AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1301

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sty 2012, 23:04

Jutro powinno być wiadomo co z Merkelem. Coś tam piszą na milannews.it, ale lekarzem nie jestem, więc nie wiem o co chodzi. Na pewno coś z lewym kolanem. Oby pauza nie była długa. Najlepiej jakby był gotowy już na niedziele.

Allegri na pytanie czego nie zagrał Inzgaghi powiedział, że wolał dać pograć młodym. Chyba jasne już jest, że powinien odejść.

Cieszy mnie powrót Calvano.

Ibra 20 bramka w sezonie.

Pierwszy mecz półfinałowy chyba zagramy 8 lutego co nam daje taki scenariusz na najbliższe tygodnie:
Lazio - Milan 1/2/12
Milan - Napoli 5/2/12
Milan - Juventus 8/2/12
Udinese - Milan 12/2/12
Milan - Arsenal 15/2/12
Cesena - Milan 19/2/12
Milan - Juventus 26/2/12

Potrzebne nam są wzmocnienia w ataku i w pomocy. To będzie kluczowy okres i o ile widać w Faraonie potencjał to nie będzie to najlepszy okres do ogrywania go. Tu się mogą rozstrzygnąć losy mistrzostwa. Montolivo w styczniu też by się przydał i trzeba szybko wyjaśnić sprawę z Merkelem i Aquilanim. Wilmore pisał o ofercie Bayernu. W lecie też ponoć ją miał z Niemiec i odrzucił. IMHO Montolivo już jest z nami dogadany. Pytanie tylko kiedy przyjdzie. Jeżeli wydamy kasę na Teveza to raczej dopiero w lecie.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 23:13 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sty 2012, 23:13

COPPA ITALIA: Semi-Final: Milan vs Juventus 8/02 ; Juventus vs Milan 21/02
To jest jakiś żart? Półfinał pucharu już teraz?
Nie wierzę, że w środku kryzysu z kontuzjami zdołamy nawiązać walkę z Juventusem, który od początku sezonu ma właściwie immunitet na urazy. Zdecydowanie mądrzejsze było rozgrywanie tych spotkań w marcu/kwietniu. Do pierwszego meczu z Arsenalem nasi gracze będą chodzić na czworakach, bo dawka meczów jak na wąską obecnie kadrę będzie zabójcza.
Coś tam piszą na milannews.it, ale lekarzem nie jestem, więc nie wiem o co chodzi. Na pewno coś z lewym kolanem.
Skręcenie stawu kolanowego. Minimum dwa tygodnie bez gry, w najlepszym wypadku oczywiście.

Galliani obiecał, że jutro do 19 zaprezentują nowego piłkarza, którego nazwisko kończy się na "Z". Nie ma zaskoczenia.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sty 2012, 23:14

Galliani obiecał, że jutro do 19 zaprezentują nowego piłkarza, którego nazwisko kończy się na "Z". Nie ma zaskoczenia.
Łysy jak zwykle się bawi z kibicami. Niby rozum podpowiada Maxi Lopez a serce Tevez.
Skręcenie stawu kolanowego. Minimum dwa tygodnie bez gry, w najlepszym wypadku oczywiście.
Jakby inaczej. W końcu powrócił do Milanello. To zobowiązuje do kontuzji.

Terminarz najbliższych meczów podałem wyżej.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 23:20 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sty 2012, 23:19

Łysy jak zwykle się bawi z kibicami. Niby rozum podpowiada Maxi Lopez a serce Tevez.
Albo obaj. Przy obecnej fali urazów to najlepsza opcja, jeśli nie ma szans na Montolivo.

Cagliari 29/01/12
Lazio - Milan 1/2/12
Milan - Napoli 5/2/12
Milan - Juventus 8/2/12
Udinese - Milan 12/2/12
Milan - Arsenal 15/2/12
Cesena - Milan 19/2/12
Milan - Juventus 26/2/12
Po urazie Merkela nawet nie chcę myśleć o tym, co się stanie z naszą pomocą do pierwszego meczu z Juventusem. Dodatkowo żadnego spotkania nie możemy odpuścić ani wystawić rezerw. Na ten moment - i pewnie co najmniej przez najbliższy tydzień - jedyną pozycją w pomocy, gdzie mamy zmiennika, jest defensywny pomocnik. Dysponujemy, wliczając Merkela, sześcioma piłkarzami w tej formacji, przy czym Emanuelson pewnie będzie wykorzystywany na ofensywnym pomocniku, bo w ataku na dzień dzisiejszy mamy trzech graczy i trzeba mieć zmiennika.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sty 2012, 23:20

Wilmore - Galliani nie powiedział, że Lopez trafi teraz lub w czerwcu? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Jeżeli tak to jest jasne, że będzie następcą Pippo.
FACT: Van Bommel, the most imprssive player in both halfs! had 26 balls recovered, 54 passes completed and 5 shots!!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sty 2012, 23:40

Wilmore - Galliani nie powiedział, że Lopez trafi teraz lub w czerwcu? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem.
Dokładnie to "Maxi Lopez trafi do Milanu w czerwcu, jeśli nie teraz."
Strategia Gallianiego wydaje się jasna - trzymamy się polityki "jeden przyjdzie, jeśli jeden odejdzie" - straciliśmy Cassano, to przyjdzie Tevez, jeśli odejdzie Inzaghi, to przyjdzie Maxi. Wydaje mi się, że słowa Gallianiego "Maxi lub Tevez" to jego kolejny blef, zresztą nie pierwszy i nie ostatni - to samo mówił o Ibrahimoviciu i Robinho, że trafi do klubu tylko jeden z nich.

Jeśli trafi do nas Maxi, to będziemy mieć do gry dwóch bramkarzy, trzech lewych obrońców, jednego prawego (i trzech graczy zdolnych do gry tam), czterech środkowych, dwóch defensywnych pomocników, jednego rozgrywającego (może Merkel będzie zdrowy, to dwóch), jednego środkowego, jednego ofensywnego (i Robinho zdolnego tam grać) i trzech napastników. Im dalej, tym gorzej. Maxi Lopez mógłby z miejsca zlikwidować problem ataku i ofensywnego pomocnika (pięciu na trzy pozycje), ale przez co najmniej najbliższy tydzień nie wiem, co zrobimy z pomocą, bo nie zanosi się na to, by Flamini, Gattuso czy Aquilani byli dostępni choćby na mecz z Lazio. Boję się ratowania ustawienia Mesbahem czy Antoninim, jak w sparingach.
A, Nocerino dostał żółtą kartkę i nie zagra w pierwszym meczu z Juventusem.

EDIT: Dobrą wiadomością są słowa Allegriego o Pato, który ma wrócić w sobotę do Milanello. Mam nadzieję, że on przez to rozumie powrót do treningów, nawet lekkich, a nie tylko jakieś badania, choć Mister stwierdził, że jego specyfika tego urazu jest taka, że trzeba stan Pato monitorować na bieżąco.
Boateng ma się też na pewno wykurować na Arsenal.
Wszystko wskazuje na złośliwość losu - na najtrudniejsze mecze (Arsenal, Juventus, Udinese, Napoli, Lazio...) zabraknie nam całej kadry, po czym od początku marca, gdy będziemy znów golić frajerów w lidze, Allegri będzie mógł wybierać z ponad 25 piłkarzy.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 sty 2012, 10:12

Z meczów w lutym spotkania w Pucharze Włoch z Juve będą najmniej ważne. Turyńczycy najpewniej się mocno nastawiają żeby wygrać i mieć finał w kieszeni, Allegri natomiast musi wybrać. Niemożliwością jest gra nie których graczy co 3 dni z takimi przeciwnikami gdzie intensywność meczu będzie bardzo duża. Trzeba raczej pogodzić się z tym że i tą edycję zakończymy na półfinale bo priorytety mamy trochę inne niż nasz przeciwnik.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sty 2012, 11:16

Ale wiesz, z drugiej strony jesteśmy o transfer rozgrywającego i powrót jednego z kontuzji jednego z pomocników od sytuacji, w której będzie nas stać na walkę na wszystkich trzech frontach.
Simone Canovi - "Jestem gotów postawić wszystko na to, że Tevez wyląduje w Milanie."
Po urazie Merkela jedne media wciskają nam Muntariego, natomiast te bardziej wiarygodne - Sky dla przykładu - są przekonane, że ruszamy po Montolivo. Viola jednak odrzuciła już 3 miliony od Gallianiego, więc nie widzę powodu, by teraz go sprzedać za proponowane 2. :wink:

Wiele wskazuje na to, że to ostatnie godziny Inzaghiego w Milanie...

Boateng ma być gotowy do gry za około tydzień. Świetna wiadomość!

Ciekawostka: w meczu Inter - Lazio gospodarze wygrali dzięki bramce sprezentowanej przez sędziów. W meczu Milan - Lazio takie uderzenie:
http://i44.tinypic.com/cosw5.gif
nie zostało w żaden sposób na boisku ukarane. Czekam na opinie Babela, który stwierdzi, że to całkowicie przypadkowe i tak naprawdę Van Bommel sobie zasłużył.
Dias został ukarany trzema meczami zawieszenia, szkoda, że tylko w pucharze Włoch.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sty 2012, 14:03

Tevez raczej zostaje w City, wiec witamy na pokładzie Maxi Lopeza, który zamierza pomóc Ibrze w wygraniu Ligi Mistrzów, bo uczynił to z Barceloną :lol: Chyba, że coś się zmieni do 18:30, ale wątpię.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 27 sty 2012, 14:27

jezeli nie nastapi jakis kataklizm (w dwoch ostatnich sezonach nastepowal :lol: ), to ibrahimovic zagra zdecydowanie najskuteczniejszy sezon w karierze. dotad jego najlepszy wynik to bylo 29 goli w 46 meczach w 2008/09, w tym lekko po polmetku ma 22 mecze i 20 bramek

