SSC Napoli (zbiorczy) - Strona 13

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Napoli w lidze?

1-2
1
33%
3-4
1
33%
5-6
1
33%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2911

Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 lis 2011, 22:47

Napoli na mistrza :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lis 2011, 23:12

Nie wiem co się dzieję w Napoli, ale chyba balonik został za bardzo napompowany przed sezonem. W tamtym roku grali bardzo regularnie ogrywając średniaków i dołu tabeli. Dość długo walczyli o Scudetto, ale ostatecznie dali dupy na własne życzenie, bo mieli naprawdę sporę szanse na utarcie nosa Milanowi i Interowi. W tym roku zaliczyli już sporo wpadek i już mają 7 punktów straty do bardzo regularnych Lazio i Udinese. Forma jest słaba i wyniki w LM troszkę zaciemniają grę Napoli w Lidze. Coraz bardziej jestem przekonany, że będzie im baaardzo ciężko zakwalifikować się do przyszłorocznej LM. Kadrę mają wąską i wypadnięcie jednego z podstawowych graczy formacji ofensywnych sporo ich kosztuje. Za niedługo dojdzie Puchar Włoch na wiosnę nadal będą grać w europejskich pucharach. Coś nie gra.

Słabiutki w tym sezonie jest Hamsik i bardzo nieregularny. Nie wiem co za tym stoi, może motywacja. Dwa sezony temu pisałem, że Marek musi jak najszybciej odejść z Napoli, bo tam już więcej się nie rozwinie, ale on woli chyba być wielką rybą w małym stawie. Szkoda, bo potencjał chłopak ma, ale jest cholernie nieregularnie i znika bardzo często w meczach.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 lis 2011, 0:45

mete pisze:Nie wiem co się dzieję w Napoli, ale chyba balonik został za bardzo napompowany przed sezonem
Napoli gra w LM i prawdopodobnie awansuje z megaciężkiej grupy, to musi się w jakiś sposób odbić na lidze. Potyczki z Bayernem czy ManCity musiały ich kosztować mnóstwo sił, których później brakowało w Serie A. W zeszłym sezonie grali w Lidze Europejskiej, to zupełnie inna para kaloszy i Napoli mogło się skupiać niemal zupełnie na krajowych rozgrywkach, co przekładało się na wyniki. Teraz walczą na dwóch frontach, to nie jest łatwe.
BTW, przetarłem oczy ze zdumienia gdy po powrocie z roboty wyczytałem o dwóch bramkach Pandeva. Po obejrzeniu ich przetarłem oczy raz jeszcze. Rok wcześniej w Interze nie umiał trafić do pustej bramki, teraz wychodzą mu mierzone strzały prawą :!: nogą, sytuacyjne uderzenia z półobrotu... Bądź człowieku mądry :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 gru 2011, 22:50

Piekna chwila. Przed rozpoczeciem rozgrywek bylem chyba jedynym,ktory stawial na awans Azzurrich. Niesamowita prace wykonuje tam Walter Mazzarri. Brawo,brawo i jeszcze raz brawo !

Marek Hamsik - nie ogarniam tego chlopaka. Moze grac totalne lajno,a i tak niemalze w kazdym meczu walnie gola albo asyste. Fenomen.

Lavezzi jest w niesamowitej formie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 gru 2011, 22:51

Fajnie, że Napoli awansowało. Włochy mają 3 ekipy w fazie pucharowej. Napoli IMHO w tym sezonie swoim stylem gry namiesza znacznie więcej w Europie niż w Serie A.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 07 gru 2011, 22:51

Nie jedynym doktorku :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 gru 2011, 12:31

Dr.Football1 pisze:Piekna chwila. Przed rozpoczeciem rozgrywek bylem chyba jedynym,ktory stawial na awans Azzurrich. Niesamowita prace wykonuje tam Walter Mazzarri. Brawo,brawo i jeszcze raz brawo !
Myślę, że każdy z fanów Calcio mocno w nich wierzył, ale musisz przyznać, że mimo wszystko szanse na awans od City mieli trochę mniejsze.

Teraz pytanie kogo dostaną w fazie pucharowej. Znów najgorszy możliwy scenariusz (Hiszpanie) czy może w ramach zadośćuczynienia za koszmarnie mocną grupę Apoel na przykład. :wink:

A Hamsik to niech się weźmie za robotę! Niby 4 gole strzelił, ale mimo wszystko bardzo średni sezon rozgrywa. Mnie na chwilę obecną Marek rozczarowuje. Cavani się rozwija w tempie ekspresowym, a on jakby stoi w miejscu w ostatnim czasie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 gru 2011, 12:37

A Hamsik to niech się weźmie za robotę! Niby 4 gole strzelił, ale mimo wszystko bardzo średni sezon rozgrywa. Mnie na chwilę obecną Marek rozczarowuje. Cavani się rozwija w tempie ekspresowym, a on jakby stoi w miejscu w ostatnim czasie.
Ale w Marku najlepsze jest to,ze kiedy ma forme to strzela i asystuje,a kiedy jej nie ma...to robi dokladnie to samo :lol: Teraz w Neapolu za wrazenia artystyczne odpowiedzialny jest Lavezzi,ktory ostatnio strasznie mi imponuje.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 gru 2011, 12:42

Wiem, że Marek ma taką dziwną cechę, ale do jasnej cholery, on może być jak Lampard. A czy widział ktoś kiedyś Lamparda snującego się przez cały mecz po boisku nie biorąc na siebie ciężaru gry? Marek zbyt często nie potrafi się przebić na pierwszy plan w ostatnich miesiącach, a że to już jest naprawdę doświadczony zawodnik (ponad 150 spotkań dla Napoli) należy od niego tego wymagać.

A Lavezzi to mi zawsze cholernie imponował. Nie mogę przeboleć, że El Pocho nie potrafi strzelać bramek. Tak by był w pierwszej 5 napastników na świecie. No, ale i teraz jego wkład w grę tej drużyny jest nie do przecenienia.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 gru 2011, 21:13

Boziu kochana. Jakim cudem Marek nie trafil z 2 metrow do pustej bramki :boje się: Pudlo roku...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2286
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 gru 2011, 21:13

Pudło roku Hamsika, niewiarygodne.

Na razie Derby Słońca pełną gębą, bardzo dobry mecz.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 941

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 18 gru 2011, 21:14

Hamsik pracuje na transfer do Milanu, mógłby spokojnie zluzować Robinho pod bramką przeciwnika :lol: Te strzał był "mocny" :)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 990
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 18 gru 2011, 21:22

Dajcie panowie jakiś link :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 gru 2011, 21:23

wloski pisze:Dajcie panowie jakiś link :)
Tu masz w cholere:

http://www.streamhunter.tv/

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2286
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 gru 2011, 21:38

Świetny mecz, mogło być 2:2 nawet, sporo sytuacji, obie drużyny do defensywy nie przykładają wielkiej wagi.

Mam overa zagranego, liczę, że wpadną jeszcze gole, ale Lavezzi, Hamsik, Lamela czy też Osvaldo muszą być skuteczniejsi, ponadto niewidoczny Cavani.Bardzo dobre wrażenie po pierwszej połówce, z niecierpliwością czekam na drugą część meczu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”