Football Amerykanski - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 lut 2008, 20:50

Już jutro Superbowl , a więc najbardziej medialne wydarzenie sportowe w USA w roku... ponoć cieszy się on większym zainteresowaniem niż wybory parlamentarne, a cena za 30 sek. blok reklamowy w czasie transmisji wynosi ładnych kilka milionów :lol:

Interere się ktoś ? po tych nockach z Australian Open może się skusze na "SHOW"

Niedziela 0:30 na Canal + Super Bowl: New England Patriots - New York Giants finał NFL :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 lut 2008, 21:00

kaczy pisze:po tych nockach z Australian Open może się skusze na "SHOW"

Odradzam. Po każdym kopnięciu piłki jest kilkuminutowa reklama. Superbowl cieszy się taką popularnością, ponieważ wiele osób robi takie małe "party". Zawsze są jakieś przekąski, coś do picia. Jak kto woli. Pewnie dlatego tak to przeżywają. :lol:

kaczy pisze:Niedziela 0:30 na Canal + Super Bowl: New England Patriots - New York Giants finał NFL Very Happy

U mnie będzie 18:30, a oglądał nie będę. Strata czasu.
Patriots mają większe szanse. Wolałbym żeby to drużyna z NY odniosła zwycięstwo, chociaż mnie to tak naprawdę nie interesuje. :?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 lut 2008, 23:32

guru pisze: Odradzam. Po każdym kopnięciu piłki jest kilkuminutowa reklama. Superbowl cieszy się taką popularnością, ponieważ wiele osób robi takie małe "party". Zawsze są jakieś przekąski, coś do picia. Jak kto woli. Pewnie dlatego tak to przeżywają. Laughing

No w sumie może to być udręką ... nie ukrywam że bardziej sprzyjają mi relacje z meczów akademickich na sportklubie, gdzie wycinane są wszystkie dłuższe przerwy i w relacji jest pokazane tylko czysto sportowe widowisko

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 02 lut 2008, 23:35

kaczy pisze:Interere się ktoś
ja 8) twardo zarywamy nocke. Ostatnio musze powiedziec, ze to mnie bardziej jara od niektorych meczow pilkarskich jakie ogladam.....nawet jesli bedzie sie wszystko strasznie dluzyc, to mozna nagrac i obejrzec nastepnego dnia :wink:
Patriots pewnie ich rozniosa,ale Giants juz w meczu z Packers pokazali, ze cos tam potrafia-zwlaszcza zelazna taktyka. Jestem ciekaw czy Eli Manning bedzie gral glownie Burresem, czy moze go pokryja :P
PS: Tom Brady nie gra 2 slabych meczy pod rzad,wiec jutro pokaze swoja klase, jak na najlepszego quarterbecka w historii przystalo :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 04 lut 2008, 22:08

Co za final :!: nie dziwie sie,ze Amerykance kochaja ten sport-nie liczac wyzerki podczas spotkania,to sam futbol jest naprawde :spoko: To co Eli Manning zrobil w koncowce spotkania,to po prostu majstersztyk :jupi: (w pelni zasluzone MVP). Wczesniej mnie troche denerwowal,bo nie podejmowal radykalnych decyzji-ale Giants to pilkarska Chelsea,wiec zelazna taktyka przede wszystkim. No i Burress zlapal ostatniego TD 8) Cala Ameryka pewnie w szoku :P A w jeszcze wiekszym bedzie po sezonie NBA, gdy Celtics dostana od kogos lanie :D (mam nadzieje).

Najbardziej zdziwila mnie kolejna slaba postawa Brady'ego. Niby 2 przylozenia byly,ale nie kierowal zespolem, nie mial tej pewnosci. Ale chyba najwieksze pretensje trzeba by miec do gry srodkowych,ktorzy pozwolili na zbyt duzo gry biegowej Giants.
Szkoda,ze sezon sie skonczyl...za rok zaczne sie tym interesowac od samego poczatku :P Amerykanie wcale tacy glupi nie sa-nie liczac Lacrossa,baseballa i ich pseudo pilki noznej :lol:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: Football Amerykanski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 31 sty 2009, 15:00

Co tu duzo mowic. Naprawde sie ciesze,ze Steelers zagraja w finale z Cardinals. Naprawde nie lubie Ravens- od stylu gry, po chocby same koszulki. No i Flacco jeszcze nie dorosl do Super Bowl. Smiem twierdzic,ze jeszcze przez co najmniej pare lat w najwazniejszym meczu sezonu nie zagra.

Co do samych finalow konferencji, to zgodnie z przewidywaniami mecz Cardinals-Eagles dla postronnego widza byl duzo ciekawszy, niz Steelers-Ravens. Ale i tak nie spodziewalem sie, ze ofensywa Baltimore bedzie wygladac tak mizernie na tle tez nienajlepszej gry Pittsburgha. Roethlisberger nie rzucal jak lider, Washington nie blyszczal...najlepszy na boisku zdecydowanie Polamalu. To co ten facet robil w defensywie ocieralo sie o perfekcjonizm. I do tego niesamowity interception zakonczony TD...

Cardinals wykorzystalo slabszy dzien Eagles. McNabb i jego koledzy kompletnie nie istnieli w 1 polowie. Symbolem zenujacej postawy Filadelfijczykow moze byc Akers - tak kiepskiego wystepu kopacza dawno nie widzialem. Pd Field Goala, po punty...beznadzieja... Fitzgerald! szok po prostu; razem z Kurtem pokazali, co znaczy piekny futbol. Przez chwile jak Rice i Montana. Ale na co warto zwrocic uwage, to defensywa Cardinals, ktora grala przecietnie,a mimo to przez dlugie minuty goscie prezentowali poziom 2 ligi.

Czekam na niedziele. Steelers wygraja, choc jestem calym sercem za Higtowerem, Fitzgeraldem, Jamesem i Warnerem. Zapowiada sie naprawde pasjonujaco;]

PS: chcialbym zobaczyc Steelers w otwartej walce. Troche mniej taktyki panowie;]

Awatar użytkownika
aniol_80
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aniol_80 » 13 wrz 2011, 13:56

Cześć - Jakie znacie kluby w Warszawie Z Futbolem Amerykańskim ,żeby zapisać dzieciaka 10 lat ? Zadałem pytanie na http://sportporady.pl/category/Futbol+a ... C5%84ski/7 ale tu może szybciej mi ktoś odpowie - z góry dzięki

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 sty 2012, 2:34

Zrobiłem sobie przerywnik od nauki i odpaliłem 4 kwartę półfinału konferencji a mianowicie 49ers San Francisco ze Świętymi z Nowego Orleanu i to była jakaś masakra. Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem tak dramatyczną końcówkę, w ostatnich 4 minutach prowadzenie zmieniało się bodajże 4 krotnie, obaj QB szaleli a zdeterminowani 49ers decydujące przyłożenie zaliczyli 14 sekund przed końcem. Rewelacja. W takich chwilach rozumiem fascynację Amerykanów tym sportem i dlaczego stawiają go przed innymi. Że teź teraz muszę ryć jak jutro "moi" Giants będą grali z faworytami z Green Bay.

Teraz kolejny hit Denver Broncos z Tebowem na punkcie, którego oszalała cała Ameryka grają z kolejnymi z moich pupili a mianowicie New England Patriots ale już chyba nie dźwignę.

SuperBowl Patriots - Giants? Moje marzenie. Mało realne, Giants pewnie jutro polecą z Packers ale gdyby doszło do pojedynku w finale z Patriotami to by była masakra i coś niebywałego :shock:

[k****] jak ja zazdroszczę Amerykanom tego jaki potrafią show zrobić i z jakim rozmachem to robią.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 sty 2012, 1:55

GIANTS :!: :!: :!: Yes, yes, yes. Sensacja staje sie faktem, mistrzowie z Green Bay zdeklasowani na swoim terenie choc na poczatku 4q wydawalo sie, ze sa w stanie wrocic do gry. Wielki mecz w obronie ekipy z NY i swietne spotkanie Manninga, Rodgers dzis w jego cieniu. Oj to bedzie tydzien Eli w amerykanskich mediach. Fantastyczny tez Cruz. Fajny mecz choc tego co wczoraj sie dzialo w 4q w San Francisco chyba dlugo nic nie przebije.

To co wczoraj bylo moim praktycznie niemozliwym i skrytym zyczeniem dzis nabiera realnych ksztaltow. Patriots i Giants w finalach konferencji z szansami na wystep przeciwko sobie w SuperBowl. To by byly Gran Derbi do kwadratu. Wspaniale. Ale same finaly konferencji tez zapowiadaja sie kapitalnie Ravens i 49ers juz czekaja, bedzie sie dzialo. Juz dawno nie czekalem na zadne SuperBowl tak jak w tym roku.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sty 2012, 3:30

Nie było kiedy pisać wcześniej ale...

