Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 670

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6654

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 gru 2011, 14:35

JUVENTUS (4-3-3): Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Marchisio, Pirlo, Giaccherini - Pepe, Quagliarella, Del Piero
Muszę przyznać, że jestem zaskoczony formacją ataku. To będzie mecz do pierwszej naszej bramki, a Fabio z DP nie strzelili jeszcze ani razu w tym sezonie. Nie wiem, czy posadzenie Matriego na ławie jest dobrym pomysłem, co prawda ostatnio grał słabiej, ale to jednak nasz obecnie najlepszy snajper. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 gru 2011, 14:57

jakaś ładna transmisja może? :-)

e: dzieki, juz mam :-)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 gru 2011, 15:02

Sopcast kanał 112233, zawsze na tym oglądam. Nie mam zaufania do stron internetowych...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 gru 2011, 15:43

De Ceglie to celowy zabiego Conte czy Bonucci zlapal jakis uraz ?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 gru 2011, 15:49

Dr.Football1 pisze:De Ceglie to celowy zabiego Conte czy Bonucci zlapal jakis uraz ?
Kartki.

Powinno być z 3-1, jest 1-0. Niby kontrolujemy spotkanie, stwarzamy sobie sytuację, ale Novara zawsze może coś ukąsić, dlatego trzeba w drugiej połowie załatwić sprawę tak samo szybko, jak w pierwszej :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 gru 2011, 15:49

Zawieszenie za kartki.

Giac i Pepe powinni zostac powieszeni za jaja przez Conte za to co zrobili przy sytuacjach bramkowych.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 18 gru 2011, 15:52

Powiem tak, obrona z Giorgio na boku pewniejsza, ponieważ, będąc na boku więcej wspomaga środek i wie kiedy iść do ataku (w końcu asystę posiada na swoim koncie) z De Ceglie obrona niestety taka sobie, oczywiście gra on za Bonucciego ponieważ posiadał nadmiar kartek kolego. Druga sprawa Giaccherini dzisiaj miał sporo sytuacji, gdyby zachował się bardziej koleżeńsko pewnie Pepe miałby drugą bramkę, za bardzo chce, cieszę się, że jest aktywny, ale wiadomo lepiej wygrywać 2:0 :D. Pepe dzisiaj świetne zawody, chłopak mimo kiksu pod koniec połowy dobrze się prezentuje, też gdyby się lepiej zachował i posłał petardę w stylu Nedveda z Realem to pewnie 2:0 murowane bo akcja mega szybka. Można pochwalić Buffona, który w ostatnich meczach się mega nudził (nie wiem po co on tam stoi hehe), no oprócz meczu z Romą. Chłopak świetnie obronił główkę przeciwnika, refleks mega.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 gru 2011, 16:27

Alez dziwny mecz. Niby Juve powinno wygrywac juz ze 3-0,a moglo byc nawet 2-1 dla Novary (swietny Buffon). Z jednej i drugiej strony brakuje zimnej krwi pod bramka przeciwnika.

Dawac Elie za Giaccheriniego do jasnej ciasnej :roll:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 gru 2011, 18:26

Ważne, że zwyciestwo i fotel lidera utrzymany. Okazji na wyższy wynik nie brakowało, ale niestety skuteczność w tym sezonie nie jest zadowalająca. Pewne zwycięstwo według mnie. Jeszcze 3 punkty zostało do ugrania, ale bedzie bardzo ciezko, chcoc to nie jest zadanie niemozliwe do wykonania.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 gru 2011, 19:09

Doktorek druhu poratuj linkiem do całego meczu :pray:

No chyba, że ktoś ma jakiś naprawdę obszerny skrót to też będę wdzięczny.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 gru 2011, 19:17

Dzięki stary :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 gru 2011, 14:22

19.12.2010 Chievo Verona - Juventus 1:1
18.12.2011 Juventus - Novara 2:0

Cały rok Quagliarella czekał na bramkę w Serie A. Radość całej drużyny po jego golu bezcenna. Conte nie żartował, faktycznie Fabio na początku sezonu nie był przygotowany do gry, zapowiadał, że Włoch dostanie swoją szansę i obietnicy dotrzymał. Świetny mecz wczoraj zagrał Quagliarella, gdyby nie indolencja partnerów w wykończeniu to poza bramką miałby chyba z 3 asysty. Świetnie zastąpił Vucinicia, oby tak dalej. Na pewno odblokował się psychicznie, bo w kilku meczach było widać, że chce "aż" za bardzo tego gola strzelić. Z Udinese znowu pewnie wybiegnie w pierwszym składzie. W zeszłym sezonie strzelił na Friuli gola, mógłby to powtórzyć.

