AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1318

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lut 2012, 14:38

Cholera, bronię mete, tylko czekać, aż ktoś tu wskoczy i stwierdzi, że to moje kolejne konto. Nie mogę się tego doczekać, będę mógł powiedzieć, że jestem jednym człowiekiem w trzech osobach i jakiś kamil mnie zacznie czcić.
Nie musisz. Odpisałem mu wcześniej.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 lut 2012, 15:01

Potwierdzily sie dwie rzeczy. Robinho trzeba po tym sezonie sprzedac sprowadzajac na jego miejsce kogokolwiek. Moze byc Maciej Rybus.
Zlatan jest kretynem. Powinna zostac nalozona na niego jakas wysoka kara pieniezna przez klub. Zespol lapie rytm rozkreca sie a Szwed w kompletnie idiotyczny sposob lapie czerwona kartke. Malo tego - oslabia druzyne w momencie gdy mamy przed soba bardzo trudne mecze gdy wielu zawodnikow jest kontuzjowanych. Nie wiem naprawde na co Ibra liczyl. Ze sedzia nie zauwazy? I tak by go komisja dyscyplinarna zawiesila na podstawie zapisu video.
Jestem bardzo zly po meczu z Napoli. Jakas tam pociecha jest ze cala czolowka stracila punkty ale my musimy wygrywac.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 lut 2012, 15:04

Moj stosunek do Milanu jest jak najbardziej ok. Denwrwuje mnie tylko Wasza niby wszechwiedza, ktora to momentami ocierala sie o absurd w kwestii chociazby sprowadzenia Teveza badz rzekomego szczescia Juventusu.

Ile to rodzajow umow miedzy Milanem a City wymysliliscie to wiecie tylko wy drodzy mete i Wilmore. Wyszlo zupelnie inaczej niz prorokowaliacie.

Zapomniales mete dodac mete, ze w sprawie transfeu Teveza twierdzilem takze, ze City bedzie obstawalo przy obowiazku wykupu po polrocznym wypozyczeniu a nie tylko przy transferze bezposrednim. Na to i na to nie mieliscie jednak hajsu.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2012, 6:31 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2012, 15:08

Nie musisz. Odpisałem mu wcześniej.
Już napisałem, gdy zobaczyłem Twój post, nie chciało mi się edytować.

De Rossi podpisał kontrakt na pięć lat bez klauzuli odstępnego, 5,5 miliona euro rocznie. Pokazał, że dla niego priorytetem jest Roma, szacunek mu się należy, bo bez problemu mógł znaleźć lepszą ofertę.
Ile to rodzajow umow miedzy Milanem a City wymysliliscie to wiecie tylko wy drodzy mete i Wilmore. Wyszlo zupelnie inaczej niz prorokowaliacie.

Zapomniales mete dodac mete, ze w sprawie transfeu Teveza twierdzilem takze, ze City bedzie obstawalo przy obowiazku wykupu po polrocznym wypozyczeniu a nie tylko przy transferze bezposrednim. Na to i na to nie mieliscie jednak hajsu.
Nic nie wiesz o tej sytuacji, a piszesz o niej od paru tygodni. Sprawia Ci satysfakcję wymyślanie różnych bzdur (bo mete ani ja nie wymyślaliśmy żadnego z doniesień przekopiowywanych tutaj z innych mediów), czy tak trollujesz z nudów?
Bo wiesz, jednego takiego piszącego od rzeczy w oparciu o własne antypatie mamy w tym temacie z fanów Interu, to już zaczyna być irytujące.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 lut 2012, 17:11

Nie troluje kolego a odnosze sie do Twoich glupkowatych postow przy okazji ttoche ironizujac.

