Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 lut 2012, 15:38
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 08 lut 2012, 15:46
poczucie skrzywdzenia odczuwane przez kibiców Juventusu wydaje się być zrozumiałe - w wyniku afery zostali zdegradowani do roli typowego przeciętniaka. tymczasem wasze rozżalenie okrawa o śmieszność, bo obok Interu i Romy mogliście być największym beneficjentem calciopoli. mieliście najsilniejszą kadrę, zaś wymierzone sankcje nawet na początku nie były aż tak bardzo dotkliwe - nie muszę przypominać, że w wyniku odwołań zostały w sposób znaczny zmniejszone. kłopot polega na tym, że w przeciwieństwie do Romy i Interu nie potrafiliście tego wykorzystać wyprzedając to co najlepsze i nie zastępując niczym wartościowym. tym czym się staliście nie zawdzięczacie calciopoli tylko i wyłącznie swoim działaniom a raczej zaniechaniom. calciopoli zmieniło tylko tyle, że nie musieliście juz oglądać pleców JuventusuPlecy zaczeliśmy oglądać po zjebanej aferze od której śmierdzi na kilometr i nadal nie ma ona końca, która to afera zrujnowała na lata dwa najlepsze kluby na półwyspie Apenińskim.
przypominam lata 70 i 80 - sukcesów w waszym wykonaniu brak. możemy się tak licytować. poza tym jak już pisałem mieliście równe szanse na zdobycie mistrzostwa w sezonie po degradacji Juve - PRZEGRALIŚCIE.Najpierw przypomnij sobie kto i przez ile lat oglądał kogo plecy a później spójrz dzięki czemu byliście te kilka lat na tronie.
w poprzednich paru sezonach robicie dokładnie to samo. poprzedni sezon byłby wyjątkowy, gdyby nie to, że w ostateczności i tak LM odpuściliściewięc jasne jest, że muszą zagrać rezerwy bo ich 1 skład może tego nie wytrzymać
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 08 lut 2012, 15:53
równe? A odejście Shevy to co? a przyjście Ibry do was to co? Czemu poszedł do Interu? Bo nie chciał czekać na odwołanie czy będzie grał Milan w LM i Moratti w swoim stylu przytomnie wpierdolił się w temat. Wizerunek Milanu wtedy był mega nadszarpnięty a Ty wypisujesz bzdury o równych szansach. Pamiętne Lato 2006 było decydujące na lata i to wszyscy wiedzą, Galliani i całe środowisko Milanu wielokrotnie wspomina jak było to ciężkie lato kiedy odszedł zawodnik który ciągnął tą całą grę, kiedy to Moratti wiedząc że Milan czeka na decyzje odwoławczą zaklepał w dzień Zlatana.przypominam lata 70 i 80 - sukcesów w waszym wykonaniu brak. możemy się tak licytować. poza tym jak już pisałem mieliście równe szanse na zdobycie mistrzostwa w sezonie po degradacji Juve - PRZEGRALIŚCIE.
gilardino11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 08 lut 2012, 16:03
odejście Shevy nie ma jakiegkolwiek związku z calciopoli więc nie wiem o czym ty pierdolisz. nikt nie wymusił na was jego sprzedaży. po prostu zawodnik szukał czegoś nowego, a wasz klub szczególnie mu w tym nie przeszkadzał,. co do Ibry to jakoś nie chce mi się wierzyć w bajki o tym, że ten nie chciał czekać na wynik odwołania - byliście zdecydowanie bardziej atrakcyjną opcją niż Inter po prostu nie sprostaliście żądaniom Juventusu i ogromnym oczekiwaniom płacowym zawodnika, a MM w tamtym czasie potrafił być rozrzutny.A odejście Shevy to co? a przyjście Ibry do was to co?
wizerunek może i tak, ale kadra nie została w jakikolwiek sposób dotknięta przez calciopoli. nie mówiąc już o tym, że dobrym imieniem nie wygrywa się trofeów tylko dobrą kadrą i sztabem szkoleniowym a wymienione dobra nie zostały w jakikolwiek sposób nadszarpnięte. poza tym za uszczerbek wizerunkowy ODPOWIADACIE SAMI, więc nie wiem o co sie srasz ? było postępować zgodnie z regułami lub robić to tak aby nie zostać wykrytym/ujętym/ pociągniętym do odpowiedzialności. zostaliście złapani za rękę i na tym straciliście. następnym razem róbcie to lepiej.Wizerunek Milanu wtedy był mega nadszarpnięty a Ty wypisujesz bzdury o równych szansach
brak jakegokolwiek związku z calciopoli. Inter też swego czasu wam sprzedał Pirlo. Powinienem teraz napisać, że gdyby nie to wydarzenie to my wygralibyśmy LM ?ciężkie lato kiedy odszedł zawodnik który ciągnął tą całą grę,
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 08 lut 2012, 16:10
A Ty chciales byc powazny piszac o lzach?gilardino11 pisze:Chciałeś być śmieszny czy sarkastycznycoś Ci nie wyszło.
Ale dla czego musza? Moze poprostu moga, wiec zagraja? Lepiej by bylo, zeby caly sezon, w wszystkich meczach grali ci sami zawodnicy, bo jak nie zagraja to bedzie, ze Conte odpuszcza?Rezus pisze:muszą zagrać rezerwy
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 08 lut 2012, 16:13
Chłopie zobacz sobie na Youtubie jak clarence odmawia wywiadu zaraz po meczu ze łzami w oczach, w wywiadzie już kilka dni później sam przyznał że było to dla niego bardzo ciężkie uczucie bo bardzo chciał powalczyć o LM a czuł że w lecie już może się pożegnać z klubem.A Ty chciales byc powazny piszac o lzach?
gilardino11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lut 2012, 16:16
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 lut 2012, 16:22
Żartu nie wyczułeśEmerald pisze:Ale dla czego musza? Moze poprostu moga, wiec zagraja? Lepiej by bylo, zeby caly sezon, w wszystkich meczach grali ci sami zawodnicy, bo jak nie zagraja to bedzie, ze Conte odpuszcza?
