Liverpool (zbiorczy) - Strona 369

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 20 gru 2011, 22:16

Krytykujesz moje wycieczki osobiste, a sam robisz to samo. Hipokryzja w najczystszej postaci.
Nigdy w życiu. Po prostu zmodyfikowałem trochę Twój nick, aby nadać dyskusji dramaturgii i kolorytu.
Ty pomyśl, zanim dasz komuś dożywotniego bana.
Myślę, że swoim aktorstwem i boiskową postawą (mam na myśli jego cwaniactwo i smykałkę do oszukiwania) Suarez zasłużył na potężną kare. Dożywotnia kara to może rzeczywiście przesada, ale długi ban nauczyłby tego piłkarza profesjonalnego podejścia do wykonywanego zawodu.
Rozumiem Maciek, że Damian nie jest już twoim ziomkiem?
Damian jeszcze ma szansę pójść drogą Syna Marnotrawnego i wrócić na rodzinne łąki.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 gru 2011, 22:18

Daaaamian pisze:Dla kogoś, kto nazywa Suareza pseudo-profesjonalistą to na pewno nie jest przesada. Odnieś się jeszcze do tego:
Tak nazwałem go w ten sposób, wiesz dlaczego i nawet wyjaśniłem Ci to. Nie odniosłeś się wtedy do mojego wyjaśnienia, więc sądzę, że zaakceptowałeś je.
http://www.pilka.pl/forum/anglia/liverp ... do#p623649
Daaaamian pisze:Dla kogoś, kto nazywa Suareza pseudo-profesjonalistą to na pewno nie jest przesada. Odnieś się jeszcze do tego:
Niestety jeśli Damian twierdzisz, że to jakiś spisek i LS nie zasłużył na karę, to sorry ale wg mnie musisz jeszcze dojrzeć do pewnych spraw.
Chyba wiesz co to rasizm, prawda? Napisałem Ci już, że wg mnie nawet dyskusja o wysokości kary w tym przypadku jest nie na miejscu. Jeżeli
Daaaamian pisze: "negrito"
w kierunku Evry może mieć wiele znaczeń, to chciałbym zobaczyć jak Suarez wypowiada je w kierunku Glena Johnsona. Ciekawe czy odebrałby to w sposób pieszczotliwy?

Daaaamian ta dyskusja nie ma sensu. Suarez dostał karę, sam wiesz co powiedział, więc nic tego nie zmieni.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 gru 2011, 22:21

:rotfl:

Podstawa tego że FA się tym zajeła jest raport Marrinera i to na podstawie tego raportu FA zajęła się tą sprawa. Oj widze że po takiej argumentacji i odwołaniu Suarez juz moze jechać na wakacje

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 gru 2011, 22:21

Red jak zwykle musi przy okazji napisać coś na temat kibiców Liverpoolu. Jakieś kompleksy? Naprawdę mógłbyś to sobie darować.
Wybacz Damianie, ale zachowanie liverpoolczyków podczas tej całej zabawy było tak żenujące, że trudno o tym nie wspominać.
Tak mi się jeszcze przypomniały zeznania Suareza, który stwierdził, że oburzenie Evry zdziwiło nawet jego kolegów z drużyny, którzy również tak na niego mówią.
To tylko słowa Suareza. Nikt z obozu United tego nie potwierdził, nikt nawet nie wypowiadał się na temat tego całego indycentu. I tak powinien zachować się obóz Liverpoolu.

Karajmy zawodników za wulgarne słowa na boisku :lol: Viva Liverpool :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 gru 2011, 22:22

Marco_Van_Basten pisze:Dożywotnia kara to może rzeczywiście przesada, ale długi ban nauczyłby tego piłkarza profesjonalnego podejścia do wykonywanego zawodu.
Podobnie jak setki innych zawodników.
Marco_Van_Basten pisze:Po prostu zmodyfikowałem trochę Twój nick, aby nadać dyskusji dramaturgii i kolorytu.
Mogłeś to sobie darować.
bartbuks pisze:Daaaamian ta dyskusja nie ma sensu. Suarez dostał karę, sam wiesz co powiedział, więc nic tego nie zmieni.
Bardziej chodziło mi o fragment ze spiskiem i moim dojrzewaniem do pewnych spraw.
bartbuks pisze:Ciekawe czy odebrałby to w sposób pieszczotliwy?
Raczej się nie dowiemy. :wink:
MGiggs pisze:Podstawa tego że FA się tym zajeła jest raport Marrinera i to na podstawie tego raportu FA zajęła się tą sprawa.
A nie oskarżenia Evry?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 20 gru 2011, 22:22

Obrazek

Proszę, oto obrazek z zaistniałej sytuacji, przeanalizujcie ustawienie warg Suareza a wtedy uzyskacie jasny i klarowny obraz tego co Luis mógł powiedzieć do Evry. Czas - START :!:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 gru 2011, 22:26

Daaaamian pisze:Bardziej chodziło mi o fragment ze spiskiem i moim dojrzewaniem do pewnych spraw.
bartbuks pisze:Chyba nie wierzysz w jakieś teorie spiskowe typu bo Evra jest z United.
Nie napisałem, że traktujesz to jak spisek, tylko zapytałem. Powiem Ci tak. Suarez w pewnym stopniu stał się ofiarą własnej głupoty. Nawet jak jest prowokowany, to nic nie tłumaczy idiotycznych reakcji.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 gru 2011, 22:29

