Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 672

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 gru 2011, 17:58

Liczę, że Estigarribia mnie nie będzie dzisiaj drażnił, moje oczy będą skierowane głównie na niego ;) liczę na dobre widowisko, odwrotne do wczorajszego meczu Milanu ;) panowie przed telewizory i zaczynamy!

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6611

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 gru 2011, 18:50

Esti do zmiany. Nie dla tego, że gra słabo, ale jest niewidoczny, widziałbym Gaccheriniego za Paragwajczyka. Udinese jest do ogrania, ale też trzeba się pilnować, bo ich kontry są bardzo szybkie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 gru 2011, 18:52

Jest drobna przewaga, więc i szanse nawet na zwycięstwo są w drugiej połowie są :D
Na razie najlepszy na boisku Pirlo. Dokładnie gra mimo nieustannej presji Abdiego, sporo zaliczył też odbiorów.

Tak ogólnie to gdyby JUVE lepiej utrzymywał się przy piłce na połowie rywala (wyraźnie brakuje Vucinicia, bo Pepe i Matri za mało widzą co się dzieje naokoło nich) to by było naprawdę dobrze. No, ale mimo wszystko jest nieźle, bo obrona działa dobrze, Udine nie dochodzi do strzałów w ogóle.
Teraz Pepe dać na lewą, a u boku Matriego niech zagra Quaglia i jedziemy po gola!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 gru 2011, 18:57

Pepe nieustępliwy jak zawsze, cieszę się, że załapał taką formę. Matri się odpala, ale często nie ma z kim pograć dlatego też jestem za wstawieniem drugiego napadziora. Poza tym od paru meczy stwierdzam, że potrzeba nam pewniaka na ataku bo tam ostatnio marnie to wygląda. Oczywiście Juve bramki strzela, ale najwięcej mają pomocnicy. Boriello odpada w mojej taktyce w przedbiegach :P poza tym mecz fajny, szybki, ale straszne jest to przewracanie z obu stron. Niszczy widowisko bo wiele z nich to głupie symulki :roll: Esti tak jak mówiłem jednak drażni bo albo pięknie się odpali (podanie do Marchisio) albo bez sensu biega nic nie wnosząc do gry. No nic trzeba czekać na drugą połowę i mieć nadzieję, że Conte odpowiednio ich zmotywuje ;)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 gru 2011, 19:02

Esti tam ma za zadanie pilnowac Bastę i wychodzi mu to dobrze. Udinese całkowicie zneutralizowane w ofensywie. Najmniej pewny z obrony jest Giorgio niestety.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 gru 2011, 19:04

maciek_88 pisze:Esti tam ma za zadanie pilnowac Bastę i wychodzi mu to dobrze. Udinese całkowicie zneutralizowane w ofensywie. Najmniej pewny z obrony jest Giorgio niestety.
Przede wszystkim powinien grać do przodu, a nie bronić z tyłu ;) ewentualnie to i to

Zapomniałem dodać, że znowu jest cholernie dużo niecelnych podań. Zna ktoś statystyki jak to wygląda % w meczach?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 gru 2011, 19:22

Zapomniałem dodać, że znowu jest cholernie dużo niecelnych podań. Zna ktoś statystyki jak to wygląda % w meczach?
(L)oczkerson już bodajże podawał link: http://www.whoscored.com/

Świetna strona. Są nawet statystyki live i wiele ciekawych rzeczy. Na ten moment najlepiej podającym graczem z pola jest Bonucci (90% celności).

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 gru 2011, 19:27

Swietna ta strona mete :shock: Duzo meczow live tak tam daja ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 gru 2011, 19:29

Swietna ta strona mete :shock: Duzo meczow live tak tam daja ?
Wydaje mi się, że tak. Przynajmniej te ważniejsze. Milanu są dość często, bo na te zwracam najwięcej uwagi. Większość piłkarzy ma również swoje indywidualne statystyki z całego sezonu i określane na ich podstawie mocno strony, itp., ale to sobie pewnie już sam obczaisz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 gru 2011, 19:31

Właśnie ją oblukałem i zagłębię się w nią po meczu, ale statystyk jest od cholery :) dzięki mete i (L)oczkerson ;) co do meczu to całe szczęście Matri zszedł bo już nie dawałem rady. Sam musi wyciągać wnioski ze swoich meczy. Ewentualnie bym wprowadził Quagia jako drugiego napastnika, ale przy stanie 0:0 z taki rywalem nie można wszystkiego stawiać na jedną kartę. Najgorsze jest to, że Juve gra słabo w drugiej połowie, a to właśnie teraz powinni dominować :?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 gru 2011, 19:58

Zabrakło nam potencjału w ataku. No, ale to od dawna znany problem. Matri dziś strasznie niedokładny. Masa niewykonanych podań, gdy musiał wręcz odegrać do partnera w obiecującym momencie. Esti również bardzo marnie, a jak w końcówce przez niego poszła kontra 4 graczy Udine na naszych trzech to już w ogóle. Dwa najsłabsze elementy dziś.

No, ale przynajmniej organizacja obronna wyglądała dobrze.

A jeśli chodzi o stronkę to każdy mecz w czołowych ligach spisują. Tylko dystansów brakuje.

Niepokonani! JUVE jest jedynym zespołem w czołowych ligach, który do tej pory nie przegrał meczu! No, ale z drugiej strony remisów na początku sezonu było o jakieś 2-3 za dużo. No, ale ciężko oczekiwać by zespół był super poukładany od pierwszego meczu przy takich zmianach.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 gru 2011, 20:01

Juve naprawdę grało 3-5-2 czy to tylko tak na papierze wyglądało?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 gru 2011, 20:03

http://soccernet.espn.go.com/gamecast?i ... .1&cc=5739

tu możecie znaleźć statystyczną pozycję zawodników. Wystarczy wejść w tactical formation i następnie wybrać averange position.

3-5-2 jak w mordę strzelił.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 21 gru 2011, 20:03

(L)oczkerson pisze:Niepokonani! JUVE jest jedynym zespołem w czołowych ligach, który do tej pory nie przegrał meczu! No, ale z drugiej strony remisów na początku sezonu było o jakieś 2-3 za dużo. No, ale ciężko oczekiwać by zespół był super poukładany od pierwszego meczu przy takich zmianach.
Faktycznie. Bilans 9-7-0 wygląda ciekawie, ale nie bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 gru 2011, 20:12

Jestem teraz wręcz pewien, że Estigarribia nie powinien wychodzić w podstawowym składzie. W drugiej połowie zastanawiałem się czy w ogóle jeszccze gra czy przeoczyłem zmianę, porażka. Juve nie zagrało źle, ale zdecydowanie więcej się spodziewałem po nich w drugiej połowie. Przeciwnik trudny, passa Udine przerwana, ale kolejny remis aż boli. Tak cholernie brakuje skuteczności i celności podań, że aż stwierdzę, że nie jesteśmy póki co gotowi na scudetto. Trzeba jeszcze trochę dopracować, ale i tak jest super w porównaniu do tego co mieliśmy w ostatnich sezonach :D będzie styczeń, będzie okienko i być może będą fajne transfery. Poza tym kolejny raz statystyki nie grają roli bo to, że ostatnio ogrywaliśmy Udine oznacza, że nie byli w formie, a teraz walczyliśmy z nimi na szczycie więc remis prawqie jak zwycięstwo :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”