El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 226

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 gru 2011, 23:00

Jak bym miał podsumowywać jednym zdaniem, to widać, ze Barca gra o pozostanie w walce o campeone = takiej nerwowości dawno nie widziałam, coś a'ale mecz z Chelsea :roll:
Strasznie nerwowo gramy, babol Valdesa, Alexiś się kłóci, Messi nie wylaciał tylko daltego, ze jest Messim.
niezły sajgon

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 gru 2011, 23:01

Jesli już ktoś zasłużył na kartki to Fabio i Alves. Jeżeli sędzia byłby skrupulatny i oceniał po równo. Sędziuje bardzo dobrze.
Barcelona wyszła chyba gonić wynik, bo to co zrobili w pierwszych 3 minutach to był kabaret. Straty a szczególnie podanie Valdesa miodzio. Szkoda tak straconej bramki bo mimo wszystko Barca źle nie wyglądała w pierwszej połowie. Messi mógł wcześniej doprowadzić do remisu, ale i tak swoje zrobił. W defensywie jest problem, bo o ile Abidal gra dobrze, Puyol mocno pracuje, to Pique nie wygląda na gościa, któremu dzisiaj bardzo się chce, a Dani co tu ukrywać straty i wrzucanie na miny partnerów. Dwie kontry poszły po jego podaniach. Xavi także nie wygląda w środku najlepiej. przynajmniej wg. mnie, gra jakby go trema zjadła. :lol: Messi i Sanchez coś mogą wykombinowac, nie wiem czy bramkę czy wylot z boiska.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 gru 2011, 23:01

Shlubb pisze:
cloner pisze:Czerwona dla Messiego ewidentna, za drugą żółtą.
Jeszcze złapie. Nie bój się.
Nie jestem pewien - gdyby grał w białej koszulce, pewno w 9 na 10 przypadków oglądałby mecz w TV. Ale to kosmiczny geniusz, który jedną nogą burzy struktury galaktyki, więc nie wierzę w czerwo.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 gru 2011, 23:13

Jak nie teraz, to kiedy :?: Kiedy ten Real wygra z Barceloną :?: Mają wszystko, dom, formę i słabszą formę rywala na wyjazdach. A Oni dalej... :roll:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 gru 2011, 23:19

nawet jak strzelimy bramke na 2;2 to cos czuje ze wpadnie Barcy w 94minucie po rzucie pośrednim i rykoszecie od pięty sędziego technicznego.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 gru 2011, 23:25

Co za jaja, Barca w sumie w pierwszej połowi zdominowana, gol z dupy, potem Real siadł, ale w drugiej połowie już się wyrównało, gol po rykoszecie, Real gniecie, ma setkę, a Barca tworzy drugą klarowną sytuację w meczu (no może trzecią) i wbija gola. 1-3. Wynik lepszy niż gra, choć Real zawodzi coraz bardziej to najuczciwszy byłby remis.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 gru 2011, 23:28

Skoro Real w takim gazie i z takim potencjałem kadrowym nie może wygrać z Barcą bez murarki to już chyba nikt nie może. Obecnie chyba jest tylko jedna jedyna taktyka na Katalończyków.

Jak Ronaldo nie strzelił tego z główki i piłki wyłożonej od Benza w pierwszej połowie to sam nie wiem.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 gru 2011, 23:32

W tym meczu trzeba też wziąć pod uwagę takie czynniki jak fuks, szczęście, pech rywali, brak czerwa dla Messiego - standardowe co w futbolu. Więc Real może jescze kiedyś wygrać z Barcą. Mourinho taka porażka w tym fragmencie sesonu się przyda - będzie coraz lepszy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 gru 2011, 23:34

Znowu Mou nie ma jaj. Drugi gol dla Barcelony to śmieszny farfocel i oczywisty błąd Ikera, ale tak się kończy, jak zamiast dalszego grania swojego po strzeleniu gola, cofa się na własną połowę i liczy uj wie na co, jak wiadomo, że rywal na kontry jest wyczulony. Czy dowodów na nieskuteczność bronienia na własnej połowie jeszcze było za mało? Teraz Real musi atakować, a Barca gra sobie z kontry i strach myśleć ile się skończy. Ile [k****] można przed nimi trząść gaciami zamiast grać swoje z wysokim pressingiem i nie tylko kontrami, które są oklepane i rozpracowane przez rywala do granicy możliwości.

[*]

Dopóki Mou nie zacznie grać normalnie niezależnie od wyniku, właśnie takie będą wyniki. Taki inteligentny facet, a ciągle ten sam błąd.

Real może jeszcze coś strzelić atakujac, ale dwa gole to dużo.

_samoth_
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _samoth_ » 10 gru 2011, 23:50

Barcelona wygrala dzieki spiskowi. Villarato i Platinato.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 gru 2011, 23:51

dziwny mecz strasznie,Ronaldo.... nie wiem facet ma na widok barcy miękkie nogi

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 gru 2011, 23:51

Z tym Coentrao to Mou wymyślił. Nie wiem ile chłopak pograł na prawej stronie defensywy, ale dawno nie widziałem tak tragicznie grającego prawego obrońcy w Realu. Ramos nie potrafił trzymać linii i był ogrywany, ale Portugalczyk jest po prostu niszczony.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 gru 2011, 23:54

Wolny podsumował grę Ronaldo :|

Kiedyś im się to skończy :) Oby jak najszybciej :twisted:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 gru 2011, 23:56

Mielismy furę, nie 10 fur szczęscia :roll: :lol:
Barca grała momentami(długimi) tak słabo, a paru graczy kopało się w czoło tak kunsztownie, ze głowa mała, jak nas Real nie skończył, to nie wiem.

Po par farfoclu zaczęlismy grać, asysta alvesa to chyba jedno z jwgo niewielu dobrym zagrań dziś :lol:

Ufffff :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 gru 2011, 23:57

Właśnie mnie też mocno zastanawiał ten Coentrao na prawej obronie. Przecież Arbeloa dobrze grał w tym sezonie i na pewno jest pewniejszy w defensywie, mimo iż w ofensywie nie jest taki dobry. Zresztą Coentrao naprawdę w niczym dzisiaj dobry nie był i jak go oglądam w Realu to cieszę się, że Bayern nie dał za niego tych 30 mln, tylko Lahm wrócił na lewą stronę. Portugalczyk ma u Mourinho jakieś specjalne względy czy co, że zagrał w takim spotkaniu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”