Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 670

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 sty 2012, 13:21

A jednak słupek Valencii, bramka Parka, sam na sam Welbecka to z czystych sytuacji. Wy do gola Kuyta nie mieliście żadnej takiej klarownej okazji, więc o czym my mówimy? Ja nigdzie nie pisałem, że mieliśmy przygniatającą przewagę, pisałem już po pierwszej połowie jeśli ktoś był bliżej strzelenia bramki to my i padł ten idiotyczny gol z rogu, potem po wyruwnującym golu Parka, znowu jeśli ktoś był bliżej strzelenia gola to my i gdy wydawało się, ze będzie remis, błąd Evry który wykorzystaliście i w porządku, ale w przekroju meczu najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis bądź minimalna wygrana nasza.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sty 2012, 13:22

Była jeszcze poprzeczka Carrolla.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 sty 2012, 7:59

Wszystko wskazuje na to, że Morrison jeszcze dzisiaj zawita w WHU. Powodzenia.

EDIT: Do nas ma przejśc natomiast niejaki Frédéric Veseli z...City :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 sty 2012, 11:33

Morrison będzie wypożyczony czy to transfer definitywny?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 31 sty 2012, 11:36

Prawdopodobnie to drugie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 31 sty 2012, 12:27

Podobno dobrą tyg. mu zaserwują.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 13:25 przez KajoFC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1507
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 31 sty 2012, 12:57

Sory, ale mnie tak to razi, że nie mogę przejść obojętnie:
"kto uje kreskuje... :P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 sty 2012, 13:05

http://www.guardian.co.uk/football/2012 ... CMP=twt_gu
West Ham United are still hoping to sign Ravel Morrison but the move from Manchester United hinges on the agents involved in the transfer demanding a fee of around £1m, according to a source at Upton Park.

Reports suggest that the 18-year-old midfielder would cost West Ham an initial £650,000 with up to £2m of add-ons. It is thought there is no buy-back option for Manchester United.

His wages would start in the region of £10,000 to £15,000 a week, potentially rising to £65,000. The latter would be dependent in part on Morrison helping secure West Ham promotion this season. Then, after a certain number of Premier League starts, his salary would start to rise incrementally towards the £65,000 ceiling.
A mowa o zawodniku, który nawet nie zagrał jednego meczu od pierwszej minuty w poważnej piłće :lol:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 31 sty 2012, 15:56

Kuszczak w składzie na mecz z Stoke City. Linda i De Gea z problemami zdrowotnymi nie mogą grać w dzisiejszym spotkaniu. A propos drugiego z nich. Hiszpan na początku wzbudził u mnie spokój o przyszłość bramki United. Jednak nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że jest to jego sezon numer 1 w bramce Manchesteru to i tak z tego co widzę, raczej musi on obecnie przyprawiać SAF o ból głowy. Przede wszystkim chodzi o jego budowę ciała. Wystarczy postawić obok niego dwóch dryblasów (a tych w Premiership nie brak) żeby chłopak został całkowicie zablokowany w polu karnym. Ten patent jest bardzo łatwy do zrobienia, a najlepiej obrazuje go strata pierwszej bramki z Liverpoolem. Trzeba mu zaaplikować jakieś ćwiczenia, żeby zbudował jakąś sylwetkę, bo na razie mimo że jest bardzo sprawny, to wygląda na środku bramki jakby bronił w ciuchach starszego brata. Nie narzekam, nie czepiam się. Uważam, że to da się nadrobić i mogą być z niego jeszcze ludzie, bo ma nieprzeciętny talent. Ale na obecną chwilę nie ma co wyznawać zasady, że jak kosztował tyle baniek to ma stać na bramce i trzeba dać szanse Lindzie, bo moim zdaniem to właśnie On bardziej sprawdza się meczach pierwszego składu. Zresztą, niech w końcu jeden z nich, raz na zawsze stanie w tej bramce i gra w każdym meczu, bo taki misz-masz po prostu nie wychodzi

Co to Freddiego Veselia, który rzekomo ma dzisiaj za bezcen przejść do naszej ekipy, to mam mieszane uczucia. Młody chłopak, coś tam już ugrał w reprezentacji, ale w zasadzie to nie wiem jaka ma być jego przydatność na tą chwile, gdzie 3/4 składu mamy w szpitalu. Czy nie lepiej zastanowić się nad wypożyczeniem jakiegoś dobrej klasy zawodnika? Na tą chwilę trzeba na prawdę kogoś do środka, bo nawet odświeżanie legend nie pozwoli równym tempem gonić za Cityzens. Może to i dobrze, że mamy już tylko w perspektywie walkę o mistrza kraju (bo Ferguson pewnie odpuść LE). Da to skupić się na jednym celu i nie trzeba będzie aż tak rotować składem.