New England Patriots - New York Giants w Super Bowl :jupi: :jupi: :jupi:

Nie wierzyłem a jednak stało się to faktem. Moje ulubione ekipy staną naprzeciwko siebie 5.02. Wielki rewanż za finał z 2008 roku i znowu zapowiada się świetny pojedynek QB Manning vs Brady. W poprzednim finale Eli "zjadł" niespodziewanie swojego utytułowanego kolegę, nie mam nic przeciwko powtórce. Jeśli po raz kolejny Manning zostawi w cieniu Toma to legenda quaterbacka ekipy z Bostonu zostanie poważnie nadszarpnięta. W finale oczywiście jestem za Giants, po wygraniu Super Bowl byli trochę w cieniu Jetsów ale to znowu oni stają przed szansą zdobycia tytułu. Będzie się działo.

W samych finałach konferencji było ciekawie choć mecz Patriots z Ravens dostarczył więcej emocji. Niesamowite było to jak 15 sekund przed końcem ekipa z Baltimore miała szansę doprowadzić do wyrównania a ich kopacz, Cundiff, który w ostatnich 3 latach trafił 16/16 prób się pomylił. Miny zszokowanych graczy Ravens po tym pudle bezcenne.

Tu filmik:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 sty 2012, 4:27

Morrow baseball i inne pasjonujace amerykanskie sporty tez ogladasz? Sa ciekawsze rzeczy do robienia po nocach.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sty 2012, 12:58

Hehe, baseballa nie trawię. Do NFL się przekonałem podczas pobytu w Stanach i tak mi zostało. Nie jestem nałogowym fanem ale lubię pooglądać playoffy, no i kibicuję Giantsom w miarę możliwości. To naprawdę nie jest takie złe ;)

Z innych amerykańskich sportów to już tylko NHL i NBA :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 lut 2012, 12:59

Nikt nie oglądał?

GIANTS :!: :!: :!: :jupi: :jupi: :jupi:

Amerykanie to jednak potrafią zrobić show. I to w dodatku jakie show...

Ej ta gra naprawdę jest fajna :D Świetny finał i aż szkoda, że ten sezon się już skończył. Kiedy lokaut się przedłużał było sporo wątpliwości ale na szczęście wszystko wyszło świetnie. Całe PO w tym sezonie genialne. Mnóstwo dramaturgii, zwrotów akcji i niespodzianek.

Wczorajsze widowisko też przednie. Eli wyszedł już chyba na dobre z cienia brata, po raz drugi zmiażdżył i doprowadził do płaczu w SuperBowl Brady'ego, po raz drugi został też MVP. Zawsze go lubiłem i byłem fanem jego talentu, często go krytykowano przez pryzmat utytułowanego brata czy też porównując do Rodgersa albo wspomnianego Brady'ego a Manning kolejny raz pokazuje, że jest stworzony do wielkich rzeczy. Tom może nadal być wymieniany jako jeden z najwybitniejszych QB ever, lansować się związkiem z Bundchen, swoją willą i pierścieniami ale po raz kolejny został w cieniu Eli i spółki. Trzeba przyznać, że ewidentnie Patriotom nie leży granie z Gigantami. Cały mecz ale głównie ostatnie minuty i ryzykowne próby Giants naprawdę godne zapamiętania. Nie zdziwię się jak po raz kolejny pękną wszystkie rekordy. Dodatkowy smaczek to kilka polskich akcentów :)

Zaskakujący sezon. O ile Patriots w finale można było się spodziewać tak świetna postawa ekipy z NY mnie zaskoczyła. To typowa drużyna na PO, okazało się, że żelazną defensywą można wygrywać mistrzostwo i nawet tak potężny potencjał ofensywny jak ten, którym dysponowała ekipa z Bostonu może nie wystarczyć.
Brawo. :brawo:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 wrz 2012, 15:05

No i ruszył nowy sezon. Moi pupile, aktualni mistrzowie NY Giants na dzień dobry zebrali w dupę u siebie ale ciężko się spodziewać, że w tym roku odegrają poważniejszą rolę w kontekście walki o mistrzostwo. Poprzedni sezon był niesamowity i sprawili nie lada niespodziankę wygrywając SuperBowl ale w tym roku raczej żadna z nowojorskich drużyn nie odegra poważniejszej roli ale cholera wie, NFL jest o tyle fajna, że tam nigdy nie da się nic przewidzieć. Jak się pozna zasady i pozwoli ulec magii tej gry to naprawdę wciąga i naprawdę można się fajnie bawić oglądając to.

Tutaj całkiem ciekawy artykuł jaki dziś pojawił się na Sport.pl i natchnął mnie do napisania tego posta:

http://www.sport.pl/inne/1,64998,124352 ... czela.html

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 08 wrz 2012, 13:33

Morrow, Andrew Luck dostanie szansę gry przeciwko Bears? Ciężko dzisiaj się zdecydować na jakiś mecz więc obejrzałbym sobie jedynkę draftu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”