Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 663

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 gru 2011, 20:11

Chiellini to w tej chwili jeden z najbardziej niedocenionych obrońców na świecie. Dziwne, żeby ktoś mądry w ogóle mógł pisać o ofercie 12 mln za niego.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6627

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 gru 2011, 20:28

(L)oczkerson pisze:Aj tam Chiellini jeśli patrzeć na tylko i wyłącznie aspekty defensywne to gra doskonale. Może w ofensywie jest niezgrabny, ale to jak on niszczy akcje rywali w defensywie to jest czysta poezja. Z Fiorentiną, Lazio czy Palermo zagrał pod tym kątem fenomenalne zawody. Zresztą Giorgio ma 2 asysty po 8 występach na lewej obronie. Mało?
Ale początek sezonu miał słaby i chyba ze trzy bramki wpadły ewidentnie przez niego :wink: Niemniej jednak 12 mln faktycznie brzmi jak prima aprilis.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 gru 2011, 20:32

Salas11 pisze:Daaaamian, mógłbyś ustosunkować się do tych rewelacji? :lol:
Jasne. Nie czytajcie newsów, które pochodzą z The Sun.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 gru 2011, 20:33

Boromir. Owszem miał jeden fatalny mecz z Genoą. Nawet wydaje mi się, że wiem dlaczego. To był jego 2 czy 3 mecz na lewej obronie i przy obu przerzutach (bo tak padły bramki) on wykonał ruch jak środkowy obrońca i zszedł do środka, przez co za jego plecami padła bramka. Po prostu niewłaściwa reakcja, co można tłumaczyć tym, że jednak na boku obrony nie grał przez dobre 4 lata i mógł się odzwyczaić.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6627

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 gru 2011, 20:37

Oczywiście zgadzam się z Twoją diagnozą :D Niemniej jednak wydaje mi się, że Chiellini przed Euro 2008 był w lepszej formie niż teraz, chociaż oczywiście nie można porównywać gry na środku z grą na boku.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 gru 2011, 20:41

Na razie trochę za mało tych występów, ale jak Giorgio dalej będzie grał tak jak gra ostatnio to spokojnie będzie można go okrzyknąć gigantem lewej obrony.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 gru 2011, 22:02

Ja powiem tak, że narazie gra lepiej na boku niż na początku tego sezonu bądź też w poprzednim na środku. Jak dla mnie najlepszy sezon dla Juve rozegrał w momencie kiedy musiał zastąpić Andrade. Wracjąc do newsa to spokojnie jest wart tych 20 mln.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 08 gru 2011, 21:15

Juventus - Bologna 0-0

Juventus (4-4-2): Storari - Sorensen, Bonucci, Barzagli, De Ceglie - Krasic, Marrone, Pazienza, Giaccherini - Quagliarella, Del Piero
Bologna (4-3-3): Agliardi - Garics, Raggi, Loria, Crespo - Pulzetti, Taider, Perez - Gimenez, Acquafresca, Vantaggiato

Narazie mecz taki sobie, widzę, że drużyna nie aż tak dobrze zgrana, za to środek obrony, świetnie, zdziwiło mnie wyjście pewne Bonucciego do piłki, mam nadzieję, że po tym jak powiedział że wszystkich przeprasza, będzie się rozwijał jak trzeba. On nie jest złym zawodnikiem, ale dziwny nawyk cofania nogi, nie powinien być zauważany u obrońcy.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 gru 2011, 21:38

Ściągnijcie tego jełopa z lewej pomocy, bo jego po prostu nie da się oglądac.
Z prawej dużo lepiej w sumie nie jest.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 08 gru 2011, 21:45

Jak ja słyszę jak tego kolesia ludzie uważają za dobrego przyszłościowego gracza, to mnie normalnie ciepły pot oblewa, przecież ten koleś nic nie potrafi. A Krasic, też swoje gra, brawo, Diego, Thiago, Melo, Andrade, Elia, Krasic gdyby nie te głupowate transferki to byśmy dzisiaj grali w LM czy to by było z Conte czy z DN jeden kit, ale ekipa byłaby przednia.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 08 gru 2011, 21:58

Ten mecz przypomina mi czasy Delneriego. Pokazują zbliżenia na Storariego, Sorensena, Krasica, Quagliarellę oraz ogólny obraz bidy i tylko Delneriego szukam.
Maciek, jakiego jełopa na lewej? Giaccheriniego? Przecież nie gra źle, na tle dzisiejszego zespołu prezentuje się całkiem dobrze.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 08 gru 2011, 22:05

No Krasicia nie przebije, który nie wie, że do piłki się podbiega, czeka aż ona przyjdzie do niego. Dodatkowo bardzo ładną akcję zepsuł, gdzie miał szansę na gol, ogólnie skrzydła nie istnieją, środek gra wporządku, ale to dzięki Pazienzie. no i środek obrony bardzo wporzo.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 gru 2011, 22:11

maciek_88 pisze:Ściągnijcie tego jełopa z lewej pomocy, bo jego po prostu nie da się oglądac.
Za pierwszą połowę nie ma się do Giaccha o co przyczepić... Raczej można go chwalić. Trzy akcje zrobił.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 gru 2011, 22:17

10 pisze:
maciek_88 pisze:Ściągnijcie tego jełopa z lewej pomocy, bo jego po prostu nie da się oglądac.
Za pierwszą połowę nie ma się do Giaccha o co przyczepić... Raczej można go chwalić. Trzy akcje zrobił.
Dopiero po mojej reprymendzie :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 gru 2011, 22:17

Na razie z rezerwowych tylko Pazienza bardzo pozytywny występ. Spokojnie można go traktować jako niezłą alternatywę dla Pirlo. Umie zagrać dobrą długą piłkę, umie się przy niej utrzymać, w destrukcji od Andrei napewno gorszy nie jest.

Krasic jak nieprzytomny natomiast. Niby lata, z 3 razy było groźnie, ale to cały czas ten sam Milos, który najnormalniej w świecie nie ogarnia taktyki. Nie widzę go w JUVE coraz bardziej. Miał tyle czasu, żeby zrozumieć o co Conte chodzi, najwidoczniej nie jest w stanie...

Kurde, w drugiej połowie tyle okazji zrobili, a gola dalej nie ma...

A Giaccherini w pierwszej połowie grał bardziej jako środkowy pomocnik w 4-3-3 wiec nie ma co go jakoś przesadnie krytykować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”