Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 483

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 gru 2011, 13:59

A tak w ogole to obecnosc Bandrowskiego na liscie rezerwowej to jakis kiepski zart...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 gru 2011, 14:06

Fragment artykułu z sierpnia o Bandrowskim:
Były pomocnik Lecha Poznań, który jeszcze w ubiegłym roku był pewniakiem do gry w reprezentacji Polski, od ponad ośmiu miesięcy nawet nie kopnął piłki. Po dwóch operacjach biodra bezrobotny obecnie piłkarz ma problemy nawet z chodzeniem.
Jego rehabilitacja ma potrwać jeszcze miesiąc. Nie grał już od roku, nawet normalnie nie trenował. Ale na liście rezerwowej jest :haha:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 gru 2011, 21:59

Zawisza był/jest zainteresowany Bandrowskim.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 gru 2011, 22:08

A tym, którzy chcą Wolskiego, przypomnę sytuację z euro 2008, gdzie dwa z kilku największych ligowych talentów pojechały na turniej. Pamiętacie krytykę, jaka spadła ze strony półgłówków na trenera, który chce dać bardzo utalentowanym piłkarzom szansę na pokazanie się? Zaszczuli w mediach tamtych, zaszczują Wolskiego.
Te dwa talenty to Zahorski i Pazdan? I gdzie one teraz są? Jak się rozwinęli? Jak sie potoczyła ich kariera? TALENTY! :rotfl: Czas pokazał, ze Beenhaker się skompromitował co już było wiadomo wtedy, ale ten dalej swoje będzie bronił do upadłego swoich tez. Piszczek którego w pierwszym wariancie nie zagrał na turniej, powołał awaryjnie i wpuszczał w napadzie ledwie jak dopiero przyjechał, to kolejny obraz tego speca.

Porównywanie powołania Wolskiego do powołania Zahorskiego i Pazdana, to jest jakiś kompletny absrud. Po Wolskim widać jakie chłop ma umiejetności, technika już pewnie jedna z najlepszych w Polsce, łatwośc w prowadzeniu piłku, łatwośc w mijaniu rywali, ten luz który znamionuje wielkich graczy. W porównaniu do Zahorskiego to jest jak porównanie gówna z czekoladą. No , ale ty już nas do takich porównań przyzwyczaiłeś.

Pazdan i Zahorski największe ligowe talenty :rotfl:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 gru 2011, 1:04

Kamil232 pisze:Te dwa talenty to Zahorski i Pazdan? I gdzie one teraz są? Jak się rozwinęli?
Chyba dalej się kopią po czole w Górniku :lol: Cóż poradzić, nie trafił tulipan z tymi talentami.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 24 gru 2011, 1:07

cloner pisze:
Kamil232 pisze:Te dwa talenty to Zahorski i Pazdan? I gdzie one teraz są? Jak się rozwinęli?
Chyba dalej się kopią po czole w Górniku :lol: Cóż poradzić, nie trafił tulipan z tymi talentami.
Zahorski miał czas kiedy naprawdę przyzwoicie kopał . Była szansa transferu do Anderlechtu , ale Górnik się nie zgodził . Może byli by z niego ludzie . A tak przypałętały się kontuzje i dupa zbita .

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 gru 2011, 1:18

Odnośnie talentu z Polonii Bytom:
Ankieta świąteczno-noworoczna. Jakub Świerczok: Nie wierzę w Boga, święta nie mają większego znaczenia

2011-12-23 18:01:01
- Nie lubię prawie żadnej potrawy wigilijnej - zaskoczył nas Jakub Świerczok, lider klasyfikacji strzelców I ligi, który za kilka dni oficjalnie powinien przejść z Polonii Bytom do Kaiserslautern. Zobacz, co miał do powiedzenia w ankiecie 2x45.com.pl!

Najlepszy prezent:
- Niedawno dostałem pod choinkę fajnego iphone'a.

Najgorszy prezent:
- Nie było takiego. Prezentów nie robi się po to, żeby ktoś był nieszczęśliwy.

Boże Narodzenie spędzam…
- Z rodzicami w Tychach.

Plany na sylwestra:
- Będę w domu, bo 1 stycznia wybieram się do Kaiserslautern. Nie ma mowy o żadnej imprezie.

