 2011, 12:13

Gdzies tam niedawno wyczytalem, ze Juventus zaoferowal Montolivo 3,2 mln za sezon przy 2,8 mln, które Milan przedstawil mu jakis czas temu. Poza tym tak jak napisal (L)oczkerson w Juve Montolivo grywaby na bardziej naturalnej pozycji i przy 33 latach Pirlo miaby wielkie szanse na wskoczenie do pierwszego skladu. Jezeli chodzi jednak o argumenty sportowe to uwazam, ze Juventus akurat w tym momencie nie ma sie czego wstydzic.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 gru 2011, 12:18

Jezeli chodzi jednak o argumenty sportowe to uwazam, ze Juventus akurat w tym momencie nie ma sie czego wstydzic.
Właśnie o to chodziło w ostatnich dyskusjach, których (L)oczkerson nie rozumiał - o zbyt szybkie i zbyt znaczne uznanie wielkości i potęgi Juventusu. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”