AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1320

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 lut 2012, 18:27

Ja mam nadzieję na powroty Nesty, Aquilaniego i Boatenga.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lut 2012, 20:47

Tak więc jak to było Wilmore?
Tak jak zawsze - nie wiesz, a piszesz. Później przyjdzie ze swoim bełkotem Loczkerson i mamy kółko wzajemnej adoracji osób pozbawionych zdolności zrozumienia tekstu pisanego:
Nie ma cienia wątpliwości, że De Rossi chce zostać w Rzymie, ale na określonych warunkach sportowych, których Roma mu prawdopodobnie nie da.
Pisałem to w momencie, gdy Roma miała dużo gorsze wyniki i nie była w stanie nawiązać do rywalizacji z czołowymi ekipami. Po paru tygodniach okazało się, że jest inaczej, potwierdziły się w pełni moje słowa - De Rossi chce zostać w Rzymie.
Marny trolling.
Jak to co on na to? Powie, że opierał się na wiarygodnych wypowiedziach zawodnika z przeszłości i nie ma sobie nic do zarzucenia, a następnie rozpocznie kolejną burzę w szklance wody na temat niedorzecznego transferu do Milanu, bo znów znajdzie jakąś pojedynczą wypowiedź zawodnika, potem przytoczy 3 plotki z poważnych źródeł, przeinaczy słowa Gallianiego (który w ostatnich oknach bardziej zajmuje się robieniem iluzji transferów niż ich samych) bo Łysy zawsze kręci i w konsekwencji zawsze można zinterpretować jego słowa jak się komu podoba i BACH wiarygodna informacja: Milan już prawie kupił Hamsika, Fabregasa, De Rossiego, Teveza i Pastore :lol:
W powielaniu postów pozbawionych sensu jesteś skuteczny, ale po co to robisz? Ozdobny mi nie był w stanie udzielić na to pytanie odpowiedzi, a Ty?

Znów okazuje się, że moje słowa znajdują odzwierciedlenie w rzeczywistości, a fani Juventusu popisują się przy tej okazji niezrozumieniem tekstu. Najpierw mówiłem, że Fabregas może trafi do Milanu, jeśli Barcelona się po niego nie zgłosi, to paru półgłówków uznało, że uważam Milan za murowanego faworyta do ściągnięcia Fabregasa. Teraz trafia się taki Padrino, który z tekstu "Nie ma wątpliwości, że De Rossi chce zostać w Romie, ale na określonych warunkach sportowych" wyciąga stwierdzenie "Na pewno trafi do Milanu, nie ma cienia wątpliwości, to jest tylko kwestia czasu."
W ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy byłem pewien tylko dwóch transferów - Taiwo i Montolivo. Względem całej reszty stawiałem różne warunki, które muszą być spełnione, jeśli będzie można mówić o sprowadzeniu danego gracza do transferu.
Mam nadzieję, że zagadnienie przesłanek takiego Loczkersona przerasta. Smutne trochę, bo on sam apeluje innych o dorosłość, gdy sam się tak popisuje.

Co do meritum - Cristante dostał powołanie na mecz z Juventusem, choć pewnie i tak nie siądzie na ławce. Pewne jest tylko to, że Van Bommel z Ibrahimoviciem (zawieszeni na ligę) zagrają pełne spotkanie, dobrze, że Nocerino odpocznie, bo na tę chwilę wydaje mi się, że przy odpowiednim podejściu Juventusu do meczu nie jesteśmy w stanie z nimi nawiązać równej walki i nie ma sensu grać na 100%.

Mecz primavery wygląda naprawdę dobrze. Albo inaczej - naprawdę dobrze jak na standardy Viareggio. Rok temu na mecze naszych juniorów za bardzo nie dało się patrzeć, a występ zakończył się kompromitacją. Nie wiem, jak silne jest Gremio, ale pewnie prowadzimy i gra wygląda dobrze.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 07 lut 2012, 21:16

(L)oczkerson pisze:Milan już prawie kupił Hamsika, Fabregasa, De Rossiego, Teveza i Pastore :lol:
Aguero też był prawie w Juve. Nie mówię już o Rossim...

Gdzie było o tym, że Milan prawie kupił Pastore lub Fabregasa :?: O wielkim zainteresowaniu było pisane, lecz o niczym więcej.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 07 lut 2012, 21:46

