Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 02 lut 2012, 0:59
Obserwator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 lut 2012, 8:22
Duch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 lut 2012, 10:58
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2012, 11:01
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 lut 2012, 11:07
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 02 lut 2012, 11:29
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 02 lut 2012, 11:51
W sumie racja. Ona za życia już dużo powiedziała, za dużo. O towarzyszu stalinie i leninie.Emerald pisze:Ja nie wiem, co z wami jest nie tak.
Zmarla polska noblistka, ceniona na calym swiecie poetka.
Jak nie macie nic ciekawego do powiedzenia to nie mowcie.
NoName1989
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 lut 2012, 11:55
Mozna tez na przyklad pomyslec w ten sposob, ze podobnie jak wielu intelektualistow po wojnie wierzyla w PRL, i podobnie jak wielu innych nie wstydzila sie tej wiary.Marco_Van_Basten pisze:Nie można wymazać z życiorysu utworów wychwalających lenina i stalina, nie można wymazać popierania władzy komunistycznej, nie można także wymazać z życiorysu rezolucji literatów polskich z lat 50-tych broniącej stalinowskiej władzy.
Po pierwsze to wedlug Pilsudskiego, a po drugie nie komunista tylko socjalista.Edit. No tak przecież wg Nowickiej kto nie był za młodu komunistą ten nie będzie dobrym człowiekiem
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 02 lut 2012, 12:07
NoName1989
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 lut 2012, 12:15
A Nowicka cytowala Pilsudskiego.NoName1989 pisze:Słowa które przytoczyłem były słowami Nowickiej.
http://www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/ ... em__16126/
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 02 lut 2012, 13:15
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lut 2012, 13:35
Nie potrafisz podejmowac wlasnych decyzji? Ja Ci pozwalam ale na wszelki wypadek spytaj jeszcze proboszcza tam u siebie.Cris7 pisze:Chłopaczek, mogę nosić koszulkę "Nie płakałem po Szymborskiej"?
Berele Lewartow pisze:Co do śp. Szymborskiej, to ten problem był juz obecny przy smierci Kołakowskiego i powróci gdy ten świat opouści Bauman. I teraz mam pytanie do Chłopaczka, bo są to autorytety mu najbliższe, z tego co wiem Bauman chyba nie czuje, ze coś robił w przeszłości źle, a czy Szymborska kiedys powiedziała "przepraszam"?
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2012, 13:48
Sobie chyba kpisz w tym momencie.Dla mnie nie musiala za to przepraszac nikomu krzywdy nie zrobila.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lut 2012, 13:56
Tak jej podpis w calej sprawie byl decydujacy.Boromir pisze:Jak mówiłem, oceniał jej nie będą ale takie słowa jak:
Sobie chyba kpisz w tym momencie.Dla mnie nie musiala za to przepraszac nikomu krzywdy nie zrobila.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rezolucja_ ... akowskiego
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 02 lut 2012, 13:58
NoName1989
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio