Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 657

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 gru 2011, 12:46

Nikt tu nie pisze o jakijs wielkosci Juventusu. Napisalem tylko, ze nie widze zadnego powodu dla ktorego dobrzy pilkarze nie mieliby brac Juve jako powaznej opcji. Dodatkowo w przypadku kiedy uda nam sie skonczyc ten rok na 1 miejscu to napewno bedzie mialo to wplyw na zwiekszenie atrakcyjnosci klubu wzgledem potenvjslnych wzmocnien, ktore niewatpliwie beda mialy miejsce na pozycjach w obronie i pomocy. Nie rozumie rylko jednej rzeczy. Dlaczego Wilmore probujesz zastrzec wszystkich dobruch pilkarzy dla Milanu? Rozumie, ze Juventus nievma tskiego konfortu zeby odpuscic mecz LM kosztem ligi, ale wyraznie niedoceniasz postepu jaki Juve niewatpliwie dokonslo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 gru 2011, 12:55

Montolivo nie jest jakimś wielkim graczem, aby stawiać kluby w kolejce po niego i sobie wybierać, który ma większy prestiż, ale na ten moment Milan jest mistrzem Włoch, gra regularnie (poza jednym sezonem) w LM i ma gracza lub nawet graczy, którzy samym nazwiskiem przyciągają innych. Juventus jest w innej sytuacji, ale chyba są na najlepszej drodze do tego by powrócić do stanu rzeczy z przed Calciopoli. Jeden piłkarz klasy światowej z medialnym nazwiskiem i gracze sami będą się do Was pchać. A kasę na zakupy macie. Pół roku dobrej gry nie zwiększa jeszcze tak atrakcyjności klubu, zwłaszcza, że ostatnie lata były mizerne. Milan też to przechodził choćby na początku wieku czy niedawno, ale w mniejszym stopniu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 gru 2011, 13:09

W przypadku Montolivo nie wydaje mi się by konieczny był jakiś wielki gracz by go przekonać. Nie jest z niego znów taka gwiazda, by JUVE bez wielkiego czempiona nie był dla niego atrakcyjny. Prawda jest taka, że ani JUVE ani Milan nie osiągnął nowej jakości w przypadku jego przyjścia i raczej potrzebują go by poszerzyć kadrę. Dla Interu czy Romy może by to było znaczące wzmocnienie, ale nie dla Milanu i JUVE.

Zresztą ja w JUVE chce w najbliższym oknie alternatywę dla Vidala i Marchisio. Gdyby sprowadzono, dobrego box-to-box czyli np. Nainggolana, który jest podobnie jak Vidal czy Marchisio potwornie wszechstronny to by była możliwość zastąpić każdego w środku pola (zawsze może grać Vidal na pozycji Pirlo, a i jest ten telencik Gabriel).

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 gru 2011, 13:34

Dokladnie. Przyjdzie to bedzie dobrze. Nie przyjdzie to znow jakiejs tragedii nie bedzie. Pozyjemy zobaczymy. Zgadzam sie takze z tym, ze obecnie Juve jest na dobrej drodze aby odzyskac dawna renome, a osiagane w tej chwili wyniki bardzo w tym pomagaja. Nie jestesmy na poziomie Milanu, ale po dobrym sezonie w naszym wykonaniu, czyli finiszu w pierwszej 3, mozemy ted dystsns zmniejszyc. Pomoga w tym takze zimowe wzmocnienia, ktore glownie beda miec chatakter zwiekszenia kokurencyjnosci w skladzie i ustabilizowania kadry na dobrym poziomie.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 04 gru 2011, 14:32

Wilmore, Ty już o Montolivo chyba nie powinieneś się wypowiadać.

Fajnie by było dzisiaj zobaczyć dłużej Del Piero i mam nadzieję, że Bonucci prędko na boisko już nie wróci, przynajmniej nie w barwach Juventusu.

EDIT: eh... wg gazzetta.it ta karykatura stopera znowu w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 04 gru 2011, 14:48

Powtórzę z innego forum, że widzę dzisiaj tylko wygraną, a porażkę może nam zagwarantować tylko Bonucci. Panowie, sam zainteresowany jest profesjonalistą i się nie wypowiada na temat podpisania kontraktu lub transferów, ale wydaje mi się, że Juventus będzie się bardziej o niego starał, po pierwsze daje mu wyższą płacę, po drugie pasuje jak ulał do taktyki Conte i brakuje nam piłkarzy, po trzecie Juventus od dawna znany jest z tego, że lubi sprowadzać Włochów.

