AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1319

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 lut 2012, 19:29

Moze mi ktos powiedziec cos o tej murawie? Bo troche poczytalem i sie zaciekawilem, a za tydzien gramy LM tam przeciez. Po prostu bedzie to gra jak na klepisku gdzies w Bialorusi czy cos czy moze jest powazniej? Mecz raczej nie bedzie zagrozony przez stan murawy?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lut 2012, 19:34

Moze mi ktos powiedziec cos o tej murawie? Bo troche poczytalem i sie zaciekawilem, a za tydzien gramy LM tam przeciez. Po prostu bedzie to gra jak na klepisku gdzies w Bialorusi czy cos czy moze jest powazniej? Mecz raczej nie bedzie zagrozony przez stan murawy?
Mecz raczej nie powinien być zagrożony. Murawa jest od dłuższego czasu w kiepskim stanie i narzekają na to piłkarze. Jest dużo prawdopodobieństwo, że większość urazów mięśniowych z tamtego sezonu (w tym roku jest ich znacznie mniej, więcej po prostu pechowych kontuzji a'la Gattuso i Cassano) było spowodowane właśnie stanem murawy na San Siro, bo ktoś tam zauważył, że najwięcej kontuzji Milan doświadczył na własnym terenie. Ostatnio już piłkarze Milanu otwarcie narzekają na stan murawy - chyba Bommel lub Ambrosini.

Znając wasze problemami z kontuzjami módlcie się, żeby wyjechać z Mediolanu w takim stanie zdrowotnym w jakim przyjedziecie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 lut 2012, 19:52

mete pisze:A tak przy okazji - jak zobaczyłem jakie Milan przez lata miał wyczesany skład to aż mi się płakać zachciało jak pomyślałem o obecnej...
Prawda i chyba każdy fan calcio (z tych normalnych) trochę tęskni za tamtym Milanem. Można było śmiało puszczać ich w Europę i mieć pewność, że godnie będą reprezentować włoski futbol nie obawiając się o kompromitację. Juve w zasadzie z małymi wyjątkami podobnie. Ale nadeszły chude lata w Serie A i każde z "mocarstw" na swój sposób to odczuło. Anglia i Hiszpania bardzo nam uciekły.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 lut 2012, 21:34

Dzięki za info.
mete pisze:A tak przy okazji - jak zobaczyłem jakie Milan przez lata miał wyczesany skład to aż mi się płakać zachciało jak pomyślałem o obecnej...
Bardzo to nikogo nie pocieszy, ale my patrząc na Arsenal czujemy się tak samo. Będzie to ciekawy dwumecz zespołów, których blask został mocno przygaszony w ostatnich latach. Ale o tym w temacie dwumeczu po weekendzie :wink:

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 06 lut 2012, 23:43

Wilmore pisze:Wiele razy mówił, że nie chce z Włoch odchodzić (a miał w swoim czasie wielomilionowe oferty z Realu na przykład), nie widzę powodu, dla którego miałby zmienić zdanie. Milan wydaje się być całkowicie realną opcją, jeśli tylko Daniele podtrzyma deklaracje o pozostaniu w kraju.
"Przez te miesiące chciała Cie jakaś włoska drużyna? Wziąłbyś ją pod uwagę?
DDR: Tak, kontaktowały się ze mną i włoskie zespoły. Choć to dla mnie zaszczyt, ponieważ to zespoły na poziomie i dobrze się spisujące, zawsze odpowiadałem, że to byłby mój ostatni wybór. Nie ze snobizmu, ale z powodu szacunku. To kwestia tego, w co wierzę. Nie mógłbym zagrać dla innej włoskiej drużyny. Nie pasuje to do mnie."

Tak więc jak to było Wilmore?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 07 lut 2012, 1:46

mete

Szkoda, że nie wyedytowałeś mojego nastepnego posta, a postawileś na wybiórczość. Ja zrobie to za Ciebie:
Ozdobny pisze:Twierdze, że City tutaj dyktuje warunki i to ewentualny nabywca bedzie musiał sie dostosować do ich woli, która glosi o checi pozbycia sie tego delikwenta z ich zespołu w styczniu i to na takich zasadach gwarantujących ostateczne zamkniecie drzwi przed jego ewentualnym oraz bardzo niechcianym powrotem w lecie. Dlatego sprzedaż za 25 mln gwarantujaca transfer w zimie bądż w lecie jest wyjściem zadowalającym City. Żadne prawa do wykupu nie wchodza w gre. Jeżeli go chcecie Galliani musi przytać na te warunki. Tyle ode mnie.
Chciałeś przypomnieć sobie wersje umów jakie reprezentowałeś. Nie ma problemu. O to one:

1. 24.11.2011:
mete pisze:Ponoć Milan miałby go wypożyczyć za 2 mln euro w lecie wykupić za 14 mln płatnych w 3 ratach. Jeżeli to się potwierdzi to ...no sam nie wiem co napisać.
Ja też nie wiem...