Napisales, ze Cassano nie mial wylewu? To co wedlug Ciebie mu dolegalo. Bo z tego co wiem to mial wylew niedokrwienny spowodowany wrodzona wada seeca. No chyba, ze sie myle co mi zaraz pewnie uswiadomisz!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2012, 17:18

Napisales, ze Cassano nie mial wylewu? To co wedlug Ciebie mu dolegalo. Bo z tego co wiem to mial wylew niedokrwienny spowodowany wrodzona wada seeca. No chyba, ze sie myle co mi zaraz pewnie uswiadomisz!
Oczywiście, że Cię uświadomię, choć wiem, że tego i tak, jak zwykle, nie przyswoisz.
Cassano miał udar niedokrwienny. Nie jestem lekarzem, medycynę znam w stopniu podstawowym, ale nawet bez pomocy google widzę różnicę między udarem spowodowanym wylewem krwi do mózgu a udarem spowodowanym niedokrwieniem, którą wyjaśni Ci dokładnie ten link: http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,299286.html
Miłej lektury. Wystarczy wpisać w google "wylew niedokrwienny" (brzmi jak sucha woda, ale pal sześć), a znajdziesz dużo tekstów na ten temat.
Nie troluje kolego a odnosze sie do Twoich glupkowatych postow przy okazji ttoche ironizujac.
Ironizować jeszcze trzeba potrafić. Powtórzę się - wkładanie mi do ust słów, których nie napisałem, to nie jest ironia. To trolling.

Ibrahimović został zawieszony na trzy mecze. Milan zapowiedział odwołanie, rok temu poskutkowało, może teraz też się uda. Nie narzekałbym, gdybyśmy mieli dostępnego Pato, ale on pewnie wróci najwcześniej na Cesenę.
Aronica oczywiście nie został ukarany. To jest zwyczajny skandal.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 lut 2012, 17:26

Tu masz racje. Pomylilem slowa: wylew kosztem udar. Nie zmienia to jednak faktu, ze jest to powazna przypadlosc.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lut 2012, 17:35

Podaj jedną potencjalna umowę, którą wymyśliłem. Jeżeli to zrobisz to przyznam się do błędu. Każdą propozycję, która tu pisałem mogę udokumentować odpowiednim tekstem źródłowym. Jeżeli będzie trzeba to stracę masę czasu na to.

Najwięcej w tym temacie wymyślać Ty bazując na swoim zdrowym rozsądku. Rozpoczynając od dyskusji o Pirlo, przez Cassano na Tevezie kończąc.

BTW - brawo dla De Rossiego. Jak bardzo chciałem go w Milanie to pokazał, że gracze, którzy kierują się sercem a nie kasą jeszcze istnieją.
Tu masz racje. Pomylilem slowa: wylew kosztem udar. Nie zmienia to jednak faktu, ze jest to powazna przypadlosc.
To jak bardzo poważna zapewne zależy od wielu czynników. Opinie lekarzy tu po ogłoszeniu co jest Cassano jak i po operacji jasno stwierdzały, że nie było to na tyle poważne by zagrażać zdrowiu Antka. Odpowiednie cytaty od odpowiednich lekarzy już wklejałem w tym temacie.
Tak zacząłeś twierdzić pod koniec całej szopki. Od początku upierałeś się, że City zadowoli tylko defintywny transfer mimo iż podałem Ci odpowiednie informacji. Później kwiatki w stylu, że Inter ma większe szanse na transfer Teveza mimo wypowiedzi agenta gracza itp. Co ciekawe na koniec City zgodziło się na darmowe wypożyczenie z opcją wykupu chcąc w zamian 8 mln w lecie gdyby Milan nie wykupił gracza.

Taki wyrok dla Ibry przy braku kary dla Aronicy to kpina. Uderzenie Diasa zresztą również było z cięższego gatunku i dostał tyle co Szwed.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2012, 17:44

Na uwagę zasługuje fragment informacji ze Sportmediaset o zawieszeniu dla Ibrahimovicia:
Per Aronica, per il quale la Procura non aveva chiesto la prova tv, nessun provvedimento.
Dla Aronici, w sprawie którego nie zażądano sprawdzenia powtórki wideo, nic nie orzeczono.