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sty 2012, 14:34

Ciekawi mnie co zrobimy z miejscem dla gracza bez paszportu unijnego. Gdyby nie żeby Cissokho to spokojnie można by było pogadać z Porto na temat Guarina, bo jego transfer do Juve chyba upadł. Świetny pomocnik, który na pewno by nas wzmocnił. Do tego świetnie wykonuje stałe fragmenty i podłącza się do akcji ofensywnych, ale i dużo pracuje w środku pola. Z tego co wiem to Porto wycenia go na jakieś 11 baniek i zgadzało się na wypożyczenie z wykupem w lecie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 sty 2012, 14:58

Co do Guarina to calkiem mozliwe, ze Juve odlozylo jego transfer na czerwiec z racji tego iz Conte zdecydowal sie postawic na Cacaresa.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 702

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 sty 2012, 15:00

Tranfers Guarina do Juventusu po przyjsciu Caceresa jest już niemożliwy, to jedna rzecz, a druga, że Nanigollan jest juz naprawde blisko przeprowadzki do Turynu. W transfer dwoch srodkowych pomocników nie wierzylem od poczatku(ewentualnie tym drugim pomocnikiem mogłby byc Pizzaro). Jesli Milan chcialby Guarina, to musialby sie spieszyc, bo wydaje się ze zainteresowanie ze strony Interu jest poważne. Choc z drugiej strony z tego co widzialem Guarina w Porto i na ile znam Ranieriego, te ten pierwszy grałby pewnie w Mediolanie na skrzydle :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sty 2012, 15:55

Powoli.
Po pierwsze, słowa agenta Teveza dotyczyły sytuacji z PSG, gdyby pozostał w City do lata. Znów w tłumaczeniu zostało całkowicie zmienione znaczenie wypowiedzi - znamy ten zabieg już po manipulowaniu słowami Moggiego na temat Pato.
Po drugie, Sky informuje, że Milan nadal czeka na odpowiedź z City, choć jak dotąd wiadomo tyle, że żaden z klubów zainteresowanych nie złożył oferty satysfakcjonującej City (też mi nowość), PSG wycofało się z wyścigu kontraktując Alexa - nie znam przepisów francuskich, ale podobno już nie mają miejsca dla gracza spoza UE.
Po trzecie, media informują, że Galliani będzie ciągnął tę sprawę do końca stycznia, próbując zakontraktować Teveza za wszelką cenę. Jakkolwiek zgadzam się ze stwierdzeniem Pastorelli (brak transferu to będzie porażka wszystkich stron - City, Teveza i Milanu), to cały czas ściskam kciuki, że PSG dogada się z City na temat letniego transferu. Uważam, że to rozwiązanie jest najlepsze dla Rossonerich.

Przy czym trzeba wziąć pod uwagę to, o czym na śmierć zapomniałem, a o czym pisał mete - miejsce dla gracza spoza Unii. Jeśli nie przyjdzie Tevez, to ktoś przyjdzie na pewno, żeby nie zmarnować tego miejsca, tylko... Galliani chyba nigdy nie wykonał dobrego ruchu w ostatniej minucie poszukując gracza spoza Unii. Pamiętamy Viudeza - Adiyiah przynajmniej miał dorobek, był na rynku rozchwytywany i obserwowany przez Milan dłuższy czas - Urugwajczyk trafił do nas właśnie tylko dlatego, że pod sam koniec sierpnia jakiś tam transfer się rypnął i trzeba było kogoś ściągać na ostatni moment. Obawiam się, że teraz też tak będzie.

Tematu transferu Guarina (poza źródłami Mediasetu, które jako jedyne podawały o naszym zainteresowaniu nim) nie ma i nie będzie. Porto jest gotowe sprzedać go byle gdzie za niższą kwotę od tej, którą zaoferuje Milan. Sytuacja z City jest rozwojowa, pewne jest jednak to, że Porto to jedyny klub w Europie, który z Gallianim współpracować nie będzie.

Pozostaje czekać na ostatnie chwile okienka. W swoich rozważaniach na temat duetu Maxi-Montolivo nie wziąłem pod uwagę sprawy paszportu, więc pewnie przyjdzie zamiast Montolivo ktoś spoza Unii, a Riccardo trafi do nas w lipcu.
Transfer dobrego pomocnika (Montolivo czy ktoś klasy Guarina, a więc wybijający się w słabszej lidze) i Maxi Lopeza to moim zdaniem zdecydowanie lepszy scenariusz od przyjścia Teveza.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sty 2012, 19:42

Ktoś mi wytłumaczy, co się stało w ciągu ostatniej godziny?
Ale ktoś poważny, nie chce mi się czytać kolejnych bzdur o tym, że tak naprawdę nie byliśmy zainteresowani graczem, w sprawie którego negocjujemy od dwóch miesięcy.
Przez dwa miesiące liczyłem na to, że ten transfer upadnie, po czym zrobili taką szopkę, że sam się czuję rozczarowany.

Maxi Lopez jest oficjalnie graczem Milanu - i to jest ta dobra wiadomość. Mam nadzieję, że saga z Tevezem już naprawdę się zakończyła i ściągniemy pomocnika do końca okienka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”