Znów okazuje się, że moje słowa znajdują odzwierciedlenie w rzeczywistości,
człowieku na tym forum nie ma drugiego takiego fantasty i mitomana jak Ty. starasz się wróżyć z fusów, bo wnioskowanie na podstawie faktów oraz ich selekcja widocznie nie jest twoją najmocniejszą stroną. im bliżej okienka transferowego tym większe natężenie niczym niepopartych wróżb. Układa się to w pewien wzór: najpierw pojawia się potrzeba (Wilmore oczekuje transferu ofensywnego pomocnika) następnie plotka (np. Raiola negocjuje transfer Fabregasa), a konsekwencją jest twórcze rozwinięcie w postaci "FABREGAS BARDZO PRAWDOPODOBNIE TRAFI DO MILANU". To, że ów zawodnik jest UKIERUNKOWANY na transfer do Barcelony, zaś Arsenal nie łasi się na drobniaki nie bierzesz pod uwagę, bo jest niezgodne z twoimi oczekiwaniami ! Skutkiem ubocznym jest to, że tworzysz własna hiperrzeczywistość, której nie da się przypisać wartości prawdy. Galliani powie coś na temat Pana X - powstaje wielka NADBUDOWA (Ganso, Hamsik itd.). Przecież Panu G nie sposób zarzucić kłamstwa ... w tym życzeniowym kontekście. W innych warunkach jest to wskazane, bo TRANSFER PATO JEST NIEMOŻLIWY, zaś wypowiedzi wszystkich zainteresowanych (Leonardo, Ancelotti, agent Pato, Berluka, Galliani) to kłamstwa. Czemu kłamią ? Bo za kontuzjogennego, nierozwijającego się zawodnika NALEŻY SIĘ 80 MLN a nie 35 proponowane przez Leo, a kasa na Teveza i tak się znajdzie (jednak się nie znalazła).

A TERAZ FAKTY:
- Teveza nie ma w Milanie
- Ganso nie ma w Milanie
-Fabregasa nie ma w Milanie
-Hamsika nie ma w Milanie
-Assamoaha nie ma w Milanie
-Pastore nie ma w Milanie

KAŻDY Z NICH BYŁ WEDŁUG CIEBIE BARDZO BLISKO MILANU :)

zresztą gościu ty mimo wieloletniego stażu nie jesteś w stanie "wyindukować" z tego co się dzieje na ekranie jaka jest lepsza noga zawodnika, zaś Marco B. jest dla Ciebie zawodnikiem o porównywalnej klasie, co Millito.

na koniec dodam to co zwykle - prawdy nie będziesz w stanie odróżnić od fałszu nawet, gdy ta stanie przed tobą i da ci w mordę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lut 2012, 22:49

Wilmore ty masz prawo pisać swoje teorie ja mam prawo je krytykować. Skoro ty się powtarzasz w nieskończoność to ja też mogę. A co!
Znów okazuje się, że moje słowa znajdują odzwierciedlenie w rzeczywistości,
Rzeczywistość wygląda tak, że Milan na przestrzeni ostatnich 3 lat tylko 3 razy wydał ponad 10 mln € na transfer. To Zlatan (24), Robinho (18) i Huntelaar (15). Z czego jeden z tej pierwszej dwójki przyszedł za kasę Berlusconiego. To dość dobitnie mówi ile Milan jest w stanie wykonać w polityce transferowej w ostatnim czasie, a co go przerasta. Jeśli tyle piszesz, o tych wielkich nazwiskach, które mają wylądować w Milanie, potwierdzasz je dziesiątkami plotek z prasy, wypowiedziami ekspertów itp, to nie dziw się, że sporo osób na forum potem mówi "sprawdzam". Na razie wygląda na to, że twoje domysły są nic nie warte, bo z żadnego wielkiego transferu o którym tyle naplotłeś nic nie wyszło.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 07 lut 2012, 23:07

Wilmore pisze:Teraz trafia się taki Padrino, który z tekstu "Nie ma wątpliwości, że De Rossi chce zostać w Romie, ale na określonych warunkach sportowych" wyciąga stwierdzenie "Na pewno trafi do Milanu, nie ma cienia wątpliwości, to jest tylko kwestia czasu."
Przeczytaj jeszcze raz:
Il Padrino pisze:
Wilmore pisze:Wiele razy mówił, że nie chce z Włoch odchodzić (a miał w swoim czasie wielomilionowe oferty z Realu na przykład), nie widzę powodu, dla którego miałby zmienić zdanie. Milan wydaje się być całkowicie realną opcją, jeśli tylko Daniele podtrzyma deklaracje o pozostaniu w kraju.
"Przez te miesiące chciała Cie jakaś włoska drużyna? Wziąłbyś ją pod uwagę?
DDR: Tak, kontaktowały się ze mną i włoskie zespoły. Choć to dla mnie zaszczyt, ponieważ to zespoły na poziomie i dobrze się spisujące, zawsze odpowiadałem, że to byłby mój ostatni wybór. Nie ze snobizmu, ale z powodu szacunku. To kwestia tego, w co wierzę. Nie mógłbym zagrać dla innej włoskiej drużyny. Nie pasuje to do mnie."

Tak więc jak to było Wilmore?
Teraz powiedz mi w którym fragmencie Twojego cytatu znajdują się słowa: "Nie ma wątpliwości, że De Rossi chce zostać w Romie, ale na określonych warunkach sportowych" i gdzie znajdują się moje: "Na pewno trafi do Milanu, nie ma cienia wątpliwości, to jest tylko kwestia czasu.". Dziękuję.

