---> Rap <--- - Strona 170

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 gru 2011, 23:35

Hyypia123 pisze:Nie mam słów.Gdzie te czasy WWO.Do tej pory myślałem, że jędker się nawróci, ale widać nie ma już szans.A sam kawałek muzycznie wprost chu*owy.Babka drze się niemiłosiernie.Zero glosu.Kto to jest w ogóle jest?
Ta panienka to niejaka Edyta Przybylska, znana kiedyś jako Cayra. Cayra była prekursorską zmiany stylu (pewnie jej muzyczną drogą inspirował się Jędker). Zaczynała śpiewać w rapowych piosenkach, a skończyła w zespole tworzącym muzykę taneczną. Tutaj jej twórczość sprzed lat:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 gru 2011, 8:22

Sokół na fb.
Naprawdę bardzo szanuję czasy WWO i Jędkera, z którym spędziłem dziesiątki tysięcy godzin wspólnie w trasie i studio. Ale nie jestem w stanie nijak wytłumaczyć sobie tego, co dzieje się teraz. Trzeba przyznać, że konsekwentnie niszczy doszczętnie swój wizerunek i jak wydaje się, że nic już bardziej nie może spierdolić, to wynajduje taką rzecz, która to właśnie robi. Wzruszające. Czy ja jestem aż t...ak głupi, że czegoś nie rozumiem? Pięknie śpiewacie... Co tak traumatycznego wydarzyło się w Twoim hip hopowym wcieleniu Jędker, że aż tak bardzo starasz się je zniszczyć? To nie jest atak, to nie jest zaczepka, to jest kontestacja tego, jak z uporem maniaka degradujesz swoją pozycję. A mogło być tak na zawsze...

Jak wyszedl monopol myslalem ze to artystyczny zart. taki pojedynczy wyskok. teraz mam nadzieje ze przestanie on mowic i pisac o sobie per raper bo obraza kulture ktora kiedys dosc mocno wspoltworzyl.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 sty 2012, 22:12

Jaram sie! :jupi: :beer:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 sty 2012, 22:58

Myslalem ze HG w nurcie ulicznym bedzie w tym roku krolowac swoja trylogia. Mylilem sie bo Dudek rpk nagral o wiele lepsza plyte w tym temacie.

Slyszeliscie o BRO? obserwuje goscia od dluzszego czasu i widze progres. Mlody kot lepszy niz Bialas i Solar.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8694
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 sty 2012, 23:00

http://www.youtube.com/watch?v=cDvKEXLsozw Borixon - Papierosy / nie wiem czy było, mnie się spodobało, mimo że nie palę :P

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 09 sty 2012, 23:12

Bienias pisze:Myslalem ze HG w nurcie ulicznym bedzie w tym roku krolowac swoja trylogia. Mylilem sie bo Dudek rpk nagral o wiele lepsza plyte w tym temacie.

Slyszeliscie o BRO? obserwuje goscia od dluzszego czasu i widze progres. Mlody kot lepszy niz Bialas i Solar.
HG skończyło się na "Drodze" potem było już pod publiczkę, płyta Dudka - MIAZGA. Bardzo dobrze nawija, przekaz z ulicy, dobre bity, nawija między innymi z Bonusem, ZDRem. Ogólnie wszyscy spod loga Ciemnej Strefy trzymają poziom.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 10 sty 2012, 12:17

Ogólnie wszyscy spod loga Ciemnej Strefy trzymają poziom

Serio mówisz?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 11 sty 2012, 13:12

Bienias pisze:Slyszeliscie o BRO? obserwuje goscia od dluzszego czasu i widze progres. Mlody kot lepszy niz Bialas i Solar.
Chodzi o tego śmiesznego, bananowego dzieciaka w różowych trampkach, który się jeszcze nie goli? Taki mały typek, co założył sobie fejsbuuczka, dostał parę "lubi to" i myśli, ze jest spoko?

Nie jest.

Serio. Koleś rzuca „kurwami, cipami i dalnami” - wiadomo ulica, chyba rozbrat hehe :lol: Jakby doszło „co do czego” to by się w gacie zesrał synek/żel by mu z włosków spierdalał. Jego koledzy - jak ich złapać w środku nocy na pisaniu koślawych bohomazów w stylu „Polonia miszcz” to pija farby ( :lol: ) i proszą żeby ich nie bić, bo są jeszcze młodzi :lol:

Koncze, bo szkoda prądu. Tego sobie lepiej posłuchaj:
franz pisze:
no i tego:

:!:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 sty 2012, 17:21

franz pisze:
Bienias pisze:Slyszeliscie o BRO? obserwuje goscia od dluzszego czasu i widze progres. Mlody kot lepszy niz Bialas i Solar.
Obrazek

I podpisuję się pod postem franza oczywiście.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 sty 2012, 18:08

Uznałem, że Bienias pisze na poważnie.

A jak już jesteśmy w tym temacie i jako, że jest czas wszelkich podsumowań. Jakie są wasze ulubione płyty z 2011?
Dla mnie w Polsce: Mes, VNM, Tetris, Sokół i Marysia i chyba Łona.
A w Stanach: Kendrick Lamar, Big K.R.I.T, J.Cole, Jay i Kanye oraz The Roots.
W ogóle to był świetny rok, zarówno w polskim(w odróżnieniu od strasznie słabego 2010) jak i amerykańskim rapie(podobnie jak 2010).

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 11 sty 2012, 19:01

Biały pisze:
Ogólnie wszyscy spod loga Ciemnej Strefy trzymają poziom

Serio mówisz?
Oczywiście.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 11 sty 2012, 20:11

Cris7,

słyszałeś nowych Rootsów, Undun? Ja po jednym przesłuchaniu poleciałem do Empiku, przejebana jest ta płyta.

jak piszecie o jakichs dudkach, bonusach, i reszcie pajaców, ze robią miazgę to nie wiem co bym musiał napisać o Jimsonie...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 sty 2012, 20:45

kulekfcb pisze:Cris7,

słyszałeś nowych Rootsów, Undun? Ja po jednym przesłuchaniu poleciałem do Empiku, przejebana jest ta płyta.
No przecież ich wymieniłem w poprzednim poście jako to co mi się najbardziej podobało w tym roku. Zgadzam się, że plyta zajebista, praktycznie bez slabego kawałka, zrobiona z pomysłem. Ale Rootsi przyzwyczaili już, że słabych płyt nie wydają. Przecież rok temu było równie dobre How I Got Over.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 sty 2012, 3:34

:chill:

Cztery grube wegorze na spodku. Bum odlot... :)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 sty 2012, 8:15

brx jeden z lepszych singli ostatnich lat wydal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”