Liverpool (zbiorczy) - Strona 372

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 gru 2011, 15:51

Za oszukiwanie. :lol:

Redaktorem na lfc.pl może być teraz praktycznie każdy, także obniżający się poziom strony przestaje mnie dziwić.

Edit:

Obrazek

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 21 gru 2011, 19:35

No, powyższe zdjęcie jednoznacznie daje nam odpowiedź czy pan Suarez mógł stosować rasistowskie inwektywy przeciwko panu Evrze. Myślimy: "No przecież nie mógł! W końcu ma focie z małym murzyniątkiem." Argument zdaje się nie do odparcia. No, ale. Właśnie, ale. Z drugiej strony kiedyś też udowodniłem że oskarżony, przynajmniej podświadomie, jest rasistą.

A tak na poważnie to muszę przyznać, że nie sympatyzuje z klubem Liverpool FC i panem Suarezem, mimo to jednak sądzę, że ośmiomeczowe zawieszenie to kara zdecydowanie za wysoka. Nawet jeśli jego wina jest udowodniona ponad wszelką wątpliwość. Oczywiście część z nas myśli o tym, że zasłużył i mają poniekąd rację. Również mam świadomość jak często ów jegomość pada w śmiertelnej agonii niczym rażony piorunem przy najmniejszym kontakcie z przeciwnikiem i za to powinno się surowo karać. No, ale to oddzielna kwestia. Powinno się go za to karać w odrębnych postępowaniach. -Ale to temat na inną dyskusję. W każdym bądź razie jestem lekko zaskoczony, z drugiej strony rozbawiony, a z trzeciej zmieszany i zniesmaczony. 8 banów za wyzwiska to zdecydowanie za dużo. I nie chodzi o to, że jestem rasistą, bo nie jestem, ale kara jest nieproporcjonalna. Tak surowo powinno się karać wyjątkowo brutalne i głupie faule, albo co już chyba kilkakrotnie było proponowane w tym temacie - wyjątkowo niesportowe symulacje, które często mają znacznie bardziej dalekoidące konsekwencje niż obelga 'negrito' (cokolwiek to znaczy i jakikolwiek ma sens).

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 gru 2011, 20:44

Robi się coraz zabawniej. Kopacze LFC jakieś oświadczenia piszą, wychodzą na rozgrzewkę w koszulkach z podobizną Suareza :lol:

A jeszcze bardziej żenujące jest zachowanie liverpoolczyków. Nie będę pisał o nikczemnych epitetach padających w naszą stronę, ale to z drugiej strony zabawne - niby tak pamiętają tragedię United w Monachium, a jakoś zapominają, że niby ta "nasza" FA odegrała w tym dramacie znaczącą rolę. Chociażby dali nam 10 mistrzostw to i tak swoich win nie odkupią. Nie wspominającjuż o co najmniej kilku dziwacznych banach jakie dostaliśmy w ostatnich latach - Ferdinand x2(napastnik WOlves który rzekomo dostał z łokcia nawet się za nim wstawiał, a Rio i tak został zawieszony), Evra, czy Rooney. Ale tak - mamy swoich ludzi w fa :lol:

edit

nie, to nie moze byc prawda :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 21 gru 2011, 21:13

Suarez song śpiewane przez 8 minut, fajna sprawa :)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 gru 2011, 21:14

Dajcie jakiś link.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 21 gru 2011, 21:19