Wracając do dzisiejszego meczu. Garncarze mają swój wieżowiec, na który trzeba uważać. Nawet nieźle idzie im w nowym roku w lidze, ale oczywiście powinniśmy nastawić się na wygraną. Manchester powinien w tym meczu (kolejny raz) odbić sobie mecz z Liverpoolem i wyjść zza zakrętu na kolejną prostą do tytułu mistrza.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 sty 2012, 16:23

W kuluarach mówi się, że między słupkami może dzisiaj stać Amos :shock: To z pewnością nie byłoby dobre, obawiam się, że gracze Stoke porządnie by go przestawili. Nasi dzisiejsi rywale to specyficzna drużyna i skoro sytuacja z bramkarzami jest aż tak zła to ja wolę między słupkami zobaczyć Tomka, który jest takim samym znakiem zapytania biorąc pod uwagę ile nie grał w pierwszym składzie ale ma przynajmniej doświadczenie. Czuję, że będzie dzisiaj bardzo wesoło.

Zgadzam się odnośnie De Gei. Hiszpan nie ma dobrego pierwszego sezonu na Wyspach i w lecie trzeba będzie nad nim solidnie popracować. I na siłowni i na boisku bo gra na przedpolu leży i to strasznie. Anglia to nie Hiszpania i David w tej kwestii musi bardzo dużo poprawić jeśli chce zrobić karierę na OT. Dziś podobno jest przeziębiony i jego występ jest wątpliwy ale cholera wie co Ferguson sobie pomyślał po ostatnim pokazie z Liverpoolem i czy to nie jest zasłona dymna.

Transfer młodego Szwajcara w ogóle mnie nie grzeje. Nie przebił się do City, ktoś od nas zobaczył w nim talent ale biorąc pod uwagę jak wielką konkurencję mamy w obronie kiedy wszyscy są zdrowi pewnie będzie tłukł się w rezerwach.

Morrison przechodzi testy medyczne w West Hamie wg mediów. Jeśli doniesienia okażą się prawdziwe i go sprzedamy bez klauzuli wykupu to znaczy, że musiał nieźle podpaść albo porządnie się pożarł z kierownictwem. Cóż, ma wielki talent i szkoda tych wszystkich nadziei jakie w nim pokładałem, mógł być legendą United, miał ku temu predyspozycje i na OT dostałby na to szansę, wybrał inaczej i zobaczymy czy coś z niego będzie. Będę śledził jego losy ale mimo wszystko wielka szkoda.

W tym okienku pozbyliśmy się praktycznie wszystkich graczy oprócz Kuszczaka, którzy tylko zajmowali miejsce w kadrze a nie mieli większej przyszłości na OT. Macheda na wypożyczeniu w QPR, Diouf w Hannoverze, Gibson w Evertonie. W zasadzie jeszcze wypadałoby opchnąć Owena, nie wiem po jaką cholerę przedłużano z nim kontrakt i go trzymamy. Porządki z grubsza zrobione, po sezonie trzeba będzie zastanowić się nad przyszłością paru zawodników kadry pierwszego zespołu i ewentualnie pomyśleć o 2-3 wzmocnieniach. Teraz jednak mamy połowę sezonu żeby powalczyć o 20 mistrzostwo co nie ukrywajmy będzie cholernie trudne, czas na rozliczenia przyjdzie w maju.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 sty 2012, 16:42

:boje się: to 2 bramkarzy kontuzjowanych za 1 zamachem? :roll: to jest jakies kosmiczne fatum i o ile kiedys pisałem że trzeba kogos kupic tak traz powiem ze nic to nie da, bo kontuzje sa wrecz nieprawdopodobne jesli wypada 2 bramkarzy. :lol:

Smierdzi tutaj remisem bo stoke umie sie murowac i cos strzelic ze stalego.OCzywiscie chcialbym wsytep Tomka,ktora ma doswiadczenie.

Pod wgledem kontuzji i tak bijemy rekordy,podobno LInda ma powazna kontuzje łydki wiec czuje ze Kuszczak moze zostac i moze dosc do sytuacji ze bedzie bronil.Co kiedys było zartem teraz moze byc prawda.Licze dzisaj na strate punktow.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 sty 2012, 16:44

Liczysz na stratę punktów czy się jej spodziewasz?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 sty 2012, 16:50

Zle napisalem.Licze sie ze strata punktów,przy tych kontuzjach i zawirowaniach przy bramce.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 31 sty 2012, 20:21

Manchester United: Amos - Smalling, Ferdinand, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Scholes, Park - Berbatow, Hernandez.

Ławka rezerwowych: Kuszczak, Giggs, Welbeck, Fabio, Rafael, Pogba, W. Keane.

Stoke City: Sorensen - Wilkinson, Shawcross, Huth, Wilson - Pennant, Whitehead, Palacios, Walters - Jones, Crouch.

Ławka rezerwowych: Nash, Jones, Fuller, Pennant, Delap, Shotton, Woodgate.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 sty 2012, 21:40

Mam nadzieję, że Groszek nauczy Roo strzelania karnych :wink:

E: A Berba niech nigdy więcej nie strzela...Uderzył niemal tak źle i czytelnie jak ostatni raz gdy wykonywał karnego(tak mi się wydaje - poprawcie jeśli się mylę), czyli dobre kilka sezonów temu, gdy odpadaliśmy po karnych w FA Cup z Evertonem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”