Wydaje mi się, że na załączonym obrazku Suarez wychwala umiejętności piłkarskie Evry i zaprasza go na kolację po meczu. Mogę się mylić.
bartbuks pisze:Suarez w pewnym stopniu stał się ofiarą własnej głupoty.
W pewnym sensie tak. Nieodpowiedzialne zachowanie, bo wiadomo, że rasizm na stadionach jest niedopuszczalny.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 20 gru 2011, 22:31

Daaaamian pisze:
Marco_Van_Basten pisze:Dożywotnia kara to może rzeczywiście przesada, ale długi ban nauczyłby tego piłkarza profesjonalnego podejścia do wykonywanego zawodu.
Podobnie jak setki innych zawodników.
Wszystko się zgadza, pełna zgoda. Tylko bądźmy szczerzy - mało który gracz symuluje na taką skale jak Dracula z Liverpoolu. Zresztą moim skromnym zdaniem nurkowanie i boiskowe oszustwa powinny być nagradzane długimi banami oraz karami finansowymi ponieważ zabija to ducha gry. Zresztą to jest kwestia na osobną rozmowę.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 gru 2011, 22:33

Nie chce mi się tego szukac, sprawa była taka że Evra z Suarezem toczyli boje i ten co chwile coś rasistowskiego do niego mówił, raz była sytuacja że marriner podszedł do nich a Suarez cos wypalił. Marriner o tym napisał w raporcie.Koniec i kropka.Evra wydał tylko oswiadczenie po meczu i powiedzał że wszystko słyszał sędzia. Dlatego to całe oświadczenie jest do dupy i lepiej nie podważajcie słów sędziego z FA bo wiadome jak to się zakonczy. Jest słowo przeciwko słowu plus potwierdzenie racji Evry w protokole Marrinera.

Jeżeli tak Damian podchodzisz do spraw to możesz dozna wielu nieciekawych momentów w życiu czego Ci nie życze

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 gru 2011, 22:36

Marco_Van_Basten pisze:Wszystko się zgadza, pełna zgoda. Tylko bądźmy szczerzy - mało który gracz symuluje na taką skale jak Dracula z Liverpoolu. Zresztą moim skromnym zdaniem nurkowanie i boiskowe oszustwa powinny być nagradzane długimi banami oraz karami finansowymi ponieważ zabija to ducha gry. Zresztą to jest kwestia na osobną rozmowę.
Mówimy o upadaniu bez kontaktu z rywalem?
MGiggs pisze:Jeżeli tak Damian podchodzisz do spraw to możesz dozna wielu nieciekawych momentów w życiu czego Ci nie życze
Tak tzn. jak?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 gru 2011, 22:39

Daaaamian pisze:Mówimy o upadaniu bez kontaktu z rywalem?
I także o notorycznym szukaniu korzyści wywodzącej się z kontaktu z rywalem. Wiesz takie cyrki jak Gilardino w meczu z Celtikiem, to zakrawa o bana na pół sezonu. Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 20 gru 2011, 22:40

To zemsta czarnuchow za Ghane.

:D

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 gru 2011, 22:41

Że bardzo emocjonalnie podchodzisz do sprawy i bardzo selektywnie oceniasz argumenty.Jestem wręcz pewny że w odwrotnej sytuacji ( np berba jonhson) miałbyś zupełnie inne argumenty. Smieszy mnie to że każdy pisze o oskarżeniach Evry kiedy to wszystko zaczeło się od raportu pomeczowego Marrinera. Jeżeli się okaże żę Marriner to potwierdził to Wam mogą dowalić ża kłamstwo bo FA nie lubi jak siędz jedzie po czarnych.

Dodam że również chciałbym zobaczyć raport z FA oraz marrinera, jak najbardziej.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 gru 2011, 22:45

W sumie nie przypominam sobie, by Suarez padał bez kontaktu z przeciwnikiem. Prawdą jest jednak, że niejednokrotnie wystarczał mu niewielki kontakt, do tego, by paść na murawę. Prawda jest też taka, że ostatnio nawet kiedy był faulowany, to sędziowie nie reagowali (co również jest efektem nieodpowiedzialnego zachowania Luisa, podobnie jak ta kara).
MGiggs pisze:Że bardzo emocjonalnie podchodzisz do sprawy i bardzo selektywnie oceniasz argumenty. Jestem wręcz pewny że w odwrotnej sytuacji ( np berba jonhson) miałbyś zupełnie inne argumenty.
Może i zbyt emocjonalnie, taki już jestem. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że selektywnie oceniam argumenty i w odwrotnej sytuacji zachowałbym się odwrotnie. To wyłącznie Twoje przypuszczenia.
MGiggs pisze:Jeżeli się okaże żę Marriner to potwierdził to Wam mogą dowalić ża kłamstwo bo FA nie lubi jak siędz jedzie po czarnych.
Nie sądzę, by klub ryzykował zwiększeniem kary.
MGiggs pisze:Dodam że również chciałbym zobaczyć raport z FA oraz marrinera, jak najbardziej.
Przynajmniej tutaj się zgadzamy. :wink:
Maciek (interista) pisze:To zemsta czarnuchow za Ghane.
FA da Ci bana. :P
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 23:17 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”