Filmy - Strona 82

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Jakie (uwaga wielka zmiana) filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 gru 2011, 16:59

Obrazek

Specyficzny film, nawet bardzo, stąd skrajnie różne opinie na jego temat. Mi się jednak bardzo podobał. Świetny soundtrack, świetny klimat i bardzo dobra gra aktorska. Ciekawie wyszedł ten zabieg z dialogami, a właściwie ich częściowym brakiem. Kto oglądał, ten na pewno wie, o czym mówię. Nie jest to jednak typowy film akcji, co może sugerować trailer z pościgami i strzelaninami, co w USA skończyło się tym, że niezadowolony po seansie widz podał dystrybutora do sądu, tłumacząc tym, że trailer sugerował film w stylu Szybkich i wściekłych, a miał z nim niewiele wspólnego.

Kontynuując zabawę z ocenami - 8/10.

Obrazek

Samo stwierdzenie, że to nowa polska produkcja może sugerować, że mamy do czynienia z kolejnym gniotem. Po obejrzeniu filmu można te przypuszczenia jedynie potwierdzić. Słabe w tym filmie jest niemal wszystko, począwszy od aktorów (z wyjątkiem Dziędziela, on akurat zwykł trzymać odpowiedni poziom), na fabule skończywszy. Niewiele thrillera w tym thrillerze. Plakat jest chyba z innego filmu. W tym Szyca w garniturze nie oglądamy. Tani zabieg mający przyciągnąć ludzi do kina? Możliwe, bo przywołuje skojarzenia z Bondem czy innymi agentami, a to temat zachęcający do obejrzenia filmu.

3/10 to maks.

Edit:

Jeszcze jedno:

Obrazek

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 13 gru 2011, 17:29

Ooooo nawet ocenę do filmu na dole plakatu już dali, chociaż ja wiem czy 2.17 nie przypadkiem na wyrost. :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 gru 2011, 12:50

Daaaamian zgadzam się z tobą w 100% odnośnie "Drive". Film genialny w swojej istocie i w dodatku soundtrack robił niesamowity klimat. Nietypowy i bardzo dobry + super soundtrack, polecam!

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 gru 2011, 14:59

No panowie, dołączam się do pozytywnych ocen filmu "Drive", jak również ścieżki dźwiękowej. :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 gru 2011, 20:54

Ja z kolei muszę się zgodzić z opinią Morrowa na temat filmu Warrior. Jednym słowem - rewelacja. Póki co najlepszy film tego roku, który miałem przyjemność obejrzeć.

Nolte i Hardy na najwyższym poziomie. Kawał aktora rośnie z tego drugiego.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 gru 2011, 20:58

Zgadzam sie Warrior bardzo dobry film. Troche nostalgiczny jak dla mnie bo przypominal mi klasyki z lat 80/90 - Krwawy Sport czy Najlepsi z najlepszych. Z ta roznica ze fabula lepsza a i tak bylo wiadomo jak to sie wszystko skonczy co absolutnie nie przeszkadzalo w ogladaniu.
Jednym slowem polecam.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 gru 2011, 21:14

Nie spotkałem jeszcze osoby, której Warrior by się nie spodobał. Niby przewidywalny film jak wiele innych ale świetnie zrealizowany i zagrany, tak że zupełnie nie nuży i mimo że trwa ponad 2h ogląda się cały czas z zainteresowaniem. Po prostu wciąga i nie chce puścić. Czuję, że Hardy jako Bane może zniszczyć system podobnie jak Ledger w roli Jokera.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 18 gru 2011, 21:17

Hardy pokazał klase już w "Bronsonie" (polecam ,jeżeli ktoś nie widział)... Mała, bardzo fajna rola w Incepcji, teraz Warrior. Facet ma bardzo małe szanse aby nie zapaść w pamięć rolą Bane'a w najnowszym TDK. Rączki się zacierają na samą myśl :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 gru 2011, 21:24

Morrow pisze: Czuję, że Hardy jako Bane może zniszczyć system podobnie jak Ledger w roli Jokera.
Moze zniszczyc system jezeli scenarzysci nie zniszcza postaci ktora gra. Jest ona kluczowa moje oczekiwania sa bardzo duze wzgledem tego filmu i mam obawy ze cos zepsuja. Najwyrazniej mam ciagle uraz po "Batman i Robin" gdzie Bane to byla parodia postaci z kart komiksow o Batmanie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 gru 2011, 21:32

Nolan robi ten film więc po tym jak stworzył takiego Jokera, zwyczajnie nie wierzę, że skopie Bane'a. Tym bardziej, że to będzie jego pożegnanie z serią więc dobór właśnie takiego przeciwnika to nie był przypadek. Też mam duże oczekiwania i liczę na mocny towar :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8755
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 gru 2011, 21:58

http://olimp.pq.pl/plik.pdf - spece od filmów, polećcie mi kilka fajnych tytułów z tego spisu (trochę już widziałem, ale chętnie obejrzę kolejny raz). Coś muszę sobie obejrzeć :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 gru 2011, 22:06

Skazanych na Shawshank, Leona Zawodowca albo Pulp Fiction sobie strzel jak nie widziałeś albo nie pamiętasz. Ewentualnie Świętych z Bostonu. Klasyki choć fajnych filmów tam masz dużo więcej :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 gru 2011, 22:20

cloner pisze:http://olimp.pq.pl/plik.pdf - spece od filmów, polećcie mi kilka fajnych tytułów z tego spisu (trochę już widziałem, ale chętnie obejrzę kolejny raz). Coś muszę sobie obejrzeć :P
Tak na szybko:

ZYCIE ZA ZYCIE
URODZONY 4 LIPCA
UNDERGROUND
TRAINSPOTTING
SIN CITY (moj ulubiony film)
MIASTO GNIEWU
EKSPERYMENT
BYLISMY ZOLNIERZAMI

+

te od Morrowa.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8755
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 gru 2011, 22:31

Nie lubię oglądać długich filmów, dlatego Skazanych czy Pulp Fiction nigdy nie widziałem, ale może się w najbliższym tygodniu skuszę. Na dziś chyba Święci [5 minut szukania], jednak nie, musiałem komuś pożyczyć :lol:

Dzięki za opinie :beer:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 gru 2011, 22:37

Dr.Football1 pisze:TRAINSPOTTING
Jeden z najlepszych filmów jakie kiedykolwiek widziałem. Jeśli jeszcze nie miałeś okazji cloner,to koniecznie nadrób zaległość. Warto.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”