Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 669

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 gru 2011, 10:44

Dr.Football1 pisze:Nie uwazacie,ze Elia dal dzisiaj dobra zmiane i w nastepnym meczu powinien zagrac zamiast Chelo ?
Ja mysle, ze powinien zagrac bo jak nie z takim przeciwnikiem to z kim ma sie wprowadzac do skladu?

Ale czy dal dobra zmiane to ciezko powiedziec, bo niewiele mial czas pokazac. Faktycznie jedna dobra akcja, gdzie wyprzedzil kogos tam (ale ten ktos oddychal rekawami, wiec bym sie tym nie podniecal) jedna pogon za Lamela, ktory mu uciekl i jedno katastrofalne przyjecie tuz przed gwizdkiem...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 gru 2011, 11:24

Słabszy dzień wczoraj. Sporo chaosu, niedokładności, Pirlo z dramatycznym jak na niego procentem podań udanych (ledwie 79%), Vidal sabotował w polu karnym, choć z drugiej strony miał kilka dobrych akcji w środku pola, Marchisio mniej widoczny, w ataku brakowało spokoju i inteligencji Vucinicia. Nie myślałem, że jego brak będzie tak bardzo widoczny. Niestety zarówno Esti, Giaccherini i Pepe to nie są gracze mogący rozegrać piłkę i wczoraj przez to brakowało bardziej przemyślanej gry w ataku. Tylko Elia grał zauważalnie lepiej i w najbliższym meczu powinien dostać pierwszy skład, bo zarówno ma większe możliwości od Estiego (dla mnie to potencjalnie wartościowy zmiennik i tyle) jak i Giaccheriniego, który może grywać, ale przeciwko słabszym. Wracając do Elii to może wreszcie mamy jakiś mały przełom. Dobrze by było bo mimo wszystko możliwości to on ma spore. A i Gigi w coraz lepszej formie. Do karnego ładnie poleciał. Mogę się założyć, że pół roku temu by ledwo zdążył się odbić w tym czasie.

No i w mecz z Novarrą gramy bez Vidala i Bonucciego. Dobrze, że ze słabym rywalem u siebie, a nie przeciwko Udine :D Za Arturo na bank Pazienza, a za Leandro oby Sorensen. Lepiej dawać mu szansę niż De Ceglie. W szczególności, że King Kong znów ładnie pociskał na lewej obronie :D A i już tylko Pepe zagrożony

Swoją drogą nie mogę zrozumieć, dlaczego Roma jeszcze nie zgodziła się na warunki De Rossiego. Daniele gra doskonale w tym sezonie. Przecież kibice rozniosą nowy zarząd jeśli Daniele odejdzie! Inna sprawa, że dla samego De Rossiego lepiej by było zmienić otoczenie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 gru 2011, 11:35

(L)oczkerson pisze:W szczególności, że King Kong znów ładnie pociskał na lewej obronie
No bez obrazy, ale dla mnie Kielon to taki lewy obronca jak Del Piero defensywny pomocnik...
Tzn. defensywnie oczywiscie swietny, wybiegany i waleczny, ale druzyna, ktora chce grac 4-3-3 MUSI miec szybkich i dobrych technicznie bocznych obroncow, ktorzy umieja wrzucic pilke.

Technika i wrzutki Chielliniego to... no coz, samo wspomnienie o nim w kontekscie techniki i wrzutek to juz komplement :/

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 gru 2011, 11:41

Owszem nie ma co traktować Chielliniego jako bocznego obrońcy, ale mimo wszystko Giorgione potrafi dużo dać drużynie i póki jedyną alternatywą na tej pozycji jest De Ceglie to ja tam wolę jego na tej pozycji. Choć za typowym lewym obrońcą rozglądać się by należy i wtedy będzie pięknie bo Conte by miał do wyboru typowy skrzydłowy obrońca, lub wersja defensywna

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 gru 2011, 12:03

Zgadzam sie, chociaz musze przyznac, ze nie rozumiem takiego skreslania De Ceglie.

Jesli Conte zdecydowal sie, na pozbycie Ziglera i chcial stawiac na De Ceglie to powinien mu dac szanse, a lepszego momentu niz ze slabym przeciwnikiem nie ma...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 gru 2011, 12:21

Emerald pisze:Zgadzam sie, chociaz musze przyznac, ze nie rozumiem takiego skreslania De Ceglie.
No właśnie, zagrał jeden mecz z Parmą, gdzie dostał czerwo i potem od razu go skreślono. Myślę, że na Novarę chyba bezpieczniej byłoby wyjść z nim i Kielonem na środku, niż z Soerensenem w parze z Barzaglim. Chociaż z drugiej strony Duńczyk już pewien poziom prezentuje, musi dostawać szanse, więc jeśli nie teraz to kiedy?

Według whoscored.com posiadanie piłki przedstawiało się wczoraj 46 - 54 dla Juve. Trochę to mnie zaskoczyło, bo wydawało mi się, że jak był przedstawiany czas gry, to Roma miała więcej. Ciekawe.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 13 gru 2011, 13:59

Wy sobie jaja robicie? De Ceglie skreślony za jeden mecz? To wy chyba mało meczów z jego udziałem widzieliście. Ja już bym wolał żeby Storari zagrał niż De Ceglie, który reprezentuje poziom Serie B jak nie gorzej.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 gru 2011, 14:15

Marq pisze:Wy sobie jaja robicie? De Ceglie skreślony za jeden mecz? To wy chyba mało meczów z jego udziałem widzieliście. Ja już bym wolał żeby Storari zagrał niż De Ceglie, który reprezentuje poziom Serie B jak nie gorzej.
A w ilu oficjalnych meczach za kadencji Conte zagral De Ceglie?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 13 gru 2011, 14:39

