Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 646

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 gru 2011, 20:01

Nawet w przypadku leczenia zachowawczego szanse na powrót do profesjonalnej gry jak dla mnie są znikome. To paskudna choroba i nawet leczenie farmakologiczne jest bardzo mocno eksploatujące dla organizmu. W przypadku resekcji jelita grubego temat zamknięty. Niestety ale jak dla mnie można Darrenowi tylko życzyć zdrowia.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 gru 2011, 20:24

Usłyszeć z ust Kamila słowo-krzyczkacz ..bezcenne :lol: to jakby alkoholik chorobe alkoholową zarzucał :lol:

O Parku w ataku nie ma co pisać..tłumaczyłem już to i nie zamiarzam się powtarzać, tak samo z blizniakami. Z tą chorobą DF konczy kariere i szkoda że akurat on taki oddany wychowanek. Trzeba kupic jakiegoś DM i zastepce Evry. Niestety po DF było widać od dawna ze nie jest w swojej formie fizycznej kiedy był genialny.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 gru 2011, 20:25

Morrow, mnie akurat nie musisz wyjaśniać choroby, bo ją przeszedłem. Dlatego łatwiej mi zrozumieć Fletchera.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 gru 2011, 20:34

Współczuję emdżej :oops:

W sumie nie wiemy jak wyglądają zdobycze medycyny na tym najwyższym i najdroższym szczeblu, na którym terapii będzie poddawany Fletcher więc niczego nie można wykluczyć. Marlonowi, rozgrywającemu siatkarskiej reprezentacji Brazylii rok temu również stwierdzono CU a kilka tygodni temu rozgrywał akcje Brazylijczyków podczas Pucharu Świata. Wszystko jest zależne od danego organizmu i CU może przebiegać bezobjawowo przez wiele lat ale nadal nie jestem sobie w stanie wyobrazić powrotu Fletchera do gry w MU. Piłka nożna to jednak trochę inny sport niż siatkówka.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 13 gru 2011, 21:09

Cieżko bedzie Fletcherowi, trzyba mu życzyć jak najłagodniejszego przebiegu choroby i wieczystej remisji. Zdobycze medycyny nie sa w tym zakresie niestety zbyt okazałe, przy CD, które jest zbizone do CU, stosuje sie czasami leczenie biologiczne, które jest przynjamniej w polsce dosc kosztowne, a ktore jest podobno skuteczne. Oczywiscie skutecznew takim zakresie, ze moze niwelowac objawy, pomoc hamowac nawroty, ale niestety nie jest w stanie calkowicie wyleczyc.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 gru 2011, 14:02

Super losowania bedą fajne 2 mecze i jak podejdziemy lajtowo to może pasc troszke bramek :lol: w następnej rundzie jeśli awansujemy chciałbym Hiszpanów. Ogólnie ciesze się z klasowego rywala jakim jest Ajax.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 gru 2011, 14:05

Tym bardziej, że nie musicie daleko jeździć. Gdzieś do Rosji, czy Turcji. Ciekawe mnie jak do tego pucharu podejdzie SAF...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 gru 2011, 14:09

Ja bym chciał grać rezerwami bym zobaczył Ravala czy Pogbe na tle lepszych rywali niż w CC. Kasa z tego turnieju żadną a trzeba walczyć o miejsce 1-2. City ma Porto Arsenal Milan Chelsea Napoli ..tylko SPursi w niczym nie grają, dla mnie grajmy rezerwami..niech tam biega Park Fabio Owen i inni, liga jest piorytetem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 gru 2011, 14:38

Zgadzam się, fajnie by było żeby w tym pucharze pograli nasi młodzi wychowankowie i otrzaskali się z grą w pucharach, lepszej okazji mogą nie mieć, taki Ajax czy Porto być może spotkają za rok w LM. Priorytetem w tej chwili jest liga i na niej trzeba się skupić.

Fajnie będzie zobaczyć jak Eriksen pokaże się na tle MU, nawet jeśli zagramy zmodyfikowanym składem. A jeśli udałoby się przejść to być może dane nam będzie zobaczyć kolejnego kandydata do gry na OT a mianowicie Javiego Martineza, którego tak Doktorek polecał.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 gru 2011, 14:16

Pewnie, że mają obowiązek powalczyć z Ajaxem. Mają obowiązek walczyć w każdym meczu, w którym reprezentują Manchester United. I to chyba oczywiste, że skład na takie mecze nie powinien być oparty tylko na naszych młodziakach a też na graczach bardziej doświadczonych, którzy zazwyczaj oglądają mecze z ławki. Dla mnie to oczywista oczywistość. Chodzi mi o to, że chciałbym aby Ferguson nie bał się postawić np.na Morrisona albo Pogbę obok bardziej doświadczonego kolegi od pierwszej minuty a nie dać im grać tylko ogony albo siedzieć cały mecz na ławce. Dla tych chłopaków to byłby duży test, szansa aby poczuć wielką piłkę i być może motywacja do jeszcze cięższej pracy. Ale Ferguson już sam wie kiedy będzie można na nich postawić.

Jutro trudny mecz, na QPR kilka drużyn już połamało sobie zęby w tym sezonie więc nie spodziewam się spacerku. City czeka cięzki mecz z dobrze dysponowanym Arsenalem i istnieje szansa żeby ich dojść w tabeli a przy pewnej dozie szczęścia nawet wyprzedzić. Zbliża się bardzo ważny w PL okres świąteczno-noworoczny i dobrze by było zacząć 2012 ze szczytu tabeli.

Z dobrych informacji Berbatov i Rafael wracają do składu. Zawsze to więcej opcji. Gibson coś sobie zrobił na meczu rezerw ale powinien być także do dyspozycji. Liczę, że wobec naszych kontuzji w środku Ferguson da trochę pograć Darronowi. Nawet jeśli mamy zamiar go wytransferować to dobrze by było podbić nieco cenę w górę, trzymając go na ławce i trybunach raczej to się nie uda a grając obok świetnie dysponowanego Carricka jest w stanie błysnąć i pokazać swoje atuty.

Ferguson wypowiedział się także na temat Pogby i tego, że chciałby żeby chłopak został na OT. Fergie powiedział, że mamy 1,5 roku do końca kontraktu co trochę kłóci się z tym co pisano na temat kontraktu Pogby, który rzekomo kończy się po tym sezonie i Francuz byłby do wzięcia za darmo.
"We are negotiating with his agent and we want the boy to stay. If he doesn’t want to there is not a lot you can do about it.

It is down to the individual also. Matt Busby summed it up perfectly when he said you don't need to chase money at a club like Manchester United. He said it will eventually find you if you are a good enough player you will earn money. You become rich playing for Manchester United.

Players can chase their money early in their career but at the end of it it's not the same as if they’d stayed here.
Widać wyraźnie po tych wypowiedziach, że to prztyczek w stronę Pogby i plotki o jego wygórowanych żądaniach finansowych nie były wyssane z palca. Chłopak ma talent i wielka szkoda byłoby go stracić ale już teraz widać, że albo jest chciwy albo otacza się ludźmi, którzy robią mu papkę z mózgu. Skoro kłocą się o kasę kiedy ma 18 lat to co będzie jak będzie miał 22 lata i przebije się do pierwszego składu...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 gru 2011, 13:49

Dobry mecz, fajnie sie to ogląda.

United miało więcej sytuacji, ale QPR też mogło strzelić bramkę i to nie jedną. Nie podoba mi się za bardzo środek pola w MU. Brakuję jakiegoś kreatywnego zawodnika(dlatego Rooney bierze sie za rozgrywanie), a i w destrukcji nie ma jakiejś rewelacji, chociaż jak na razie wystarcza to na QPR. Zastanawiam sie, czy SAF nie chce z Jonesa zrobić defensywnego pomocnika, czy też gra nim tylko w środku pola dlatego, że nie ma komu. :think:

No i bramka Welbecka. IMO tam nie bylo spalonego, ale wolalbym zobaczyc lepsze powtorki.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 gru 2011, 13:51

Sędzia liniowy znowu w akcji, pięknie ukradziona bramka :evil:

Skutecznosc fatalna bo powinno byc 4,5 do 1.Evans pobił Torresa i nie trafil z metra,swietne okazje mieli Jones LAV i Nani, szkoda bo obrona nie wyglada solidnie, Evra wyglada tragicznie,DDG nie wychodzi poza 5 i cos QPR może włozyc.Powinno byc po meczu i szykowanie do wyjazdu na Fulham ale sie powtorze skutecznosc dramatyczna plus Webb ktory rywala pozwala na ostre kosy,

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 gru 2011, 13:52

Znowu dobry mecz w naszym wykonaniu i znowu skuteczność do bani. Najgorszy Evra i to zdecydowanie, reszta dobrze lub bdb (wyróżnię póki co dwóch CB, którzy świetnie wyprowadzają piłkę)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 gru 2011, 13:57

red85 pisze:Najgorszy Evra i to zdecydowanie, reszta dobrze lub bdb
Dokładnie,m zapomniałem o tym napisac. Myślami nie wiem gdzie jest, ale na pewno nie na boisku.
MGiggs pisze:Skutecznosc fatalna bo powinno byc 4,5 do 1
Oj, jak już wszystko tak miało wchodzić United i QPR to nie byłoby 5:1, tylko z 5:3 ;) Ale mimo wszystko MU powinno prowadzić 2:0, bo bramka Welbecka powinna byc uznana.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 gru 2011, 14:00

Przecież tu powinno być 3-0 po 30 minutach i później dogrywanie już do końca. A my mamy 1-0 i ryzyko, że w każdej chwili QPR może wyrównać...Nie można marnować tak wielu sytuacji. Fajnie, że Rooney strzelił w pierwszej możliwej sytuacji(w Sky Sports mówią, że najszybciej strzelony gol w tym sezonie), ale później nikt nie chciał wziąć z Roo przykładu. Na grę patrzy się fajnie, ale podstawą ma być jednak skuteczność. Trzeba strzelić jak najszybciej drugiego gola, bo jeszxcze znowu zremisujemy mecz, w którym jesteśmy dużo lepsi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”