El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 224

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2011, 17:06

cloner pisze:Mam tylko nadzieję, że arbiter, ktokolwiek nim będzie - i tak ich nie znam - będzie dawał pograć w piłkę.
Podpisuję się pod tym. Gramy w piłkę a nie w kości, kopiemy piłkę a nie nogi :)

U mnie standardowa nerwówka. Nauczyłem się kontrolować to uczucie :P Nie mam wątpliwości, że z tak silnym Realem jeszcze pod wodzą Pepa nie graliśmy, ale nie powoduje to u mnie jakiegoś szczególnego poddenerwowania - jest jak zwykle. O szansach nie ma za bardzo co pisać bo wyjdzie z tego banał, ale taka prawda, że wyraźnego faworyta nie ma i żaden wynik nie może być zaskoczeniem.

Dziwniejsze jest to, że wciąż nie wiem jaki skład wyjdzie. Mam swoją koncepcję, ale nawet do niej nie jestem jakoś absolutnie przekonany. Wątpliwości co do obrony są z gatunku negatywnych (chcę Puyola, Mascherano w najlepszej formie spośród obrońców, Pique wysoki i lepiej wyprowadza piłkę, ale słabsza forma) a w ataku opcji jest kilka i to bardziej kłopot bogactwa niż niedoboru bez względu na to co sądzi się o formie Villi chociażby. Zestawienie pomocy wydaje się być oczywiste (Busquets-Xavi-Iniesta) a więc tutaj upatrywałbym niespodzianki :lol: :roll:

Tito będzie na meczu obok Pepa :]

Przedziwne jest to, że kibic Atletico może w takim meczu być za Realem :P Jak rozumiem Barcelona stała się za dobra, ale mi to nie przeszkadza :wink:

Jak już wymieniamy czego byśmy nie chcieli i za co oczekujemy kar to pozwolę sobie dopisać srogie kary za spacery po leżących rywalach z piłką poza horyzontem.

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 gru 2011, 17:08

Mentor pisze:
cloner pisze:Mam tylko nadzieję, że arbiter, ktokolwiek nim będzie - i tak ich nie znam - będzie dawał pograć w piłkę.
Podpisuję się pod tym. Gramy w piłkę a nie w kości, kopiemy piłkę a nie nogi :)
Gramy w piłkę, grę kontaktową, a nie w kinie na planie filmowym z przypudrowanym noskiem :mrgreen: Niech gracze nie odbijają się między sobą bardziej niż pozwalają na to prawa fizyki bo to wygląda troszkę komicznie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 gru 2011, 17:11

Przedziwne jest to, że kibic Atletico może w takim meczu być za Realem Jak rozumiem Barcelona stała się za dobra, ale mi to nie przeszkadza
Barcelona juz swoje wygrala :P Mam juz powyzej uszu tiki-taki i wszechobecnych zachwytow nad Messiaszami i Iniestami :P Niech wygra RM - mniejsze zlo + Mou na lawce.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 gru 2011, 17:35

Ja liczę na środek defensywy Puyol-Mascherano. GD bez Carlesa zawsze ciężko sobie wyobrazić, tym bardziej teraz kiedy jest strata do przeciwnika i można być pewnym, że Tarzan nie odpuści i ja o jego dyspozycję się nie martwię, bo wiem jak te mecze na niego reagują. Mascherano to z kolei nasz najlepszy obecnie środkowy obrońca, brzmi to jak brzmi ale taka jest prawda. Jeśli chodzi o napad to liczę na trio Villa-Messi- Sanchez. Reszta chyba niewiadomych nie ma. Valdes, Alves, Abidal, Sergio, Xavi, Iniesta.

