Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 122

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 sty 2012, 14:41

Racja, z Nasrim zdecydowanie przesadziłem. Ale zdania co do Younga nie zmienię.
Nasri 2 gole i 7 asyst w 15 meczach ligowych, Young 2 gole i 6 asyst w 13 meczach. Statystyki zresztą mają porównywalne.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2451

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 sty 2012, 15:43

Ale zdania co do Younga nie zmienię.
Bo taka prawda. tyle kosztował i powinien zagrać dobrze więcej niż 4 razy. Miał sporo czasu na odbudowanie się, ale jak oglądam go od początku sezonu to za taką cenę skrzydłowy który nie może przejść żadnego zawodnika dryblingiem to nie jest super.Po prostu zwykły skrzydłowy na to wychodzi

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 sty 2012, 15:48

Bzdura, a nie prawda. Przychodził jako trzeci skrzydłowy i z początku zrobił ZDECYDOWANIE więcej niż od niego oczekiwano. Później spuścił z tonu, ale ogólnie jego postawę można ocenić na 7/10. Do transferowego niewypału mu daleko.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 04 sty 2012, 15:55

Nie przepadam za United, ale przyznam że Young nie jest niewypałem. Pomyślcie że United wyciągneło z AV Younga 18 mln euro, a Liverpool za dużo słabiej grającego Downinga 23 mln euro, czyli o 5 mln euro więcej.
Natomiast i tak kiedy mówimy o Young'u, Downingu i Macie to jednak: Downing<Young<Mata .
Nasri to kompletna porażka jak narazie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2451

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 sty 2012, 15:58

Bzdura, a nie prawda
Ta jasne. zagrał dobrze miesiąc i 7/10. A Nasri wg ciebie gorzej tak? bo grają podobnie.
nie zaginaj rzeczywistości.
Bo jak to jest że Nasri jest niewypałem a ma takie same statsy i Young jest lepszy? skoro nie daje żadnej kreatywności od 3 miesięcy.
z początku zrobił ZDECYDOWANIE więcej niż od niego oczekiwano.
Widocznie Ferguson wydaje gruby szmal na ławkę.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 sty 2012, 16:03

15 mln funtów za 26-cio reprezentanta Anglii to na Wyspach pikuś, a nie gruby szmal. Nigdy nie powiedziałem, że Nasri prezentuje się gorzej, a jedynie skomentowałem komiczne w moim mniemaniu stwierdzenie, że Young to niewypał, a Nasri to jak najbardziej dobry transfer(pomijając już nawet fakt, że Francuz był droższy).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 sty 2012, 16:17

Kamil_77 pisze:Nasri to kompletna porażka jak narazie.
:haha:

Kompletną porażką jest Twoj pobyt na forum.

Widze, że jest tutaj dużo ekspertów od ligi angielskiej. Tylko ciekawi mnie kto regularnie ogląda tych zawodników o których się wypowiada.
IMO Young nie jest niewypałem. Narobił sporo apetytu kibicom United na początku, potem przyszedł słabszy okres. To jest klasowy zawodnik, jeszcze pokaże na co go stać. Poki co nie prezentuje tego na co go stać, ale nazywanie go niewypałem jest naprawdę śmieszne. To samo tyczy się Samira.

Niewypałem można nazwać Downinga, chociaż nie lubie oceniac graczy po kilku miesiącach gry.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 sty 2012, 16:50

League pisze:Widocznie Ferguson wydaje gruby szmal na ławkę.
Przyszedł jako zawodnik do rotacji i nie było kłamstwem, że w momencie transferu był 3 w hierarchii skrzydłowym za Nanim, który jest jednym z najlepszych piłkarzy w całej PL i Valencią, który w drugiej połowie poprzedniego sezonu po kontuzji miał niesamowite pół roku i był jednym z naszych najlepszych graczy.

Moim zdaniem za wcześnie na definitywne oceny transferów, część z tych graczy nie przepracowała ze swoją drużyną pełnego okresu przygotowawczego, część nie osiągnęła pełnej sprawności po urazach.

Transfery MU w tej chwili oceniam pozytywnie. De Gea mimo klopsów był przez pewien okres czasu jednym z najlepszych w naszych szeregach, został wybrany nawet piłkarzem listopada MU. Daleko mu do klasy Edwina i sprostania oczekiwaniom jakie przed nim postawiono ale bramkarz to specyficzna pozycja i było pewne, że ten rok będzie czasem na adaptację do nowego kraju, ligi i innego stylu gry. Jones póki co sprawia bardzo dobre wrażenie, przychodził jako stoper i o dziwo, właśnie na tej pozycji poki co prezentuje się najsłabiej ale może być z niego kawał gracza w przyszłości i z taką myślą był sprowadzany.
Co do Younga to pisałem kiedy przychodził, że pewnego poziomu nie przeskoczy i w kontekście Europy pewnie wiele nam nie da ale na boiskach PL powinien brylować. Początek miał niesamowity i grał świetnie ale potem coś się zacięło, grał średnio albo słabo, doszły urazy i przed obecną kontuzją grał poniżej oczekiwań ale zdecydowanie za wcześnie na spisywanie go na straty a określanie go jako niewypał w moim przekonaniu jest błędem. W drugiej połowie sezonu mimo wszystko liczę na więcej z jego strony.

Pisanie o Nasrim jako niewypale to także IMO błąd, przy natłoku tylu kapitalnych piłkarzy, rotacji i kapitalnej formie Silvy, gwiazda Nasriego nieco zbledła i nie świeci tak jak w Arsenalu ale to tak dobry piłkarz, że w każdym momencie może odpalić i stać się najjaśniejszym punktem City. Kiedy gra nie jest też tak słaby jakby się wydawało, co prawda początek miał mocny i potem tak jak Young spuścił z tonu ale to jeszcze nie wszystko na co go stać. Sezon jest długi, decydujące rozstrzygnięcia dopiero przed nami i dopiero wtedy będzie czas na poważniejsze podsumowanie.

Z ostatecznym osądem Downinga też jeszcze się wstrzymam. Niewypałem można za to określić Carrolla.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 sty 2012, 20:43

Kto nam bronił kupować Younga na ławke, dzieki niemu LAV tak się zmobilizowal że od paru meczy wymiata na prawej stronie mówiac kolokwialnie.Young jeszcze duzo dobrego dla nas zrobi, niezgadzam sie tez z jego krytyka, bardzo podobala mi sie jego wspolpraca z Evra, nawet jak nie szlo ta 2 grala dobrze w przodzie a sam Young swietnie wspomagał w defensywie. Dla mnie transfer plus i bedziemy miec pocieche z niego na lata.Przy obecnej formie LAV nie ma zawodnika na swiecie ktory by go posadził na ławke a trzeba jeszcze dodac Naniego.

Moze wyjde na malo obiektywnego ale Nasri czesto sprawia wrazenie zagubionego w taktyce City, unika gra, nie bierze jej na siebie.Young nawet jak miał słabsa forme to sporo dawał druzynie. To jednak tylko moje zdanie

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 sty 2012, 20:50

MGiggs pisze:Przy obecnej formie LAV nie ma zawodnika na swiecie ktory by go posadził na ławke
Był taki jeden niedawno w MU, co by go posadził w tym momencie. :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 sty 2012, 20:51

Obertan :?:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 sty 2012, 20:54

Obstawiam Bebe :mrgreen:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 sty 2012, 10:04

Z Kategorii potencjalne transfery(letnie)
Menadżer Tottenhamu - Harry Redknapp - twierdzi, że napastnik Newcastle United - Demba Ba - ma wpisaną w kontrakcie klauzulę odstępnego, która wynosi mniej niż 7 milionów funtów....
W wywiadzie udzielonym Daily Mirror Redkanpp został zapytany, czy klauzula odstępnego napastnika Newcastle wynosi 10 milionów funtów.
- Myślę, że przekonacie się, że jest o wiele niższa.

Dziennikarz kontynuował i spytał, czy jest to kwota 7 milionów.
- Jeszcze mniej - odpowiedział menadżer Spurs
Ba przyszedł na Newcastle za free o ile się orientuję, teoretycznie mógł sobie takie "koło ratunkowe" wywalczyć, w razie, gdyby komuś z kimś było nie po drodze :think:
Redknapp to pewne źródło ?
:lol:

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 10 sty 2012, 10:14

Wladze Newcastle juz przygotowuja oferte nowego kontraktu, ktora ma skutecznie zlikwidowac klauzule wykupu z klubu. Ma ona opiewac na kwote dwukrotnie wyzsza niz obecny kontrakt Demba Ba ok. 30 tys funtow tygodniowo i ok 20 tys premii za gre w pierwszym zespole.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2012, 12:01

To nic, że Titi wczoraj bramkę strzelił, dziś na treningu będzie Pires :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”