W ogóle wynik z tamtego sezonu mógłby się powtórzyć 8)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 gru 2011, 14:38

Dobrze by było jakby Conte wystawił atak Quagliarella-Matri-Pepe i mam dziwne wrażenie, że tak będzie. Giaccherini powoli zostaje przesuwany przez Conte jako zmiennik na środek pomocy i to jest ciekawe rozwiązanie, bo widac, że dośc dobrze operuje piłką i potrafi minąc rywala. Ocenę za występ z Novarą popsuły mu zmarnowane setki i kilka okropnych strat w pomocy. Mimo wszystko, widzę u niego potencjał do gry kombinacyjnej i to się na pewno może przydac w dalszej części sezonu.

No chyba, że na lewym ataku zagra Esti, ale tego bym nie chciał. Co więcej, chciałbym go w jakimś spotkaniu chociaż na chwilę zobaczyc na boku obrony, bo wydaje mi się, że tam prezentowałby się lepiej niż na lewej stronie napadu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 gru 2011, 21:33

Giaccherini zapierniczał aż miło. Dużo dynamiki wnosił, ładnie włączał się do ataku. Pod tym względem mecz nienaganny. Szkoda tylko, że ta jego ruchliwość, ilość akcji indywidualnych czy pracowitość nie przełożyły się choćby na jednego gola. Wtedy by można z czystym sumieniem o jego występie pisać w samych superlatywach. Swoją drogą gdy brakowało Marchisio trzecim środkowym pomocnikiem był Pepe, gdy zabrakło Vidala znów Conte postawił nie na środkowego pomocnika (Pazienzę), a na skrzydłowego by ten grał w środku. To chyba dobrze pokazuje jakich cech Conte głównie szuka w środku pomocy. Ruchliwości, wyjść do przodu, techniki, gry kombinacyjnej, pracowitości. Jeśli więcej ma do zaoferowania w tej materii Giaccherini czy Pepe od Pazienzy to grają oni i wygląda to nieźle, choć najlepiej by było mieć jakiegoś środkowego pomocnika, który spełnia te kryteria i tu plotki o Freddim Guarinie bardzo mnie interesują, bo by pasował idealnie.

Odnośnie Quagliarelli to odetchnąłem z ulgą po tym występie. Coraz lepszy jest Fabio :D. Inna sprawa, że do tej pory Conte wystawiał go jedynie na środku ataku. Nie przypominam sobie choćby krótkiej zmiany gdzie Quaglia by był ustawiony na skrzydle ataku. Jeśli Conte widzi go wyłącznie na środku to mamy tam ciekawą rywalizację między porównywalnymi poziomem zawodnikami o zupełnie innym stylu. Jeśli nie to w meczu z Udine czekam na trio Quaglia-Matri-Pepe. Choć nijak takiej trójki nie jestem pewien. Conte tak jak mówił przed sezonem wystawia tych, którzy zasługują na treningach i potem taki Esti, Quagliarella czy Giaccherini jak już w końcu zagrają od pierwszej to grają dobrze. To raz, a dwa to chciałem przypomnieć, że dużą część spotkania z Napoli Conte ustawiał zespół w schemacie 3-5-2 gdzie po lewej grał Esti, ewidentnie mający na celu zasuwać wszędzie tam gdzie Maggio. Czy tym razem będzie zasuwał po lewej stronie np. Pepe nie mam pojęcia, ale zbliżony scenariusz do tego z Napoli jest możliwy, bo na Bastę też trzeba uważać.

A no i co myślicie o powrocie Caceresa? Ja to bym go przygarnął bo na rezerwowego się nadaje (też dlatego, że to podobny walczak co Lichtsteiner), ale łącznie 10 mln to zdecydowanie za dużo. Za takie pieniądze przecież przyszedł Szwajcar.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”