2. 24.11.2011:
mete pisze:Jeżeli Tevez przyjdzie a wszystko wskazuje na to, że tak (Na razie City chce 4 mln teraz i 24 płatne w 3 ratach a Łysy daje 2 + 16) to będzie to transfer definitywny w stylu Zlatana.
To zdanie obala teorie dotyczacą, że City niby sie zgodziło na początku negocjacji na 18 mln euro za Teveza po okresie półrocznego wypożyczenia. Jak widać różnica jest spora. Przeczy to także opiniom, który mówiły, że City nigdy nie domagało sie 25 mln euro. Od 24 do 25 niedaleko.

3. 25.11.2011:
mete pisze:Co do Teveza. Włoskie jak i angielskie media są przekonane, że przechodzi do nas. Maksymalna kwota transferu ma wynieść maksymalnie 20 mln i Tevez chce do nas dołączyć i obniżył swoje wymagania finansowe do 4,5 mln euro za sezon i jakiś procent ze sprzedaży jego koszulek.
Tu z kolei mowa o 20 mln napisana niedlugo po wypowiedzi numer 2.

4. 22.12.2011:
mete pisze:Według najnowszych plotek oferta Milanu to 3 miliony za wypożyczenie i możliwość wykupu w czerwcu za około 17-20 mln euro. Początkowo Galliani nie chciał nic płacić za wypożyczenie, ale nie chciał też mieć obowiązku wykupu stąd pewnie zmiana oferty, aby zbliżyć oba kluby do porozumienia.
5. 06.01.2012:
mete pisze:Nowa oferta Milanu wygląda mniej więcej tak: półroczne wypożyczenie z prawem wykupu, jeżeli Tevez zagra w połowie meczów Milanu po przynajmniej 45 minut. Jeżeli warunki nie zostaną spełnione to po sezonie Tevez znów idzie do Milanu na wypożyczenie i w 2013 już jest obowiązek wykupu.
Moja ulubiona.

6. 06.01.2012:
mete pisze:Jeszcze raz - Milan w grudniu zaoferował darmowe wypożyczenie z opcją wykupu z lecie za około 20-24 miliony euro. City zgodziło się na darmowe wypożyczenie, kwotę wykupu, ale chcieli, żeby to był obowiązek wykupu. Sprawa się przedłużyła. Wczoraj Łysy przedstawił nową ofertę, która już jest bliższa tego co żądało City. Milan czeka na odpowiedź.
Tu względem tego co pisałeś w grudniu przeczysz sam sobie. Jak tu sie ma to 24 do 17-20 o których pisałeś w wczesniej?

7. 6.01.2012:
mete pisze:Milan na początku chciał tylko wypożyczyć Teveza na co City się nie zgodziło. Teraz sytuacja uległa zmianie, bo Galliani zaoferował taką umowę, która gwarantuje City, że się pozbędą Teveza na dobre.
Znów zupełnie co innego co pisałeś wcześniej. Tylko wypożyczyc?

8. 12.01.2012:
mete pisze:Tak, ale to miało inaczej wyglądać. Wypożyczamy Teveza z opcją wykupy w lecie za około 20 milionów (takie były pierwsze informacje). Jeżeli Tevez się sprawdzi to wykupujemy go i wtedy sprzedajemy jednego z Brazylijczyków. Powód prostu - Tevez, Pato, Cassano, Robinho i Ibra to za dużo ilościowo i finansowo. A sprawa tak się potoczyła, że nie dość, że musielibyśmy zapłacić znacznie więcej za Teveza to zrobić to już teraz i w takim wypadku już teraz trzeba było by opchnąć Pato.
20 mln? Już nie 14, 16 i 18?

9. 13.01.2012:
mete pisze:A Ancelotti powiedział, że PSG i Milan uzgodnili warunki transferu, ale gracz nie chciał iść do PSG.Trzeba postawić sprawę jasno - Tevez na takich jak wczoraj warunkach przyszedłby tylko w wypadku odejścia Pato. Jest jeszcze szansa, że przyjdzie na innych warunkach. Jego agent dziś był w siedzibie Milanu i długo tam siedział z Gallianim. Sprawa nie została zamknięta.
Coś dla Wilmore.

