Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 121

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 gru 2011, 16:25

uwierzę jak zobaczę, póki co nie wierzę, bo nie chce się rozczarować. Oczywiście takie wypożyczenie byłoby znakomite, pewnie bym mecze ze łzami w oczach oglądał :P
Magnum pisze:34-letni napastnik od kilku dni trenuje już z zespołem prowadzonym przez Arsene Wengera.
z tego co ja wiem to trenuje od kilku tygodni, a nie dni.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 gru 2011, 16:28

z tego co ja wiem to trenuje od kilku tygodni, a nie dni.
No wlasnie, to tez jest niescislosc, ale w oryginalnym artykule w The Times pisza o tygodniach, nie wiem skad Eurosport wzial dni.
uwierzę jak zobaczę, póki co nie wierzę, bo nie chce się rozczarować. Oczywiście takie wypożyczenie byłoby znakomite, pewnie bym mecze ze łzami w oczach oglądał :P
Ja tez, najlepiej juz 1 stycznia zeby z Leeds zagral :P ale masz racje, lepiej sie nei nastawiac bo potem bedzie wielki rozczarowanie

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 gru 2011, 18:49

Oj, powrót Henry'ego do Londynu byłby fajną sprawą, choćby na cztery mecze, ale piękne byłoby jego pożegnanie z europejską piłką. Jeszcze tak zobaczyć Becksa z Diabłem na piersi i można byłoby umierać :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 gru 2011, 19:02

Na dodatek Arsenal gra z Manchesterem w styczniu. Fajnie byłoby zobaczyć Heńka w naszych szeregach, a w MU Beckhama. :o

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 gru 2011, 19:17

Też bym chciał zobaczyć jeszcze kiedyś Beckhama w koszulce MU ale taka opcja zwyczajnie niestety nie istnieje IMO. Ferguson nie kieruje się sentymentami, prędzej wydałby 15 mln funtów na jakiegoś perspektywicznego dzieciaka niż ściągnął Becksa na OT. Może w przyszłości, do sztabu, kto wie, ale na boisku to nierealne. To jedna kwestia, druga jest taka, że na niedobór skrzydłowych nie narzekamy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 gru 2011, 3:06

Dość prawdopdobne jest to, że 24-letni reprezentant USA Tim Ream dołączy do Boltonu. Miałby zastąpić Gary'ego Cahilla. Ream skończył drugi sezon w New York Red Bulls gdzie zaimponował wielu. Ogólnie to najpierw łączyli go z Arsenalem, ale to raczej bzdury były :lol: Wydaje się, że Bolton jest dużo bardziej realnym kierunkiem.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 31 gru 2011, 3:18

Beckham jest od ponad tygodnia dogadany z PSG. Na początku stycznia podpisuje kontrakt na 1,5 roku i w tym okresie ma zarobić w okolicach 13-15 mln. euro.
Ruch typowo marketingowy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 sty 2012, 10:35

Przenoszę z tematu Liverpoolu:
red85 pisze:A transfer Jonesa to co ? ;)
Z drugiej strony można jednak wytknąć niewypał z Youngiem i bardzo niepewnego bramkarza. Brakuje też na pewno O'Shea, ale to wynika z kontuzji w linii defensywnej, więc mimo wszystko nie uważam tego transferu za błąd. Na pewno z kupnem piłkarzy trafił Manchester City, bo zarówno Gael Clichy, Samir Nasri jak i Sergio Aguero okazali się prawdziwymi wzmocnieniami. A taki Aguero nie kosztował ich więcej niż...Andy Carroll. Jak ktoś wspomniał Tottenham naprawdę trafił w dziesiątkę wypożyczając Adebayora i kupując Scotta Parkera. Liverpool to wiadomo, wszystko zostało powiedziane. Ze wszystkich transferów najlepsze były ten najtańszy (Jose Enrique) i darmowy (Craig Bellamy). Aston Villa na pewno jak na swoje możliwości też wzmocniła skład bo Given, Jenas i Hutton to podstawowi gracze i tylko N'Zogbia zawodzi. Jeszcze wyróżniłbym za transfery Sunderland: obrona bardzo wzmocniona Brownem i O'Shea a i Bendtner nie gra najgorzej. Do tego jeszcze Sebastian Larsson, który zaliczył trzy asysty i strzelił pięć goli. Całkiem przyzwoicie. Ferdinand, Wright-Phillips, Joey Barton i Armand Traore też wydają się dobrymi posunięciami dla QPR. O Newcastle już było pisane - czapki z głów.

P.S. Znowu się wkręcam w Premier League w zimie. :lol:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 sty 2012, 10:48

Newcastle jak na siebie to świetne, genialne mercato :D , ale dwa minusy według mnie:
1. Santon, co się z nim dzieje, kontuzja, czy się aklimatyzuje ? poza tym to raczej prawy obrońca IMO ?
2. Brak klasycznego lewego defensora po stracie Enrique, chociaż Taylor daje radę

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 sty 2012, 10:56

Z drugiej strony można jednak wytknąć niewypał z Youngiem i bardzo niepewnego bramkarza.
Young to niewypał ? Zaliczył 13 spotkań (1o od pierwszych minut), gdzie strzelił 2 bramki i zaliczył 6 asyst. Całkiem niezły wynik jak na niewypał transferowy, który w ostatnim czasy zmaga się z kontuzjami.

Komiczne wydaje się nazywanie Young niewypałem, a następnie chwalenie City za transfer Nasriego.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 04 sty 2012, 12:07

No rzeczywiście Nasri to nie jest dobry przykład. Nie przekonasz mnie natomiast, że 2011 rok pod względem transferów należał do udanych w MU :>.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2451

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 sty 2012, 12:25

Komiczne wydaje się nazywanie Young niewypałem, a następnie chwalenie City za transfer Nasriego.
Czy komiczne? Young zagrał dobre mecze z Arsenalem gdzie miał Jenkinsona czy Tottenham bez środka pola. od października czy listopada nie zagrał ani jednego dobrego meczu, brak asyst, goli, dośrodkowań, ba nie umie przedryblować żadnego rywala i kosmiczne jest to że tłumaczysz to kontuzjami bo gry miał dość i bez kontuzji a kosztował sporo.Nie wypałem nie jest ale na pewno nie jest wśród najlepszych transferów PL w tym roku.

No jak mówiłem od końca września nie zapisał żadnej asysty ani gola na swoje konto w 9 spotkaniach.
Paźdzernik i listopad miał zdrowy, jedynie w grudniu trochę pochorował.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 12:39 przez League, łącznie zmieniany 2 razy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 sty 2012, 12:30

Emdzej troszke pojechałes z Youngiem musze Ci przyznac, bo z jednej strony nazywasz go niewypałem az drugiej chwalisz tutaj Nasriego ktory sie totalnie nie odnajduje w City i miewa mase slabiutkich meczy.

Young miał kapitalny poczatek sezonu tak do meczu ze Stoke, potem mial slabe ,dobre mecze i przyszly kontuzje,jednak niewypał...no litości.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 sty 2012, 12:46

Pewnie, że komiczne. Bo Nasri podczas swojej przygody z City ani przez chwilę nie był tak ważny dla tej drużyny jak Young dla nas na początku. Później przyszedł słabszy okres, kontuzja (bodaj na początku listopada) i nawet nie zdążył na dobre wrócić jak przypałętał się kolejny uraz. Nazywanie go niewypałem, a z drugiej strony chwalenie nie grającego wcale lepiej, a o 10 mln droższego Nasriego, jak dla mnie jest komiczne.

Co do transferów to standardowo ocenię po dłuższym okresie czasu. Na chwilę obecną jestem zadowolony.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sty 2012, 13:00

obaj zawodzą i taka jest prawda. Young kapitalnie zaczął sezon, z Arsenalem 2 gole i 3 asysty, co prawda AFC był rozbity, masa kontuzji i głęboki kryzys, ale te bramki Younga nie były z metra do pustej bramki, tylko w okienka celował :lol: jednak Anglik grał znakomicie tylko w pierwszych kilku kolejkach, a potem w kilkunastu kolejnych bez gola czy asysty. Narobił apetytu na początku i spuścił z tonu, choc oczywiście kontuzje mu nie pomagają.
Nasri tez miał świetny początek, bo już w pierwszym meczu 3 asysty zaliczył, a potem jeszcze świetny mecz z Blackburn chyba i to by było na tyle. Ostatnio gra bardzo słabo, czesto nie łapie sie do skladu, siedzi na ławce. Nie licytowalbym sie tutaj który gra lepiej, bo obaj zawodzą w moim przekonaniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”