Faworytem wydaję się być Real. Tak samo odczuwałem przez spotkaniami o SuperPuchar i teraz mam nadzieję, że tak samo się będę mylił w końcowym rozrachunku. Wtedy zawodnicy byli ledwo co po urlopach, więc teraz powinno być lepiej. O formie Barcy nie będę dużo pisał, ale ja jestem zdania, że od spotkania z MU nie widziałem prawdziwej Barcelony. Forma części zawodników mocno mnie denerwuje, gra nie powala. Są spotkania gdzie Barca się meczy i czasami ciężko na to patrzeć, szczególnie na wyjazdach. O skuteczności nawet nie ma co wspominać, bo nawet przy wysokich wygranych jest z tym problem.
Jednak ten mecz ma totalnie inne pokłady emocji niż z innymi rywalami w lidze, więc liczę, że zawodnicy będą na wszystko co przygotował Mou gotowi i odrobią dzisiaj straty. Przegrana nie ma co ukrywać ustawia Real w świetnej pozycji na resztę sezonu. Może i zostało ogrom kolejek, ale Real jest coraz mocniejszy i na jakieś straty punktów z ich strony będzie trzeba długo czekać.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 10 gru 2011, 18:01

Kamil232 pisze:Ja liczę na dobre widowisko. Mam nadzieję, że odbędzie się bez wałów sędziowskich, przede wszystkim bez tych płaczów, latanie do arbitra i symulek. Mam nadzieję, że arbiter da pograć w piłkę, ale w brutalnych faulach nie bedzie wachał się machnąć kartką, i że będzie rozdawał kartki za każdą bezczelną symulkę czy próbę wpłynięcia na jego decyzje. Jak taki Valdes będzie smigał przez całę boisko by powiedzieć coś sędziemu to zanim dobiegnie do sędziego powinien dostać kartkę, drugi taki raz to wyjazd z boisko i to wszystko. Trzeba od razu ukrucić takie zachowania przy pierwszej możliwej próbie jakiejkolwiek presji. Jeśli bez tego się obędzie to powinno być w porzo, klasa obu zespołów i pontecjał jest bajeczny.
przyjebałeś się do tego Valdesa strasznie, jakby w każdym meczu biegał przez całe boisko do arbitra po 10 razy :lol2:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2011, 18:19

Obrazek

Też się denerwujecie? :lol:

Ja już się zawijam. Rezerwacja niby od 20:00, ale odprawa przedmeczowa już od 19:00 :wink:

Visca el Barca!

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 10 gru 2011, 18:31

Mentor pisze:Obrazek

Też się denerwujecie? :lol:

Ja już się zawijam. Rezerwacja niby od 20:00, ale odprawa przedmeczowa już od 19:00 :wink:

Visca el Barca!

Od tygodnia chodzi za mną przeczucie, że ten mecz dobrze się dla gości nie skończy :? Stres lekki będzie koło 22.00 a na razie oaza spokoju. Nie ma co ukrywać, że jeśli dziś nie wygramy to tytuł oddali się niewyobrażalnie, plus wzrost pewności siebie Realu i na wszystkich szczeblach rozgrywek będzie mega ciężko.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 gru 2011, 18:31

Cesc zagra ?

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 10 gru 2011, 18:36

A Sahin? :lol:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 gru 2011, 18:38

Praktycznie wszystkie dzienniki twierdzą, że Cesc zagra.

Sahin :?: Pewnie :lol:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 10 gru 2011, 18:39

fieldy pisze:Cesc zagra ?
Jak na moje Cesc zagra. Będzie pomagał w środku i wchodził w drugie tempo oraz do prostopadłych piłek Messiego, takie sensowne dla mnie. To oglądaj :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 gru 2011, 21:05

Valdes - Alves Pique Puyol Abidal - Xavi Busquets Iniesta - Messi Cesc Alexis

Casillas, Coentrão, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Xabi Alonso, Lass; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo; Benzema
Ostatnio zmieniony 10 gru 2011, 21:10 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 10 gru 2011, 21:08

Najsilniejszy skład jaki można było dać. Villa to jednak w tym sezonie mieszanka formy, Pedro tak samo a w dodatku po kontuzji.

_samoth_
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _samoth_ » 10 gru 2011, 21:10

Jedenastka Barcelony: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Messi i Alexis.
Real Madryt: Casillas, Coentrão, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Lass - Di María, Özil, Cristiano Ronaldo i Benzema.
Bedzie wpierdol. Tylko nie wiem kto bedzie plakal.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 gru 2011, 21:11

Coentrao na prawej obronie? Często tak gra w Realu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”