Teraz wytłumaczę o co mi chodziło, abyś nie wkładał mi w usta (fuj) słów które nie wypowiedziałem, jako odpowiedzi na Twoje cytaty, których nigdy nie widziałem.
Przyczepiam się dokłądnie słów: "Wiele razy mówił, że nie chce z Włoch odchodzić [...] Milan wydaje się być całkowicie realną opcją". Dlaczego? Bo sroko w ostatnim wywiadzie powiedział: "zawsze odpowiadałem, że to byłby mój ostatni wybór.", to trochę przeczy się z Twoimi słowami, jakoby "wiele razy mówił, że nie chce z Włoch odchodzić", a jeśli tak to już na pewno Milan nigdy nie był "całkowicie realną opcją."

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 08 lut 2012, 1:01

odbiegajac troche od tematu. mianowicie chciałem odniesc sie do słow taye taiwo, ktory rzekomo był pomijany przez trenera 'ponoc' dlatego ze ... nie miał po prostu zaufania |o/\o|

sam zainteresowany twierdzi nieco inaczej, wiara trenera pewnie była dosc spora jednak sama gra taiwo zapewne zmusiła do katapultowania go jak najdalej z san siro. byc moze teria spiskowa pt. 'odpuszczamy z tottenhamem' zadziałała. no coz okrutne czasy. zreszta to bez znaczenia, wilmore wyjasni mi to na priv.

z rzeczy przyjemniejszych wybiera sie ktos do mediolanu na mecz z juve badz do londynu na emirates ? to informowac !

dupa dupa cycki, z zyciem panowie.. forza milan !

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 lut 2012, 1:12

Kaka_ACM pisze:z rzeczy przyjemniejszych wybiera sie ktos do mediolanu na mecz z juve badz do londynu na emirates ? to informowac !
Na stronie(dokładnie forum) Interu czytałem, że wybierają się na mecz z OM. Szkoda, że na stronie Milanu nikt się nie wybiera na mecz z Arsenalem, bo wybrałbym się jakby ktoś jechał z Krakowa. Wylot na 3 dni to nie problem, tym bardziej kwota wyjazdu nie duża(do 600 zł).

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 08 lut 2012, 1:31

wilmore wyjasni mi to na priv.
słowem ostrzeżenia - tak bliskie kontakty mogą być szkodliwe dla zdrowia psychicznego.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 08 lut 2012, 4:08

Na emirates strasznie trudno bilety dostac, moj kumpel ma dwa ale czeka na decyzje swojego brata czy on pojedzie czy ja :evil: nawet z karta czlonkowska( ta podstawowa) nie mogl juz biletu kupic. Mowie tu o trybunie Arsenalu, ubiore sie w czerwono czarny szalik ciekawe czy ktos bedzie skakal :lol:. Do tego bilety dosc drogie... najdrozszy stadion w PL.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 lut 2012, 10:56

Nesta nie zagra z Udinese, Boateng może być na ławce już z Arsenalem, a już na Cesenę albo Juventus mają być gotowi, zarówno Pato ale to jakiś zbytni powód do radości nie jest.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 09 lut 2012, 15:46

Ciekawy artykuł. Sytuacja z przychodami nie jest zła ale mogłaby być lepsza, z tekstu wynika, że sporo tracimy na dniu meczowym. Od dawna mi się marzy nowy, własny stadion, przy nim taki przychód powinien być kilkadziesiąt milionów większy. I sądzę, że prędzej czy później próżny Berlusconi będzie chciał pozostawić po sobie pamiątkę na miarę "najbardziej utytułowanego" prezydenta piłki :smoke: Żeby jeszcze zacząć prowadzić rozsądną politykę kontraktową to tej kasy na te transfery zawsze by coś było.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 lut 2012, 15:56

Stadion jest największym problemem to fakt. Juve już za niedługo będzie odskakiwać innym włoskim ekipom, które nie mają swojego własnego stadionu. Warto zwrócić również uwagę jak dużo dobrych sponsorów pozyskaliśmy w ostatnim czasie.

Zwróciłbym również uwagę jak wiele dzieli Milan w tych aspektach od Realu i Barcy. Trudno się dziwić, że trudno z nimi konkurować.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 lut 2012, 15:57

Rozsądna polityka kontraktowa jest prowadzona już drugi-trzeci rok, nie ma co narzekać.
Natomiast nie jest istotne to, co chce Berlusconi. Nic dziwnego, że razy go plac Morattiego pod San Siro, skoro on bije na głowę wszystkich prezydentów Interu, nie raz mówił, że chciałby mieć własny stadion ("Skoro mniej utytułowany Bernabeu może"), ale teraz o finansach decydują jego dzieci, a te są w stanie zablokować transfer Teveza ze względu na 8 milionów kary umownej. Nie widzę więc wydania przez nich kilkadziesiąt razy większej kwoty na wybudowanie stadionu.

Czy dobrze rozumiem ten tekst - to są przychody ze stadionu, a więc nie zmienią się one po przeprowadzce na nowy, co najwyżej kwoty za wynajem San Siro odpadną? Czy chodzi tu o kwotę, którą Milan jest na plusie już po odjęciu kosztów używania San Siro?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”