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 gru 2011, 22:00

metol pisze:No, powyższe zdjęcie jednoznacznie daje nam odpowiedź czy pan Suarez mógł stosować rasistowskie inwektywy przeciwko panu Evrze. Myślimy: "No przecież nie mógł! W końcu ma focie z małym murzyniątkiem." Argument zdaje się nie do odparcia. No, ale. Właśnie, ale. Z drugiej strony kiedyś też udowodniłem że oskarżony, przynajmniej podświadomie, jest rasistą.
Ja wiem, że to ironia, ale i tak małe wyjaśnienie odnośnie tego zdjęcia - nie wkleiłem go, by stanowiło w pewnym sensie argument na korzyść Suareza. Nic z tych rzeczy. Jednak branie przez Suareza udziału w kampaniach na rzecz walki z rasizmem może być argumentem na jego korzyść i dobitnie pokazuje, że żaden z niego rasista. Dzisiaj kibice Wigan gwiżdżą na niego od początku spotkania, co jest absurdem.
metol pisze:A tak na poważnie to muszę przyznać, że nie sympatyzuje z klubem Liverpool FC i panem Suarezem, mimo to jednak sądzę, że ośmiomeczowe zawieszenie to kara zdecydowanie za wysoka.
metol pisze:8 banów za wyzwiska to zdecydowanie za dużo. I nie chodzi o to, że jestem rasistą, bo nie jestem, ale kara jest nieproporcjonalna. Tak surowo powinno się karać wyjątkowo brutalne i głupie faule, albo co już chyba kilkakrotnie było proponowane w tym temacie - wyjątkowo niesportowe symulacje, które często mają znacznie bardziej dalekoidące konsekwencje niż obelga 'negrito' (cokolwiek to znaczy i jakikolwiek ma sens).
Całkowicie się z tym zgadzam. Martin Taylor za brutalne złamanie nogi Eduardo pauzował 3 mecze, a Suarez za "negrito" ma pauzować osiem? Paranoja.

Fajne te koszulki z Luisem. :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 gru 2011, 23:51

Cóż... :-?

Jedynie do obrony i Reiny ciężko się przyczepić. Downing przechodził dzisiaj siebie samego, fatalny występ Anglika. Adam również beznadziejnie. Gdzie te jego rewelacyjne stałe fragmenty, którymi zadziwiał w barwach Blackpool? Fatalne rzuty różne, fatalne rzuty wolne i zmarnowany rzut karny. Bellamy po wejściu nie zrobił dosłownie nic. Znacznie lepiej wypadł Shelvey, z którego naprawdę mogą być ludzie. Suarez wywalczył karnego, ale ogólnie był strasznie chaotyczny i niedokładny. Słabiutki mecz w jego wykonaniu. Henderson całkiem nieźle. Był dokładny, nie tracił piłek i pokazywał się z dobrej strony w destrukcji. Fajnie, że Jordan gra na pozycji Lucasa. Maxi oprócz kapitalnego podania do Johnsona (niby Glen to nie napastnik, ale takie sam na sam należy bezwzględnie wykorzystać) w pierwszej połowie zupełnie niewidoczny, a na drugą chyba nawet nie wyszedł... cały on w sumie. Od Kuyta gorszy był chyba tylko Downing.

Jak się nie wykorzystuje sam na sam, karnego i kilku innych dogodnych sytuacji, to ciężko myśleć o zwycięstwie.

Jeszcze odnośnie wypowiedzi Reda - naprawdę dziwi Cię, że klub wspiera swojego zawodnika?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 gru 2011, 12:13

O mało nie umarłem ze śmiechu gdy to zobaczyłem :lol:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 25 gru 2011, 12:22

Podobno podczas jutrzejszego meczu z Blackburn na trybunach ma usiąść Luuk De Jong, który wymieniany jest jako potencjalne wzmocnienie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 gru 2011, 13:44

Dobre to? W życiu nie widziałem go w akcji.

Chodzą również słuchy, że chcemy Fernando z Porto za 15 mln funtów.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 gru 2011, 0:22

Daaaamian pisze:Dobre to? W życiu nie widziałem go w akcji.
Bardzo dobre. Miałeś okazję zobaczyć jego bramkę przewrotką, którą zapakował Wiśle. Jedno z najgorętszych nazwisk w Eredivisie, jak szukacie snajpera to myślę, że się nie zawiedziecie bo koleś jest niesamowicie regularny. Ma wszystko żeby podbić Europę, gorszy od Carrolla na pewno nie będzie :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 gru 2011, 0:50

Luuk de Jong ? Znakomity zawodnik. Dlaczego wszyscy najfajniejsi pilkarze ida do Prem :(

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 gru 2011, 0:56

Wiesz Doktoru najfajniejsza liga, najfajniejsi piłkarze, najfajniejsi kibice, ogólnie jest fajnie :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 gru 2011, 1:10

Morrow pisze:najfajniejsza liga, najfajniejsi piłkarze, najfajniejsi kibice, ogólnie jest fajnie
Ale na sukcesy w piłce reprezentacyjnej się to jakoś nie przekłada :smile2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”