Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 173

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
3
6%
Antoine Griezmann
7
13%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 gru 2011, 15:19

W mediach pojawiło się wiele nazwisk trenerów, którzy mogliby przejąć stery łajby o nazwie Atletico. Głównymi kandydatami na to stanowisko są: Rafa Benitez, Diego Simeone, Luiz Felipe Scolari oraz Radomir Antic. Każdy z kandydatów ma wiele zalet jak i wad, więc wybór będzie jak wygranie losu na loterii. Miejmy nadzieje, że jednak tym razem zarząd trafi w dziesiątkę...
Rado Antic :love: A wiec jednak wykrakalem,ze Serb moze byc kandydatem do objecia funkcji po Manzano.

http://www.atleticopoland.com/news/Flor ... eyesa-2109

Jak dla mnie bez sensu. Malouda to dobry pilkarz,ale ma juz 31 lat i raczej blizej mu do powrotu do Francji lub wyjazdu do szejkow niz podbiciu La Liga. Zdecydowanie wole Shaqiriego.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 gru 2011, 18:56

Właśnie Leszek Orłowski wypowiadał się na temat Atletico i podobno poważnym kandydatem na trenera Atletico jest Luis Enrique, jeśli rozstałby się z Romą. Nie wiem na ile to prawda, ale chyba nie wyssał sobie tego z palca...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 gru 2011, 18:59

bartbuks pisze:Właśnie Leszek Orłowski wypowiadał się na temat Atletico i podobno poważnym kandydatem na trenera Atletico jest Luis Enrique, jeśli rozstałby się z Romą. Nie wiem na ile to prawda, ale chyba nie wyssał sobie tego z palca...
Jezeli to mialoby oznaczac,ze do Atleti beda przychodzic pilkarze pokroju Oriola Romeu to jestem na tak :) Aczkolwiek jego dotychczasowa praca w ASR nie robi na mnie specjalnego wrazenia...

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 14 gru 2011, 1:01

Co do tych potencjalnych kandydatow na trenera- Simeone- jak najbardziej jestem na tak. Scolari- w sumie to by bylo ciekawe... Luis Enrique- chcialam go na poczatku po zwolnieniu QSF, ale teraz to juz nie wiem. Jak bedzie u nas cudowal tak, jak w Romie- nie zeby go specjalnie krytykowac, ale biorac pod uwage jak ciezko sie Atleti przystosowuje do nowej taktyki, to nie wiem, co by z tego wyszlo. Antic- super ciekawa opcja, moze wrocilyby stare, dobre czasy :wink: ?

I niech juz Atleti nie wymysla z tymi zastepcami Reyesa, byl genialny pomysl z Shaqirim i przy tym sie trzeba upierac, brac mlodziaka :!:

Na glownej napisali, ze w czwartek gramy o pietruszke, a to nieprawda chyba :mrgreen: Jak wygramy grupe i awansujemy z pierwszego miejsca do fazy pucharowej LE, to w losowaniu unikamy spadkowiczow z LM, czy sie myle :?:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 14 gru 2011, 10:55

mzatlanta pisze:I niech juz Atleti nie wymysla z tymi zastepcami Reyesa, byl genialny pomysl z Shaqirim i przy tym sie trzeba upierac, brac mlodziaka
Shaquiriego pol Europy bedzie chcialo kupic i obawiam sie, ze Atleti moze sie okazac za male w tych wyscigach.

Natomiast z przystosowywaniem sie do nowej taktyki. Moim zdaniem jesli zespol jakos strasznie wolno sie przystosowuje to znaczy, ze albo taktyka albo trener do dupy... (w sumie to sie wiaze :) )

Ni ewierze w odejscie Luisa Enrique z Romy i dla tego trzymam kciuki, zebyscie sie z Laudrupem dogadali! Antic tez wporzo, ale jakos tak mi sie kojarzy z tymczasowym ratownikiem :)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 gru 2011, 11:21

Emerald pisze: Ni ewierze w odejscie Luisa Enrique z Romy i dla tego trzymam kciuki, zebyscie sie z Laudrupem dogadali! Antic tez wporzo, ale jakos tak mi sie kojarzy z tymczasowym ratownikiem :)

W Barcy Antic jako tymczasowy ratownik dał radę, bardzo dobrze ogarnął burdel pod Van Gaalu :D
Pomerdał w składzie tak, ze ja po pijaku bym takiego ustawienia nie zapodał, ale funkcjonowało :P

Wszystko zależy od tego, jaką strategię przyjmie Cerezo. Jęsli chce dograć sezon na jakiej przyzwoitej pozycji i oczyścić pole dla nowego trenera np Diego Simeone, czy kogo tam chcecie to Antic jest idealny. dobry trener i wielki autorytet w Atletico.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 14 gru 2011, 11:24

grzegorzfcb pisze:W Barcy Antic jako tymczasowy ratownik dał radę, bardzo dobrze ogarnął burdel pod Van Gaalu
Pomerdał w składzie tak, ze ja po pijaku bym takiego ustawienia nie zapodał, ale funkcjonowało
No wlasnie dla tego kojarzy mi sie z tymczasowym ratownikiem :)

mimo to ja na miejscu Atletico raczej szukalbym trenera na dluzej niz do konca sezonu. Z drugiej strony, przeciez Rado wcale nie musialby byc tymczasowy.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2011, 12:05