Ulubiona potrawa wigilijna:
- Jeśli mam już coś wskazać, to makówki. Ale ogólnie nie lubię prawie żadnej potrawy wigilijnej! Ewentualnie jeszcze kapusta z grzybami i… ziemniaki. Ryby mi nie smakują, a barszczu z uszkami w mojej rodzinie się nie podaje. Zamiast tego jest zupa rybna, której też nie lubię.

Kto ubiera choinkę?:
- Choinka ubrana od paru dni, ale to nie moja zasługa.

Pasterka:
- W moim domu nie ma tradycji chodzenia na pasterkę. Nie wierzę w Boga, więc nie przywiązuję większej wagi do tych świąt.

W nowym roku chciałbym...
- Strzelić jak najwięcej goli dla Kaiserslautern
.
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/6451 ... znaczenia/

Ja Wam mówię, że ten chłopak będzie gwiazdą 8)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 gru 2011, 1:22

Konkretny chlopak 8) Trzymam kciuki,zeby mu sie powiodlo w Lautern.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 gru 2011, 1:27

Z takimi pogladami sie nie dziwie ze ucieka z kraju :smile2:

adam_k
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adam_k » 13 sty 2012, 23:31

wywiad ze Smudą na 5 miesięcy przed Euro

http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 sty 2012, 14:38

janop pisze:Jest Murawski, Dudka, Borysiuk
Dla mnie powoływanie Dudki jest kpiną z reprezentacji. Nie mam pojęcia co ci wszyscy trenerzy w nim widzą? Chyba z przyzwyczajenia go biorą i potem taki lolek ma kilkadziesiąt występów w narodowych barwach :roll:

Matuszczyk i Ojgen powołania dostawali i za Smudy dostawać będą, bo to przedstawiciele Bundesligi (teraz też 2.Bundesligi) i ulubieńcy trenera. Na tej samej zasadzie możesz pytać czemu nie ma w kadrze Boruca i Żewłaka. Bo Smuda.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 sty 2012, 14:58

http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/4973 ... ezentacji/

Tu masz fajną charakterystykę Dudki w wykonaniu mojego dobrego znajomego, pod którą podpisuje się obiema rękami bo nie raz i nie dwa o tym rozmawialiśmy przy piwie. Nie wiadomo skąd, nie wiadomo jak, ale w głowach kolejnych trenerów Dudka utrwalił się jako piłkarz potrzebny, ktoś bez kogo ciężko sobie wyobrazić kadrę. Guzik prawda. Jakby go Smuda nie wziął, to nikt by nie zauważył.

Ojgena można nie trawić i być przeciwko jego obecności w kadrze, ale IMO od Dudki jest lepszy. Matuszczyk to inna bajka. Niech pogra pół roku w tej Fortunie, wróci do normalnej formy, to Darka zje razem z butami.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 15 sty 2012, 16:27

Dudka jest słaby to fakt . Ale chyba czymś się różni od większości naszych ligowych piłkarzy, bo nie wierzę żeby łamaga grał w Lique 1 . Jeżeli w Auxerre łapie się do podstawowego składu , nawet jako zapchajdziura . To myślę że na Euro może pojechać jako ten 23 , który zagrać z tyłu może wszędzie .

Lewandowski z tego co pamiętam gra w 2 lidze ukraińskiej , tak ? To ja już wolę wziąć młodego chłopaka z naszej ligi w jego miejsce . Borysiuka czy nawet Możdzenia.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 sty 2012, 16:33

Ja też uważam że Dudka to gracz przydatny. Wszechstronny, doświadczony, ograny w Europie, do tego potrafi trafić z karnego.

Przekonałem się do niego z czasem, bo kiedyś go nie trawiłem (gdy był jeszcze lewym obrońcą), a jak dał uciec Odonkorowi na mundialu, to nawet go wyklnąłem. ;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 sty 2012, 19:16

janop pisze:Jego klasa to inna sprawa, ale dużego wyboru nie ma, bo bo kto: Jodłowiec? Kaźmierczak?
Kaźmierczak niestety stracił sporo gry przez kontuzję i właściwie dopiero wraca po niej powoli do gry. Ale w formie sprzed urazu to dla mnie w pełni zasługiwał na otrzymanie szansy w reprezentacji. Smuda jednak tego nie widział. A od Niemców, czy Dudki wolałbym w kadrze oglądać Wilka lub Borysiuka. A nawet Janusza Gola.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”