10. 14 01.2012:
mete pisze:Co od oferty za Teveza to wg Sky Galliani ma przedstawić nową - 3 mln za wypożyczenie i opcję wykupu za 20. Tevez nadal chce czekać do końca na Milan i nie akceptuje innych ofert.
Nowa, stara oferta.

11. 20.01.2012:
mete pisze:Coraz więcej wskazuje, że City będzie miało dwie opcje - oddać go na warunkach Gallianiego (tych początkowych) albo zostawić go w klubie. Nie twierdzę, że to zaakceptują, ale mają ciężki orzech do zgryzienia skoro 11 mln od PSG nie przekonało Teveza do przeprowadzki i wystarcza mu 5 w Milanie.
12. 23.01.2012:
mete pisze:Dziwne, bo podobno City zażądało by Milan wyrównał to co zaoferował Inter - wypożyczenie z zobowiązaniem wykupu za 25 mln + bonusy (suma sumarum miało wyjść około 28 mln). Jak Galliani jechał co Manchesteru na negocjacje to City już zaakceptowało ofertę Interu.
13. ...i ostatnia dotyczaca tych trzekomych 8 baniek jako pewnego zabezpieczenia City przed powrotem Carlosa.

W miedzy czasie pisałeś dużo o kolacjach, rozmowach z agentem, kolejnych wyjazdach do Manchesteru i kolejnych rozmowach z agentem. Wiele słow wylałeś, ale jakos nijak przełożyło sie to na rzeczywistość i Twoje marzenie sie nie spełniło a pisałeś o nim 20.01.2012:
mete pisze:A Teveza coraz bardziej chce w Milanie. Za to jak bardzo chce do nas trafić i odrzuca znacznie lepsze propozycję i mimo nieformalnego porozumienia respektuje je. Razem z Ibrą mogą stworzyć świetny duet.
Dlatego nie wyżywaj sie na mnie za to, że mam odmienne zdanie w tej sytuacji niż Ty. Wydaje mi sie, że za bardzo go chcialeś i ciezko Ci jest pogodzić sie z sytuacją gdzie Milanu już drugie okienko z rzedu nie stać na klasowe wzmocnienie. Smutne jest to i dla mnie, bo nie pragne nic innego jak silnej wloskiej Serie A. Jeżeli o powyższe ofery chodzi to może tylko ze trzy z nich przewineły sie w angielskich źródłach. Bylo to bodajrze oczekiwanie City oferty o wyskości 25 baniek za transfer badz wypozyczenie go poprzedzajace, a poźniej mówiło sie o 27 mln wzgledem ofert Interu i PSG, po czym wrócono do rozmów z Milanem gdzie nic wielkiego sie nie wydarzyło względem znaczącej zmiany warunków przez Rosonerich.

Dalszego sensu dyskutowania na ten temat nie widzę. Żegnam, ale do środy.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2012, 6:30 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lut 2012, 8:21

Chciałeś przypomnieć sobie wersje umów jakie reprezentowałeś. Nie ma problemu. O to one:
Ja dobrze pamiętam co pisałem. Chciałem żebyś udowodnił, że wymyślałem sobie rzekome oferty Milanu a ty tylko zacytowałeś moje posty. Wszystkie te oferty przejawiały się w różnych mediach włoskich i dlatego o tym pisałem. Po to jest forum - aby dyskutować. Żadnych z nich nie wymyśliłem a właśnie to mi zarzuciłeś. Newsy były głównie z Sky Sport, sportmediasetu i LGdS dlatego mogły być różnice między nimi. Sęk w tym, że żadna nie była wytworem mojej wyobraźni a to mi zarzuciłeś.
Szkoda, że nie wyedytowałeś mojego nastepnego posta, a postawileś na wybiórczość. Ja zrobie to za Ciebie:
Wcale nie postawiłem na wybiórczość. Zacytowałem pierwsze dwa twoje posty w tym temacie w sprawie płatności za Teveza. Stwierdzają one jasno, że na samym początku pisałeś, że City interesuje tylko transfer definitywny i kasa od razu. Później dopiero zmieniłeś zdanie o czym pisałem.
Dalszego sensu dyskutowania na ten temat nie widzę. Żegnam, ale do środy.
Najlepiej będzie jak zakończymy dyskusję. Następnym razem jak będziesz wpadał do tematu to nie zapomnij źródeł informacji. I za nim komuś powiesz, że coś wymyśla to pomyśl nad sobą.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 lut 2012, 10:07

