Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 179

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 15 sty 2012, 12:47

Ponabijam trochę :D

Zacznę od pozytywów. Piekna akcja Tiago-Adrian-Falcao :brawo:
Podoba mi się gra Atleti w defensywie, szybki odbiór, szybki powrót do obrony. Villareal w ofesywie nie istnieje, pierwsza grożna akcja(bez celnego strzału) w 35 min.
Atletico ma dużo optyczną przewagę, ale do gola Falcao trafili w światło bramki raz, tak to strzyły niecelne, bądź Zapata i Gonzalo wybijali. Na teraz nie ma opcji, żeby Atletico tego meczu nie wygrało.
Najlepsi w pierwszej poł Adrian i Diego

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 sty 2012, 12:50

Takie Atleti chce widziec co tydzien. Villarreal stlamszony.

Diego zasluguje na najwyzsza mozliwa ocene jak na razie. Brazylijczyk jest praktycznie bezbledny,a do tego gra bardzo widowiskowo. Bardzo dobrze po raz kolejny na prawej obronie spisuje sie Juanfran. Gabi swietnie czysci w srodku pola. Slabiej Tiago,ale jego cudownej pilki do Adriana przy bramce dlugo nie zapomne.

OLE OLE OLE CHOLO SIMEONE !

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 15 sty 2012, 13:03

Jak zwykle jak mecz jest o 12, to nie mam jak ogladac 1 polowy :cry: (Chrzanic internet mobilny...)
Wynik cieszy. Zaczynam powoli wierzyc, ze Cholo naprawde moze pomoc Atletico. Moze nawet Tiago zacznie grac lepiej :D

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 15 sty 2012, 13:34

No dzisiaj Atletico wygląda od dwa nieba lepiej niż przy debiucie Cholo. Falcao poluje na hattricka. Mam jednak pewne wątpliwości co do karnego - na powtórce wyglądało, że faul był przed polem karnym.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 sty 2012, 13:51

W koncu obejrzalem mecz Atleti z prawdziwa przyjemnoscia.

No przy karnym sedzia chyba popelnil blad,bo faul mial miejsce kilkanascie centymetrow przed linia pola karnego. Nie zmienia to jednak faktu,ze Atletico bylo dzisiaj strona zdecydowanie lepsza,a wynik 3-0 idealnie pokazuje co sie dzialo dzisiaj na Vicente Calderon.

Fajnie,ze Diego uwiecznil genialny wystep bramka (co za asysta Filipe !). Radamel zrobil to co trzeba. Gabi,Adrian,Juanfran,Arda - klasa.

Na razie nie bede sie zbytnio spuszczal nad Simeone,bo Manzano tez mial dobry start,ale na razie jest dobrze.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 15 sty 2012, 13:51

Diego Lopez :roftl3:
Druga połowa jeszcze lepsza
Posumowując, to wielki plus dla Cholo za grę w defesywie, Villareal to nie ogórki, chociez im słabo idzie.
Swietny mecz Diego i Adriano, któryś z nich to man of match, nie podejmję się wybrać który :wink:
Falcao i Gabi równiez bardzo dobrze.

Ciekawe czy Atletico pokazę poobny poziom na wyjazdach, jeśli tak to eliminacje LM w zasięgu.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 15 sty 2012, 13:55

No właśnie raczej to powinien być rzut wolny, co oczywiście nie zmienia faktu, że trzy punkty pewne i zdecydowanie zasłużone. Asysta Filipe fajna, ale to było tylko 40% tej bramki, 10 % dorzucił Diego a pozostałe 50% to zasługa stopera Villarreal, który się solidnie zdrzemnął.
Przy takim ustawieniu doskonale widać atuty Falcao. W porównaniu z ubiegłotygodniowym meczem, kiedy przy grze z kontry Radamel był bezradny dzisiaj obrońcy gości musieli robić w gacie, kiedy dostawał piłkę w okolicach pola karnego. Taka gra zdecydowanie wam leży, ciężko jest mi sobie wyobrazić, żeby Simeone z takimi wykonawcami miał ustawiać zespół na kontrę.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 15 sty 2012, 13:59

Na razie nie ma co szalec, ale wynik cieszy :D Choc za Manzano tez mielismy te 2 czy 3 mecze gdzie wygrywalismy po 4:0.

Jak zaczely chodzic plotki, ze Werder chce Diego, to on znowu zaczal grac super...
Falcao moze sie odblokuje. Obrona calkiem calkiem, choc nie bylo Alvaro no i Juanfran na prawej >Juanfran skrzydlowy. I mam nadzieje, ze Cholo wezie pod uwage, ze Adrianem i Falcao gramy o niebo lepiej niz jednym napastnikiem.

Tez nie mam zamiaru chwalic dnia przed zachodem slonca, ale poki co Simeone daje Atleti to, czego od niego oczekiwalismy i czego Atleti brakowalo- charakter. Gramy walecznie, powoli niknie chaos na boisku. To jest ten zespol, ktory chce sie ogladac. Oby tak dalej i za tydzien probujemy urwac punkty na wyjezdzie :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 sty 2012, 15:45

Dla mnie bardzo wazna informacja jest rowniez to,ze nie trzeba szukac zmiennika dla Silvio,bo Juanfran na prawej obronie spisuje sie znakomicie. Moze na Barce czy Real bym go nie wystawil,ale na sredniakow starczy spokojnie.

Tiago zawieszony na mecz z RSSS z powodu kartek. Mam nadzieje,ze Cholo postawi na Koke.

Mario nie zagral jeszcze u Simeone ani minuty :chill:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 18 sty 2012, 4:06

Co do Mario Suareza tez ostatnio o tym myslalam, ze raczej chyba nie pogra u Cholo a tu takie info :roll: :

http://atleticopoland.com/news/Mario-za ... ealem-2242

No chyba, ze pod okiem Simeone Mario nagle wyrosnie nam na krola srodka pola :mrgreen:

Troszke tez martwi mnie jedna rzecz- moze nawet nie to, ze byc moze Cholo bedzie stawial na Tiago (choc oby nie w takim stopniu jak Manzano na Mario), bo jesli Tiago pod okiem Simeone bedzie gral lepiej (co dalo sie zauwazyc juz w meczu z ZLP)
to moge sie tylko cieszyc- ale obawiam sie o Koke. Jesli okaze sie, ze kolejny trener widzi innych zawodnikow w pierwszym skladzie, bo jakos watpie, zeby Gabi nagle poszedl na lawke...to mlody Hiszpan moze chciec poszukac sobie innego klubu, gdzie bedzie gral zamiast byc wiecznym rezerwowym na 10- 15 minut. Fajnie by bylo w koncu zobaczyc Koke grajacego caly mecz.

Nie jestem pewna, czy ten zastepca dla Silvio jednak by sie nie przydal, ale na chwile obecna ciesze sie, ze Juanfran spisuje sie niezle jako zmiennik, bo jako skrzydlowy raczej mnie nigdy nie przekona. Mam tez nadzieje, ze Silvio jednak uda sie wrocic jako tako do zdrowia, zeby chociaz co pare meczy mogl zagrac.