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 08 lut 2012, 16:23
wloski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 08 lut 2012, 16:32
Po pierwsze, to ja nie neguje, ze mu bylo przykro. To dosyc normalne. I nie wiem dla czego Ty twierdzisz, ze to co ja napisalem mialo byc zabawne, albo sarkastyczne.gilardino11 pisze: Chłopie zobacz sobie na Youtubie jak clarence odmawia wywiadu zaraz po meczu ze łzami w oczach, w wywiadzie już kilka dni później sam przyznał że było to dla niego bardzo ciężkie uczucie bo bardzo chciał powalczyć o LM a czuł że w lecie już może się pożegnać z klubem.
Edit:
O już zmieniłeś wypowiedź bo sam wiesz że wyzywanie niczego nie da czy mama nad Tobą stoi i po postawieniu Cie do pionu kazała zmienić wpis na forum.
Rezus pisze:Żartu nie wyczułeś![]()
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 08 lut 2012, 16:32
poza Zlatanem było zdecydowanie więcej opcji na rynku i co najważniejsze bardzo dużo czasu. nie muszę chyba, że nie został on poświęcony należycie, bo jako następce Ukraińca sprowadziliście Oliveire. to, że przegraliście walkę o podpis jednego zawodnika nie zobowiązuje was do odpuszczania całego okienka a tak zrobiliście. nie mówiąc już o odpowiedzialności za własne czyny - daliście się złapać za rękę trzeba było ponieść konsekwencją. jedną z nich było to, że do 15 (?) sierpnia nie mieliście pewności czy was dopuszczą do LM. dopuścili - pozostało jeszcze 15 dni. Czy ja mam także zakrzywiać rzeczywistość pisząc o tym, że gdyby nie odejście Pirlo i Seedorfa to Inter byłby na szczycie ? nie ponieważ jesteśmy odpowiedzialni za własne działania i zaniechania na rynku transferowym i o ile nie masz ustanowionego kuratora albo opiekuna, co oznacza tyle, ze nie jesteś ubezwłasnowolniony to powinieneś o tym wiedzieć.Odejście Shevy nie było przez Calciopoli ale już ściągniecie następcy a w zasadzie jego brak tak psi wytrysku.
rozumiem w takim razie, że w wyniku calcipoli wymuszono na Milanie transfer Ukraińca i uniemożliwiono sprowadzenie lepszego następcy niż Oliveira ?Gilardino11 dlaczego kłócisz się z tym debilem? Przecież ten typ nie ma niczego do zaoferowania, widzi tylko swoje ja i tyle.
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 08 lut 2012, 17:01
Nie chodzi mi o żadne posunięcia personalne typu Szewczenko, Ibrahimovic tylko dyskusję na temat calciopoli, wyników, tytułów i tak dalej. Pięknie ubrane słowa w twoim wykonaniu to lament nic więcej.MarcinW pisze:rozumiem w takim razie, że w wyniku calcipoli wymuszono na Milanie transfer Ukraińca i uniemożliwiono sprowadzenie lepszego następcy niż Oliveira ?Gilardino11 dlaczego kłócisz się z tym debilem? Przecież ten typ nie ma niczego do zaoferowania, widzi tylko swoje ja i tyle.jeśli tak uważasz to argument ad personam potraktuje jako komplement.
wloski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 08 lut 2012, 19:37
To nie odnosiło się do Ciebie tylko do Marcina który najpierw zwyzywał a później edytował swój post.no i nie wiem gdzie niby mialem zmienic swoja wypowiedz, i gdzie we wczesniejszej (jakoby) wypowiedzi wyzywalem?
Masz jakies problemy ze wzrokiem czy powazna schizofrenie?
gilardino11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 08 lut 2012, 20:10
człowieku przecież to wy się od dobrych 2 lat nakręcacie na calciopoli - zdecydowana większość o tym zapomniała lub zapominała, temat przestał być trendy, bo wałkowanie tego samego z czasem się nudzi. pierdolicie na temat wielkiej niesprawiedliwość, apelujecie o zwrot tego, co wam zabrano. ja tymczasem odpowiadam, że sprawa się przedawniła, co oznacza tyle, że wasze roszczenia nie mogą zostać urzeczywistnione. ponadto istnieje coś takiego jak powaga rzeczy osądzonej oznacza to tyle, że prawomocnych wyroków nie da się zmienić za pomocą zwykłych środków prawnych (apelacja, kasacja), zaś z tych nadzwyczajnych nie możecie skorzystać. tytułu nie można wam zwrócić, bo nie ma normy prawnej, która jakikolwiek organ by do tego upoważniała, zaś sądy, trybunały czy też organy administracji publicznej działają na podstawie obowiązującego prawa. tak trudno to zrozumieć ?Nie chodzi mi o żadne posunięcia personalne typu Szewczenko, Ibrahimovic tylko dyskusję na temat calciopoli, wyników, tytułów i tak dalej. Pięknie ubrane słowa w twoim wykonaniu to lament nic więcej.
przewidzenia masz - niczego nie edytowałem.To nie odnosiło się do Ciebie tylko do Marcina który najpierw zwyzywał a później edytował swój post.
to drugieMasz jakies problemy ze wzrokiem czy powazna schizofrenie?
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 08 lut 2012, 20:33
wloski
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio