Re: Za tych co odeszli [']

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Re: Za tych co odeszli [']

Post autor: Chlopaczek » 02 lut 2012, 13:35

Cris7 pisze:Chłopaczek, mogę nosić koszulkę "Nie płakałem po Szymborskiej"?
Nie potrafisz podejmowac wlasnych decyzji? Ja Ci pozwalam ale na wszelki wypadek spytaj jeszcze proboszcza tam u siebie.
Berele Lewartow pisze:Co do śp. Szymborskiej, to ten problem był juz obecny przy smierci Kołakowskiego i powróci gdy ten świat opouści Bauman. I teraz mam pytanie do Chłopaczka, bo są to autorytety mu najbliższe, z tego co wiem Bauman chyba nie czuje, ze coś robił w przeszłości źle, a czy Szymborska kiedys powiedziała "przepraszam"?

Od 4:40.

Czy przeprosila? Nie slyszalem.
Dla mnie nie musiala za to przepraszac nikomu krzywdy nie zrobila. Miala 20 lat byla marna poetka i byla glupia. W tym wieku masz prawo do bycia glupim z czego wiele osob korzysta bez ograniczen. Chocby tu na forum.
Do Ciebie argument "takie byly czasy" nie przemawia do mnie troche tak. Latwo jest pisac takie rzeczy w 2012 kiedy jedyne zagrozenie dla wolnosci to ACTA.
Czy naprawila to swoim pozniejszym zyciem? W zupelnosci i calkowicie.

Nie mam zamiaru wyklocac sie o Szymborska. Kazdy zapamieta ja jak chce. Dla jednych bedzie wierszem z lat piecdziesiatych ubieglego wieku dla innych wielka poetka do ktorej wierszy wraca sie z przyjemnoscia.

Wróć do „Hyde Park”