Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2012, 14:00
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 02 lut 2012, 14:01
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lut 2012, 14:09
To najwyrazniej znales Szymborska doskonale. Jeszcze napisz nam ile zazwyczaj brala pikantnych skrzydelek z KFC bo wiem ze bardzo je lubila. Moze jakies wspolne zdjecia? Chetnie bym sie zapoznal.Boromir pisze:Doskonale wiedziała co podpisuje.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 lut 2012, 14:12
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2012, 14:21
Po co? I tak jak zobaczysz zdjęcie to się spytasz z którego to roku, a potem powiesz, że to tylko zdjęcie, nic nie mówiące i w ogóle jakieś takie czarno - białe.Chlopaczek pisze:To najwyrazniej znales Szymborska doskonale. Jeszcze napisz nam ile zazwyczaj brala pikantnych skrzydelek z KFC bo wiem ze bardzo je lubila. Moze jakies wspolne zdjecia? Chetnie bym sie zapoznal.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lut 2012, 14:27
I tylko my niezlomni forumowa brac ktora kilkadziesiat lat pozniej doskonale wie co nalezalo zrobic i co by sama wtedy zrobila gdyby zyla w tamtych czasach.Boromir pisze:Każdy swoje wnioski wyciągnie. Jeden może sądzić, że jego ksiądz z parafii dostawał dolary od Niemców i dlatego jest wrogiem ludu, drugi po prostu podpisze się pod dokumentem skazującym kogoś na wyrok śmierci nie patrząc co robi, a trzeci przeczyta i się zastanowi. Każdy ma wolną wolę, swoje wybory, z których kiedyś, po wielu latach będzie rozliczony.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 lut 2012, 15:27
W takim wypadku ty też nie możesz stwierdzać, że nic się nie stało z jej strony jak to podpisała.Chlopaczek pisze:I tylko my niezlomni forumowa brac ktora kilkadziesiat lat pozniej doskonale wie co nalezalo zrobic i co by sama wtedy zrobila gdyby zyla w tamtych czasach.
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 lut 2012, 21:11
To najwyrazniej znales Szymborska doskonale. Jeszcze napisz nam ile zazwyczaj brala pikantnych skrzydelek z KFC bo wiem ze bardzo je lubila. Moze jakies wspolne zdjecia? Chetnie bym sie zapoznal.Chlopaczek pisze:Bardziej prawdopodobne wydaje mi sie ze ktos jej podsunal dokument i ona podpisala. Bez wiekszej swiadomosci i zapewne nie wiedziala wtedy tego co jest wiadome o calej sprawie teraz.
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lut 2012, 21:14
Odrozniasz przypuszczenie "bardziej prawdopodobne wydaje mi sie" od kategorycznego stwierdzenia "doskonale wiedziala co podpisuje"? Chyba nie. Moze po tym wpisie zaczniesz zwracac na takie rzeczy uwage.arek_ahig pisze:To najwyrazniej znales Szymborska doskonale. Jeszcze napisz nam ile zazwyczaj brala pikantnych skrzydelek z KFC bo wiem ze bardzo je lubila. Moze jakies wspolne zdjecia? Chetnie bym sie zapoznal.Chlopaczek pisze:Bardziej prawdopodobne wydaje mi sie ze ktos jej podsunal dokument i ona podpisala. Bez wiekszej swiadomosci i zapewne nie wiedziala wtedy tego co jest wiadome o calej sprawie teraz.
![]()
Zalosc Chlopaczku, zalosc...
Nie spodziewalem sie ze swojej strony takiego idiotycznego rozumowania. Szczyty hipokryzji. Najpierw negujesz czyjesz tezy, po czym dokladnie w ten sam sposob stawiasz wlasne...
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 lut 2012, 21:25
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lut 2012, 21:33
Jezeli Ty nie widzisz roznicy miedzy twierdzeniem a przypuszczeniem to coz ja na to moge poradzic? Kazdy pretekst dobry zeby wyjechac ze "szczytami hipokryzji" wyrazeniem dosc popularnym po prawej stronie.arek_ahig pisze:Nie ma najmniejszego znaczenia konstrukcja zdania w formie twierdzenia czy przypuszczenia, poniewaz oboje opieracie sie nie na stanie faktycznym, ale na wlasnym osadzie.
Podpisala ale przypuszczam ze nie mogla wygooglac sobie jak my teraz o co tak naprawde w tej sprawie chodzilo. Latwo sie teraz madrzyc i pisac o wydawac by sie moglo rozumnym czlowieku.arek_ahig pisze:Obie opinie nie maja potwierdzenia w faktach. Chociaz na dobra sprawe to blizsze prawdy jest stwierdzenie Boromira, ze doskonale wiedziala co podpisuje, bo trudo posadzac czlowieka wydawac by sie moglo rozumnego, ze nie czyta dokumentu, ktory podpisuje. Trzeba by byc stracznie naiwnym. Zreszta nawet gdyby go nie czytala, to nie nalezy umniejszac jej winy, bo skutek jest ten sam.
Podpisala? Podpisala. Z cala pewnoscia duzo bardziej usmiech wywoluja proby jej obrony i twierdzenie, ze nie byla swiadoma tego co podpisuje niz twierdzenie, ze doskonale wiedziala co robi.
To jest tak oczywiste, ze proby zaprzeczania temu sa co najmniej niepowazne.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 lut 2012, 21:36
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lut 2012, 21:43
To moze sobie przeczytaj dokladnie w jakim kontekscie jest ten wpis Boromira. Ano w takim ze jego zdaniem podpisujac ten dokument wiedziala ze robi wielka krzywde tym ksiezom. I dokladnie w tym samym kontekscie byla moja odpowiedz.arek_ahig pisze:Nie rozumiesz co ja do Ciebie pisze.
Dlaczego bardziej prawdopodobne jest, ze nie wiedziala co podpisuje?
Teza Boromira, ma potwierdzenie w podpisanym dokumencie, a Twoje przypuszczenie, ktore jest wedlug Ciebie bardziej prawdopodobne, na czym jest oparte?
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 lut 2012, 22:04
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 lut 2012, 22:23
Miałem się nie odzywać, ale tutaj trzeba. Ja chyba śledzę inną dyskusje, niektórzy wkleili tutaj parę jej wierszy czy jak Berele zacytowali ciekawy fragment jej twórzczości do tego dodali tą haniebną rezolucję, więc jeśli to wg. Ciebie nie są argumenty na poparcie swoich tez to co nimi jest? Co wy prezentujecie w zamian, swoje przypuszczenia?Znowu prawa strona idzie na łatwiznę. Z tego co mi wiadomo to raczej osoba twierdząca, że ktoś jest szmatą musi to twierdzenie udowodnić. Natomiast wy jak zwykle po swojemu: "Szymborska była taka owaka, a jak nie to mi udowodnij..."
Kamil232
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio