MEKSYK - POLSKA 27 kwietnia 2005

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: MLSoccer » 06 maja 2005, 19:27

Kolejna afera w PZPN !!!!

Prezes PZPN Michał Listkiewicz przed wylotem kadry na towarzyskie spotkanie z Meksykiem w Chicago podpisał wniosek na przyznanie amerykańskiej wizy Krystynie i Władysławowi Kardaszom.

Tyle tylko, że małżeństwo z Lubelszczyzny zamiast na mecz Polski z Meksykiem udało się na wakacje na Florydę.

- O obecności państwa Kardaszów na liście dowiedziałem się w czwartek, bo aż wstyd się przyznać, ale rzadko czytam, to co podpisuję – przyznał Listkiewicz. – Skoro na liście znajdowały się takie nazwiska jak Janas, czy Boruc, to pomyślałem, że pismo dotyczy wylotu kadry i ludzi z nią związanych. Niestety, może za bardzo zaufałem współpracownikom i na pewno w najbliższych dniach wyciągnę konsekwencje – dodał prezes PZPN.

Listkiewicza nie tyle zmartwił fakt, że ktoś dzięki jego poparciu opala się teraz na drugiej półkuli, ale zupełnie co innego.

- Zastanawia mnie, że ktoś przeoczył nazwisko Kardasza, a nie omieszkał puścić dokumentu w obieg publiczny. Może temu komuś na tym zależało. Konsekwencje mogą być różne, od finansowych nawet do zwolnienia. Na razie nie wiem, kogo obwinić za zaistniałą sytuację. Może to Zdzisław Kręcina (sekretarz generalny związku), może Mirosława Kulesza (szefowa Działu Zagranicznego i Organizacji Imprez PZPN), albo ktoś z jej pracowników – wyjaśnia Listkiewicz.

- Ja odpowiadałem za ten wyjazd organizacyjnie – mówi Kręcina. – Prezes podpisuje tylko dokumenty, więc ja biorę wszystko na siebie. Nie sądzę jednak, by stało się coś złego. Ten nieszczęsny człowiek był działaczem i coś dla polskiej piłki zrobił. A że po meczu pojechał sobie na Florydę? Jego sprawa – dodaje.

Dziwi jednak fakt, że Kardaszowie, w przeciwieństwie do reszty ekipy, nie mieszkali w hotelu w Chicago. Czy w takim razie w ogóle na tym meczu byli?

:x

Wróć do „Polska”