Gdzie oglądacie mecz? Jesli macie jakiś fajny link podrzuccie :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 gru 2011, 14:58

Właśnie powinienem jak najwięcej, żebyście zobaczyli go kiedyś w grze, bo cały czas mam wrażenie, że opisując go chodzi Wam o jakiegoś juniora Juventusu, a nie o rozgrywającego Violi.
Masz szansę nadrobić zaległości - kanał 27 na Cyfrze +, Viola gra z Romą, przyjrzyj się grajkowi z numerem 18. Skoro chcecie go ściągnąć, to przyda Wam się pojęcie, jak on gra.
Jeden piłkarz klasy światowej z medialnym nazwiskiem i gracze sami będą się do Was pchać. A kasę na zakupy macie. Pół roku dobrej gry nie zwiększa jeszcze tak atrakcyjności klubu, zwłaszcza, że ostatnie lata były mizerne. Milan też to przechodził choćby na początku wieku czy niedawno, ale w mniejszym stopniu.
O to to to.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 04 gru 2011, 15:38

Atak Juve wygląda jak para nieudaczników w tym meczu, aż żal patrzeć szczególnie na miernotę Vucinicia.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 gru 2011, 15:44

Mnie najbardziej rozbija to, że Matri gra na lewej stronie i nic dobrego z tego nie ma. W dodatku jak miał trzy strzały z pierwszej piłki w polu karnym za każdym razem przykro kiksował. Conte musi zdecydowanie poukładać atak w przerwie bo dziś strasznie bałaganiarsko.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 gru 2011, 15:46

Marq pisze:Atak Juve wygląda jak para nieudaczników w tym meczu, aż żal patrzeć szczególnie na miernotę Vucinicia.
Ta,bo rzeczywiscie dostaja dzisiaj tyle pilek,ze ho ho... Mirko chociaz cofa sie,schodzi na skrzydlo,stara cos rozegrac. Matriego w ogole nie ma.

Cesena zmiazdzona. Brakuje ostatniego podania. Z Pirlo juz by z 1-0 bylo :wink:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 04 gru 2011, 15:49

Ta,bo rzeczywiscie dostaja dzisiaj tyle pilek,ze ho ho... Mirko chociaz cofa sie,schodzi na skrzydlo,stara cos rozegrac. Matriego w ogole nie ma.
Matri przynajmniej strzela(fakt niecelnie), wychodzi na pozycje i dużo biega, a Vucinic jak zwykle drepta po boisku i psuje wszystko co się da.
Mam nadzieje, że rozgrzewający się Quagliarella wejdzie, bo od patrzenia na Mirko w każdym meczu nabawię się jakiegoś nowotworu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 gru 2011, 15:49

Wilmore pisze:
Właśnie powinienem jak najwięcej, żebyście zobaczyli go kiedyś w grze, bo cały czas mam wrażenie, że opisując go chodzi Wam o jakiegoś juniora Juventusu, a nie o rozgrywającego Violi.
Masz szansę nadrobić zaległości - kanał 27 na Cyfrze +, Viola gra z Romą, przyjrzyj się grajkowi z numerem 18. Skoro chcecie go ściągnąć, to przyda Wam się pojęcie, jak on gra.
To nie Montolivo dośrodkował teraz z rzutu rożnego prawą nogą przy golu Gamberiniego?

Chcę zmiany Quagliarella-Matri.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 gru 2011, 15:51

Mi się Vucinić bardzo podoba w tym meczu, idealny gracz na taką murarkę, jego problemem jest to, że Matri ma dziś ewidentnie ADHD i biega wszędzie tam, gdzie nie trzeba, zamiast stać i czekać na piłki, bo w przeciwieństwie do Czarnogórca nie ma umiejętności pozwalających mu na grę bardzo szeroko z korzyścią dla drużyny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 gru 2011, 15:54

No szlag mnie trafi z tym Marqiem. Ja jestem zazwyczaj nieobiektywny,ale ten chlop przebija mnie trzykrotnie.

Maciek dobrze mowi. Quaglia powinien wejsc za bezproduktywnego Matriego.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 gru 2011, 15:54

Matri ledwo co trafia w piłkę, Pepe jest niewidoczny, Vucinić gra średnio ale i tak jest naszym najlepszym zawodnikiem w przodzie. Musi jak najszybciej coś wpaść, bo czas działa tu na naszą niekorzyść. Wątpię, żeby po meczu z Napoli nasi dominowali potem przygotowaniem fizycznym.

Też chcę zmiany Matri - Quagliarella.

Coraz bardziej denerwują mnie te pląsy Kielona po każdym faulu na nim. Kiedyś to był prawdziwy twardziel, teraz coraz więcej w nim takich właśnie zagrywek...

I jeszcze takie pytanie mam: jak Hummels radzi sobie z wyprowadzaniem piłki? Musi to umieć, jeśli ma zastąpić Bonucciego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”