Antić, Antić... Zafundowałem sobie przy śniadaniu obszerną lekturę na temat ostatnich 10 lat pracy Serba. Hmmm, poza reprezentacją, to raczej bywał, jak to koledzy wspomnieli, ratownikiem. Szło mu ciekawie. W Barcelonie postawił na Valdesa, Iniestę, a Xaviego oddefesywił. Atletico wyciągnął ze strefy spadkowej. Niby fajnie, ale czy Antić mógłby zostać długoterminowym coachem z wizją? Tego chyba trzeba Atletico, a nie tak skakać z kwiatka na kwiatek.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 gru 2011, 14:36

Antic to na pewno swietny motywator,a tego teraz obecnie trzeba Atleti,bo druzyna jest w kompletnej rozsypce. Gorzej niz za Manzano na pewno nie bedzie.
Niby fajnie, ale czy Antić mógłby zostać długoterminowym coachem z wizją?
Jezeli wytrzymalo sie w Atleti 3 lata pod rzadami sp. Jesusa Gila to naprawde trzeba byc coachem z wizja :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 gru 2011, 15:06

bartbuks pisze:W Barcelonie postawił na Valdesa
Z tym Valdesem to Antic nieźle dowalił no nie? :) Także trzeba się dwa razy zastanowić przed ewentualnym zatrudnieniem Serba :wink:

Tak na poważnie to chyba niezła opcja dla Atletico. Nadaje się na ratownika a wcale nie jest powiedziane, że po uratowaniu sezon trzeba by było szukać kogoś innego.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2011, 15:07

Mentor pisze:Z tym Valdesem to Antic nieźle dowalił no nie? Także trzeba się dwa razy zastanowić przed ewentualnym zatrudnieniem Serba
Teraz będziesz patrzył na to przez pryzmat mojego zdania na temat ogólnych umiejętności Valdesa?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 gru 2011, 15:10

A czemu nie? To mało rozsądne, ale wyśmiewanie umiejętności gry nogami Valdesa czy też pisanie, że utalentowany młodzian by go posadził jest co najmniej tak samo z dupy :]

Tak sobie dociąłem no. Nic wielkiego. Ewentualnie można uznać, że to żaden minus Serba bo stawiał na Valesa kiedy ten był utalentowanym młodzianem. Debilami są kolejni trenerzy i działacze Barcelony, ale nie Radomir także dawać go do Atletico :)

Chillout :]

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 14 gru 2011, 15:16

Mentor pisze:Debilami są kolejni trenerzy i działacze Barcelony
OJ MENTOR!!

Taklie zdanie wyrwac z kontekstu i w kregach Cules jestes spalony! :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 gru 2011, 15:47

Oj tam oj tam :P

1. Kto mógłby ferować wyroki na podstawie takiego zdania? Przecież tutaj gołym okiem widać, że nic nie widać i potrzebny jest kontekst :P Rozsądna osoba tak by do tego podeszła a co do osób nierozsądnych to ich opinia jest dla mnie bez znaczenia :wink:

2. Trochę for i zlotów zaznaczyłem swoją obecnością także nie na każdym gruncie taka bzdura miałaby szanse wykiełkować :wink:

Wracając do właściwego tematu to ja bym na miejscu fanów Atletico życzył sobie szybkiej zmiany trenera dopóki jest co ratować i nie wybrzydzałbym na widok solidnego trenera-ratownika.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 15 gru 2011, 0:59

Jesli wierzyc plotkom, to GM pozostanie trenerem Atleti jeszcze przez trzy mecze co najmniej, a po swietach- wypad?I mecz z Malaga w styczniu z gramy juz pod wodza kogo innego (oby kogos sensownego). Podobno fani Rojiblancos chca Luisa Aragonesa, potem jest Benitez a Simeone dopiero trzeci.

Powolania na Rennes:

Courtois, Asenjo, Godin, Dominguez, Filipe, Perea, Miranda, Mario, Tiago, Salvio, Reyes, Turan, Assuncao, Koke, Diego, Juanfran, Adrian i Falcao.

Nie ma Antka Lopeza, oczywiscie kontuzjowanego Silvio, Pizziego no i Gabi pauzuje za kartke :(
Skoro nie ma Gabiego, to srodek wyglada koszmarnie slabo, a wybor niewielki, powinien byc Assu plus ktos? (najepiej Koke), ale pewnie bedzie Mario Suarez, pytanie tylko kto oprocz niego. Ciekawe, czy Adrian zagra od poczatku, i czy biedny Reyes dostanie szanse na gre? Mam tez szczera nadzieje, ze obrona bedzie z Perea i Filipe po bokach, a na srodku Alvaro Dominguez plus ktos z dwojki Miranda/Godin, bo bez Alvaro srodek obrony wypada slabiutko jednak. Gramy u siebie i cholera jasna, musimy wygrac i awansowac z 1 miejsca!Chociaz zdaje sie, ze remis by nam wystarczyl, ale wygrana jest bardzo potrzebna, zeby podbudowac zespol. Na VC nie gramy zle, ale...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”