Mirek15 pisze:
Arwin pisze: No to kolego sam sobie przeczysz. Popełnił dwa katastrofalne błędy - ale zagrał dobrze, to się kupy nie trzyma :lol:
Marq napisał słowo "gdyby".
Dziękuję Ci Mirku za informacje, bez Ciebie nigdy bym tego słowa tam nie zobaczył.
Vidal popełnił dwa katastrofalne błędy w tym meczu, ale gdyby nie one to pewnie był najlepszy na boisku, wiec pieprzysz głupoty
Przeczytaj raz jeszcze to zdanie, i wykaż iż jest ono logiczne.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 gru 2011, 14:44

Arwin.. ja napisze tak: zdanie, ktore cytujesz jest mniej wiecej takiego typu: kierowca byl najwolniejszy na torze, ale gdyby nie to to pewnie bylby najszybszy...

Co do Vidal w tym meczu to byl on bardzo wazna postacia bo mial duzy udzial przy kazdej z bramek i do tego zalatwil karnego. W zwiazku z tym ciekzo go jednoznacznie oceniec. Podanie Vidala do Estiego, po ktorym ten drugi strasznie skiksowal, przez przypadek wystawiajac pilke Chielliniemu bylo pierwsza klasa.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 13 gru 2011, 15:15

Nie wiem jak można nie rozumieć tego zdania, które wczoraj napisałem po meczu.

Tłumaczyłem, że pierwszy błąd Vidala to nie do końca bramka na jego konto, bo w polu karnym stało wielu graczy, a Buffon nic nie zrobił.
Faul w polu karnym można by nazwać błędem katastrofalnym, gdyby Totti trafił do siatki, ale tak się nie stało.

Vidal zagrał znakomite zawody i 2 błędy w trakcie meczu(fakt, że poważne dla przebiegu spotkania) nie powinny upoważniać nikogo do pisania bzdetów, że zagrał beznadziejnie.

Kiedyś Davids łapał kilka czerw w sezonie i nikt nie pisał, że gra beznadziejnie, bo był walczakiem jak Vidal i zostawiał płuca na boisku.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2147

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 13 gru 2011, 15:59

Dla mnie to też całkiem normalne zdanie. Nie wiem czy wszyscy widzą sprawy czarno-biało ale nie jest tak, że cały mecz gra się na tym samym poziomie. Wiele razy bywają mecze w których zawodnik gra bardzo nierówno - później ciężko go ocenić. Choćby taki napastnik, któremu piłka nie leży, co chwile ją traci i ogólnie gra fatalnie - ale strzela gola pod koniec spotkania. Można więc grać słabo + za dobre momenty podnieść sobie ocenę, podobnie z Vidalem. Mecz całkiem ok w jego wykonaniu, niemniej dwa wielkie błędy mocno go obciążają i (słusznie) obniżają ocenę.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 14 gru 2011, 12:00

Właśnie ogladnałem mecz Romy z Juve i stwierdzam, ze całkiem sporo mielismy tych sytuacji bramkowych, ale niestety brakowało jakości w wykończeniu. Widoczny także był brak Vucinicia, który jak sie okazało na przekór niektórym kibicom, okazał się całkiem istotnym elementem układanki Conte. Vucinić jak zaden z naszych atakujących potrafi przytrzymać piłkę, rozegrać, ściągnąć uwagę przeciwników na sobie i wykreować sytuację bramkową. Cieszy mnie także Buffon, bo widać że wrócił do formy i potrafi swoimi interwencjami zdobywać punkty. Teraz trzeba pokonać Novare i skupić sie na trudnym wyjeździe do Udinese. Najlepiej byłoby zdobyć 6 punktów i zakończyć ten rok na pierwszym miejscu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 gru 2011, 12:33

Marq pisze:Tłumaczyłem, że pierwszy błąd Vidala to nie do końca bramka na jego konto, bo w polu karnym stało wielu graczy, a Buffon nic nie zrobił.
Faul w polu karnym można by nazwać błędem katastrofalnym, gdyby Totti trafił do siatki, ale tak się nie stało.
Oglądam tego gola już chyba z 1000 razy i naprawdę nie wiem, jak w logiczny sposób można wytłumaczyć Vidala z nietrafienia w piłkę. No nie da się. Ja tam mam wątpliwości, czy ten strzał w ogóle w bramkę szedł. I choćby strzelił hat- tricka w tym spotkaniu, to i tak należałoby podkreślić ten katastrofalny w skutkach kiks w polu karnym. To, że zagrał dobrze nie go usprawiedliwia.
Ozdobny pisze:Teraz trzeba pokonać Novare i skupić sie na trudnym wyjeździe do Udinese. Najlepiej byłoby zdobyć 6 punktów i zakończyć ten rok na pierwszym miejscu.
3 pkt z Novarą i punkt z Udinese - będę wtedy bardzo zadowolony. Na moje oko Frulli są w lepszej formie niż my, dodatkowo grają u siebie, mają mocną defensywę, my problemy w ataku, będzie mega ciężko. Ale najpierw Novara.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 gru 2011, 21:28

W fifie mi zmienili przez aktualizację skład Juve na ten co mamy na żywo i z Matrim na szpicy gra się cholernie ciężko :) niech Conte zmieni taktykę bo chłopaki się męczą ;)

Ja również nie rozumiem Marq. Od początku broni Vidala mimo, że nawet ktoś kto nie zna się na piłce powie, że to ewidentny błąd Vidala. Buffon nie ruszył widząc, że piłka leci w jego stronę. Nikt by nie pomyślał, że może do tego dojść

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”