Bardzo jestem tez ciekawa sytuacji na skrzydlach, czy Cholo ustali sobie dwoch czolowych zawodnikow na te pozycje (poki co nie ma mowy o kupowaniu/wypozyczaniu kogos na miejsce Reyesa) czy raczej bedzie rotacja no i w zwiazku z tym co z Adrianem- bo naprawde bardzo dobrze wygladala jego wspolpraca z Falcao :!:

I co mnie chyba najbardziej zaskakuje- fajnie popatrzec na nasza obrone: nawet bez Silvio nie robimy z siebie idiotow, w niedziele gralismy bez Domingueza, a mimo to srodek Godin- Miranda zagral naprawde niezle. W srodku pola takze jest juz troszeczke lepiej, nawet pomimo braku Koke. To jeszcze tylko atak ustawic i bedzie ok :P

Nie moge sie juz doczekac meczu z RSSS, moze w koncu uda sie zlamac nasza negatywna passe na wyjazdach. Real Sociedad bardzo lubie, ale w tym wypadku czekam na ich porazke :wink:

No i napisalam strasznie dlugiego posta w rocznice mojego zarejestrowania sie na forum :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 sty 2012, 11:31

No pieknie. Myslalem,ze Cholo jest na tyle ogarniety,ze powoli wypchnie Mario z klubu,a tu takie info... Szczerze mowiac wolalbym juz chyba Assu zamiast niego.

Dawac Koke do pierwszego skladu do jasnej ciasnej. Niech sie ogrywa chlopaczyna.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 21 sty 2012, 3:55

Kadra na RSSS:

Courtois, Asenjo, Perea, Miranda, Godin, Dominguez, Filipe, Mario Suarez, Arda Turan, Assuncao, Salvio, Gabi, Koke, Juanfran, Diego, Adrian, Falcao i Pizzi.

Tiago jak wspominalismy wczesniej pauzuje za kartke, Silvio ciagle kontuzjowany. Nie wiem, na ile oficjalne jest info o jutrzejszym debiucie Mario Suareza :roll: Jesli juz ma grac, to chociaz do pary z Gabim. Poza tym w pierwszym skladzie ma byc Juanfran, problem w tym, ze nie na prawej obronie tylko na skrzydle... Rozumiem, Perea na prawej- wieksze doswiadczenie, ale Juanfran na skrzydle mi nie pasuje. No coz, zobaczymy czy tam zagra, a jesli nawet, to moze pokaze sie akurat z dobrej strony. Poza tym na drugim skrzydle ma byc Adrian- ok, bo atak on plus Falcao > sam Falcao, ale ofiara takich zmian moze niestety byc Arda :cry: no i znowu moze zabraknac miejsca dla Koke na srodku...
Ale jesli zagramy dobrze- w sumie wypadaloby zaufac Cholo :P I jeszcze gramy u siebie.
Ups, zagalopowalam sie :oops: Oczywiscie u siebie gralismy tydzien temu, a teraz gramy w San Sebastian, jakkolwiek wygrana na wyjezdzie bylaby sukcesem i dla Simeone, i oczywiscie dla zespolu. Nie wiem, czy bede miec jak ogladac 1 polowe :( Oby chlopaki zagrali najlepiej, jak potrafia :pray:

Obrazek

Diego Costa wrocil do treningow :wink: Ale jest czwartym bezpaszportowcem, wiec raczej nie pogra.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 21 sty 2012, 20:34

Interwencja Courtoisa przed chwila :shock: :brawo:

Mario Suarez zmienil fryzure i prawie go nie poznalam... Zmiana zdecydowanie na plus :wink:

Edt: Szkoda, ze nasz jedyny gol to gol z karnego...
Ale brawa dla Cholo za sklad, nawet pomijajac Mario. Choc Alvaro powinien grac na srodku z Godinem, Mirandzie cos odwala dzisiaj :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 sty 2012, 20:54

No Mario rzeczywiscie wyglada lepiej,ale na pewno nie pilkarsko :wink:

Mecz pieknie sie ulozyl. RSSS nie ma zbyt wielu argumentow szczerze mowiac. W II polowie grac swoje i czekac na kontry,a pierwsze wyjazdowe 3 punkty beda bliziutko...

Juanfran :brawo:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 sty 2012, 21:42

Łał cóż za odmiana.

Gdyby ten mecz był jakieś dwa miesiące temu, można by stawiać sporą kasę na Sociedad.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”