Il Padrino pisze:
Wilmore pisze:Wiele razy mówił, że nie chce z Włoch odchodzić (a miał w swoim czasie wielomilionowe oferty z Realu na przykład), nie widzę powodu, dla którego miałby zmienić zdanie. Milan wydaje się być całkowicie realną opcją, jeśli tylko Daniele podtrzyma deklaracje o pozostaniu w kraju.
DDR: Tak, kontaktowały się ze mną i włoskie zespoły. Choć to dla mnie zaszczyt, ponieważ to zespoły na poziomie i dobrze się spisujące, zawsze odpowiadałem, że to byłby mój ostatni wybór. Nie ze snobizmu, ale z powodu szacunku. To kwestia tego, w co wierzę. Nie mógłbym zagrać dla innej włoskiej drużyny. Nie pasuje to do mnie."
Do mnie pytanie nie jest ale takie coś się ceni u piłkarza :!:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lut 2012, 11:46

Il Padrino pisze:

Jak to co on na to? Powie, że opierał się na wiarygodnych wypowiedziach zawodnika z przeszłości i nie ma sobie nic do zarzucenia, a następnie rozpocznie kolejną burzę w szklance wody na temat niedorzecznego transferu do Milanu, bo znów znajdzie jakąś pojedynczą wypowiedź zawodnika, potem przytoczy 3 plotki z poważnych źródeł, przeinaczy słowa Gallianiego (który w ostatnich oknach bardziej zajmuje się robieniem iluzji transferów niż ich samych) bo Łysy zawsze kręci i w konsekwencji zawsze można zinterpretować jego słowa jak się komu podoba i BACH wiarygodna informacja: Milan już prawie kupił Hamsika, Fabregasa, De Rossiego, Teveza i Pastore :lol:

Panowie jesteście już duzi czas najwyższy się nauczyć, że nie ma co wierzyć w każdą informacje jaką rzucają media. Jeśli by tak miało być właśnie powinienem się zastanawiać, gdzie my w JUVE upchniemy Van Persiego, Higuaina, Joveticia i Giovinco :lol:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 07 lut 2012, 12:51

W czerwcu kończą się kontrakty 10 naszym graczom (kwoty netto w Euro):

Roma - 0.5 mln
Nesta - 2.5 mln
Yepes - 1 mln
Zambrotta - 3.5 mln
Gattuso - 4 mln
Ambrosini - 3 mln
Flamini - 4.5 mln
Van Bommel - 3.5 mln
Seedorf - 3 mln
Inzaghi - 0.8 mln

Razem 26.3 mln E z podatkami jakieś 50 mln.
Nawet nie ma co marzyć, że pozbędziemy się wszystkich tych graczy, po pewnie trudno byłoby załatać takie dziury w składzie, ale przynajmniej połowa z nich musi się pożegnać po sezonie z Milanem i zrobić miejsce dla nowych zawodników.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lut 2012, 12:55

Osobiście zostawiłbym Nestę, Gattuso i może Bommela jeżeli nie będzie kasy na nowego defensywnego pomocnika. Oczywiście wszyscy na niższych pensjach. Reszta do odstrzału. No chyba, że Roma jeszcze mógłby zostać.

Dzisiaj tuttosport podało, że zostanie tylko Nesta. Lecz ich zdaniem bym się nie sugerował.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 07 lut 2012, 15:26

Jednak myślę, że odejdzie Inzaghi, Yepes i max. 1 gracz z pomocy.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 07 lut 2012, 15:39

Trzeba popatrzeć na pewne widełki, gracze którzy mają największe kontrakty, a najmniej wnoszą: Zambrotta, Flamini i Gattuso. Inzaghi odejdzie na 100 % i pewnie Yepes z Seedorfem, nie gra pierwszy i nie jest potrzebny, drugi czasem zagra, ale mało przydatny. Zostaną Nesta, Roma, Ambrosini i Van Bommel.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 lut 2012, 17:05

Jeśli kogoś interesuje to Rai Sport 1 daje mecz młodego Milanu z Gremio w ramach Viareggio Cup.Zaraz zaczynają.Chyba kodować tego nie będą.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6645

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lut 2012, 18:04

Bramkarze:
1 Amelia
30 Roma

Obrońcy:
5 Mexes
15 Mesbah
19 Zambrotta
20 Abate
25 Bonera
33 Thiago Silva
77 Antonini

Pomocnicy:
4 Van Bommel
10 Seedorf
23 Ambrosini
28 Emanuelson
34 Cristante

Napastnicy:
9 Inzaghi
11 Ibrahimovic
21 Maxi Lopez
70 Robinho
92 El Shaarawy
Jak bardzo wasza kadra uzupełni się do meczu ligowego?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”