Liverpool (zbiorczy) - Strona 365

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 gru 2011, 19:44

moja_stopa pisze:przeczytaj jeszcze raz co napisałem. nie płaczę. daleko mi od tego. zachował się prymitywnie, arogancko, widocznie ma taki charakter. ale jazdy reda na kibiców (patrz zdjęcie powyżej) to jest cios poniżej pasa.
Został sprowokowany :lol:
Daaaamian pisze: Jak masz coś jeszcze o najlepszych kibicach na świecie, to dawaj śmiało.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 06 gru 2011, 19:53

Obrazek wyżej daję radę, nie widzę w nim żadnej nieprzyzwoitości :) Suarez z każdym kolejnym meczem irytuję mnie coraz bardziej, rozumiem, że czasem rywale mogą potraktować go agresywniej, ale czy to jest powód aby padać na murawę trzymając ręce na twarzy prawie jakby ktoś odcinał mu nogę zardzewiałym tasakiem? A do tego ten środkowy palec... Czy on nie był świadom wynikających z tego konsekwencji? Czy nie był świadom tego, że może zostać zawieszony w tak ważnym dla Liverpoolu okresie? Mam nadzieję, że Dalglish poważnie sobie z nim porozmawia, bo to udaję mu się świetnie w porównaniu do zdolności taktycznych.

4 miejsce się oddala, coraz bardziej wątpię w wywalczenie ligi mistrzów w tym sezonie.

Swoją drogą ciesze się, że Suarez nie musi grać przeciwko graczom takim jak Roy Keane...

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 06 gru 2011, 20:01

za Damiana się nie tłumaczę. ma swój charakter chłopak :D

racja Biały, podejrzewam że przy najbliższej okazji starcie z Keanem Suarez co najmniej nogę leczył by przez następne 12 miesięcy, o ile kiedykolwiek jeszcze w ogóle wyszedł by na boisko

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 gru 2011, 20:17

Arwin, mam nadzieję, że to była ironia z tą prowokacją.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 gru 2011, 20:19

Daaaamian pisze:Arwin, mam nadzieję, że to była ironia z tą prowokacją.
A to już pozostawiam tobie do interpretacji.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 gru 2011, 20:23

Uznam, że tak. Nie chcę sobie psuć dobrej opinii na Twój temat.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 09 gru 2011, 16:56

Obrazek'

Gerrard wrócił do treningów, ale z QPR jeszcze nie zagra.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 gru 2011, 11:44

lfc.pl pisze:Menedżer Tottenhamu Harry Redknapp poszedł w ślady Kenny'ego Dalglisha i oskarżył the Football Association o podwójne standardy przy prowadzeniu kampanii na rzecz zmniejszenia zawieszenia, które Wayne Rooney dostał na turniej Euro 2012.

Kara dla Rooneya na Mistrzostwa Europy, które rozpoczną się w czerwcu, została zredukowana z trzech meczów do dwóch podczas posiedzenia organizacji UEFA w Szwajcarii.

Redknapp jest zdania, że stanowisko the FA to hipokryzja. Uważa, że gdyby piłkarz Manchesteru United zaatakował na boiskach ligi angielskiej w podobny sposób jak zrobił to w Czarnogórze przy interwencji, w której ucierpiał Miodrag Dzudovic, 26-letni reprezentant byłby zawieszony na trzy spotkania i odwołanie mogłoby powiększyć karę.

Redknapp, faworyt bukmacherów do objęcia posady po Fabio Capello na stanowisku selekcjonera Anglii, powiedział: - Szczerze mówiąc to było zawieszenie na trzy mecze za agresywne zachowanie. Można wpatrywać się w powtórki i twierdzić, że atak nie był tak gwałtowny, ale to nie ma znaczenia. Jeśli faulujesz w ten sposób, wtedy nie grasz przez trzy spotkania. Takie są zasady.

- Gdyby składać odwołanie (w Anglii - przyp. red.), to uznają to za niepoważne podejście i dostaniesz prawdopodobnie cztery mecze zawieszenia, jeśli sprawa ma trafić do the FA.

Podobnego zdania był w piątek menedżer Liverpoolu Dalglish. Redknapp spodziewa się teraz, że związek piłkarski będzie oblegany przez odwołania od czerwonych kartek.

- Jeśli masz dostać dwa mecze zawieszenia zamiast dwóch, to czemu nie, chociaż to jak otwarcie puszki Pandory.

Menedżer Stoke Tony Pulis również popiera Dalglisha, dodając:

- Całkowicie się z nim zgadzam. To nie był żaden kontrowersyjny przypadek czy spóźniona interwencja. Rooney po prostu kopnął kogoś z tyłu.

- Zastanawiam się, czy piłkarz z angielskiego klubu faktycznie będzie składać odwołanie w podobnych przypadkach, podczas gdy związek piłkarski postąpił w ten sposób. Myślę, że właśnie to Kenny chce pokazać. Taka sytuacja moim zdaniem nie zostałaby anulowana.
Prawda.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 gru 2011, 11:46

Daaaamian, masz jakieś informacje w sprawie Suareza? Zabrali się już za jego durnowate wyczyny boiskowe czy jeszcze nie?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 gru 2011, 11:48

Nie wiem prawdę mówiąc. Nie czytałem nic na ten temat w ostatnim czasie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 gru 2011, 12:28

lfc.pl pisze:Neil Warnock zalecił FA żeby do wyzwisk fanów pod adresem piłkarzy federacja podchodziła równie restrykcyjnie co do reakcji zawodników na agresywne przyśpiewki.

Menedżer QPR trzyma stronę Luisa Suareza, który został oskarżony przez FA o niewłaściwe zachowanie. Urugwajczyk rzekomo pokazał obraźliwy gest pod adresem kibiców po końcowym gwizdku na Craven Cottage w poniedziałek.

Suarez został obrany jako cel przez fanów Fulham, którzy myśleli, że ten zbyt łatwo upada na murawę podczas meczu. Warnock, który dzisiaj zagra z QPR na Anfield, zapewnia, że trzeba podjąć również akcję przeciwko źródłom szyderstw pod adresem piłkarzy.

- Jeśli fani tak mocno obrażają piłkarza jak robią to ostatnio z Suarezem to FA musi przyjrzeć się treści przyśpiewek i karać kluby Premier League. Skoro gracz ma być ukarany za reakcję na obrazę to trzeba również zająć się tymi, którzy go obrażają.

- To się staje już śmieszne, nie robi się nic w kwestii okrzyków pod adresem menedżerów i zawodników. Prawdopodobnie zachowałbym się tak samo na miejscu Suareza. Jeśli FA nic z tym nie zrobi to za chwilę sytuacja się powtórzy i wtedy to już będzie żałosne i będę rozumiał dlaczego tak się dzieje.

- Fani mogą robić co tylko chcą, ale kiedy tylko piłkarz reaguje na to, nagle wpada w kłopoty. Gardzę takimi standardami. To oczywiste, że zbyt wiele osób śpiewa by wszystkich aresztować. Jednak w takiej sytuacji FA lub Premier League powinny karać kluby. Nie można czegoś takiego tolerować.

Warnock uważa, że Suarez oraz David Silva z Manchesteru City to dwaj najlepsi ofensywni gracze w Premier League.

- Liczyłem, że Suarez zostanie zawieszony na mecz z moją drużyną, z wiadomych powodów! Jest jednym z najlepszych napastników w lidze. Razem z Davidem Silvą pokazali w tym roku mnóstwo znakomitych zagrań.

- Luis jest bardzo entuzjastyczny i zdeterminowany. Wniósł wiele dobrego do gry w Anglii. Oczywiście, zdarza mu się nurkować, ale przecież nie robi tego tak często jak mu się zarzuca.

W ciągu następnych pięciu meczy QPR zmierzy się z Liverpoolem, Manchesterem United i Arsenalem.

- Każdy jest podekscytowany grając z takimi drużynami. Jeszcze niedawno głównymi uczuciami byłby strach i trwoga, jednak teraz jest tylko ten dreszczyk emocji.
Kolejna ciekawa wypowiedź, z którą po części się zgadzam. Nie bronię w ten sposób Suareza, bo jednak takie zachowanie nie przystoi tej klasy zawodnikowi, ale jednak kluby powinny ponosić konsekwencje za zachowanie swoich kibiców. Czym innym są ironiczne przyśpiewki, które zupełnie mi nie przeszkadzają, a czym innym jawne obrażenie zawodników.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 10 gru 2011, 15:10

Zgodnie z tradycją podam skład :lol:

Reina, Johnson, Enrique, Skrtel, Agger, Adam, Henderson, Downing, Maxi, Kuyt, Suarez

Mając Carrolla na ławie mamy o 50% większe szanse na wygranie, potrzebujemy jeszcze tylko skuteczności.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 gru 2011, 15:18

Brakuje mi Bellamy'ego w składzie. Wystawiłbym go kosztem Kuyta.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 gru 2011, 16:56

Po 25 minutach 70% posiadania piłki, po 45 minutach 65%. 9 celnych strzałów. Wynik oczywiście 0:0.

Znowu problemem jest skuteczność. Suarez i Maxi powinni strzelić bramki. Suarez nawet dwie. Nie mamy większego problemy ze stwarzaniem okazji, co cieszy, ale jak dalej będziemy marnować tyle okazji, to znowu skończ się irytującym bezbramkowym remisem.

Dowing gra bardzo dobrze. Wreszcie, chciałoby się powiedzieć.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 gru 2011, 17:56

Maxi to jest gość. Zmarnował dzisiaj trzy wyborne sytuacje do strzelenia bramki. Powinno być przynajmniej 4:0, a jest 1:0. Szkoda.

Od 75 minuty było fatalnie tak na dobrą sprawę. Jeden wielki chaos i w okolicach 80 minuty QPR miało posiadanie piłki na poziomie aż 88%! Oczywiście nic z tego nie wynikło pod bramką Liverpoolu, ale liczy się sam fakt.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”