To jest po prostu skandal. Nie zawsze wiem, kiedy można zażądać powtórki wideo, a kiedy nie, gdy komisje dyscyplinarne zajmują się jakimiś przypadkami, ale skoro teraz można było, to nie ma wyjaśnienia dla takiej decyzji komisji. Aronica zachował się jeszcze gorzej od Ibrahimovicia (poddusił Nocerino i chcąc uderzyć Ibrę uderzył Włocha), a nie otrzymał ani czerwonej kartki, ani jego zespół nie został osłabiony, ani nie otrzymał zawieszenia po fakcie.
W sprawie karygodnego zachowania Diasa po fakcie władze ligi się obroniły - ukarały go karą 3 meczów zawieszenia. W sprawie Aronici nie ma wytłumaczenia dla ich działań. Z własnej woli zadecydowali, że gracza jednej ekipy można srogo ukarać, a zawodnika drugiej ekipy nie należy w ogóle sądzić.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 lut 2012, 18:34

mete pisze:
Tak zacząłeś twierdzić pod koniec całej szopki. Od początku upierałeś się, że City zadowoli tylko defintywny transfer mimo iż podałem Ci odpowiednie informacji. Później kwiatki w stylu, że Inter ma większe szanse na transfer Teveza mimo wypowiedzi agenta gracza itp. Co ciekawe na koniec City zgodziło się na darmowe wypożyczenie z opcją wykupu chcąc w zamian 8 mln w lecie gdyby Milan nie wykupił gracza.
Twierdzilem tak od poczatku drogi kolego - albo kasa albo wypozyczenie z obowiazkiem. To, ze City pozniej zgodzilo sie na darmowe wypozyczenie dalej nic nie zmienia, bo przez te 8 baniek chcieli sie niejako zabezpieczyc przed zmiana zdnia Milanu dotyczacego dalszego procesu postepowania z Tevezem. Krócej mowiac chcieli sie zabezpieczyc przed niechcianym powrotem Teveza do City. Mimo wsztystko dalej nie mieliscie hajsu, zyby dokonczyc transfer i wszystko upadlo. Szkoda tylko tej szopki, ktora trwala 2 miechy i nic naprawde z niej nie wyszlo. Taki wstyd.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lut 2012, 18:40

Mimo wsztystko dalej nie mieliscie hajsu, zyby dokonczyc transfer i wszystko upadlo.
Po co nam była kasa skoro na pozyskanie Teveza przynajmniej do czerwca nie była nam ona potrzebna? Potencjalne 8 lub 21 baniek trzeba było wyłożyć w lipcu. Transakcja upadła z innego powodu. Jakbyś zwrócił uwagę na coś więcej niż swój zdrowy rozsądek to byś wiedział.

Czekam aż udowodnisz, że sobie wymyślałem oferty za Teveza. Postawiłeś a postaw i b. Bo na razie wychodzi, że fajnie wymyślasz a później zmieniasz to w ironie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lut 2012, 18:47

http://www.sporcle.com/games/Freddie/UCLMilan

U mnie 110/154. Zapraszam do zabawy :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 lut 2012, 18:51

Odgrzewane kotlety Doktorku :>

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 06 lut 2012, 19:15

111 :lol: mówię poważnie

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lut 2012, 19:19

140/154

Podałem dobrze 8 pełnych jedenastek. Zapomniałem o Baggio, Weah i Davidsie - wstyd. W jedenastce z 2008 roku jest Bonera zamiast Jankulovskiego. Nigdy bym na to nie wpadł.

A tak przy okazji - jak zobaczyłem jakie Milan przez lata miał wyczesany skład to aż mi się płakać zachciało jak pomyślałem o obecnej...
Twierdzilem tak od poczatku drogi kolego - albo kasa albo wypozyczenie z obowiazkiem.
Nie wiem co twierdziłeś, ale wiem za to co pisałeś:
Świete słowa Babel . Milan nie ma jakiegoś pierwszeństwa w jego zakupie, a City wcale nie musi go wypożyczać. W dodatku patrzac na FFP to City interesuje tylko kasa a nie jakies wypożyczenia z opcjami wykupienia w lecie. Oni chcą go sie pozbyć teraz, ale za gotówke, a nie jakieś przyszłe gwarancje. ...
Ja sie tylko opieram na tym co przeczytam w angielskiej prasie badź usłysze w telewizji. A tu mówi się wyłącznie o pieniadzach w zimie jako jedynej opcji zadowalającej City. Jak Milan bądź też inny zespół chce go mieć teraz to musi zapłacić. I jeżeli sądzisz, że City ugnie sie pod majestatem MIlanu ...
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 19:31 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”