Liga Europy (zbiorczy) - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 maja 2005, 23:37

No i koniec marzeń! Sędzia trochę przesadził z doliczonym czasem gry i ta bramka....trochę zamieszanie :? dwa rzuty rożne i dwie bramki... no i cóż więcej powiedzieć gratuluje Sportingowi awansu!

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 05 maja 2005, 23:38

Ale zaraz, zaraz....są karne ???????????

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 maja 2005, 23:38

Nie ma, przecież Sporting zdobył dwie bramki na wyjeździe...

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 05 maja 2005, 23:39

ale mi szkoda tych Holendrów już myślałem że alkmaar awansuje a tu w doliczonym czasie gry Sporting strzelił bramkę.Finał Sporing - CSKA nie wiem komu kibicować.Szkoda holendrów zagrali lepiej

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 maja 2005, 23:41

Ja w finale będe raczej za naszymi wschodnimi sąsiadami, tym bardziej, że grają nie u siebie...

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 05 maja 2005, 23:42

Holendrzy wczoraj też zagrali lepiej i też nie awansowali. Ja liczę na Sporting, bo mam do tego klubu jakiś sentyment...aczkolwiek, Abramowicz będzie chciał zdobyć jakiś puchar, więc wszystko jest możliwe....

A co do tych karnych, sorry ale wynik śledziłem na Livescore i tam coś pokazało się o karnych, aż sam sie zdziwiłem....

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 maja 2005, 23:46

Szkoda, że nie oglądałem całego meczu bo jakoś nie chciało mi się po prostu ale napewno nadrobię. Włączyłem TV żeby sprawdzić wynik a tam dogrywka i zacząłem oglądać. Coś niesamowitego normalnie. Tempo dogrywki było tak zabójcze, że nawet Ci zawodnicy którzy weszli w drugiej części spotkania słaniali się na nogach. Obie drużyny popełniały błędy i było przez to mnóstwo sytuacji dla obu stron. To co wyprawiali obrońcy obu drużyn wołało o pomstę do nieba ale napastnicy nie byli w stanie pokazać czegoś lepszego. Kiedy bramkę strzeliło AZ pomyślałem, że to koniec ale już po chwili przeczuwałem, że Sporting strzeli jednak coś. Holendrzy nie potrafili się bronić. Dopuszczali do świetnych okazji i ratowało ich szczęście ale w samej końcówce tego szczęścia zabrakło. W pierwszej chwili myślałem nawet, że to bramkarz strzelił ale jednak nie. Muszę sobie jutro obejrzeć powtórkę całego tego meczu.

Tak jak napisał bogi Holandia w podwójnym szoku. Dwie wspaniale grające drużyny odpadają w półfinałach. Obie na porażki raczej nie zasłużyły. Znowu szkoda się zrobiło przez te przepisy z bramkami na wyjeździe ale cóż poradzić. Powinny być karne w zasadzie ale ... ehhh :?

Trzeba przyznać, że poziom spotkań w półfinałach zarówno LM jak i UEFA dość wysoki w tym sezonie. Było co oglądać :)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 maja 2005, 23:56

Ja osobiście oglądałem mecz na Eurosporcie (od około 90 minuty, bo wcześniej obowiązki :P ), i widząc 3:1 i wyjście na pole karne holendrów Ricardo, byłem pewien, że piłka zostanie szybko wybita z pola karnego AZ, a jedna główka Miguela Garcii była ciosem...gdy zobaczyłem łzy w oczach piłkarzy, zrobiło mi się ich strasznie żal (pewnie bym tak miał wczoraj, ale wygrał MILAN), i współczucie, bo wątpie że zespół szybko powtórzy taki sukces...
Szkoda, ale przynajmniej wielkie szczęście Sportingu...zagrać finał na własnym stadionie...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 maja 2005, 0:00

Zagrać finał na własnym stadionie to rzeczywiście wielka sprawa ale i presja dużo większa. Mam nadzieję, że to się na nich źle nie odbije bo właśnie Sportingowi będe kibicował w finale. Przegrać finał na własnym stadionie to dopiero cios :? Będzie im jednak bardzo ciężko bo CSKA to doskonale poukładana drużyna którą stać na zwycięstwo w pucharze UEFA. Finał może być ciekawy.

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 06 maja 2005, 0:06

ja też raczej będę kibicował Sportingowi dlatego że grają u siebie i dlatego ze nie lubie Rusków.nie wiem czemu ale ich nie lubię.

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 06 maja 2005, 7:54

Kibicowalem sportingowi wczesniej wiec bede kibicowal im takze w finale. Ja stawiam na 2:1 dla Sportingu Lizbona.

baryla_pce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baryla_pce » 17 maja 2005, 21:02

ja kibicuje CSKA Moskwa... mimo ze szalony Romek tesh tam kreci interes
stawiam: Sportink- CSKA 1:3

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 maja 2005, 23:45

Jutro coś czuje będzie ładny pojedynek...Sporting, czyli drużyna wybitnie ofensywna, a tym bardziej na swoim stadionie, kontra CSKA, drużyna grająca w obronie, schowana za podwójną gardą i mająca zabójcze kontrataki...Plusem dla Sportingu będzie to, że są w tym meczu gospodrzami, i publiczność będzie po ich stronie...licze na ładne widowisko, najlepiej dogrywkę, ale jednak zwycięstwo rosjan :)

Wleried CSKA :!:

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 17 maja 2005, 23:47

mam nadzieje ze sporting wygra finał .... nie lubie rusków za frajera putina i wogole za katyń, stalina, mołotowa i rozbiory duzo sie na nich znajdzie :evil: ...... nie no, sporting musi to wygrac !!

Wiadomo, że każdy uwielbia prezydenta Rosji :wink: ale emocje zachowaj dla siebie. Narazie dostajesz 1WP//Tomusmc

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 maja 2005, 0:00

Heh, no przecież to bez sensu...Nie mieszajmy polityki ze sportem...Przecież to nie Ignaszewicz rozstrzeliwał polaków w Katyniu :roll:
W sumie to ogólnie też nie lubie rusków, ale tych jakby "politycznych", a tych co trzymają się z dala od polityki to jak słowian słowianina ;) Wiem, że nie możliwe, żeby prezes CSKA czy też działacze nie brali udział w polityce, nie byli ludźmi Putina, ale jednak nie mam nic do teraźniejszych RUSKÓW którzy nie są aktywni politycznie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”